|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Cum reactionati sau va ganditi sa reactionati daca copilul va ascunde o nota proasta?
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Daca imi ascunde inseamna ca ceva e in neregula cu mine nu cu copilul. De ce ii e frica de mine?Ce consecinte crede ca-l asteapta?Poate nu comunic destul cu el.o nota proasta nu e un capat de lume, se mai intampla .Copilul trebuie sa stie ca la mama vii si cu bune si cu rele...si mai ales cu cele rele ca sa gasesti alinare sau rezolvare. |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| mihaela75 wrote:Copilul trebuie sa stie ca la mama vii si cu bune si cu rele...si mai ales cu cele rele ca sa gasesti alinare sau rezolvare.
Da, asa este, numai ca acest gen de relatie se construieste in timp, copilul trebuie sa simta in parinte intr-adevar cel mai bun prieten. Daca, noi, ca mame, suntem cele mai bune prietene ale copiilor nostri, atunci, cu siguranta ca ei nu vor minti; dar, daca totusi o vor face, trebuie sa edem ce s-a intamplat in relatia noastra si, in acelasi timp, sa "reparam ce s-a stricat".
|
| |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu as vrea sa se intample lucrul asta;. Nu as vrea sa ii fie frica de mine. Nu o sa il cert pentru o nota proasta. O sa incerc sa vad de ce a luat-o si sa il ajut sa indrepte lucrurile. Daca sa zicem s-ar intampla sa imi ascunda o nota proasta, o sa incerc sa stau de vorba cu el, sa ii explic ca trebuie sa imi arate notele intotdeaua si ca nu o sa il cert sau nu o sa il bat daca cumva se va mai strecura si cate o nota proasta intre notele lui. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| si eu sunt de aceeasi parere cu voi copilul trebuie sa inteleaga ca parintii nu-i vor niciodata raul dar asta se construieste in timp si de multe ori nu prea se reusete |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ideea e ca s-ar putea sa-mi ascunda nota, nu neaparat de frica, ci... de rusine. Sincer nu stiu ce as face, nu am atat de multa experienta cu copiii; depinde cat de sensibil e copilul, ce caracter va avea... Dar doar daca as vedea ca se repeta, as considera ca exista cu adevarat o problema. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Kiki wrote:Eu nu as vrea sa se intample lucrul asta;. Nu as vrea sa ii fie frica de mine. Nu o sa il cert pentru o nota proasta. O sa incerc sa vad de ce a luat-o si sa il ajut sa indrepte lucrurile. Daca sa zicem s-ar intampla sa imi ascunda o nota proasta, o sa incerc sa stau de vorba cu el, sa ii explic ca trebuie sa imi arate notele intotdeaua si ca nu o sa il cert sau nu o sa il bat daca cumva se va mai strecura si cate o nota proasta intre notele lui.
Ce ziceti, exista riscul ca necertand copilul pentru o nota proasta acesta sa considere ca nu are rost sa se mai straduiasca prea mult sa invete pentru ca oricum nu va fi certat / pedepsit? |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Adriana, cred ca lucru asta va depinde de educatia pe care un parinte i-o da copilului. Ok, nu il certi pentru o nota proasta, nu il bati, asta nu inseamna ca e in regula sa vina cu note proaste acasa. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Asa e, cum zice Kiki. Dar oricum, pentru rezultate deosebite putem stabili, de comun acord, un sistem de ''premiere'' -nu bani! - care sa o ambitioneze, cel putin in prima faza, pana ii intra in reflex ca trebuie sa invete. Pentru o singura nota proasta e clar ca n-am sa o cert, dar daca se intampla mai des, gasesc eu o modalitate prin care sa inteleaga ca sunt suparata pentru ca greseste. In general, la copii functioneaza puterea exemplului si sunt convinsa ca va avea in anturajul ei fetite cu rezultate bune, si o voi incuraja, astfel incat sa intre in competitie cu ele. ...Dar vom trai si vom vedea... |
|
| AdrianaC wrote:
Ce ziceti, exista riscul ca necertand copilul pentru o nota proasta acesta sa considere ca nu are rost sa se mai straduiasca prea mult sa invete pentru ca oricum nu va fi certat / pedepsit?
Da, se poate. Sunt unii copii, care numai pentru a atrage atentia cuiva (parintilor, educatoarei, etc) fac cate o prostioara, deci s-ar putea sa fie si un test al copilului. Eu am patit-o cu Catinca. In grupa ei, mereu era laudat un singur copil: X e cel mai bun, face cele mai bune fise, etc. Eu nu zic ca fata mea ar fi cea mai buna (desi e idealul fiecarui parinte, cred), dar chiar sa nu-i spuna nimic; sunt convinsa ca si ea facea fise bune si activiati pe masura, dar nimic. Pana cand Catinca nu mai voia sa faca deloc fise, nu mai raspundea cerintelor doamnei educatoare. De ce? Tocmai din acest motiv: nu a primit laude, nu a primit nimic si, a vazut ca, daca nu face fise, etc, doamna ii atrage atentia, era exact ce voia ea: sa primeasca si ea ceva, indiferent daca bun sau rau. Evident ca am vorbit cu doamna (mereu vorbesc si mereu imi raspunde ca totul e OK); i-am spus punctul meu de vedere, ca nu e normal ca un singur copil sa fie laudat (cu siguranta ca sunt si alti copii buni in grupa) si ca oricum nu am nevoie de false laude (imi cunosc bine copilul si am lucrat suficient de mult cu ea, mai mult decat trebuie, deci ...) si ca acesta e motivul pentru care Catinca nu raspunde la activitati. Cum a inceput sa o laude si pe ea, gata, conflictul s-a incheiat.
Sorry, cred ca m-am dus putin off topic.
Deci: copilul trebuie sa primeasca un raspuns la o actiune de a sa, fie el si unul negativ; toate astea ar putea duce si la altceva, la alte interpretari ale copilului: parintilor nu le pasa de mine (si e foarte grav) |
|
|