Cum pacalim copiii sa ne atingem scopurile!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Wednesday, September 19, 2012 11:22 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Eu nu-i pacalesc,mint sau amenint cu nu stiu ce si cine....de ce sa repet istoria copilariei mele....am stabilit un orar,de joaca,teme,citit,mers la bibloteca,plimbare,etc....le ofer libertatea pe care mi-am dorit-o de mica,ii feresc de traume,frustrari si cosmaruriangel
Ania
Scris: Wednesday, October 3, 2012 7:17 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
la inceput mai merge cu pacalitul sau cu vine bea ( adica bau bau) dar , acum la 3 isi da seama daca ii spun adevarul sau nu .
in spania invatamantul obligatoriu incepe cu 3 ani , se merge la gradinita ( colegiu in spaniola) . ca sa il scot din casa in primele 2 saptamani ii spunea ca mergem dupa carti, in parc etc pt ca nu vroia la cole . si cand ramanea la gradi plangea de mama focului . asa ca intr-o dimineata am stat de vorba cu el i-am explicat dc merge la cole si plansul a incetat . cu Samuel merge mai bine spus adevarul si explicat dc decat mintit .
ieri a avaut prima clasa de kajukenbo(karate mai simplu) i-am spus din timp unde merge ce o sa faca acolo si ce recompensa primeste daca ramane la clasa fara sa planga (are probleme cu ramasul intr-un loc necunoscut pt prima data fara mine sau david ) . cum nu a plans a primit recompensa
nicoymika
Scris: Wednesday, October 3, 2012 3:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Da,recunosc si eu il foloseam inainte pe bau-bau cu Nik,pana cand a inceput sa aiba cosmaruri si se trezea noaptea plangand. Acum s-a mai potolit.
La mine functioneaza recompensa. Te porti frumos la scoala,te las sa vezi desene sau mergem in parc,etc. Sau "vrei sa ma supar?" sau incep sa numar de la 5 la 0. Si atunci face orice numai sa opresc numaratoarea. Stie ca atunci cand ajung la 0 ma supar.
Cand face un lucru rau il cert,dar si cand face ceva bine il laud si ii multumesc cand ma ajuta.
Si el s-a invatat sa-mi multumeasca pt orice: mersi mami ca ai facut mancare,sau ca m-ai ajutat sa-mi pun pantofii....
alinus
Scris: Thursday, October 4, 2012 3:07 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2008
Al meu copilut e un rasfatat care primeste de toate si din cauza asta de ceva timp imi face de-a capricii de nu mai stiu ce si cum sa fac. Daca nu il las unde vrea el urla, daca nu ii dau bomboane cand vrea el urla iar,daca il chem sa manance iar tipa si zice ca nu vrea, daca dimineata vb frumos cu el ca trebuie sa se trezeasca sa mearga la gradinita din nou tipete..Un timp am incercat cu recompense , dar smecherul in fiecare zi cand ajungea acasa ma intreba azi ce mi-ai cumparat.
Acum e pedepsit pt trei saptamani nimic jucarii noi ( erau doua , dar aseara a aruncat un telefon mobil care tot el mi l-a stricat pe geam si stam la etajul 4 si s-a mai adaugat o saptamana).
NU stiu cum si ce sa ii mai spun ca sa il determin sa faca ce si cum trebuie fara urlete. Nu prea am nici ce sa ii iau pentru ca el de desene animate nu e pasionat si daca ii zic ca nu are voie la tv doua zile nu-i nici o problema pt el, daca nu il las la pc la fel.Singura chestie e iesitul pe afara, adora sa iasa pe afara si sincera sa fiu chiar daca a gresit nu ma lasa inima sa il tin toata ziua in casa, e destul ca sta de la 8,30 pana la 16.00 la gradinita in clasa ca nu ii scoate deloc afara.
Incep sa ma simt incapbila de a-mi educa copilul si sotul nu ma ajuta deloc. Daca ii zic ca nu asculta zice ca nu stiu sa vb cu el si sa ii explic si ca numai tip ca zuza mereu la el. Aseara spre ex la 22 fara un sfert am spus ca ne culcam ca sa se trezeasca dimineata. cand s-a dus tat-su in bucatarie sa bea apa si el s-a dus si s-a apucat sa manance un ou kinder. A gasit in el puzzle si a venit in pat cu piesele ca el face puzzle. i-am spus ca trebuie sa facem nani si ca a avut timp ziua sa manance ou, sa faca puzzle, acum trebuie sa ne culcam si am stins veioza. nu va puteti imagina ce racnete, ce plans, ce smiorcait pe el.. Tat-su s-a enervat, a aprins veioza si hai ca facem puzzle si apoi ne culcam.Oricat am incercat sa ii explic ca asa imi submineaza autoritatea in fata lui si ca mereu cedeaza pt capriciile lui nu a fost vers sa inteleaga. Offf!
vanina
Scris: Thursday, October 4, 2012 4:12 PM
Nivel

Inregistrat: 12/19/2008
alinus wrote:
Aseara spre ex la 22 fara un sfert am spus ca ne culcam ca sa se trezeasca dimineata. cand s-a dus tat-su in bucatarie sa bea apa si el s-a dus si s-a apucat sa manance un ou kinder. A gasit in el puzzle si a venit in pat cu piesele ca el face puzzle. i-am spus ca trebuie sa facem nani si ca a avut timp ziua sa manance ou, sa faca puzzle, acum trebuie sa ne culcam si am stins veioza. nu va puteti imagina ce racnete, ce plans, ce smiorcait pe el.. Tat-su s-a enervat, a aprins veioza si hai ca facem puzzle si apoi ne culcam.Oricat am incercat sa ii explic ca asa imi submineaza autoritatea in fata lui si ca mereu cedeaza pt capriciile lui nu a fost vers sa inteleaga. Offf!

Alinus, la varsta lui sunt sigura ca nu are notiunea timpului atat de dezvoltata incat sa-si dea seama ce inseamna trei saptamani. Si chiar daca ar fi fost mai mare si ar fi stiut ce inseamna, pedeapsa e destul de lunga, daca o numesti pedeapsa.

Faza cu oul kinder mi se pare total inocenta. In primul rand ca a avut acces la oua kinder si abia seara s-a apucat sa-l manance? Si faptul ca a gasit un puzzle si a vrut sa-l faca e doar de laudat! Daca vrei sa-ti respecte regulile trebuie sa indeplinesti si tu niste conditii, sa nu aiba ocazia sa fie distras de la reguli, cum a fost accesul la ou kinder. Nu e vina copilului, el a fost doar entuziasmat de surpriza, si cand tu ai stins veioza si l-ai dezamagit probabil. Nu are nici 4 ani, poate ar trebui sa fii un pic mai flexibila, sa te gandesti si la mintea lui de copil.
Ania
Scris: Thursday, October 4, 2012 6:17 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2006
si samuel a avut o perioada asa de control. la cresa ni s-a explicat ca daca nu ii acordam atentie si nu ii dam ce vrea atunci cand tipa pana la urma se potoleste. desigur daca sotul nu ajuta si iii sa ce vrea guns
eu am avut noroc ca sa zic asa ca in perioda aceea lucram doar eu si era sotul care statea cu el asa ca a cooperat repede
nu dispera incetul cu incetul o sa scapi de rasfat . ar trebui sa stea si sotul cu el sa vada cum e apoi coopereaza imediat
alinus
Scris: Friday, October 5, 2012 10:29 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2008
Vanina poate ca nu am spus explicit ca e un copil care are de toate.Nu i se refuza nimic dulce, nimic mancare, nimic jucarii. ( acum nu e ca ii iau zilnic, dar la sf de saptamana facem plinul si mereu o jucarie. Putine lucruri il mai surprind si cu siguranta nu era bucuria ca a gasit puzzle in ou alaltaieri pe cat faptul ca nu vroia sa doarma.
Are notiunea timpului chiar daca e mic, stie cat vine o saptamana, cat vine 10 minute. Ma deranjeaza faptul ca sotul nu coopereaza cu mine si cedeaza mereu in fata lui.Din pct meu de vedere cand unul din parinti a spus NU celalalt nu trebuie sa zica da sau poate ci tot nu pt ca asa a spus mama/ tata.
Sunt eu cea care stau cu el de luni pana vineri. Eu care ma stradui sa ii dau o educatie. Sotul e tata de week-end pentru ca serviciul il poarta departe de casa de luni pana sambata cu mici exceptii. in doua zile cat sta acasa ii face pe plac cu toate.
Flexibilitatea o pot aplica cand e vorba de a alege ceva, cand e vorba de a achizitiona o jucarie mai scumpa.. etc in nici in caz cand stabilim cu 2 sau 3 ore inainte ce vom face si el pe ultima suta de metri il apuca crizele.
Fiecare isi creste copilul cum crede. Nu sunt exagerat de dura cu el , dar cred ca putina autoritate nu strica, altfel risc sa faca ce vrea cu mine cand creste mai mare si vorbele mele sa le treaca cu vederea.
mikaela
Scris: Friday, October 5, 2012 3:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
ALinus, inteleg perfect ce zici, asa este, tatal submineaza autoritatea ta si ii ofera portita deschisa mofturilor lui. Si eu am trecut prin asa ceva si inca ma mai lovesc de situatii de genul asta, mai rar dar intotdeauna iese cu urlete , si de la mine si de la fii-mea, ca la nebuni ce mai!hohot Si daca-i noaptea, ii dai totul numai sa nu deranjeze vecinii si sa te lase sa dormi. Pana nu am avut discutii serioase cu al meu sot, nu am ajuns la nici un rezultat, fii-mea fugea la el si plangea fake indiferent de ce voia si nu obtinea, iar el zicea ca eu sunt tiranul alcool Apoi i-am plasat-o frumos in weekenduri si serile, s-o duca in parc, s-o puna el la culcare, s-o faca sa se spele pe dinti, sa faca una sau alta, insa el ii dadea drumul la TV la desene sau ii dadea jocuri si el se culca iar ea statea si se juca de capul ei, tot pe mine cadea toata treaba si convingerea fii-mii.disputa Am profitat de timpul exclusiv cu fii-mea si am vorbit cu ea, i-am explicat de ce trebuie sa doarma si de ce trebuie s-o faca devreme, de ce se spala pe dinti in fiecare seara si nu numai cand are chef, de ce una si de ce alta, ca fiecare lucru are timpul lui. Acum de cand a inceput gradi si se trezeste dimineata, intelege de ce trebuie sa se culce devreme dar e si mult mai obosita dupa activitatile de peste zi. E foarte competitiva, ii plac provocarile si folosesc varianta cu intrecerile, cine castiga, cine ajunge primul la chiuveta, cine se spala cel mai mult si mai bine, cine sta cat mai tacut in pat, cine fuge pana la coltul parcului, etc etc. si asa am rezultate destul de vizibile. SI ea are de toate, e alintata ca-i plodul nostru, normal, dar nu o stimulez cu lucruri sau dulciuri (mai ales dulciuri) ci cu sentimente, o fac sa fie mandra de ea cand face ceva bun, o incurajez, nu tip la ea cand greseste sau cand strica ceva si ea se supara ca stie ca nu trebuia sa faca asa. Ce mai la deal la vale, se cunoaste ca si-a revenit in mare masura, a avut perioada asta pe timpul verii, inainte nu prea facea asa, asculta si de mami si de tati. Cand mai are o iesire din asta, il las pe ta-su sa se descurce, nu ma mai bag, ma duc eu si ma culc si el ramane cu pitica. E mai simplu asa, nu ma mai supar ca vezi Doamne nu-i cum trebuie sa fie, intr-un final va vedea si el cum sta treaba si va trebui sa faca front comun cu tine.

EU zic ca la sfarsit de saptamana sa nu mai faceti plinul cu jucarii, ca poate el doreste altceva uff Eu de exemplu programez la sfarsit de saptamana iesiri mai lungute, in parcuri mai deosebite, la festivaluri, muzee, etc si toata saptamana ii aduc aminte de ce-o sa facem in weekend, o intreb daca vrea, daca se bucura ca mergem, ne uitam pe net dupa informatii, ii arat poze legate de subiect si tot asa mai departe sa mentin interesul, iar la intoarcerea acasa vorbim despre ce am vazut, ce i-a placut mai mult etc, asa o stimulez mai bine decat cu jucarii. Am avut si noi o perioada cand ii cumparam toate prostioarele si apoi cand mergeam in magazine voia tot ce vedea, acum insa ii spun ca nu avem bani de aia, chiar daca avem, ca nu avem nevoie de aia, o intreb ce vrea sa faca cu lucrul ala etc etc si ii arunc pastila cu activitatile de weekend. CU jucariile se joaca la inceput cateva zile apoi isi pierde interesul in ele, copiii vor mai mult timp cu parintii, sunt curiosi si pot fi stimulati mai bine asa, cel putin la noi merge. Iar despre dulciuri....grrr, nici nu se pune problema, noi incercam sa ii dam cat mai natural, sanatos si proaspat, legumele si fructele sunt nelipsite, cand facem cumparaturi impreuna asta e pe lista si o las pe ea sa aleaga. SI in gradina culege singura, sub indrumare, ii repet tot timpul ca dulciurile nu sunt sanatoase, ii pun tot felul de filmulete legate de subiect.

Aoleuuu, ce m-am lungit! sorry1 Ca o concluzie, vorbeste cu sotul, daca el nu intelege, vorbeste cu baiatul, in final unul tot va intelege ceva. SI nu iti pierde calmul ca tot pe umerii tai cade totul si tot tu cazi ca esti tiranul, asa ca "vorba dulce mult aduce", rabdare multa!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.