Cum poti sa stii daca o scoala e buna sau nu?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, April 14, 2008 12:32 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ai ajuns la momentul in care vrei sa iti inscrii copilul la scoala in clasa I si trebuie sa optezi pentru una dintre scolile din oras.

Cum poti sa stii care scoala e mai buna? Cum poti sa stii ce probleme sunt in scoala respectiva?

De unde poti lua referinte atunci cand nu cunosti pe nimeni cu copii la acea scoala?

Eu am sapat de mi-a venit rau peste tot pe net si am reusit sa dau de site-ul acesta:

http://admitere.edu.ro/2007/staticPre/j/

Aici puteti vedea cam ce medii de admitere au avut copiii care au terminat diverse scoli.

Selectati judetul, apoi scoala, apoi click pe numarul de candidati si vedeti atat mediile cu care au terminat scoala, cat si ce au facut la testele nationale.

Daca vreti sa priviti si mai in urma, ca sa vedeti o evolutie a scolii respective (sa vedeti daca merge spre bine sau spre rau), in linkul de mai sus inlocuiti anul.

Pe mine m-a ajutat sa ma hotarasc intre 2 scoli, ambele aproape de casa, ambele cu elemente negative si pozitive, faptul ca de la una din scoli au fost in fiecare an mai multi elevi care au reusit cu medii mari (si care au si terminat cu medii mari).

Ufff, tare greu mai e sa te hotarasti in astfel de cazuri banghead

Era mai bine daca exista mai multa transparenta, atat in ceea ce priveste rezultatele scolilor, cat si dotari, securitate, cadre didactice, etc, etc.
cristina e
Scris: Thursday, August 7, 2008 3:37 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna!
Nu stiu daca alegerea scolii pentru copil este cu adevarat o problema.
De cele mai multe ori rezultatele copiilor (vis a vis de luarea in calcul a notelor)sunt de fapt rezultatul orelor de meditatii, facute pe spinarea parintilor si nu reflecta in cele mai multe cazuri valoarea scolii. Cred ca stim destul de bine care este situatia invatamantului actual. Cred ca stim ca la multe din scolile ''cu rezultate foarte bune'' te costa cand intri si te costa si mai mult pana iesi.
Parerea mea e ca rezultatul copilul are mare legatura cu orele de meditatii si asta o spun din experienta.
t-mihaela
Scris: Thursday, August 7, 2008 10:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Eu as alege o scoala aproape de casa,chiar peste drum daca s-ar putea.Siguranta copilului e mai importanta decat faima scolii si intr-adevar scolile asa-zis "bune" au bani grei in spate si meditatii ( zic tot din experienta ras )Noi aveam o scoala faimoasa ,nu foarte departe dar nici prea la indemana si am avut invitatie s-o trimit pe Diana acolo .Am refuzat categoric ca stiam ce se ascunde in spatele scolilor bune si am preferat scoala de peste drum ca daca te uiti din clasa vezi rufele din balcon chitara N-am mai apucat s-o vad scolarita dar sunt multumita de ea si de scoala si nu regret ca n-am trimis-o la scoala aceea 'buna' firstprize
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, October 1, 2008 12:34 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Cred ca sunt foarte multi factori de luat in calcul. Cumnata mea si-a inscris anul acesta baiatul la o scoala de renume din Piatra Neamt: multi olimpici, copii intrati fara probleme in licee, etc. Si l-a inscris si la o invatatoare ce trece drept cea mai "buna". Si buna doamna a tras de urechi un baietel inca din a doua saptamana de scoala si... Ieri, cumnata mea a fost la scoala sa vorbeasca de poze pentru clasa I. In clasa nepotelului meu exista un copil stangaci. Evident, lui ii vine mai greu sa faca liniutele serpuite, mai ales ca explicatiile nu sunt aceleasi. Si buna doamna i-a aratat cumnatei mele caietul bietului copil, intr-o deradere si o batjocura... "Uitati-va, doamna, cu ce ma confrunt eu zi de zi!" Caietul era plin de pete de cerneala. Invatatoarea a incercat sa-l ajute, dar a renuntat in 5 secunde, ca nici ea nu poate cu stanga. Si, ofticata si ofuscata, a luat copilul si caietul si l-a dus si la alta clasa I sa-l "faca de rusine". Copilul acela e marcat pe viata, dupa parerea mea!!!!!! Cumnata mea a venit acasa plangand de mila lui, saracutul! Parca as retrai Domnul Vucea!
Sa mai spun ca nu fac muzica si desen? Nicio ora de cand a inceput scoala? Iar la optional fac matematica...
Si asta la o scoala din top 3!
ninetem
Scris: Wednesday, October 1, 2008 12:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Eu merg pe acelasi principiu ca si Mihaela, mai bine o scoala aproape decat una cu faima si departe. La meditatii pot sa-l dau si daca e la o scoala fara renume.
t-mihaela
Scris: Wednesday, October 1, 2008 5:59 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Vai de mine Cute,m-am ingrozit pale Ce monstru de femeie ,ca dascal nu-i pot spune ,a scapat in scoala aiaangry
TeosOf
Scris: Wednesday, October 1, 2008 6:57 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Dac-as fi eu mama acelui baietel, acea "faimoasa" invatatoare ajungea la stirile de la protv.
Cred ca invatatoarea asta a uitat ca nu mai suntem in era comunista, cand se facea doar matematica, iar desenul si muzica erau considerate materii pt cei care nu sunt in stare de nimic.

Si Isabelle, la scoala aceasta de la care pleaca, are o colega stangace si nu s-a luat nimeni de ea. Eu nici nu am stiut ca e stangace, pana nu am vazut-o odata pe fetita cand scria si, cu toate acestea, a avut numai medii de 10 sau FB.
raly
Scris: Thursday, October 2, 2008 7:04 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Vai Cutecry cry si eu m-am ingrozit!
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, October 2, 2008 7:33 AM
Nivel

Intre timp, nepotelul meu va merge la o alta scoala, particulara. Ca sa scape de idei de babaciuni, cumnata mea a decis sa-l dea pana in clasa a V-a la particulara, cu program after-school. Mai copilareste si el, mai ales ca acolo a terminat si gradinita.
oana_nicole
Scris: Thursday, October 2, 2008 11:54 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Intre timp, nepotelul meu va merge la o alta scoala, particulara. Ca sa scape de idei de babaciuni, cumnata mea a decis sa-l dea pana in clasa a V-a la particulara, cu program after-school. Mai copilareste si el, mai ales ca acolo a terminat si gradinita.

O decizie excelenta, dupa parerea mea. thumright bravo
Alina
Scris: Thursday, October 2, 2008 1:37 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Si asta la o scoala din top 3!

Pai da, dar aici sunt orgoliile parintilor.
oana_nicole
Scris: Thursday, October 2, 2008 1:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Alina wrote:

uff Offf, cata dreptate aveti, dna profesoara. pupici
delfinasa
Scris: Thursday, October 2, 2008 1:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Am mai auzit de scoli bune care au si invatatori a caror etica le scade mult consideratia si p[restanta...pacat ca inca mai sunt acolo, pentru ca o scoala isi cladeste un renume tocmai prin dascalii bine instruiti nu numai profesional, ci care reprezinta modele de oameni pentru elevii care le trec prin maini.

In US sunt multe scoli particulare, majoritatea pe langa biserici...un vecin de-al meu a fost profesor la un asemenea liceu, de altfel recunoscut in zona ca liceu bun, cu un rating bun la absolvire, grad de ascensiune ridicat dupa finalizare, curriculum scolar deosebit etc...intr-o discutie pe aceasta tema, imi spunea ca, dp lui dv, singura diferenta dintre o scoala de stat si una particulara, pe langa factorul financiar, este atentia sporita a parintilor asupra copiilor, datorata platii taxelor de scolarizare.
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, October 2, 2008 2:01 PM
Nivel

Alina wrote:

Alina, ce parinte isi doreste ca puiul lui de 6 sau 7 ani sa fie tras de ureche sau par, sa fie umilit in fata intregii scoli, sa nu faca muzica sau desen (la educatie fizica au profesor! norocul lor!)?!? Oricat de performant ai vrea sa-ti fie copilul, nu cred ca poti admite asa ceva...
Cred ca e vorba de mentalitate invechita si teama ca "se vor urca in cap"!
delfinasa
Scris: Thursday, October 2, 2008 2:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Acea invatatoare ar trebui sa dispara din sistemul scolar...discriminarile n-ar trebui sa existe, precum nici comportamentele violente alea dascalilor, impunerea unor materii ca matematica avand in spate intentia de ridicare a ratingului profesorului, al scolii etc...mi se pare o tampenie ca in curriculumul de activitati scolare sa nu existe practic ore de educatie fizica sau educatie civica, desen, muzica sau altele care ajuta copiii sa-si puna in valoare talentele...nu numai un copil bun la matematica este vazut ca un succes scolar , ci si un copil talentat la desen sau care are performante artistice sau sportive deosebite...dar in sistemul nostru s-a inradacinat ideea ca muzica, desenul, lucrul manual sunt materii de umplutura, ca numai matematica, romana, fizica sunt materii sanatoase, care vor asigura un viitor stralucit saracului elev, care este practic inghesuit sa dea rezultate bune la aceste materii...si cand nu se intampla asa, elevul este desconsiderat si sufera, se canalizeaza mai mult pentru a fi in gratiile profesorului de matematica sau romana, iar talentul lui, daca nu este sustinut in particular de parinti, se duce de cele mai multe ori pe apa sambetei uff.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.