Cum rezistati psihic atunci cand bebe se pune pe plans ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, February 28, 2006 7:07 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Sunt zile si zile, unele mai bune, altele mai putin bune. Fiecare le are si ca noi le au si bebelusii nostri.

Ce faceti cand bebe se pune pe plans si nu da semne ca ar vrea sa se opreasca prea curand, in conditiile in care e curat, a mancat, nu are nicio problema ?

Cum rezistati psihic ? Va mai lasa si nervii ? Ce faceti atunci ?
Tina
Scris: Tuesday, February 28, 2006 7:36 PM
Nivel: Guest

Tocmai e o zi d-aia...de la pranz bb plange in continuu..sunt singura acasa si sincer....nu mai pot nervi ..clar m-au lasat nervii..nu am idee ce sa-i mai fac
Kiki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 8:12 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Am mai avut si zile d'astea si recunosc ca m-au lasat nervii. Mai tipam la el sa taca din gura si cand il vedeam ca se uita la mine cu ochii mari imi venea sa imi dau pumni in cap de bleaga ce sunt. Pai ce vina are saracu' daca nu poate vorbi ca sa imi spuna ce are....Asa ca il luam iar in brate, iar il plimbam, iar il pupam...si tot asa.
sousourel
Scris: Tuesday, February 28, 2006 10:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Foarte greu! A inceput de duminica si continua in reprize ce imi par interminabile. Si totul incepe la ora de masa care, pare-se a devenit chin si pentru mine si pentru Victor. Refuza mancare, orice ar fi, o scuipa, eu ma enervez intr-un final, el plange....si ce plans! Apoi noaptea, incepe sa planga, il pun la san, suge cu ciuda, mai si musca, dar in loc sa se linisteasca, urla intr-una. Sper ca e doar o etapa mai dificila care va trece scratch
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 1, 2006 11:02 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Matei in afara perioadei de colici, cand plangea mai mult de cat dormea, a mai avut o perioada cand o data pe saptaman plangea cam o intre o ora si 3 ore, de nu avea ce-i face.

Nu-l luam in brate, caci daca nu l-am obisnuit in brate nu avea cum sa ceara ceva ce nu stie, nu-l leganam din aceleasi motive, ci incercam sa-i vorbesc calm pentru un minut, de obicei nu se linistea, plecam de langa el cateva minute, reveneam ca sa il sterg pe caput ca de atata plans era tot transpirat.

Ii mai dadeam ceiut sau apa, nimic, ii dadeam suzi, nimic, apoi iar il mai lasam.Deja stiam ca nimic nu il poate linisti.Si era mancat, skimbat, fara colici, ii mai dadeam Baby Gripe, dar la asemenea crize nici ala nu il calma.

In timp am reusit sa ma motivez sa nu mai fiu asa"fripta"...asta e...plange, plange...nu a murit nimeni din plans, unde mai pui ca stiam ca motive prea intemeiate de plans nu erau....de multe ori in perioada aceea puneam plansul respectiv pe seama acumularii de prea multe impresii, perioada coincidea cu faptul ca skimbasem biserica unde mergeam duminica, iar pe el crizele il apucau lunea , dupa oboseala suportata duminica (muzica la orga, cantarile, multa lume care il lua in brate, mancarea primita printre straini, nu ca acasa).

Uneori nu ai ce-i face si agitatia mamei sau a persoanei care il ingrijeste il agita si pe copil mai mult.
Alteori copilul kiar are o suparare si nu ne dam noi seama.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 1, 2006 2:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
A mea nu prea plange dar este experta la miorlait. Adica sunetele alea prelungi ihhhhhhhhh-ihhhhhhh care ma innebunesc. Asta inseamna ca vrea in brate sau este prea obosita sa mai stea in picioare dar ea nu cedeaza.
Sta in picoare la masuta minute bune, mai bine de 15 dupa care picioarele isi cer dreptul la odihna dar fata mea nimic. Cade in fund, miorlaie si se ridica. iar cade iar miorlaie si tot asa....
Incerc sa-i dau alta jucarie langa care sa nu mai stea in picioare dar nimic, ea vrea sus.
Asa ca o pun pe parchet unde este in suguranta chiar daca miorlaie.
Eu rezist destul de greu, pediatrul mi-a spus ca din vina mea fata se trezeste noaptea ca la fiecare scancet sunt in picioare si ea nu a invatat sa stea mai mult de 5 minute singurica.
O iau in brate, vorbesc cu ea, cantam... vai ce-i place....
Maria & Mario
Scris: Thursday, March 2, 2006 1:14 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Am avut si noi reprize de plans doar in primele doua saptamani. Dar si atunci se linistea dupa 20 , 30 minute maxim. Am mancat o data varza calita cand o alaptam exclusiv, si a plans saracuta vreo 3 ore , matzaiala si plans , si dupa ce am sunat sa mergem cu ea la spital , mi-au zis ca e din cauza mea si ca o doare burticutza , si plans plans Urata faza a fost atunci. nu Mamici care alaptati , feriti-va de varza.
In rest nu imi amintesc zi in care Maria sa planga. Da , se matzaie , miorlaie, dupa atentie, dupa plimbat , dupa papa , dupa joaca , dar .... dar e o chestie de cateva minute, nu mai mult. Stiu ca daca o iau in brate si vorbesc cu ea si o plimb putin prin casa ii trece imediat orice. AAAAA , a mai plans putin in Romania , cand a avut prima data nasucul infundat si noaptea se speria ca nu poate respira ... si se trezea tipand , dar in secunda doi era in brate si adormea imediat la loc. E foarte cuminte , multumesc lui Dumnezeu. Sper sa ramana asa. hohot

Anaida
Scris: Thursday, March 2, 2006 1:37 PM
Nivel

Nici copiii mei nu au plans cine stie ce...Razvan a avut cateva crize de plans(prima la o luna, pana atunci nici nu aflasem cum plange...si atunci ca am mancat niste cipsuri)...Alex in primele 2 luni mai avea program de plans dupa baie si cel mai adesea o linistea tati, dar daca nu reusea el, o luam eu, ca intre timp imi incarcam bateriile cu rabdare...acum, am perioade cand uit ca am copil mic, fie doarme (ziua) 3-4 ore legat, iar cand se trezeste isi rontaie manutele, suge paturica...intr-un tarziu mi-amintesc si eu de ea si-mi reprosez ca sunt atat de cascata...
N-am de ce ma plange, am niste copii minunati, cuminti si sanatosi...am avut, recunosc, si eu momente in care simteam ca clachez, dar le-am depasit cu bine...
monique
Scris: Friday, March 3, 2006 9:06 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Alexandra nu plange... doar macaie daca e deranjata de ceva sau ii e foame sau somn... sau pur si simplu e intr-o zi mai proasta... asa ca nu m-a luat inca niciodata durerea de cap din cauza ei...
aaa... sa nu mint... pana pe la vreo luna ma tot plangea din cauza colicilor... si-atunci faceam schimb cu sotul la "luat in brate"...
Elia
Scris: Saturday, March 4, 2006 4:49 AM

S-au facut o gramada de studii de catre oamneni de stinta "cu inima" care au contrazis cu dovezi zdrobitoare teoria ca e bina sa fie lasat copilul sa planga. Unele concluzii au fost ca 2-3 ore de tinut in brate pe zi reduc plansul unui copil "plagacios" cu 70%. De asemenea, copilul care este lasat sa planga nu devine independent, ci din potriva, neputand fi sigur de dragostea mamei (care la copiii mici se manifesta prin hrana si tinut in brate), va deveni chiar mai dependent, va plange mai mult, va cere mai mult atentie. Chiar daca nu am invatat copilul in brate si el nu cunoaste senzatia, el tot simte ca are nevoie de ceva, altceva decat primeste, chiar daca nu stie exact despre ce e vorba. E ca atunci cand ai o durere musculara si chiar daca nu ai facut niciodata masaj, prima oara cand ti se face, te simti mult mai bine...asa si copilul, asteapta ceva care sa il faca sa se simta mai bine, sau daca nu poate sa se simta mai bine fizic, macar psihic are o alinare (ca nimanui nu ii place sa stea sa planga la infinit si nimeni sa nu il bage in seama si sa il intrebe ce are, sau macar sa incerce sa il consoleze).
sousourel
Scris: Saturday, March 4, 2006 1:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Delia, de acord in cea mai mare parte. Chiar am observat de putin timp, ca atunci cand se pune pe plans, inainte de somn, daca merg si ii vorbesc, il sarut, pot pleca dupa aceea ca nu mai plange si se culca. Inainte il lasam sa adoarma singurel si plangea poate si o jumatate de ora - o ora si se mai si trezea cu ochisorii umflati nu . Dar uneori e mijloc de santaj, chiar daca am stat cu el aproape toata ziua si in acest caz nu prea cedez si il las cu jucariile si trec din cand in cand pe la el...
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 27, 2006 12:03 AM
Nivel

La noi acum, la 1 an, rar de tot mai plangem, si asta cand e vorba de eruptie dentara (atunci e numai miorlait), sau cand e vorba sa ne descotorosim de o jucarie anume, ca trebuie sa mergem la baitza si nu putem baga ursuletul de plus in baie, aia plange cand incerc sa ii pun pampersul (nesuferita operatiune atat pentru el, care se zvarcoleste ca un limbric, cat si pentru mine, ca daca nu i-l pun cum trebuie, ne murdarim cu purceii), mai plange cateva secunde, pana intr-un minut cand vin bunicutii pe la noi si e momentul despartirii....deci, accesele de furie sunt raaaare, slava Domunului pupici ...
AdrianaC
Scris: Sunday, July 20, 2008 6:29 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Si acum se mai pune uneori Andrei pe plans, ca sa ne impresioneze sau sa ne determine sa ne schimbam decizia (oricare ar fi ea).

Acum insa reactionez altfel, ii spun ca nu rezolva nimic cu plansul, ca noi nu ne schimbam decizia, iar el o sa se umple de mucisori si nu o sa ii placa deloc (uraste sa aiba mucisori ras). Tine in 99% din cazuri, in cateva secunde se opreste de parca nici nu ar fi inceput vreodata ras
oanalaurisa
Scris: Sunday, July 20, 2008 10:15 AM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Si Mira a plans mult cand avea colici,uneori m-am apucat si eu de plans,recunosc,dar Adi a fost acolo si m-a sustinut mult,asa ca am trecut si peste asta. Si Mira plange uneori de oboseala,insa e un altfel de plans si deja imi dau seama ca e vorba de nani,iar mai nou plange din cauza gingiutelor.
Cum reactionez? Imi pastrez calmul,pentru ca daca ma agit si eu ,fac mai rau,la concluzia asta am ajuns.Sunt constienta ca are o problema,incerc sa o alin pe cat posibil,in functie de problema respectiva,cantam,ne mai jucam ca sa ii distrag atentia,bem ceai caldut si totul e ok.
alise
Scris: Sunday, July 20, 2008 11:17 AM

Si noi am avut zile grele de la 2 ani la 3 ani.Plangea mai tot timpul si nici nu stiam de ce...
Au fost momente cand nu stiam cum sa reactionez.duel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.