Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Dupa topicul pentru noi cum "sa indraznim sa avem incredere in noi " m-am gandit ca dupa ce noi am reusit sa avem mai multa incredere in noi cum ne educam copii ca sa nu faca acelasi greseli si sa gandeasca pozitiv ceea ce noi poate nu am facut- cand eram de varsta lor fiindca nu a avut cine sa ne invete. Copilul cand se naste nu are ganduri,la ce s-ar putea gandi el? Gandirea are nevoie de un trecut ,are nevoie de probleme.Copilul nu are trecut,el nu are decat viitor,el nu are proble deci el nu are la ce sa se gandeasca. Noi ne gandim ca trebuie sa-i oferim totul copiilor nostri dar nu este asa de adevarat ,ca de multe ori copilul trebuie lasat singur sa descopere necunoscutul si trebuie lasat singur sa-si creieze propiul drum.
Stiu ca nu este usor si cred ca deja ma injurati puternic sunt sigura ca fiecare dintre voi va ganditi cu teama :Ce se va intampla cu copilul meu? Din cauza acestei frici,noi parinti incepem sa ne modelam copilul potrivit unui tipar pe care cu adevarat nici noi nu prea il stim dar incercam sa-l orientam catre o anumita cale ,catre un anumit scop. Nu trebuie sa uitam ca noi nu putem sa iubim pe altcineva daca noi nu ne iubim pe noi insine,pina cand copilul nu se va iubi si aprecia pe sine el nu va putea apriecea si iubi pe altcineva,pina cand copilul nu se va respecta pe sine el nu va putea respecta pe noi ori pe altcineva. Ganditi-va ca noi avem in fata noastra un om,copilul nostru este un om care intr-o zi va trebuie sa se descurce si va fi singur in lume,deci noi trebuie sa ne comportam si sa ne educam copilul pentru a fi un om puternic si cu incredere mare in sine . |
|

| Copii nostri merita intregul nostru respect ei fiind inca curati si atatit de inocenti as putea sa spun ei sunt niste ingerasi foarte aproape de divinitate.A sosit timpul sa ne respectam copii,sa incetam sa facem acelasi greseli pe care le-au facut parinti nostri cind ne fortau sa respectam tot felul de oameni coruptii,nemernici,minciunosi pentru simplul motiv ca sunt in varsta,va aduceti aminte de asa ceva.Noi aveam un vecin sper ca nimeni din familia lui sa nu fie pe forum care era foarte rautacios si eu am auzit multe discutii in casa despre el si cu el dar tot timpul cand il vedeam trebuia sa il salut ca era mai in varsta si fiindca imi rea vecin stiti ca sa-i inchid gura.,nu eu nu vreau asa sa -mi educ copii mei in nici un caz! copii nosti inca nu si-au pierdut originalitatea numai ca noi suntem niste simple copii la indigo! M-ai mult respectandu-ne copii ,vom putea sa-i impiedicam sa o ia intr-o directie necunoscuta dar asta nu din teama ci din respect si iubire. Respectati-i pe copii,ajutati-i sa nu se teama de nimic.Dar cum am putea am putea sa facem acest lucru cand noi insine suntem plini de teama?Copii nostri ne vor asculta cu mai multa atentie ,vor incerca sa ne inteleaga pe noi si mintea noastra (,doar stiti cat de destepti sunt astazi copii,ei inteleg totul chiar daca nu vorbesc ,ei stiu cine este mai bun ,pe cine -l poate fraieri mai tare si care bunica -i da mai multe cadouri. ) daca se vor simti respectati.Nu vor putea sa nu o faca,daca nu le vom impune nimic,dar ei vor simti ca avem dreptate,ne vor urma singuri. Iubirea si respectul nostru i vor putea ajuta sa devina mai plini de incredere in ei si plini de intelegere fata de lumea exterioara ,sa fie mai lucizi,mai atenti,mai constienti . |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| shirel wrote:Copii nostri merita intregul nostru respect ei fiind inca curati si atatit de inocenti as putea sa spun ei sunt niste ingerasi foarte aproape de divinitate.A sosit timpul sa ne respectam copii,sa incetam sa facem acelasi greseli pe care le-au facut parinti nostri cind ne fortau sa respectam tot felul de oameni coruptii,nemernici,minciunosi pentru simplul motiv ca sunt in varsta,va aduceti aminte de asa ceva.Noi aveam un vecin sper ca nimeni din familia lui sa nu fie pe forum  care era foarte rautacios si eu am auzit multe discutii in casa despre el si cu el dar tot timpul cand il vedeam trebuia sa il salut ca era mai in varsta si fiindca imi rea vecin stiti ca sa-i inchid gura.,nu eu nu vreau asa sa -mi educ copii mei in nici un caz!
Daca cineva e corupt, nemernic, mincinos etc, iar pe mine aceasta persoana nu m-a deranjat cu nimic, doar ca e vecin/a sau coleg/a nu pot sa nu o salut si sa-i spun si copilului, daca-l intalnesti pe vecinul X sa nu-l saluti. La urma urmei, ce-i asa mare lucru sa saluti pe cineva. Daca vrea cineva sa-i fac plecaciuni, eu ii fac si plecaciuni, daca asta-l face sa se simta bine. Mult mai bine ar fi sa tratam totul cu mai mult umor si asa increderea in sine, mai ales a copiilor, va fi si mai bine dezvoltata. De ce incercam sa gasim numai defecte la altii? Poate ca imprejurarile si anturajul l-au facut sa aiba un astfel de caracter? Si sigur asa s-a intamplat. Primul lucru pe care am invatat-o pe fata mea, a fost sa nu critice. Acesta e cel mai mare pacat. Iar daca vrea sa fie respectata, sa-i trateze pe cei din jurul ei cu respect, indiferent de situatie. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| shirel felicitari pentru topic!
Ai mare dreptate in ce afirmi. Intr-o zi ,acum de curand,Ionut sa rastit la mine ,eu ii spuneam Madalinei cuvinte si ea sa le repete dupa mine.Striga Ionut...liniste,n-auzi!;taci din gura!;nu avem voie sa facem galagie! Atunci l-am luat pe picioarele mele si l-am intrebat de ce? El mi-a replicat ca asa a strigat bunica ;la care eu i-am spus:Si unde este bunica? El sa uitat in jur si apoi la mine si mi-a spus...la ea acasa Atunci el a simtit eliberarea de o constrangere verbala. De atunci zilnic facem exerciti si ne jucam impreuna,ma trage de mana cand sant la calculator sa-i spun ceva sa repete,i-am explicat ca Madalina trebuie sa invete sa vorbeasca,iar el sa invete poezii si cantecele.Si mi-a spus ca el nu poate la care i-am zis:tu poti!eu am incredere in tine ca vei reusi! era asa mandru |
|

| TeosOf wrote:
Daca cineva e corupt, nemernic, mincinos etc, iar pe mine aceasta persoana nu m-a deranjat cu nimic, doar ca e vecin/a sau coleg/a nu pot sa nu o salut si sa-i spun si copilului, daca-l intalnesti pe vecinul X sa nu-l saluti. La urma urmei, ce-i asa mare lucru sa saluti pe cineva. Daca vrea cineva sa-i fac plecaciuni, eu ii fac si plecaciuni, daca asta-l face sa se simta bine. Mult mai bine ar fi sa tratam totul cu mai mult umor si asa increderea in sine, mai ales a copiilor, va fi si mai bine dezvoltata. De ce incercam sa gasim numai defecte la altii? Poate ca imprejurarile si anturajul l-au facut sa aiba un astfel de caracter? Si sigur asa s-a intamplat. Primul lucru pe care am invatat-o pe fata mea, a fost sa nu critice. Acesta e cel mai mare pacat. Iar daca vrea sa fie respectata, sa-i trateze pe cei din jurul ei cu respect, indiferent de situatie.
Ce faci cand intr-o zi Isabella se intoarce acasa si-ti povesteste ca cineva a jignit-o si nu i-a dat respectul pe care ea i l-a dat. De multe ori trebuie explicate copilului realitatea si lumea in care traim fiindca de muklte ori copii nostri au impresia ca totul din jurul lor este bun ,fascinant dar in momentul cand ei afla adevarul raman foarte dezamagiti ca nimeni nu le-a explicat si lucrurile acestea. |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| shirel wrote:
Ce faci cand intr-o zi Isabella se intoarce acasa si-ti povesteste ca cineva a jignit-o si nu i-a dat respectul pe care ea i l-a dat. De multe ori trebuie explicate copilului realitatea si lumea in care traim fiindca de muklte ori copii nostri au impresia ca totul din jurul lor este bun ,fascinant dar in momentul cand ei afla adevarul raman foarte dezamagiti ca nimeni nu le-a explicat si lucrurile acestea.
Eu am invatat-o pe Isabelle, ca daca cineva o jigneste verbal sa nu se coboare la nivelul celui care a jignit-o, sa trateze totul cu indiferenta. Totul in jur este fascinant, acum depinde de fiecare cum percepe realitatea din jurul sau. La care adevar te referi, ca nu reiese din ce ai scris? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| TeosOf wrote:
Primul lucru pe care am invatat-o pe fata mea, a fost sa nu critice. Acesta e cel mai mare pacat. Iar daca vrea sa fie respectata, sa-i trateze pe cei din jurul ei cu respect, indiferent de situatie.
Poate nu chiar primul lucru, dar mi se pare o lectie valoroasa. Pe undeva, cred ca acel copil care se simte acceptat neconditionat de parinti, va putea simti increderea in propria persoana care sa-i permita sa nu critice, pentru ca la randul lui,nu a fost criticat. |
|

| Adevarul de care spuneam,Teo este lumea din jurul nostru in care traim si care nu este asa cum am vrea noi sa fie sau cum de multe ori explicam noi copiilor.Mami nu lua nimic in mod personal ,deci eu nu ma refer la nici una dintre voi eu doar va dau exemple prin ce am trecut eu si felul in care eu vedeam copil fiind lucrurile. Acel vecin de care va povesteam mi-a dat intr-o zi si o palma fiindca vezi doamne faceam galagie in fata geamurilor lui si eu nu ream de acord in mintea mea de copil ca sa-l salut dar eram obligata fiindca imi era vecin si era in varsta .Deci eu pe copii mei niciodata nu vreau sa-i oblig sa faca asa ceva. Este un subiect la care fiecare poate sa-si dea cu parerea liber si ca de obicei nu trebuie sa fiti de acord cu tot ce eu scriu aici. Multe din cele scrise sunt doar parerile mele personale,voi le puteti accepta sau nu .Orcum eu va iubesc. |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Shirel,eu sunt in stare sa ma cert si sa fac urat cu orice se rasteste putin la copiii mei,daca as afla ca au fost loviti as vedea negru in fata ochilor. de exemplu,cumnata-mea ma evita de cateva zile pentru ca stie ca atunci cand o sa dea ochii pe mine o sa-i reprosez ca il iubeste doar pe Mihaita,doar pe el il cere sa-l duca la plimbare,doar cu el se joaca,numai pe el il ia in brate cand ne intalnim,pe Larisa o face rea,neascultatoare,desi i-am mai atras atentia sa-si mai tina gura in fata fetei Larisa sta si se uita cum ei se joaca cu fratiorul,zambeste,s-ar baga si ea in seama dar nu are cu cine.sincer,uneori ma gandesc ca nu cumva asta sa o afecteze pe viitor,nu vreau sa se simta mai prejos sau mai putin iubita decat fratele ei.
DAR,cateodata ma intreb daca faptul ca le iau apararea si intervin de multe ori le face bine,daca nu cumva ii stric si o sa ajunga sa depinda de mine pentru orice sau in orice relatie sau disputa pe care o sa o aiba. maica-mea nu s-a bagat niciodata in certurile sau discutiile mele cu colege sau prietene,doar cand am sarit calul mi-a atras atentia,in rest m-a lasat sa ma descurc,dar oare o sa ma pot abtine eu sa nu intervin cand va fi vorba de copiii mei? daca sunt prea "closca",poate le afectez increderea in ei pe viitor... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| TeosOf wrote:
Daca cineva e corupt, nemernic, mincinos etc, iar pe mine aceasta persoana nu m-a deranjat cu nimic, doar ca e vecin/a sau coleg/a nu pot sa nu o salut si sa-i spun si copilului, daca-l intalnesti pe vecinul X sa nu-l saluti. La urma urmei, ce-i asa mare lucru sa saluti pe cineva. Daca vrea cineva sa-i fac plecaciuni, eu ii fac si plecaciuni, daca asta-l face sa se simta bine. Mult mai bine ar fi sa tratam totul cu mai mult umor si asa increderea in sine, mai ales a copiilor, va fi si mai bine dezvoltata. De ce incercam sa gasim numai defecte la altii? Poate ca imprejurarile si anturajul l-au facut sa aiba un astfel de caracter? Si sigur asa s-a intamplat. Primul lucru pe care am invatat-o pe fata mea, a fost sa nu critice. Acesta e cel mai mare pacat. Iar daca vrea sa fie respectata, sa-i trateze pe cei din jurul ei cu respect, indiferent de situatie.
perfect de acord |
|
| TeosOf wrote:
... Primul lucru pe care am invatat-o pe fata mea, a fost sa nu critice. Acesta e cel mai mare pacat. Iar daca vrea sa fie respectata, sa-i trateze pe cei din jurul ei cu respect, indiferent de situatie.
Teo,daca Isabellei i se fura ceva,vreodata,ceva important,de valoare,tu ce o inveti,stiind cine e hotul? sa il trateze cu respect in continuare?merita un asemenea om respectul ei? |
|

| am convingerea ca si Teo ca si mine, ar raspunde: imi voi invata fiica sa "raspunda" acestei situatii avind in vedere respectul de sine. respectindu-ne pe noi, vom gasi intotdeauna maniera in care sa procedam. |
|
| Dana,eu vroiam sa stiu parerea lui Teo:daca un astfel de om merita respectul ei?
|
|

| da sami, am inteles asta, dar mi-am expus si eu parerea. sorry! |
|
| danamaria wrote:da sami, am inteles asta, dar mi-am expus si eu parerea. sorry!
scumpa mami,eu sunt doar curioasa cum gandeste Teo in privinta asta :018:
si parerea ta e valoaroasa,dar tu stii asta deja |
|
|