Cum putem economisi timp cand preparam masa micutilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lori16ro
Scris: Friday, May 12, 2006 9:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Mesaje: 995
lori16ro wrote:
eu votez pentru, e ok fara probleme
eu mai pun in congelator umplutura pentru sarmale care ramine, si o folosesc mai tirziu, dar stiu persoane care fac efectiv pachete cu sarmale gata , le pun in congelator si le folosesc cind au nevoie, dar sa nu schimbam subiectul cu mincarea pt copii
apropo de carne eu zic ca merge in supa,
sousourel
Scris: Friday, May 12, 2006 9:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Faceam si eu papa pe mai multe zile si o tineam in congelator, dar acum nu pun decat arareori, surplusul. Asa ca, deocamdata ii gatesc zilnic ... sunt bune ideile voastre, dar eu nu stiu cum is, ca daca ma pornesc sa fac treaba intr-un fel, greu ma ... redirectionezsic
Elia
Scris: Saturday, May 13, 2006 2:15 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Si eu congelam la greu, faceam parca lunea mancare, perisoare (congelam cate 3 pe portie), amestecuri de fructe, amestecuri de legume, orez cu lapte sau alte cereale (parca, nu mai tin minte) si cand era ora mesei doar le baga in cuptorul cu micorunde. Avem meniul facut pe o saptamana si stiam exact ce sa dezghet si ce sa manance John. Am fost foarte multumita de sistemul asta si am sa il aplic si la Jodie Kate.
stele_pe_cer
Scris: Saturday, May 13, 2006 7:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Eu pana pe la 1 an ii faceam lui Matei mancarica odata la 3-4 zile, iar mancarica o pastram in biberoane, la frigider, nepasata.In skimb, am in permanenta congelate pungi cu morvov, telina, patrunjel, pastarnac, dovlecel.Iau din ele de fiecare data cat am nevoie, si gata mancarica petnru bebe.Nu imi palce sa stau in fiecare zi sa curat morcovi, sa ma portocalicesc pe ungii si deshte, si apoi, congelatul este cea mai buna metoda de a pastra elementele nutritive.Prin congelare, nu se pierde nimic.Numai ca timpul de congelare depinde de la aliment la aliment.

Carnea o fierb o data pe toata (1-2 piepti de pui, sau o casoleta de ficat), o dau la blender pe toata si apoi pun cele 4-5 pungurite de carne in borcanelele mici de Hipp.In ziua in care ii dau carne/ficat, decongelez carnita, fara a folosi cuptoul cu microunde (am inteles ca este nociv, drept pentru care evit sa il folosesc si petnru noi).

Acum ii gatesc lui Matei zilnic, dar in zadar, ca face figuri.Uneori arunc mancarica facuta de mine, in favoarea borcanelelor de pe piata.

Legumele le tin in congelator pana la 2 luni (nu de alta, dar se termina, nicidecum pentru ca nu ar mai fi bune).

Capraru ne-a recomandat congelarea ca unica metoda sigura de pastrare a alimentelor.

Cand ii fac mancarea lui Matei, doar scot din congelator pungile cu legume pe care vreau sa le folosesc, tai un cartof si o ceapa, adaug la sfarsit o lingurita de bulion sau o rosie intreaga si abia cand dau totul la blender pun si uleiul de folarea soarelui (de masline este alergogen si nu avem voie, de porumb "deskuie" burtica si nu avem nevoie).

Cam asa procedam noi, si cred ca asa voi face si pentru bebe 2, caci mi-a fost tare usor din punctul de vedere al prepararii mancaricii de bebe.Mai greu mi se pare mai tarziu, cand Matei va mai creste, petnru ca noi nu avem un mod sanatos de alimentatie:sotul manaca mult si sarat, iar eu fie nu prea mananc, fie mananc foarte condimentata si semipreparat.Sanatos nu mancam nici unul din noi, si nici nu cred ca ne vom putea skimba obiceiurile culinare.Obiceiuri dobandite in zeci de ani, cam greu le dezradacinezi...
Anaida
Scris: Saturday, May 13, 2006 9:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 1855
Pe langa bucuriile pe care mi le-au adus copiii si pe care le stie orice mamica, pot spune ca venirea pe lume a copiilor mei a mai adaugat un "beneficiu": am inceput sa gatesc(si sa mananc) mult mai sanatos. Nu mai fac prajeli, totul e fiert, prefer gratarul in locul carnii fripte in grasime, nu exista zi fara ciorbica...plus programul cat de cat regulat de masa. Si nici prea sarat nu mai mananc. Sotul ma mai certa ca nu sarez mancarea, ca cica n-are gustul pe care l-ar avea daca ar fierbe cu sare...dar s-a obisnuit si el si, daca vrea mai sarat, isi mai pune sare. La carnea de porc as renunta cu usurinta, dar socrul meu ne-a dat in fiecare an un porc la Craciun si, desi sotul consuma cea mai mare parte din el (mai ales pachetul de la serviciu), mai scap si eu ca-mi place, desi sunt constienta ca nu-i deloc sanatoasa.
Am iesit din topic, sa-mi fie cu iertare! pupici
misha
Scris: Saturday, May 13, 2006 11:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
Mai fetelor, buna ideea asta cu congelatul! Eu pana acum i-am facut in fiecare zi supica sau piure, depinde, dar sincera sa fiu...m-am cam saturat sa rad cate 5cm de morcov, jumatate de cartof si tot asa...cred ca de maine...hai de luni, punem si noi in practica chestia cu congelatul!sic
Laura&Alfonso
Scris: Saturday, May 13, 2006 11:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
eu ii fac mancarica pt 3 zile si congelez... nu fac mai mult ca imi place sa ii dau mancarea cat mai diversificata ca sa nu se plictiseasca... ca am patit-o cu crema de fructe si chinui-te sa il faci sa papebanghead
Elia
Scris: Sunday, May 14, 2006 3:08 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Stele, tu congelezzi mancare in borcane de sticla? Ca eu am citit ca nu trebuie congelata mancarea copilului in sticla, ca nu e sanatos, dar nu mai stiu care era explicatia. Si stiu ca mereu ma chinuiam sa gasesc recipiente de plastic mici, si borcanelele le aruncam ca nu aveam ce face cu ele plans cu toate ca erau perfecte ca dimensiuni.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, May 14, 2006 9:50 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
freedelia wrote:
Stele, tu congelezzi mancare in borcane de sticla? Ca eu am citit ca nu trebuie congelata mancarea copilului in sticla, ca nu e sanatos, dar nu mai stiu care era explicatia. Si stiu ca mereu ma chinuiam sa gasesc recipiente de plastic mici, si borcanelele le aruncam ca nu aveam ce face cu ele plans cu toate ca erau perfecte ca dimensiuni.


Carnita si ficatul le congelez in "sticla", legumele in pungi de plastic.Mancarica deja preparata nu o congelez ca o dezghet greu si mi-e mai usor sa o prepar asa.

Despre congelatul in plastic sau sticla, Capraru nu mi-a spus nimic.Din moment ce mancarea ingheata, nu mai conteaza ca ingheata in sticla sau plasticsic , importante sunt substantele nutritive, care trebuie s se pastreze intocmai ca inainte de congelare.
Elia
Scris: Sunday, May 14, 2006 11:07 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Nu, dar parca era ceva de genul particule de sticla prin inghetare nu stiu ce se intampla cu ele, chiar o sa caut ca stiu unde am citit, numai ca nu imi mai aduc aminte exact ce si cum.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, May 14, 2006 1:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
freedelia wrote:
Nu, dar parca era ceva de genul particule de sticla prin inghetare nu stiu ce se intampla cu ele, chiar o sa caut ca stiu unde am citit, numai ca nu imi mai aduc aminte exact ce si cum.


De kestia cu particulele din sticla nu stiam...poate-ti amintesti sursa, ca ar fi util si interesant de stiutsic .Eu si acum am in congelator cred peste 10 borcanele cu pui, vita si ficat (acum Matei nu are voie decat pui, iar restul le pastrez pe mai tarziu).

Stiu ca in comert se gasesc recipiente de plastic pentru congelare, dar mult mai mari decat borcanelele hipp, ceea ce mi-ar ocupa cam mult spatiuuff ...
Elia
Scris: Monday, May 15, 2006 3:25 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Mai, uite am gasit ceva, dar nu e asa de catogoric precum imi aminteam eu. O sa mai cau, dar daca nu gasesc, cred ca imi voi face si eu viata mai usoara si voi ingheta in borcanele.

Regular glass jars break easily at freezer temperatures. If using glass jars, choose wide-mouth dual-purpose jars made for freezing and canning. These jars have been tempered to withstand extremes in temperature. The wide mouth allows easy removal of partially thawed foods. If standard canning jars with narrow mouths are used for freezing, leave extra headspace (see Table 1) to allow for expansion of foods during freezing. Expansion of the liquid could cause the jars to break at the neck. Some foods will need to be thawed completely before removal from the jar. Also, new lids should be used each time and rinsed in cold tap water before applying to the mouth of the jar.

Standard canning jars with shoulders can be used for frozen food storage, but there is a danger of breakage if the jar is filled above the shoulder. Thaw food before removing from these jars. Extra care should be taken when thawing foods stored in glass.
delfinasa
Scris: Monday, May 15, 2006 3:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Si eu mai congelez mancarica in borcanase si nu am avut probleme...ideea este sa nu umpli borcanasul, pentru ca prin inghetare se mai dilata papa si exista pericolul de spargere...gatesc cam la 2 zile, desi am vointa sa-i fac in fiecare zi, dar nu nimeresc cantitatea pentru o portie si asa mai ramane si pentru alta data, iar borcanasele mai mult de-o saptamana-doua nu le las in congelator.
Anaida
Scris: Monday, May 15, 2006 8:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 1855
stele_pe_cer wrote:


De kestia cu particulele din sticla nu stiam...poate-ti amintesti sursa, ca ar fi util si interesant de stiutsic .Eu si acum am in congelator cred peste 10 borcanele cu pui, vita si ficat (acum Matei nu are voie decat pui, iar restul le pastrez pe mai tarziu).

Stiu ca in comert se gasesc recipiente de plastic pentru congelare, dar mult mai mari decat borcanelele hipp, ceea ce mi-ar ocupa cam mult spatiuuff ...


Elle, dar se poate congela foarte usor in pungulite! Avantajul e ca nu ocupa mult spatiu si se "muleaza" in orice spatiu (ca pe urma sunt mai greu de scos...e alta mancare de peste! sic ).
stele_pe_cer
Scris: Monday, May 15, 2006 9:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Anaida wrote:


Elle, dar se poate congela foarte usor in pungulite! Avantajul e ca nu ocupa mult spatiu si se "muleaza" in orice spatiu (ca pe urma sunt mai greu de scos...e alta mancare de peste! sic ).


Nu imi place in pungulite.Am incecat si am aruncat tot ficatelul pus, pt ca nu am putut sa il scot.Mie mi se pare super ok in borcanele hipp, mai ales ca eu congelez numai carnea pe care o amestec apoi cu legumele facute zilnic .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.