Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Uff, ce bine ca nu sunt singura!! Si mie mi s-a intamplat sa-mi vina in vizita o prietena cu baiatul ei de 6 ani. Fetita mea avea cateva luni, iar baiatul ala tusea si stranuta tot timpul in nasul ei, pana m-am infuriat si l-am trimis la joaca. Joaca la el a fost sa-mi caute in dulapuri, sa iasa pe balcon si sa tranteasca usi, sa umble in filme si DVD-uri, sa-mi deschida frigiderul si multe altele. Cica l-a "certat" maica-sa o singura data si s-a pus de bocit baiatul, a fugit in patul nostru si isi stergea nasul de perne. Mai tarziu s-a dus la baie si am ramas socata ca la 6 ani, a strigat-o pe ma-sa sa-l stearga la fund, si ea s-a dus. N-am vazut asa ceva pana atunci si nici dupa aceea. Dar mi-am invatat lectia si nu i-am mai primit, stam la chat la telefon si ne intalnim foarte rar cand copilul ei e la scoala. Evit vizitele ei si chiar i-am si spus in timp, destul de diplomatic, cam ce ma deranjeaza cand am musafiri. Sincer, in cazul baiatului asta, nici parintii nu fac front comun sa-l educe, maica-sa e frustrata ca ea vorbeste romaneste si copilul engleza si engleza ei e limitata, nu stie cum sa-i explice si sa-l calmeze folosind engleza, si ori recurge la a-l plesni pentru motive minore ori il lasa sa faca ce vrea. M-am simtit oribil la inceput cand o evitam, credeam ca poate sunt doar eu de vina, ca sunt rea si pretentioasa, dar cu timpul am ajuns la sentimente mai bune si am realizat ca nu am nevoie de alte dureri de cap, le am pe ale mele si-mi ajunge ce strang jucarii si haine, carti si creioane dupa copilul meu. Fetita mea nu face prostii cand se duce la altul desi e mica, dar nici nu o las nesupravegheata, iar vizitele mele sunt tot timpul scurte ca sa nu se plictiseasca si sa faca nazbatii. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Este mormal si aveti dreptate numai parinti sunt de vina!Pai eu mi-am obisnuit copii de mici sa mergem prin vizite ,daca avem jucarii acolo ne jucam si pe urma strangem totul la loc,la fel si la bunici peste tot.Daca stiu ca este o familie fara copii ,le aduc jucariile lor sa le dau ocupatie.Binenteles ca noi suntem la o cafea dar cu ochii in patru si nicodata nu asteptapt ca gazda sa aiba grija de copii mei.Ce educatie poate fi asta dar stiti ceva nici nu ma mir daca parinti sunt asa ce mai putem cere de la copii nu au cine sa-i educe . Este strigator la cer pe cuvant. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Asta clar e mama de vina,si cresterea fetitzei de catre bunici isi spune cuvantul!Daca de acum nu o poate controla mai tarziu ce se va intampla!Ai mei nu lasa niciodata mizerie pe unde mergem,Raul isi ia o masina si cu aia are treaba cat sta acolo,si la gradi il lauda doamna ca isi duce intotdeauna jucaria cu care s-a jucat la locul ei! Insa am si un specimen,copilasul celei mai bune prietene de-a mea,asta e un copil teroare si ea se face ca nu vede,nu aude,cum zicea careva mai sus ne bem cafeaua sau povestim ori la ea ori cand copilul ei e la gradi ca de prea multe ori m-a enervat.E cu 1 an mai mic decat Raul,cand vine la noi imi rastoarna toate 3 lazile de jucarii in mijlocul camerei sa aiba de unde alege,si nu e vb numai de asta dar se apuca sa le si rupa si distruge tot ce apuca.De ex de mos Craciun ,Raul a primit un laptop dinala pt copii cu cantecele,joculete si avea tare grija de el,se juca frumos si intotdeauna il punea la locul lui,asta l-a luat si i-a rupt din prima mausul si apoi l-am luat si l-am pus undeva deoparte sa vada soatza daca-l mai poate repara ,dar a ajuns si acolo si de ciuda ca l-am pus deoparte i-a dat o tranta de a zburat din el toate(si dadusem 2.300 pe el )si mamasa chiar nu zicea nimik.Alta data a deschis dulapul unde Raul tine frumos aranjate o gramada de cutii cu puzzle,el ia o cutie se joaca apoi o pune la loc,baietelul asta le-a scos pe toate,le-a amestecat,a rupt dintre ele,a bagat in gura altele la inmuiat,altele le-am gasit pe sub covor dupa perioada buna de timp,mi-a luat o gramada de timp numa sa le sortez ,sa le impart din nou pe cutii,si bietu Raul cand a venit de la gradi(ca el nu era acasa)a plans cand si-a vazut cutiile pansate cu scotch.Si mamasa statea afara la tigara! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Mai, mai ce specimene de copiii ...si parinti.Cand primim copiii in vizita merg in camera alessandrei la joaca, dar cand sunt gata de plecare trebuie sa puna toate jucariile la loc impreuna cu fiica-mea.Noi, parintii, putem sta linistiti de vorba.si cand mergem la cineva in vizita regula este aceeasi. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Ordine?Ce-i aia?Incerc sa o mentin cat de mult pot cand e baiatul la scoala si cand doarme fata.Spal pe jos,sterg,praful,vasele.E cat de cat acceptabil,dar....imi raman munti de rufe la calcat.Asa ca la mine nu se termina niciodata treaba.Daca nu doarme fata si plange...se cam duce si spalatul pe jos si praful...Sotului nu-i cer sa ma ajute pt ca nu are timp nici pentru el.Munceste de la 8 la 15,apoi de la ora 5 dupa amiaza pana la 11 noaptea,inclusiv sambata si duminica. |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ordine in general acuma fac curatenie dimineatza ei sunt la gradi dar pana seara nu se cunoaste nimic ,asa ca seara fac inca o data sau face sotul! Visez la ziua cand voi strange toate jucariile intr-un camion si le voi dona copiilor saraci!Dar m-ai am pana atuncea sunt la jumatate de drum! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|
Apropo de jucarii,intr-o zi m-am impiedicat de o jucarie pe scari si enervata zic"strang juariile in saci si le scot la usa!(la noi in fiecare luni si vineri vine masina sa colecteze donatii,haine,jucarii,lenjerii...}....si sa-i vezi pe ghidusii mei cum isi strangeau jucariile si le duceau in camera |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la 9 ani, nu e tocmai un copil cu care sa nu te intelegi. cred ca parintii ei sunt prea permisivi. sau mult prea pasivi. in locul Anei as fi explodat. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Buli, imi pare rau ca ai asa cunostinte...
Eu am niste reguli bine stabilite cand mergem in vizita. Daca mergem la prieteni care nu au copii, obligatoriu luam arsenalul de jucarii, jocuri, carti de acasa!!! Cu cat stam mai mult, cu atata facem sacul mai greu. Evit miorlaieli, intreruperi non-stop si o tin ocupata sa putem sa ne bucuram de vizita toti. La cei cu copii, in general nu aducem nimic de joaca decat daca vrea Karina in mod special sa se joace si ceilalti copii cu jucaria ei si ajutam la stransul jucariilor si la stransul vaselor, paharelor inainte de plecare...la cei care am observat ca fac la fel cand vin la noi. La cine nu ridica un pai dupa copilul lor cand vin la noi, nu ridic nici eu cand ma duc la ei. Tot in regulile pentru vizite se afla si cererea permisiunii gazdei la orice (de fapt ea ne cere voie si acasa la toate, s-a invatat de la scoala si la baie cere voie ), nu are voie sa sara-n canapelele sau paturile altora (acasa mai sare, in vizite stie ca nu are voie) si e foarte pasnica in jocurile cu copiii, niciodata nu a dat in nimeni, nu a rupt jucariile altora, nu a cotrobait prin toate colturile casei, nu a facut prostii sa ne faca de ras. Si acum ca e maricica o verific din cand in cand ce face cand suntem in vizita, daca e totul ok. |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| of nici la noi nu e ordine,avem si casa foarte mica si trebuie sa le inghesuim pe toate doar atunci cand nu e Darius si tati acasa, avem si noi ordine cat de cat cand s-a intors tati acasa dupa o delegatie de 2 saptamani, si Darius a stat la mamaia, imi spune ca nu crede ca am mai intrat in bucatarie, "e asa o ordine" :018: |
|

Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| M-am enervat din ce am citit aici.Intradevar sunt mame atat de indiferente si de distrate, ca te fac sa te intrebi cum or sa fie copii aia cand vor creste.Eu de multe ori ma gandesc cu drag la anii cind fetele erau mici.Au fost atat de cuminti si linistite in joaca lor,ca uneori nici nu ziceai ca am copii in casa .Mititica era mai zvapaiata ,dar cand ii spuneam nu e voie sau stai cuminte ,pai asa era. |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| mariana, asa ma gandesc si eu, cand eram mica stateam ca "sfanta" , daca mergeam la cineva, dar acum unii copii parca nici nu aud daca le atragi atentia. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| raly wrote:cand vine la noi imi rastoarna toate 3 lazile de jucarii in mijlocul camerei sa aiba de unde alege,si nu e vb numai de asta dar se apuca sa le si rupa si distruge tot ce apuca. Stiu stilul de copil, care rastoarna tot si calca peste jucarii, farma si mama ii spune "vai, ai grija"
Ana, tu ai fost diplomata, eu nu ma jenez cand e vorba de lucrurile mele. Le spun clar ca nu ii mai primesc in vizita daca strica sau umbla aiurea prin lucrurile mele. Cand se mai anunta in vizita fa0ti treaba sau intalneste-te la mall. |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Waaaaaaaaaiiiiiii..... nu vreau sa ma gandesc ca voi avea asa un copil!!! Am sa fac tot ce pot sa nu fie asa!!!
Tot timpul m-au calcat pe nervi astfel de mame...Avem si noi un exemplu si eu nu m-am abtinut si acum cativa ani i-am spus mamei la multe faze asemanatoare cu ce ati povestit voi ca eu in locul ei l-as plesni pe copil de nu s-ar vedea, nu m-as ruga de el sa ma asculte. Raspunsul mamei atunci a fost ca voi avea si eu copii mei si voi vedea ca nu e asa simplu...mult timp m-au urmarit cuvintele ei...inca ma urmaresc...am si eu copil acum si voi vedea cat e de complicat.
Cert este ca Alexandra desi are doar 9 luni, stie deja ce inseamna NU. Cand pune mana pe ceva ce nu e voie si strig NU il arunca din mana. O las sa puna mana pe tot ce vrea in afara de ce e periculos pt ea. Ii si explic de ce nu e voie, desi nu intelege dar fac antrenament . Ce imi place este, ca desi, repet, e foarte mica si nu pricepe nimic, cand spun ceva, Alin ma sustine in sensul in care o ia in brate si ii spune, hai sa facem/nu facem chestia asta ca nu e voie si ne cearta mami...:018:
Da....mami e cea fioroasa. :018: ..dar sper ca tati ma va sustine si in viitor si ne vom educa copilul frumos!!
Ramane de vazut...
In rest...revenind la curatienie....desi puiul deja circula prin toata casa, jucariile ei stau in tarc si in patutzul ei...Nu-mi place sa le vad prin toata casa...Acum e mai usor de pastrat curatenia...vedem mai tarziu...
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| OOOO curatenie o tin in salon unde primesc musafirii si in camera lor nu ma plang e curat,dimineata le fac paturile,le strang jucariile,deci se poate accepta dar peste zi nu fac mizerie doar dezordine cu jucariile,intr-un timp Rik ma ajuta sa la strang sa le punem in cutii acuma cand ii zic mai fuge sau sta si se uita la mine,nu stiu de unde o mai invatat-o si pe asta doar el ma ajuta tot timpul,ma gandesc ca, cu trecerea timpului va intelege mai bine ce are de facut deocamdata strang eu de 3-4 ori pe zi si le pun in cutii,bine ca nu pot sta numai in camera lor vin si in salon care il am la un loc cu bucataria si imprastie si pe acolo jucarii dar ii las sa se joace doar in caz ca se anunta vreo vizita le stang repede in cutii si gata
cat despre alti copilasi a fost odata un caz si le-am zis de fata cu mama ca atunci il aveam pe Flavio micut nu stiu daca avea o luna,le-am zis va jucati frumos nu le rupeti si le puneti la loc inainte sa plecati ca eu am bebe mic si nu pot sta in urma voastra sa strang am vazut ca mam s-a instrambat dar eu asa faceam cand mergeam la ea cu Riki eu le strangeam si le puneam la loc ca nu imi placea sa las dezordine,asa ca oricine va veni la mine asa le voi zice chit ca le convin sau nu.
Bulinutza copilasii is mici sa stii ca asa ziceam si eu de ai mei ca o sa stea ca sfintii da iata ca nu-i asa is copii,cauta joaca,cauta sa traga,binenteles trebuie educati,trebuie sa li se spuna dar intradevar de la varsta care inteleg bine,asa is generatiile astea de copii mai agitati,mai sa puna mana peste tot,lasa ca va creste Alexa mare si altfel te va intelege ai sa vezi! |
|
|