Cum sa alegi firul pentru crosetat
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Tuesday, April 20, 2010 7:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Ce criterii aveti in vedere cand alegeti un fir ?Firele de bumbac pentru croseta pot fi atat de variate si cu calitati sau defecte la care nici nu te-ai gandit vreodata.Am gasit o expunere despre firele de bumbac ,sunt cele aparute pe piata la noi dar ca idee e interesant.De aici am aflat ca firul cu care lucrez in prezent e din categoria " nasty" adica proaste hohot eh, invata omul , o sa ma ridic si eu la o categorie mai superioara cu vremea .Firul cu care voi face fusta din concurs e in categoria OK scratch .Si asa am luat hotararea ca daca fac ceva pentru mine sa fac cu fire mai d ela inceputul listei daca nu chiar bumbac de egipt ...sper sa nu-mi falimentez familia pana la urma clown
http://crochet.tangleweeds.com/thread.html

ingerash
Scris: Tuesday, April 20, 2010 7:42 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Interesant!O sa studiez sa vadlove
Fusta o lucrez cu fir 50% bamboo si 50% cotton=adica bumbac cu bambus?oare
t-mihaela
Scris: Tuesday, April 20, 2010 10:16 PM
Nivel

Am vazut si eu firul asta de bambus, e fain, imi place ca nu e scortos si vad ca si fusta iese super.Poate-l incerc si eu mai tarziu de experiment.Eu am niste bobine din categoria "proaste" comandate de asta vara ,m-au atras culorile ca sunt cu gramada de care vrei si n-am mai tinut cont de calitate ...oricum la ate de crosetat nu prea le am eu cu calitatea ,acuma invat clown O sa fac din ele pentru copii ceva ca la astea n-am pretentii.INsa pentru mine daca fac ceva mai bine fac din fire bune ca sa nu par imbracata in mileurile lu' bunica alcool Si ma gandesc ca daca descoperim aici ate bune sa dam sfoara-n tara ca pacat de manutele noastre sa muncim atat si la primul spalat e totul o ruina nervi
ingerash
Scris: Tuesday, April 20, 2010 10:25 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mihaela,multumescpupici se lucreaza super si la soare are un luciu love Eu am luat ata asta pentru ca o prietena si-a facut bluza si se aseza super pe corp;dar nu se spala la masina,doar la mana la 30*
Eleille
Scris: Wednesday, April 21, 2010 4:57 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/31/2009
Multzumim, Mihaela!!!
Cu engleza stau mai prost... uff Stiu sa o vorbesc ( la nivel uzual )...
Mai "fur" si eu cate o informatzie de pe la voi...
Mi-ar placea sa-mi fac o fusta crosetata, dar care sa "pice" frumos si sa se comporte frumos din toate punctele de vedere! Ca, deh! Daca tot muncim, macar sa nu muncim degeaba si sa nu lasam impresia ca punem pe noi milieurile bunicii...cum spuneai! Ai MARE DREPTATE!
campfire
d@n@
Scris: Friday, January 11, 2013 8:34 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/5/2013
Eu nu ma pricep deloc la fire si mereu am cumparat ce a fost la indemana,adica acrilul in diferite grosimi si mai nou Flavia.Am inteles eu bine sau nu, acrilul mai gros este fir tip rosa, mai subtire este alpin,asta are si ceva luciu si nu are puf.Sunt bune pentru obiecte de imbracaminte mai groase.Unele se scamoseaza in timp altele nu.
Flavia este un bumbac mercerizat de grosime medie care se preteaza la obiecte de imbracaminte de vara, la palariute si rochite.Nu se scamoseaza dar intra putin la apa si se decoloreaza in timp.
Va tot citesc de 1-2ani si nu pot sa ma lamuresc la firele asteabanghead banghead banghead banghead
Eu nu gasesc la mine decat Flavia si acril.Vanzatoarele se uita ca naiba daca intreb de altceva.
Am zis bine mai sus?Mie mi se pare ca vorbiti pakistaneza cand vorbiti de fire.sorry1 sorry1
alimami
Scris: Friday, January 11, 2013 8:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
d@n@ wrote:
Eu nu ma pricep deloc la fire si mereu am cumparat ce a fost la indemana,adica acrilul in diferite grosimi si mai nou Flavia.Am inteles eu bine sau nu, acrilul mai gros este fir tip rosa, mai subtire este alpin,asta are si ceva luciu si nu are puf.Sunt bune pentru obiecte de imbracaminte mai groase.Unele se scamoseaza in timp altele nu.
Flavia este un bumbac mercerizat de grosime medie care se preteaza la obiecte de imbracaminte de vara, la palariute si rochite.Nu se scamoseaza dar intra putin la apa si se decoloreaza in timp.
Va tot citesc de 1-2ani si nu pot sa ma lamuresc la firele asteabanghead banghead banghead banghead
Eu nu gasesc la mine decat Flavia si acril.Vanzatoarele se uita ca naiba daca intreb de altceva.
Am zis bine mai sus?Mie mi se pare ca vorbiti pakistaneza cand vorbiti de fire.sorry1 sorry1

Da,ai dreptate,la noi se gasesc putine tipuri de fire in magazine.Fetele din strainatate au o varietate mai mare din care sa aleaga.Noi mai cunoastem si mai putem achizitiona alte tipuri de fire de pe net,ca altfel..La noi sunt in vanzare cateva tipuri de fire de la Coats,vreo 2tipuri de bumbac la Talmaciu,cateva de la Cangaroo, Alpinul si Golden Wool.Cam astea.Daca vrei altceva si nu gasesti,trebuie sa apelezi la net.
pcinfo
Scris: Friday, January 11, 2013 9:08 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Daca tot vad discutii aici, indraznesc sa va intreb daca stita ceva de urmatoarele fire:
1. Camelia de la yarnArt
2. Tulip tot de la YarnArt
3. Cheope de la Adriafil
4. Snappy tot de la Adriafil
5. puppets de la coats
6. Anchor Freccia
7. Anchor Pellicano

Ma intereseaza ceva fin pentru o rochita, si as prefera ceva nu exagerat de rasucit.
Ciula
Scris: Friday, January 11, 2013 9:30 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/14/2009
ingerash wrote:
Mihaela,multumescpupici se lucreaza super si la soare are un luciu love Eu am luat ata asta pentru ca o prietena si-a facut bluza si se aseza super pe corp;dar nu se spala la masina,doar la mana la 30*

ai putea pune o poza cu acest fir,Ingeras?as investi si eu in fire de calitate pt.ca lucrez doar pt familie si cred ca ar merita...pupici
Mami_de_gemeni
Scris: Friday, January 11, 2013 9:38 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Interesant articolul. Multumim Mihaelapupici pupici
Referitor la fire, pana acum am folosit numai bumbac 100%, acril fir subtire sau fir gros, Merino wool si mohair cu acril.
iasmina_ioana
Scris: Friday, January 11, 2013 9:58 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Eu sunt pe sistemul sa pun mana, sa pipai. Am cumparat si de pe net, si a fost bine , desi nu intotdeauna.
d@n@
Scris: Saturday, January 12, 2013 7:36 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/5/2013
Iasmina si la mine pipaitul e baza alegerii.Chiar in timp am ajuns sa recunosc acrilul care nu se scamoseaza.Si daca se scamoseaza se curata cu o perie aspra si foarfeca.Ador acrilul dintr-un singur motiv:se lucreaza repede.Si deja cand vad firul, vad si obiectul lucrat din el.
t-mihaela
Scris: Saturday, January 12, 2013 8:27 AM
Nivel

Eu nu mai crosetez, nu-mi place ma dor ochii si ma enerveaza textura in sine .Insa la tricotat ,e adevara ca sunt draconica la fire ...de multe ori nu mi le permit ca nu stau pe saci de bani,dar daca nu pot nu nu cumpar, stau cuminte pana se umple buzunarul iar .De asta am ales sa ucrez mai putin, dar cu ce imi placeangel
delfin
Scris: Saturday, January 12, 2013 11:04 AM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2011
Eu creosetez mai mult , imi place si sa tricotez dar sunt de acord cu Mihaela ca mai bine iei un fir mai scump sa merite munca pe care o depui , orice lucru este frumos si prin prisma firului dar si al realizarii in sine.Asadar daca iti permiti un fir scump cumpara-l,daca lucrezi pentru altcineva eu cred ca este cel mai bine ca ACEA PERSOANA SA VINA CU FIRUL, astfel nu i se mai pare scump ceea ce ii lucrezi.
zaza_
Scris: Saturday, January 12, 2013 12:18 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Eu stiti ce fac? Daca vad ceva ce-mi place iau o ata mai putin calitativa, de incercare.... si iese ceva super! Apoi cand iau ata mai buna, nu-mi mai vine sa lucrez nimic... ca sa n-o strichohot hohot hohot alcool hohot hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.