Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| roxana99 wrote: Acum pentru clasa a 5-a,va fi mai potrivit cu o singura funda,2 ar fi probabil prea mult intradevar... [
Daca fetita ta nu doreste sa poarte nici macar una, de ce s-o fortezi? Se va simti frustrata, fiind singura cu fundita din clasa. Nu crezi ca e suficient de mare si ar putea sa ia singura decizii in ceea ce priveste aspectul ei exterior? Parerea personala e ca sunt mult prea demodate funditele. Sunt multiple accesorii moderne care sa le inlocuiasca. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Fetele mele n-au purtat niciodata funde, nici la scoala, nici acasa. Probabil si pentru ca nici mie nu-mi plac. Diferite variante de spic mi s-au parut cele mai bune si mai frumoase, accesorizate cu clame sau elastice colorate. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| shirel wrote:Foarte frumoasa poza cu scolarii ,imi place fetitza aia cu parul lasat si cu o pamblica cu o floare finutza pe o parte este foarte dragutza pamblica si foarte moderna acuma . Aceeasi fetita mi-a plact si mie, cu pamblica alba cu floricica. Foarte dragut stilul.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Pe mine deja ma plictiseste discutia asta. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Eu sunt pentru uniforme, copiii trebuie sa arate ca niste scolari. Aurishta, imi place uniforma copiilor tai, am citit ca nu-ti place ca fustita lasa picioarele fetelor la vedere. Pot sa-mi permit o idee? Poate gasesti tu o metoda sa prinzi cumva fustita cu o cusatura sau niste nasturasi ascunsi... La sedintele cu parintii poate le spui parerea ta si vorbiti si despre buzunare, o mica modificare si iese o uniforma frumoasa. Imi place si uniforma care aminteste de anii nostri, nu am nimic impotriva ei si sper sa nu supar pe nimeni. Ceva totusi face sa nu semene a uniforma. Parerea mea e ca ar arata mai bine daca fetele n-ar avea pantalonii de diferite culori. Baietii nu au uniforma? Blugi si camasi in carouri, la fel de diferite culori. E doar parerea mea. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| kali wrote:Pe mine deja ma plictiseste discutia asta.
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| dana_na wrote:Eu sunt pentru uniforme, copiii trebuie sa arate ca niste scolari. Aurishta, imi place uniforma copiilor tai, am citit ca nu-ti place ca fustita lasa picioarele fetelor la vedere. Pot sa-mi permit o idee? Poate gasesti tu o metoda sa prinzi cumva fustita cu o cusatura sau niste nasturasi ascunsi... La sedintele cu parintii poate le spui parerea ta si vorbiti si despre buzunare, o mica modificare si iese o uniforma frumoasa. Imi place si uniforma care aminteste de anii nostri, nu am nimic impotriva ei si sper sa nu supar pe nimeni. Ceva totusi face sa nu semene a uniforma. Parerea mea e ca ar arata mai bine daca fetele n-ar avea pantalonii de diferite culori. Baietii nu au uniforma? Blugi si camasi in carouri, la fel de diferite culori. E doar parerea mea.
E si parerea mea,in legatura cu ce ai zis despre nepotrivirea de uniforma....eu nu stiu,dar fetele din ziua de azi,mai mereu in pantaloni,pe sub uniforma aia? chiar si cand e cald...ce e rusine sa poarte niste dresuri frumoase ,albe,care se potrivesc mult mai bine? unde sunt ciorapii trei-sferturi ? |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Si eu sunt fan uniforme...Si mi se pare aiurea sa mearga fetitzele in colanti si fustitze scurte cum zicea Oana si sa fie intrecere intre copii care e mai bine imbracat si mai "de firma"...
Dar orice ati spune voi, mie tot horooooor mi se par uniformele astea ceausiste... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Fetele, asta nu e topic despre uniforme. Acu' parca vad ca incepe discutia despre ciorapii 3/4. Schimbam titlul? |
|
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| monica irimia wrote:Daca fetita ta nu doreste sa poarte nici macar una, de ce s-o fortezi? Se va simti frustrata, fiind singura cu fundita din clasa. Nu crezi ca e suficient de mare si ar putea sa ia singura decizii in ceea ce priveste aspectul ei exterior? Parerea personala e ca sunt mult prea demodate funditele. Sunt multiple accesorii moderne care sa le inlocuiasca.
Am trecut de la fundite la...elasticele cu bilutze albe |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| roxana99 wrote: unde sunt ciorapii trei-sferturi ?
DAAAAAAAAAAA! Ciorapii trei sferturi cu uniforma, pantofi lacuiti , codite si pampoane am vazut eu la o tinerica mai serile trecute intr-un film XXX!
Roxana, intelege ca nu se mai poarta pampoane! Daca iti plac atat de mult si tii mortis sa fie purtate, poarta-le tu! Doamne, am impresia ca ai niste pasarele, zau! |
|
Inregistrat: 2/3/2012 Mesaje: 1
| Buna Roxana, m-am inregistrat special sa iti raspund la acet topic (peste care am dat intamplator) deoarece nu mi-a venit sa cred cum ai fost tratata de catre participantii la el, cum ai fost jignita si umilita (auzi, cica ai 'niste pasarele'...ia uite ale naibii 'pasarele', da' moderatorii aici ce fac?! Si-au luat vacanta, alooo?) -si asta pentru ca ai indraznit sa iti afirmi in public parerile sanatoase despre tinuta scolarului si pretentiile pe care le ai de la aceasta.
In primul rand, vreau sa va felicit, pe tine si pe bunica pentru lupta pe care o duceti spre a proteja ceva odata si odata natural si garantat- copilaria si inocenta specifica ei, in acest caz copilaria si inocenta fetitei tale.
Sa o luam pe rand:
-nu, nu este prea mare pentru funde/pampoane la 10-11 ani (in clasa a V-a). Le poate purta linistita cativa ani buni de acum inainte, daca doreste. Este aberant sa vezi un copil de 10 ani ca 'prea mare pentru funde'. Dar, bineinteles, acest gen de judecati vine probabil din partea mamelor care se asteapta deja ca in clasa a V-a fetele lor sa se sarute cu limba in gura (si nu au de gand sa faca nimic in acest caz, ca doar ce vrea copilu'...asta se face, doar nu poti sa ii obligi, ce domn'e esti de pe vremea lu' bunica??!) si in clasa a VI-a sa aiba debutul vietii sexuale, ca doar asa vedem la stiri in fiecare zi si 'noi nu putem sa le impunem nimic daca ei nu vor!!!' Probabil sutele de cazuri de copile romance(11-13 ani) care nasc (cate or ramane gravide si or avorta e alta poveste) au ceva de-a face cu muuuulte mame ca astea de la topicul 'cum pieptanam fetitele' care se uita chioris la fetite cu pampoane si li se pare mult mai nimerit sa le vada in colanti luciosi, bluze cu umerii cazuti alla 'Hannah Montana', cum bine s-a mentionat aici. De parca Hannah Montana ar fi un exemplu demn de urmat sau macar tolerabil!!! Macar sa fi fost acel utilizator care a oferit exemplul in cunostinta de criticile puternice aduse acestui film, de numarul mare al mamelor in America/UK care au boicotat pur si simplu Hannah Montana pentru promovarea pierderii inocentei...
Probabil este si ceva invidie aici, mai multa asa- ca din partea utilizatorului care ti-o taie scurt sa nu ii impui nimic fetitei, ca nici ea nu ii impune nimic copilei ei de 5 ani; pai cand nici la 5 ani nu reusesti sa-ti controlezi copilul strugurii sunt acri si nu te mai poti uita fara resentimente la o mama a carei fetita de 10 o asculta si isi pune pampoane...pana una-alta tu invata-ti fetita dupa mintea si valorile tale, nu ale celor care isi lasa copiii de 4-5 ani sa faca decizii de tinuta, si sa vedem in 10 ani a cui fata va avea de tras foloase din cresterea care i s-a dat...
-treburi de incultura: nu, pampoanele nu se purtau pana in clasa a III-a si uniformele nu erau 'ceausiste'. Pampoanele erau parte din uniforma de pionier; in general se renunta la ele in clasa a VII-a, cand erau inlocuite cu bentita alba, simpla. Se renunta odata cu trasformarile corpului de la adolescenta- inaltat, ingrasat, aparitia sanilor-, dar erau pastrate la anumite manifestari (sedinte de 'protocol', aparitii TV, etc.)- tocmai pentru ca erau parte dn uniforma. La noi intr-adevar au patruns pe filiera sovietica, insa moda fundelor mari si albe la fetite este mult mai veche si de traditie europeana (chiar vest-europeana, deci occidentala). In anii '20 se purtau pampoanele mari, albe si eventual incretite (idem pamponul sovietic) drept in crestetul capului. La sfarsitul secolului XIX se purtau fundele jos, la cozi. Uniforma cu aripioare si sortuletele in general nu sunt 'ceausiste' deloc, sunt foarte asemanatoare cu sortuletele scolaresti de traditie occidentala (de exemplu franceza) de la sfarsitul sec. XIX- inceputul sec. XX., la randul lor inspirate din uniforma scolilor private infiintate de calugarite. Copiii de scoala primara din tari atat de diverse precum Turcia si Portugalia poarta, in ziua de astazi, 2012 asemenea sortulete- si fetitele, si baietii. Sunt 'ceausisti'?!? Ca sa nu mai vorbim de Rusia si in general de tarile fostei URSS, care I'm sorry to say dar acopera jumatate de mapamond (ceva mai mult decat Hannah Montana). Dar desigur, la Rusia nu se trezeste nimeni sa remarce sistemul educational performant, succesul mare la olimpiade si activitati extrascolare, in schimb observa cu obraznicie si ignoranta (si gresit pe deasupra!) ca 'sunt singurii care mai au dinti de aur'...
-Roxana, gandirea ta este buna asa cum este; invata-ti copila sa te asculte si sa iti pretuiasca gandirea, sa creasca in linia ei. Nu te lasa influentata de nimeni de aici; chiar nu ai motive. Persoanele care s-au obraznicit atat de tare cu tine intra cel mult la categoria 'daca 1000 de oameni (ca sa nu spun cum spune proverbul, 'de prosti')isi leaga o piatra de gat si se arunca in fantana, faci si tu la fel?!' Gandeste-te ca sunt persoane care isi lasa copiii sa faca alegeri de gust si alegeri morale de parca ar avea competenta necesara- la 2-3-4 ani- si se lauda cu asta!!! Cresterea copilului presupune modelare dupa parinte, atat prin puterea exemplului cat si prin reguli si cerinte clare, nu asteptat la infinit cu mainile incrusisate, permitind orice gust in speranta ca pana la urma copilul va deveni ce ar putea el deveni de fapt! Continua sa-i explici fetitei de ce gandesti asa, invat-o sa pretuiasca ce vine de la bunica, incurajeaz-o sa fie ca voi, nu ca...restul. Ca pana la urma vei avea de facut alegeri din ce in ce mai dese de natura asta- in curand vor aparea colegele fetitei tale, fetele mamelor astora care se uita crucis la cat de 'mare' e ea pentru pampoane, cu chiloti tanga si pantofi butucanosi cu toc si pantaloni lipiti de fund care incep de unde incepe pulpa si tricouri cu Slut si Sex Addict si...si, SI va trebui ca pana la acel moment ei sa ii fie clar ca le este superioara prin puritate si cumintenie, nu sa vrea sa le copieze! Si ce-ar fi ca altii sa o copieze pe ea?! Crezi ca s-au terminat fetitele carora le plac albul si rozul si dantelutele si pampoanele in clasa a V-a? Nu, dar sunt intimidate de curentul 'mini-fata de la pagina 5', de fetele precoci in gimnaziu si de mamele lor care barfesc copilul 'prea mare pentru pampoane'. Ca pentru sarutat frantuzeste si luat herpes sunt numai bune, daca le intrebi or sa-ti raspunda in acelasi spirit: 'ce, mai suntem acum 100 de ani? asta e alta generatie!' sau 's-a dus moda cuminteniei de cand haul si paraul'
-e un mit faptul ca pampoanele 'nu se mai poarta', sunt 'demodate' s.a.m.d. E adevarat ca este chestiune de gust, cui nu ii plac, nu ii plac si gata; exista si alte modalitati de a pieptana o scolarita frumos, potrivit si decent. Dar sa spui ca 'nu se mai poarta' pampoanele cand jumatate din fetitele care poarta uniforme poarta si pampoane e ignorant, daca nu si rau intentionat; mai mici, mai mari, funde din panglica, pampoane din tul/voal- dar copiii le poarta. Uite-o pe Cleopatra Stratan, intre colegi la liceul privat la care a intrat in clasa I-
Copii din Romania, la serbare scolara
Scoala ruseasca privata de mii de dolari pe an, New York 2012
Crede-ma, Roxana, sunt un om educat si umblat, am vazut toata lumea, locuiesc intr-un cartier afluent si vestit dintr-un oras despre care numai inapoiat nu se poate spune ca este...si vad si am vazut peste tot in lume copilasi cu pampoane/funde care se duc la scoala, rusi si chinezi si coreeni si mexicani si arabi si americani...iar 10-11 ani este o varsta MINUNATA pentru inocenta, candoare, funde si pampoane! Transmite-i fetitei valorile tale cu siguranta si mandrie, fara sa te mai uiti in stanga si in dreapta...
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Imi vine sa si rad.Si eu sunt destul de umblata, dar sigur n-am vazut pompoane la nici o fetita fie ea romanca, italianca,chinbezoiaca, araboaica, austriaca, etc. Cred ca ai ramas mult in urma sau poate vii din alta epoca?
Si vad ca nu te zgarcesti cu aruncatul vorbelor... |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nu stiu de ce esti asa de indignata, Lorenaslittlemiss, fiindca Roxana ne-a cerut parerea si noi ne-am spus-o, fiecare cum am crezut mai bine. Nimeni n-a obligat-o sa scoata pampoanele fetitzei, nici n-ar putea face asta. Discutia a fost cauzata de faptul ca aici pe la noi, pampoanele sunt anacronice. In SUA nimeni nu se mira de nimic, poti fi cat de excentric sau retro vrei sa fii, dar in Romania este altfel. Copiii rad la scoala daca unul dintre ei este mai ciudatzel. Bineinteles, eu ca mama, pot face abstractie de ironiile celorlalti, dar copilul este sigur afectat. Si de ce sa fie, cand poate sa nu fie? Spre exemplu , dupa gustul meu,mi-as imbraca fetitele doar cu rochii involanate si dantelate, dar, anacronice fiind, majoritatea garderobei lor este moderna, decenta, dar cat mai in ton cu timpurile. Si asa suporta ironii ca nu au fuste scurte, pantaloni mulati sau buricul gol, insa asta este un prag peste care nu trec. Trebuie putina diplomatie cand pui in practica sloganul :"Fii asa cum vrei sa fii", mai ales cand nu este vorba de propria persoana, ci de un copil vulnerabil la presiunile grupului din care face parte. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ce treaba au pampoanele cu sexul si incultura nu inteleg...Daca fetei tale nu i-ar placea sa mearga cu opinci la scoala, tu ce ai face, ai sta cu bata la spatele ei sa te asculte ca doar gandirea ta e "sanatoasa"??? Copilul refuza fundele, simplu...risti sa afectezi increderea de sine a copilului pentru o idee geniala si de om umblat, in loc sa comunici cu fiica si sa se ajunga la un compromis...Nu inseamna ca ramane gravida sau ca ia herpes daca poarta un tricou Hannah Montana sau Versace sau lenjerie Victoria Secret la fel de bine cum nimeni nu-ti garanteaza ca va ramane vesnic virgina si inocenta purtand funde si camasi albe no-name...apropo, cred ca daca ai cauta si tot nu ai mai gasi "gogosari" de-ai bunicii purtati la scoala, sau chiar in magazine, fara a insemna ca toate fetele si-au pierdut inocenta... Fiecare si-a spus parerea intr-un mod mai mult sau mai putin diplomat, a-i numi prosti pe toti cei care au dat reply la postul initial sau a zice ca forumul e plin de invidie mi se pare cam mult de la o persoana diplomata si umblata.... NU vreau sa aduc ofense nimanui, dar New Yorkul nu e buricul pamantului, e un oras la fel ca si Parisul sau Roma sau Bucurestiul ...Bunul simt nu sta in funde, inocenta nu sta in opinci sau moda retro...O fata de 11 ani isi cauta identitatea si vrea sa se simta frumoasa, iubita, nu dresata si suprimata, iar impunerea unor lucruri atat de neinsemnate nu face decat sa o afecteze si sa caute refulare/independenta in alta parte... ca sa nu zic ca sunt copii foarte sensibili care ajung la sinucidere de la o gluma proasta a colegilor sau o atitudine mai dura a parintilor...
|
|
|