|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Stiu ca exista tot felul de spray-uri pt.gandaceii de flori, pt.purici sau cum le zice, pliculete pt.hrana florilor, sau pamant cu "vitamine".Megand in Cora, nu am stuiut pur si simplu ce sa iau pt.gradinita mea.
1.In primul rand ca vreau sa skimb vreo 15 ghivece, si nu stiu cum sa o fac, si nici daca e bine sa skimb ghiveciul in orice anotimp (cum e acum, vara).
2.Apoi, nu stiu ce pamant imi trebuie sa improspatez pe cel existent si nici daca e bine sa o faca cum sau numai primavara.
3.Nu stiu daca nu cumva din cand in cand ar trebui sa stropesc la radacina cu ceva "vitamine" likide, pt.a le pastra cat mai prospete si cat mai frumoase.
Voi ce anume folositi la gradinarit, adica ce produse fac ca florile voastre de apartament sa se dezvolte frumos si fara paraziti? |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu schimb ghiveciul indiferent de anotimp, atunci cand i-a ramas mic si planta nu se mai dezvolta. Exact asta trebuie sa fac cu Yucca acum. In rest, nu prea fac nimic la ele, decat le ud. |
| Multumesc, kiki !
Pamantul este bun cel gasit in florarie? |
| stele_pe_cer wrote:Multumesc, kiki ! Pamantul este bun cel gasit in florarie?
Da. De la florarie il cumpar. |
| Kiki wrote:
Da. De la florarie il cumpar.
Il mai amesteci cu un alt tip de pamant la anumite flori, sau cu nisip, sau il pui pur si simplu din punga si gata balciul?O vecina a mea imi spunea ca pune si nisip, sau incropeste pamantul de flori clasic din florarie cu un pamant luat de pe camp, cum ca pamantul din camp e mai bogat in nu stiu ce nutrienti (daca tot nu imi mananca copilul, macar florile sa "pape" bine ). |
| stele_pe_cer wrote:Il mai amesteci cu un alt tip de pamant la anumite flori, sau cu nisip, sau il pui pur si simplu din punga si gata balciul?O vecina a mea imi spunea ca pune si nisip, sau incropeste pamantul de flori clasic din florarie cu un pamant luat de pe camp, cum ca pamantul din camp e mai bogat in nu stiu ce nutrienti (daca tot nu imi mananca copilul, macar florile sa "pape" bine ).
Imi aduce bunica sotului pamant din parc si il amestec cu cel de la florarie...cam in proportii egale. Mama zicea ca imi va da niste ingrasamant care le ajuta sa infloreasca....sa vad care e treaba cu el. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Am cumparat pentru jardinierele din balcon "muscate curgatoare"( "muscate pletoase"),ca sa-i fac o surpriza sotului meu cind vine acasa (florile sunt specialitatea lui) Problema e ca pentru al treilea an consecutiv am dat o gramada de bani pe florile din jardiniera,dar nici una nu reusesc sa o salvez peste iarna. Aveti idee cum se pastreaza acest fel de muscate iarna?
P.S-Kiki,pentru ca florile sa infloreasca mai bogat, exista la florarie solutie"Vitaflora",speciala pentru flori volubile;se face o dilutie(6ml la 2 litri de apa) cu care se uda florile,initial de doua ori pe saptamina apoi doar o data. |
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Atentie la pamantul "salbatic": inainte de a planta se opareste si se lasa sa se raceasca. Eventual se amesteca cu putin var.
Miri, dar unde tii muscatele peste iarna? |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| sousourel wrote:
Miri, dar unde tii muscatele peste iarna?
Am incercat doua variante:o camera mai putin incalzita,iarna si in balconul inchis,acoperite cu o folie. Asa arata acum muscatele noastre,pentru ca peste surpriza mea s-a adaugat si "surpriza" sotului meu, care a coborit din autocar cu o ladita plina de muscate(ca doar ii spusesem ca nu am plantat nimic in jardiniere ) Miri attached the following image(s):
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/25/2009 Mesaje: 9
| SALUT, SUNT O MARE IUBITOARE DE FLORI SI IMI DORESC FOARTE MULT MUSCATE PLETOASE , DACA POATE CINEVA SA-MI TRIMITA PUIUTI CONTRA COST I-AS MULTUMI FOARTE MULT |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Va rog sa ma ajutati !!! E a treia oara cand incerc sa "cresc" o floare asa de frumoasa si o dau iar in bara. Cercelusii Nu le-am schimbat locul de cand i-am luat, nu sunt in soare direct, nici in curent, au apa destula tot timpul, ii stropesc si pe frunze (ca am citit ca le place) si totusi...iar da sa moara !! Oare de ce nu le place de mine ??? |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu nu am cercelusi, dar matusa mea ii avea in gradina si ieseau in fiecare an foarte frumosi. Asta am gasit pe net: Cercelusul (Fuchsia) se poate mentine in vegetatie continua sau in fiecare iarna sa fie trecut in repaus(6-10°C, udat mai rar) cand isi pierde frunzele, acestea crescand din nou primavara.
Florile se formeaza pe lastarii tineri si de aceea este bine ca primavara sa se realizeze taierea lastarilor mai vechi, la jumatate.
Infloreste aproape tot timpul anului, mai ales primavara-vara.
Se simte bine la temperaturi moderate. Iubeste lumina dar nu suporta soarele direct vara (se umbreste).
Are nevoie de un aer usor umed si incaperi aerisite.
Vara se scoate afara, in gradina, pe balcon si se uda din abundenta; iarna se uda mai rar. Substratul trebuie sa fie usor, permeabil, bogat in humus. In acest anotimp – vara – se poaet face fertilizarea, de 4-6 ori, cu ingrasaminte complexe in concentratie 0.2-0,3%.
Transplantarea se face anual, primavara.
Uneori necesita confectionarea unui suport (pentru sustinere).
Bobocii pot cadea datorita udarii necorespunzatoare (prea multa sau prea putina apa), lipsa luminii, calduri prea mari, schimbarea pozitiei ghiveciului.
Inmultirea cercelusului se realizeaza usor prin butasi (fragmente) de lastari care se fac primavara si in august – septembrie. Lastarii copti (nu trebuie sa fie foarte cruzi) se sectioneaza in fragmente de 10-15 cm lungime (2-4 noduri). Inradacinarea se obtine in nisip, turba, perlit, pamant de frunze sau in apa. Daca ai la dispozitie hormoni rizogeni (stimulatori de inradacinare), operatia este si mai usor de realizat. Durata inradacinarii este de aproximativ 20-25 zile, dupa care plantutele obtinute se pot planta in ghivece mici (6-8 cm diametru), intr-un amestec de 2 parti pamant de gradina, o parte mranita, o parte turba sau pamant de frunze si o parte nisip.
Mai multe detalii ai AICI |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna,cu muscatele m-am chinuit si eu ani intregi,vara le aveam frumoase,iar iarna imi mureau,anul asta din cinci am ramas cu trei,iar cercelusii(fucsia)se pare ca i-am pierdut,in rest toate florile au iesit cu bine din iarna... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Muscatele mele rezista peste iarna in casa. Le tin la lumina indirecta spre intuneric, temperatura cam 20-21C. E cam cald pentru ele, ca am citit ca s-ar tine la pivnita in perioada de hibernare, dar nu am avut curajul sa le cobor in basement de frica sa nu le pierd, ca acolo tinem temperatura mai coborata. Nu trebuie udate prea des. Ale mele isi pierd frunzele complet, daca vi le arat acum, sunt chele, zici ca mai au putin si mor, dar cum le "frezez" de inmultire si le dau afara la caldura si soare, se umplu de frunze si flori si asa stau fertile pana toamna tarziu, cand le aduc iar in casa.
Am de cativa ani sporul casei roz si alb intr-o cutie din lemn cu spatar pt plante agatatoare si a crescut foarte inalt -cred ca are 50cm-, ca nu l-am taiat la timp. Acum 2 zile l-am bagat putin la tuns si am pus niste ramurele in apa sa prinda mustati. In casa nu-i merge bine iarna; pierde frunzele, dar la fel ca si muscatele, cum il dau afara pe terasa la umbra cand se incalzeste, face flori incontinuu pana-l bag in casa toamna. Nu stiu daca sa-l las asa batran. Tulpinile sunt groase, au inceput sa se incovoieze de greutate si ar trebui sa-l sustin cu niste sfori de spatar sa nu se rupa. L-am lasat sa creasca prea mult? Voi cum ingrijiti sporul casei? |
|
|