Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/7/2013 Mesaje: 111
| Monix wrote:eu imi doresc o fetita :)))) Amalia siau Siena ce ziceti!!
Frumoase nume ..... eu am zis sa ma vad eu gravida si apoi numele il gasesc imediat .... nu pot sa zic ca nu m-am hotarat... eu ca tati inca nu stie:018: ... el are idei gen Luchian care nu prea e pe placul meu..... dar daca ar fi baiat mi-ar place sa il chema ca pe taticul lui... Daniel si inca un nume |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Siena e nume de oras |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Siena..poate fi si nume de fetita! Nu are o semnificatie anume, dar se refera de la siena ( o nuanta de maro, pamantiu). Cat despre mine..nici insarcinata nu sunt..si hop ma trezesc ca "my sweet husband" zice intr-un cadru public..."Daca o sa am o fata o s-o cheme Mara Irina!"...la care eu am ramas cu gura cascata,pt ca nu ma asteptam sa zica el vreodata asa ceva! Mai cred totusi ca prenumele ( indiferent care ar fi) trebuie sa se potriveasca cat de cat si nu numele de familie..adica sa sune bine in combinatie! Cum ar fi ??? Pastorel Butoi?? sau Richard Popescu? sau Roger Fasole? Pana la urma..dupa inspiratia fiecaruia! Important e ca bebelusul , viitorul adult sa aiba un nume de care sa fie mandru! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Avem noi ceva pe listutza nume ptr bebelina din burtica ,dar este asa de greu cred ca asteptam nasterea si sa o vedem pe urma cred si sper sa ne vina si numele potrivit.Noi pe aici credem foarte tare ca numele unui om este aceala care-l influientzeaza foarte mult in viatza ,prin caracter si-i da binecuvantarea necesara in toate cele necesare .uitandu-ma la toti copii mei care au nume specifice si date cu un anume interes nu am gresit. EDen -paradis graDINA PARADISULUI cuprinde tot ce este bun ,frumos ,este de o raritate caracterul ei se observa asta de la o varsta foarte mica. Oshry -inseamna fericirea mea si chiar asa este copilul acesta este numai iubire fara limita asupra noastra nu conteaza ce-i spui ,cat il certi cateodata el mereu te respecta ,iubeste si stie sa te mangaie c u dragoste. Shiraz -numele ei a fost dat din cauza ca a fost nascuta in perioada cand se citeste Cantecul lui Moise cand au trecut marea moarta "deci a fost mare veselie ,dans ,iubire ptr viatza .Asa este si Shiraz mereu canta ,danseaza ,iute ,voioasa ,alearga mereu plina ,plina de viatza . Acuma cautam un nume care sa se potriveasca cu incheierea unei perioada frumoase din viatza noastra si aceea de a aduce copii pe lume ,deci cautam un nume ptr fericirea si minunea asta unica pe care o primim de a darui viatza unor suflete pe care le nastem.Asa ca avem ,hai sa nu fiu rea si sa scriu ce avem urmand ca sa ma ajutati poate sa hotarasc.ANAEL -care inseamna uite-l pe Dumnezeu, -Larinee-(Larin) care inseamna bucurie ,satisfactie totala -Maya -daca se va naste in mai si care inseamna binenteles depinde cum il scrii dar ceea ce vrem noi inseamna Ce este D-zeu !! -Sian -care inseamna ca am ajuns la sfarsitul infinitului dorit . (Lui Yohanan nu-i place fiindca se aseamna in ebraica cu Silan ce inseamna miere de curmale si spune ca ,copii s-ar putea sa o strige asa )
Deocamdata c-am atat dar lista este inca deschisa deci astept ajutoare!! |
|
| Sunt de acord cu tine Shirel! Intr-adevar si eu cred ca numele ii influenteaza trasaturile de caracter ale copilului! De exemplu numele meu inseamna "cea luminata"..si asa sunt eu..o persoana extrem de pozitiva, sociabila si deschisa! Pe Neghinita il va chema ( cel putin unul din nume) Teodor sau Teodora ( "darul lui Dumnezeu") |
|
| Nanny wrote:Sunt de acord cu tine Shirel! Intr-adevar si eu cred ca numele ii influenteaza trasaturile de caracter ale copilului! De exemplu numele meu inseamna "cea luminata"..si asa sunt eu..o persoana extrem de pozitiva, sociabila si deschisa! Pe Neghinita il va chema ( cel putin unul din nume) Teodor sau Teodora ( "darul lui Dumnezeu")
Si cum ramane cu dorintza sotului (apropo de ce-ai scris mai sus putin ...vezi cum se schimba de rapid situatia )ptr numele de Mara-Irina?La noi numele care semnifica daruit de Dumnezeu( mai ales la baieteii este taaare frumos) NATANEL (natan-a daruii)El-Dumnezeu. |
|
| Pai..am zis ca daca e fata Irina -Teodora iar daca e baiat Teodor! Mara...nu mi se pare potrivit pt ca inseamna "amar" (daca nu ma insel chiar in ebraica) Asa ca Irina ( "pasnica") si Teodora ( "darul lui Dzeu") ..ce poate fi mai frumos?? Dar ce ma fac??? Pt ca sotul meu a zis ca daca e fata, pune el numele si daca e baiat sa pun eu! Dar i-am raspuns frumos...ca pe mine ma dor burta si "tatzele" ( acum) darmite cand voi naste?? In sensul ca..nu el se chinuieste! SI l-am linistit...o sa mai abordez subiectul ..si o sa-l conving pana la urma! |
|
| Nanny wrote:Pai..am zis ca daca e fata Irina -Teodora iar daca e baiat Teodor! Mara...nu mi se pare potrivit pt ca inseamna "amar" (daca nu ma insel chiar in ebraica) Asa ca Irina ( "pasnica") si Teodora ( "darul lui Dzeu") ..ce poate fi mai frumos?? Dar ce ma fac??? Pt ca sotul meu a zis ca daca e fata, pune el numele si daca e baiat sa pun eu! Dar i-am raspuns frumos...ca pe mine ma dor burta si "tatzele" ( acum) darmite cand voi naste?? In sensul ca..nu el se chinuieste! SI l-am linistit...o sa mai abordez subiectul ..si o sa-l conving pana la urma!
Mie imi place taaare mult Mara si am avut si o prietena cu acest nume c-am retrasa intradevar dar minunata si curata la suflet.Daaa mar inseamna amar in ebraica,bravo!! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/21/2013 Mesaje: 3
| shirel wrote:Avem noi ceva pe listutza nume ptr bebelina din burtica ,dar este asa de greu cred ca asteptam nasterea si sa o vedem pe urma cred si sper sa ne vina si numele potrivit.Noi pe aici credem foarte tare ca numele unui om este aceala care-l influientzeaza foarte mult in viatza ,prin caracter si-i da binecuvantarea necesara in toate cele necesare .uitandu-ma la toti copii mei care au nume specifice si date cu un anume interes nu am gresit. EDen -paradis graDINA PARADISULUI cuprinde tot ce este bun ,frumos ,este de o raritate caracterul ei se observa asta de la o varsta foarte mica. Oshry -inseamna fericirea mea si chiar asa este copilul acesta este numai iubire fara limita asupra noastra nu conteaza ce-i spui ,cat il certi cateodata el mereu te respecta ,iubeste si stie sa te mangaie c u dragoste. Shiraz -numele ei a fost dat din cauza ca a fost nascuta in perioada cand se citeste Cantecul lui Moise cand au trecut marea moarta "deci a fost mare veselie ,dans ,iubire ptr viatza .Asa este si Shiraz mereu canta ,danseaza ,iute ,voioasa ,alearga mereu plina ,plina de viatza . Acuma cautam un nume care sa se potriveasca cu incheierea unei perioada frumoase din viatza noastra si aceea de a aduce copii pe lume ,deci cautam un nume ptr fericirea si minunea asta unica pe care o primim de a darui viatza unor suflete pe care le nastem.Asa ca avem ,hai sa nu fiu rea si sa scriu ce avem urmand ca sa ma ajutati poate sa hotarasc. ANAEL -care inseamna uite-l pe Dumnezeu, - Larinee-(Larin) care inseamna bucurie ,satisfactie totala -Maya -daca se va naste in mai si care inseamna binenteles depinde cum il scrii dar ceea ce vrem noi inseamna Ce este D-zeu !! -Sian -care inseamna ca am ajuns la sfarsitul infinitului dorit . (Lui Yohanan nu-i place fiindca se aseamna in ebraica cu Silan ce inseamna miere de curmale si spune ca ,copii s-ar putea sa o strige asa ) Deocamdata c-am atat dar lista este inca deschisa deci astept ajutoare!!
Maya imi place cel mai mult! Pe mine ma preocupa si cum suna numele, nu doar ce anume inseamna si nu vreau sa raportez un nume la o persoana pe care o cunosc si de care fie imi place fie nu. Ca de exemplu, stiu Cristinute faine si stiu Cristinute care au un comportament si o atitudine (sa zicem nu pe gustul meu). Anael mi se pare ca suna tare ciudat si are si o prescurtare urata - in cazul in care pe parcursul vietii va inatlni si oameni rautaciosi. Elimina doar litera E ...:( |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Mihaela26 wrote: Maya imi place cel mai mult! Pe mine ma preocupa si cum suna numele, nu doar ce anume inseamna si nu vreau sa raportez un nume la o persoana pe care o cunosc si de care fie imi place fie nu. Ca de exemplu, stiu Cristinute faine si stiu Cristinute care au un comportament si o atitudine (sa zicem nu pe gustul meu). Anael mi se pare ca suna tare ciudat si are si o prescurtare urata - in cazul in care pe parcursul vietii va inatlni si oameni rautaciosi. Elimina doar litera E ...:(
Si mie-mi place mult cum suna Maya. Ma duce cu gandul la romanul lui Mircea Eliade Maitreyi, adica la filozofie orientala, putere, misticism, dragoste, ... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mie imi place Larin! |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| roxinthya wrote:Mie imi place Larin! Da, si mie imi place ...acum depinde ce alege Shirel. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/23/2014 Mesaje: 5
| Pe fetita mea o va chema Delia Maria :) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Greu, foarte greu, ca sa raspund titlului! Iata ca in opt luni de zile (abia) am ajuns totusi la un consens: Casiana Lucia sau Lucia Casiana. Sa dea Domnul sa fie sanatoasa! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Depinde mult si ce nume de familie aveti ... trebuie sa se potriveasca si cu acesta. Sa fie sanatoasa ! Numele ales e frumos oricum l-ai aseza. . |
|
|