Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Stelutze, maine vreau sa pun si eu niste carnita la congelat pentru Andrei. Deci cum fac? Intai fierb carnea si apoi o portionez si o pun la congelat ?
Pot sa o tin sa zic 2 saptamani la congelator ? Sau mai putin ?
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote:Stelutze, maine vreau sa pun si eu niste carnita la congelat pentru Andrei. Deci cum fac? Intai fierb carnea si apoi o portionez si o pun la congelat ?
Pot sa o tin sa zic 2 saptamani la congelator ? Sau mai putin ?
Adriana, in primul rand, in privinta congelatului carnii, pot spune ca poate sta carnea fiarta la congelator pana la 10-12 saptamani.Prin congelare nu se pierd elementle nutritive.Dar in cazul tau, pentru ca Andrei este mic si nu ii vei da carnita in fiecare zi, poti sa pui numai 5-7 portii necesare petnru 10-14 zile.
Eu faca asa:fierb carnea in oala sub presiune sau in orice alt recipient (prefer oala sub presiune ca firebe mai bine si mai repede).Apoi, cand carnea e deja fiarta, o tai bucatele mici, petnru a usura munca blenderului, pun o portie generoasa de apa (mai putina la ficat, medie la pui, si mult mai multa la cea de vita, pentru ca este mai tare), apoi o mixez.Dupa mixare, iau direct din bolul blenderului cateva lingurite (pentru Andrei 2-3-4) lingurite si le pun intr-un bocrcanel hipp.Nu astept racirea,pentru ca in acet timp se pot infiltra microbi.Desi nu prea e bine pentru frigider/congelator sa punem mancare prea calda, eu am facut asa la sfatul lui Capraru.
Borcanelele le infiletez (ma rog,nu prea au ele filet, incerc sa pun capacul bine, desi am inteles ca si daca nu pui deloc capacul tot bine este, numai ca eu mai am si altele in congelator, casolete din Cora, pungi de lengume deja cumparate si mi-e teama ca mizeria dupa ele sa nu se transfere pe borcanele).
Sa ai spor ! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Stelute," pun o portie generoasa de apa"asta inseamna ca pui chiar apa,sau supa de zarzavat? |
|

| miri_haluca wrote:Stelute," pun o portie generoasa de apa"asta inseamna ca pui chiar apa,sau supa de zarzavat?
Intotdeauna apa.Niciodata zeama in care a fiert carnea, caci este toxica (in aceasta zeama se "lasa"cele mai multe impuritati din carne).Folosesc apa fiarta si racita, aceeasi pe care o folosesc si la prepararea laptelui praf. |
|

| Stelute,eu ma refeream daca nu poti sa pui supa in care au fiert zarzavaturile,nu carnita,pentru ca pe aceea si eu o arunc! |
|

| miri_haluca wrote:Stelute,eu ma refeream daca nu poti sa pui supa in care au fiert zarzavaturile,nu carnita,pentru ca pe aceea si eu o arunc!
Ok...am inteles eu gresit.Supa de la legume poti sa o pui, dar atunci nu stiu daca mai poti pastra pana la 12 saptamani amestecul.Eu in borcanelele cu carne pun numai carne si apa, iar legumele intotdeauna le fierb zilnic separat(de cateva saptamani incoace).Daca pun rosie in legume, supa rezultata i-o dau lui Matei la desert sa o bea, daca nu pun rosie, surplusul de zeama o arunc. |
|

| Am inteles acum,deci pot sa pun in amestec supa de zarzavat,pentru ca inca nu am fiert niciodata atit de multa carnita,sa fiu nevoita sa o pastrez la congelator! Multumesc,Stelute! |
|

| miri_haluca wrote:Am inteles acum,deci pot sa pun in amestec supa de zarzavat,pentru ca inca nu am fiert niciodata atit de multa carnita,sa fiu nevoita sa o pastrez la congelator! Multumesc,Stelute!
Cu placere, MIri !Daca faci carnita pentru cateva zile, nu are absolut nimic daca pui zeama de la legume, ba kiar vitaminele scurse in zeama le valorifici, in loc sa le arunci. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| de ieri am inceput sa mancam si noi carnita si daca tot am fiert un piept de pui, dupa ce l-am maruntit in robot l-am pus frumos in forma de gheata de la congelator si dezghet cand si cat imi trebuie. Un patratel de ala are cam o lingura de carnita, si-s vreo 12 patratele, deci mai mult de 2 saptamani nu-l voi tine in congelator. Banuiesc ca n-are nimic. Iar legumele i le fierb in fiecare zi, proaspete. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Codruta, foarte bine faci...am citit si eu despre congelatul mancarii bebeilor in forme de gheata, acoperita cu folie de plastic sa nu ia contact cu altceva de prin congelator, dar am folosit metoda de putine ori la inceputul diversificarii, nu stiu de ce, ca mereu fac mancare in plus si o bag la congelator, insa in borcanele. |
|
|