Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua la toata lumea! Credeti ca ma puteti ajunta cu un raspuns? Am absolvit in 2006 Facultatea de Psihologie, in 2009 am terminat si masterul pe Psihologie organizationala si Resurse Umane. Intentionez sa urmez si un curs de Inspector R.U. Dar nu stiu cum sa intru in acest domeniu daca nu am nici un fel de experienta, intrucat dupa terminarea facultatii am lucrat in Vanzari si Client Service. Incep de jos, dar nu se uita nimeni la CV-ul meu daca nu am experienta necesara postului, nici macar minimul de 6 luni. De unde sa incep, ce as putea face pentu inceput? Va multumesc anticipat! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Suzy27 wrote:Buna ziua la toata lumea! Credeti ca ma puteti ajunta cu un raspuns? Am absolvit in 2006 Facultatea de Psihologie, in 2009 am terminat si masterul pe Psihologie organizationala si Resurse Umane. Intentionez sa urmez si un curs de Inspector R.U. Dar nu stiu cum sa intru in acest domeniu daca nu am nici un fel de experienta, intrucat dupa terminarea facultatii am lucrat in Vanzari si Client Service. Incep de jos, dar nu se uita nimeni la CV-ul meu daca nu am experienta necesara postului, nici macar minimul de 6 luni. De unde sa incep, ce as putea face pentu inceput? Va multumesc anticipat!
ranjesc asa pentru ca stiu problema. si eu am inceput in domeniu tot de "jos". e drept ca am avut noroc sa intru printr-o recomandare dar...am dovedit ca a meritat efortul. sunt modesta acum!
sa iti spun eu cum vad problema, ca om de HR: eu, personal, iti recomand sa urmaresti programele de internship in marile companii. chiar acum, in Brasov, orasul meu, exista o companie mare care ofera asa ceva studentilor si proaspetilor absolventi. adica un stagiu de practica, neplatit, dar in care ai sansa sa inveti un ABC al HR-ului si sa dovedesti ca ai merita sa te angajeze. este o metoda foarte practicata in ultimii ani si cu rezultate foarte bune. ai sansa sa iti faci fie o intrare la ei, fie o experienta minimala intr-un departament de resurse umane.
plus ca, la mine in facultate, s-a practicat mult recomandare profesorilor pentru studentii buni carora le-au gasit de lucru in mediul de afaceri local. vorbeste cu un profesor care are "intrare" in orasul tau. ei au mereu contact cu angajatori si pot fi o carte de vizita buna pentru tine.
anul trecut, cand aveam un boom la servici si lucram de nebuna cate 12 ore pe zi sa imi cladesc departamentul de Hr, am vrut si eu sa imi iau un "pui" care sa ma ajute cu toate cele. intre timp am renuntat la idee insa mi se pare foarte buna.
trebuie, parerea mea, sa aplici cu CV-uri fie la anunturile unde se cauta juniori in domeniu, fie sa mergi cu ele la marile companii de recrutare (de genul Manpower, Lugera, Adecco etc.) si sa te ia in baza lor de date, fie sa aplici tu direct la companiile mari (unele au pe siteuri sectiuni de cariere). variante exista, trebuie doar sa le cauti intens.
si cursul de inspector Ru este obligatoriu in domeniu. un om bun de Hr trebuie sa il aiba si pe acela facut.
succes! |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Hei Andismom! Multumesc mult de raspuns. Am incercat sa ma inscriu aici in Ct la ine la un curs de inspector RU dar cum nu sunt f multi oameni interesati nu se tine acst curs decat in momentul cand se va putea forma o grupa mai mare de oameni. Sad :( Cat despre recomandarea unui profesor din facultate, m-am gandit dar mi-a fost mereu rusine. Am o fosta prof din fac, o d-na psiholog extrem de buna in meseria ei, chiar lucreaza din cate retin in R.U. M-am gandit de la bun inceput la dumneaiei dar nu am stiut cum sa o abordez si mi-a fost rusine sa ii cer acest lucru. Acum ma gandesc mai serios sa fac acest pas. Cat despre marile firme de recrutare, gen Manpower sau Adeco. tb sa merg in Bucuresti. Dar cu mutatul in Bucuresti este f greu, stiu k aici sansele sunt mai mari decat in CT, dar nu am cum sa ma mut, si singura mai ales. Voi reveni cu noutati pe parcurs ce vor aparea. O zi buna! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| cum adica ti-e rusine? mie nu mi-ar fi...cu rusinea mori de foame! chiar nu cred ca este rusinos sa ii spui respectivei profesoare ca ai dori sa te indrume.
apoi, urmareste siteurile de specialitate de genul ejobs, bestjobs etc. nu cred ca marile companii de recrutare nu au puncte de lucru in CT sau in apropiere. chiar daca nu au in orasul tau, cauta-le adresele si trimite cv-urile tale la ei. se bucura sa aiba baza de date. si poate cand au un proiect pe CT, te suna si te cheama la interviu.
eu recrutez in toata tara, chiar acum am un proiect in vreo 5 judete si vreau sa iti spun ca mereu pastrez candidaturile celor din orasele care ma intereseaza. atunci cand mai am nevoie de cineva din zona, il contactez, chiar daca este dupa 6 luni.
sfatul meu: promoveaza-te, altfel nu ai nici o sansa. daca nu te faci cunoscuta, nu au cum sa dea de tine. |