Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cum alegem numele copiilor?
Ce ne face sa alegem un nume sau altul?
Cateva aspecte interesante despre semnificatia si alegerea numelor gasiti si pe www.7p.ro:
-Numele Iti Poate Determina Destinul? -Exista „nume bune” si „nume rele” pentru copii? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Offff greu de spus ce ne face....pe mine nici nu stiu exact sa spun ce ma facut sa aleg numele de Cezara ( pentru ca asta este ales de noi de restul am sa scriu la celalalt topic ). Totusi pot sa spun ca pur si simplu mi-a placut foarte mult si stiam ca cel putin in zona noastra este si foarte rar intilnit. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| la darius i-am aratat lista mea de numa sotului si nu prea a fost nimic care sa ii fi placut la amandoi.atata i-am tot zis de un numa si altul pana am ajuns ca acesta sa ne placa la amandoi cu karina,pot sa zic ca am "furat"numele de la delfinasa.eram insarcinate amandoua,vorbeam si imi spunea ca fetita ei se va numi karina.a inceput sa imi placa numele mult de tot,i-am spus si sotului,iar cand am aflat ca e fetita,sotul mi-a spus ca o va chema karina.toata sarcina i-am spus ca nu o va chema asa,dar pana ala urma...am lasat asa cum vroia el |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Greeeeeeeu.... cel putin eu asa m-am hotarat... Pagini de agende scrise, combinatii, cu numele de familie si semnificatii... Aoleu... tare greu m-am hotarat! |
|
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| pai.. - ori ca (,) chinezii: dai drumul la o galeata pe scari si notezi ce se aude... - ori ca indienii: deschizi geamul si primul lucru pe care il vezi e numele copilului: "Dansul norilor", "Doi caini imbarligati in ploaie"...
Noi am ales de muuult numele, dinainte de a ne casatori: Alexandra Iulia si Robert Iulian (da, ne-am cunoscut in Iulie..) dar cine stie ce idei mi-or mai veni in timpul sarcinii sau dupa ce se naste... |
|
| bulibuli wrote:....Noi am ales de muuult numele, dinainte de a ne casatori: Alexandra Iulia si Robert Iulian (da, ne-am cunoscut in Iulie..) dar cine stie ce idei mi-or mai veni in timpul sarcinii sau dupa ce se naste...
Mie imi place Iulia foarte mult. Legat de alegerea numelui, nu te baza pe timpul dupa nastere, ca numai de asta nu o sa iti mai arda si in plus copilul trebuie declarat repede, ca altfel nu poti iesi cu el din spital. |
|
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Kiki wrote:Mie imi place Iulia foarte mult. Legat de alegerea numelui, nu te baza pe timpul dupa nastere, ca numai de asta nu o sa iti mai arda si in plus copilul trebuie declarat repede, ca altfel nu poti iesi cu el din spital.
Da, stiu, dar poate se mai schimba ceva in timpul travaliului, si o sa iasa ceva de genul: "Grabamare Iulia" sau "Haiodata Iulian" |
|
| |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sigur am mai scris undeva despre nume si alegerea lor !
La noi Maria a fost pentru ca tati e Marius, pentru ca amandoua strabunicile ei, in viata atunci , se numeau Maria si s-au bucurat nespus si pentru ca pe mine totdeauna m-am visat cu o fetita pe nume Mariuca ! Jasmine , pentru ca pe bunica mea care m-a crescut o chema Floarea , si am ales un nume de floare doar pentru ea ! Jasmine inseamna Iasomie , o floare tare tare draga mie, cu un miros de lesini , nu alta ! Si in Engleza pentru ca tare le e greu astora sa ne pronunte numele noastre !
Complicat , dar asa am decis noi dinainte ! Si asa a ramas : Jasmine Maria .
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Eu, in copilarie, am vazut un serial de la BBC, "Familia Palliser" si acolo aparea o Isabelle si-mi placea f mult si mi-am propus, inca de atunci, ca daca voi face vreodata o fata, asa o va chema. Si asa a fost. Eram pregatita si cu numele de baiat, tot de la un film. |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Robert mi-a placut intotdeauna!!!!!! De cand eram pustoaica si visam la printi calare pe cai verzi ; Ionut - pentru ca am vrut neaparat si un sfant si sa poarte si numele tatalui meu!!!!!
Denis - la fel: mi-a placut mult de tot si nu este un nume chiar asa de des intalnit, iar Andrei - pentru ca vroiam un sfant, iar Stefan, care mi-ar fii placut la fel de mult si ar fii fost si numele doctorului cu care am nascut si suntem si prieteni (asa glumeam de cand am ramas insarcinata a doua oara: ca ii pun si numele lui :004: :009:), era deja pus de cumnata mea copilului ei . A ramas Andrei singurul sfant care nu este folosit decat o singura data in familionul nostru si care se si potrivea cu Denis!!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| ei la mine toata povestea are o conotatie spirituala. poate multe dintre voi stiti deja ca pe andreea am nascut-o dupa ce am pierdut doi baietei, unul la 4 zile si altul l-am nascut mort. poate multe dintre voi stiti si care a fost odissea mea cu sarcina cu andreea. am povestit undeva la un topic cu "daca vrei minuni..." referitor la Pestera Sf. Andrei. si astazi am convingerea ca andreea este o minune in viata mea, minune datorata acelui loc sfint si a sf. andrei (desi nu sunt o habotnica). deci mi-am jurat ca daca voi trai si va trai si copilul meu il va chema andrei sau andreea. a fost sa fie o "andreea". maria? si eu sunt maria dar nu asta a fost motivul hotaritor. i-am pus si numele de maria, deoarece tare mult m-am rugat si la sf maria ca totul sa iasa bine si sa traim amindoi si eu si copilul. si apoi sf maria a cunoscut durerea unei mame care si-a pierdut un fiu. poate pare ciudata povestea mea, dar e reala si imi doresc ca nimeni sa nu treaca prin ce am trecut eu. deci asta e povestea numelui, minunii mele. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| TeosOf wrote:Eu, in copilarie, am vazut un serial de la BBC, "Familia Palliser" si acolo aparea o Isabelle si-mi placea f mult si mi-am propus, inca de atunci, ca daca voi face vreodata o fata, asa o va chema. Si asa a fost. Eram pregatita si cu numele de baiat, tot de la un film.
care ar fi fost numele de baiat? |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
La noi a fost si mai simplu: Adi a propus Mirabela si mi-a zis sa aleg si eu un nume,dar eu dupa multe cautari n-am avut alta idee decat Roxana,iar intr-o seara a venit el si a zis asa: Daca i-am pune numele Serena? Iar eu gandindu-ma la cat de important e sa fii senin si linistit sufleteste,am zis : DA,si asa a ramas. |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| sami wrote:
care ar fi fost numele de baiat?
Fabian |
|
|