Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| Buna,
Fetita mea va merge clasa 5-a in toamna si are parul un pic mai lung,putin peste umar, e foarte des si bogat,dar problema este ca nu prea vrea sa il poarte deloc prins/legat,de fapt nu prea vrea sa faca nimic cu el,in fara de un superficial periat.
Mie pe de alta parte, chiar nu imi place sa o vad cu parul dezordonat,si as zice chiar neingrijit... Am inceput sa ii impletesc in fiecare dimineata 2 codite in spic de grau ,mi se pare o pieptanatura foarte potrivita varstei , mi-a spus ca asemenea codite sunt pentru fetitele mici ?? Nu inteleg,in clasa a 5 a sa iti fie rusine sa porti o asemenea pieptanatura ? ce fitze sunt si astea?
Bunica sa i-a facut recent o pereche de pampoane de scoala foarte dragutze,albe,din material de voal,sa le poarte pentru cand incepe scoala,sau la ocazii in general. Am fost la bunici in vizita acum 2 saptamani,si am zis sa ii faca o surpriza bunicii,si i-am pieptanat parul in 2 cozi de cal ,asa prinse pe lateral putin deasupra urechilor ,cu carare frumoasa,pe mijloc,si i-am prins pampoanele....Mi-a facut "domnisoara" niste figuri,sa nu spun,ca ei nu ii place cu parul strans in cozi,ca funditele sunt prea mari,etc....Aproape ca nu a vrut sa iasa din casa...
Pai daca nu le poarta la varsta asta cand o sa le poarte? Va incepe scoala si sincer vreau sa o vad ca merge ca o scolarita,nu cu parul in vant,etc...
 |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Ei, a mea are figuri de astea la 5 ani. Nu 2 codite decat foarte rar; prefera mai degraba coada de cal dar si aia prinsa intr-un anumit fel insa mereu incearca sa ma convinga sa o las cu el in vant ( ceea ce mi se pare si mie neglijent... plus ca are 3 fire ondulate, nu par bogat cu oarece forma ). Cu pompoane ii place ( doar roz ) dar nu ma incanta pe mine. Spic ii place oricum dar nu ma pricep eu. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ehe am si eu o domnisoara asa...cu greu accepta o clamita in breton sau cozi simple |
|
| ingerash wrote:Ehe am si eu o domnisoara asa...cu greu accepta o clamita in breton sau cozi simple
Eu i-am spus fiica-mi :vrei parul mai lung ? atunci fa bine si pune mana si pe elastice! NU vrea,asa ca am trecut eu la "actiune" desi la varsta ei ar trebui sa si le faca singura ...
De cand si pana cand e "rusinos" sa mergi la scoala asa:?

(insa ale domnisoarei mele ii le prind astea de cal,ceva mai sus decat in imagine,) |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Super spic |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eve sta cumintica sa o impletesc...

|
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| la scoala cu parul prins intr-o coada simpla,fara agrafe colorate sau alte accesorii.
in rest:floricele,cordelute,agrafe,elastice in culori vii,sa se potriveasca cu hainutele |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eve, esti aranjata ca o printesa mereu ! Fii-mea e mai mult zburlita ...sta ea sa-i fac cozi, codite, impletite si neimpletite, sa-i pun agrafe de tot felul, mai putin cordelute ca ii cad, dar are parul moale si se foieste incontinuu, incat in scurt timp i se destrama, se incurca si zici ca nici n-a fost pieptanata si aranjata pe ziua respectiva . Apoi nu mai sta s-o leg, fuge, n-are stare...chiar zilele astea i-am propus sa mai tundem din par ca i s-a tocit, sa se mai indeseasca si aspreasca si ea nu si nu . |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| A mea e cocheta - trebuie sa o intreb cum vrea sa-i prind parul. De cele mai multe ori o coada - ori mai spre varful capului, ori mai spre baza. Dar ii si impletesc una - doua codite, i-l las pe spate si-i impletesc spic "bretonul", sau lasat liber cu clamite. La gradi i-l mai prinde doaman (dupa somn) intr-un coculet de balerina, si ii place enorm. Delfinasa, explica-i karinei ca trebuie sa iei doar varfurile, sa fie curat parul. Miru stie diferenta acum intre taiat scurt si doar varfurile, si ma itreaba uneori cand ii mai curat parul de varfurile uscate
Nici Miru nu avea parul prea des, dar am observat placut ca in ultimul an coditele s-au ingrosat foarte mult. |
|
| Eu zic ca nimic nu este mai frumos si scolaresc ,mai ales pentru elevele in uniforma ....asta incerc sa ii tot spun fetitei mele
 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| roxana99 wrote:Eu zic ca nimic nu este mai frumos si scolaresc ,mai ales pentru elevele in uniforma ....asta incerc sa ii tot spun fetitei mele  Acum vreo 20 de ani mai mergea...acum mi se pare putin prea mult..au trecut toate astea din moda de cand haul si paraul. Mi se pare ca la scoala parul trebuie sa fie curat (spalat) si prins cat sa nu vina in ochi (deci nici pampoane,nici tot felul de accesorii care sa atraga atentia), eventual cu elastic simplu si vreo agrafa daca bretonul e mai zurliu. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Tot din cauza parului neprins am taiat si noi parul.
Oriunde ar fi, la scoala sau in parc, fetitelor le sta mult mai bine cu parul prins,arata mult prea neglijent altfel. Dar pt. clasa a V a, pompoane as fi spus si eu pas, acum 100 ani in urma. Se poarta bine impletiturile in spic si impletiturile in 6, are Koko o pozica super cu Eve |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Cu moatele alea e prea mult....simplu e mai dragut...sau sa fie mai mici.
Delfi, Lilly |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Fundele alea enorme au fost cosmarul meu in scoala generala, nu o chinui cu ele. In loc de funde asa mari poti sai faci funtite ca la cadourim cu bucle, din orgnaza sau matase. |
|
| danab wrote:Fundele alea enorme au fost cosmarul meu in scoala generala, nu o chinui cu ele. In loc de funde asa mari poti sai faci funtite ca la cadourim cu bucle, din orgnaza sau matase.
Chiar nu ti-au placut fundele cand erai in generala? Pe mine sincer nu m-au deranjat de loc,ba chiar pot spune ca le consideram dragute. La scoala fetitei mele, in clasa a IV-a mai erau eleve ce aveau asa ceva in par ,plus ca aveau uniforma clasica albastru pepit...
Ei,ale fiica mii nu sunt chiar asa de mari ca cele din poza,dar totusi sunt maricele. Pai macar pentru tinuta de duminica,la biserica sa le poarte...daca nu la scoala |
|
|