Chestionar intrebare: cum procedati cu mancarea gatita pt copii?
Alegere Voturi Statistici
o racesc brusc 4 30%
o racesc la temperatura camerei 9 69%

Cum racim si depozitam alimentele copiilor?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, April 27, 2007 4:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
eu racesc brusc tot ce fac pt Andi. adica gatesc pt toti si scot separat din oala apoi pun direct in frigider. asta fac de cand am citit in Capraru ca e mai bine racit brusc prin congelare sau la frigider.

voi cum procedati?

exista vreun risc daca ramane mancarea pe aragaz sa se raceasca la temperatura camerei?

Capraru zice ca este posibil sa se inmulteasca microbii.cyclops

cate zile pastrati la rece mancarea pt copii? eu tin maximum 2 zile.
delfinasa
Scris: Friday, April 27, 2007 5:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu racesc la temperatura camerei, care fie iarna, fie vara, este constanta pe la 20 de grade, dupa care o bag la frigider, de cele mai multe ori, sau la congelator...nu mai gatesc separat pentru ea, asa ca cioba poate sta la frigider si 3-4 zile, iar mancare fac zilnic, maxim la 2 zile. Cand ii gateam separat, nu faceam cantitate mare si cam 2 zile o tineam si eu la frigider, iar cand faceam mai multa, puneam in congelator pentru alta data. Microbi sunt peste tot, orice ai face, as innebuni daca as respecta toate sfaturile, so tin cat pot minimele norme de igiena.
mommy
Scris: Friday, April 27, 2007 5:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Andismom wrote:
eu racesc brusc tot ce fac pt Andi. adica gatesc pt toti si scot separat din oala apoi pun direct in frigider. asta fac de cand am citit in Capraru ca e mai bine racit brusc prin congelare sau la frigider.

O racesc brusc, tot dupa Capraru. O tin max 3 zile.
Roxanel
Scris: Saturday, April 28, 2007 9:44 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
De cand fiica-mea mananca ce mancam si noi, las oala sa se raceasca la temperatura camerei dupa care, inca calduta, o pun in frigider la 4 grade.
Ely
Scris: Saturday, April 28, 2007 10:51 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
delfinasa wrote:
Eu racesc la temperatura camerei, care fie iarna, fie vara, este constanta pe la 20 de grade, dupa care o bag la frigider, de cele mai multe ori, sau la congelator...nu mai gatesc separat pentru ea, asa ca cioba poate sta la frigider si 3-4 zile, iar mancare fac zilnic, maxim la 2 zile. Cand ii gateam separat, nu faceam cantitate mare si cam 2 zile o tineam si eu la frigider, iar cand faceam mai multa, puneam in congelator pentru alta data. Microbi sunt peste tot, orice ai face, as innebuni daca as respecta toate sfaturile, so tin cat pot minimele norme de igiena.

La fel fac si eu.thumright
maria75
Scris: Saturday, April 28, 2007 11:37 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/28/2006
racita brusc, o tin numai de pe o zi pe alta la frigider( mincarea pt mica)
Fluturas
Scris: Saturday, April 28, 2007 12:51 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
racesc la temperatura camerei,si tin mancarea 2,maxim 3 zile
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, April 29, 2007 7:08 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Racesc la temperatura camerei. Pentru ca mancam acelasi fel de mancare toti, mancarea tine pana la 3 zile. Deja, faza asta cu racitul brusc pentru ne-extinderea microbilor mi se pare cam mult. Eu inteleg ca nu e bine sa ia unul guma din gura celuilalt, cum faceam noi, dar parca nici chiar asa. E copil, isi creaza anticorpi, si nu vreau sa-l cresc intr-o bula. Apoi, cand se insoara s-o chinuie pe biata nevasta cu... "mama nu facea asa, mama facea asa!" Lasa, frate, ca pe lumea asta sunt lucruri mult mai groaznice decat racirea mancarii la temperatura camerei. Bine ca am ce raci!
Parerea mea!
misha
Scris: Sunday, April 29, 2007 12:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Poate veti spune ca sunt fool dar, frigiderul rezista la atatea raceli bruste? Din cate stiu eu nu ai voie sa bagi mancare fierbinte in frigider ca se strica...

Eu racesc mancarea la temperatura camerei si nu o tin mai mult de 2 zile in frigider(adica daca o fac azi, o mai tin si maine in frigider ca poimaine sigur nu o mai mananc...tocmai de aceea prefer sa gatesc mai des ca sa fie proaspata) ca am eu un pitic pe creier ca nu mai e buna apoi.
Darria
Scris: Sunday, April 29, 2007 1:22 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Capraru(si nu numai el) are dreptate in privinta inmultirii brontozaurilor ras daca lasam papa bebeilor sa se raceasca lejer.

Pana acum a fost rece afara asa ca am racit mancarea pe geam, amestecand continu. De acum incolo voi raci sub jet de apa rece.

Pt. fetita(nu am ajuns inca la papa comuna) gatesc la fiecare masa asa ca nu am ce pastra in frigider.
Ocazional gatesc doar legumele cu carnita si pt. ziua urmatoare.
Racesc mancarea si apoi o bag in frigider. Stiu ca nu se introduce mancare calda asa ca nu risc.

Iaurtul si branzica le pastrez 1-2 zile. Branzica fac 2 portii: una o papa imediat asa ca la frigider merge portia pt. ziua urmatoare.

Stiu ca papa copilasilor se pastreaza 2, maxim 3 zile la frigider. La congelator mancarea gatita: max. o saptamana.
Miri
Scris: Sunday, April 29, 2007 1:38 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Si eu procedez la fel ca Lenus, racesc mancarea la temperatura camerei, bebe mananca din aceeasi mancare ca si noi....
Sii ii dau dreptate si Mishei, e bine sa introducem mancarea calda in frigider, pentru a o raci?oare
Fluturas
Scris: Sunday, April 29, 2007 2:03 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
misha wrote:
Poate veti spune ca sunt fool dar, frigiderul rezista la atatea raceli bruste? Din cate stiu eu nu ai voie sa bagi mancare fierbinte in frigider ca se strica...

Eu racesc mancarea la temperatura camerei si nu o tin mai mult de 2 zile in frigider(adica daca o fac azi, o mai tin si maine in frigider ca poimaine sigur nu o mai mananc...tocmai de aceea prefer sa gatesc mai des ca sa fie proaspata) ca am eu un pitic pe creier ca nu mai e buna apoi.

asa stiu si eu si de aceea nu bag mancarea fierbinte in frigider
misha
Scris: Sunday, April 29, 2007 4:32 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
hohot...inseamna ca nu sunt chiar fool! Multumesc Miri si butterfly pupici
MNiko
Scris: Sunday, April 29, 2007 6:21 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu am zis la fel ca voi fetelor. Mi-e prea mila de frigiderul meu(pt ca l-as fortez prea mult) ca sa bag mancarea calda in el(nu mai zic de fierbinte). Iar ca sa stau s-o racesc la jetul de apa sau pe geam nu nu nu-i de mine. Prea mult timp pierdut, timp pe care il pot petrece jucandu-ma cu fata.
maria75
Scris: Sunday, April 29, 2007 7:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/28/2006
misha wrote:

.

Ce anume se strica? Pai de ce sa nu reziste? what Eu pun o parte din pireul pe care i-l fac intr-un borcanel, inchis ermetic, intr-o punga de plastic apoi si rapid la frigi, pe un raft din usa frigiderului. Nu s-a intamplat nimica.Borcanelul nu e ft mare, nu emana aburi fierbinti...deci, ce anume sa se strice? A, daca i-as fi facut tocanita/ciorba si ieseau aburi si puneam cu craticioara in frigi, normal ca nu e ok si mai intai trebuie adusa mincarea la temperatura camerei. dar noi inca mincam pireuri si e ok sa le racesc in frigi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.