Cum invatza nativii din fiecare zodie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Tuesday, June 5, 2012 6:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Daca din septembrie am si eu o scolaritza in casa binenteles ca am cautat sa ma informez cum este zodia ei la invatatura si iata ce am am aflat.informatii am pentru fiecare scolar cat si pentru profesorii care vor preda sau predau.
Fiecare nativ are datorita soarelui dar si datorita casei a noua care se ocupa si deinvatare, anumite calitati, anumite daruri pe care le poate folosi atunci cand acumuleazacunoastere, dar si anumite calitati care il recomanda pentru a-i invata pe altii, pentru a transmitemai departe cunoasterea. Ce invatam fiecare, cat de usor invatam, cum invatam este usor dededus dupa zodia in care ne-am nascut.

Berbec-repede si bine

Berbecul este zodia de foc care permite copilului sa acumuleze rapid si culmea, temeinic, oriceinformatie care, fireste il intereseaza. Problema pe care o au copii berbeci cu lumea exterioaraeste ca ei nu au rabdare. De multe ori copilul berbec primeste tot felul de etichete deneastamparat, obraznic, copil-problema, sau hiperkinetic…Este nevoie de un dascal care sa stieca mintea berbecului este in continua miscare asa cum ii este si corpul, nu pentru ca este bolnavsau rau ci pentru ca are un surplus de energie mentala care trebuie manifestat liber.La maturitate berbecul devine mult mai responsabil fata de invatare, in clipa in care apare omotivatie puternica, poate petrece ani de zile in studiu foarte serios. Berbecul matur va invata larandul sau prin miscare, prin sport, prin arte martiale el invata sa ii temepereze fluxul mental sa iltina sub control si sa il orienteze spre un scop propus.Are nevoie de perioade in care sa inveteintensiv si de perioade de sedimentare cand pare sa isi fi pierdut interesul, are nevoie sa meditezeasupra lucrurilor invatate uneori in miscare. Mintea berbecului este tot atat de vie precum ii estetrupul, invatarea permanenta le tine vii pe amandoua.Berbecul este un profesor inascut, dar nu acel profesor care intepeneste dictand la catedra, ciunul fluid care imbina ceea ce stie cu ceea ce face si ceea ce este, care prilejuieste experientefizice de invatare care sa dea atat mintii ceva de facut cat si corpului ceva de simtit. Berbecul tepoate invata sa iti cunosti corpul, sa il disciplinezi pentru a-ti disciplina mintea.Lectia lui: rabdare si consecventa si mai ales sa nu se grabeasca sa traga concluzii pana nu acumuleaza suficienta informatie si sa incerce sa si finalizeze cea ce incepe.


Taur - incet si sigur

Copilul taur este considerat printre cei mai silitori copii, de fapt toti copiii din zodii de pamant(fecioara, capricorn) sunt considerati copii cuminti care stau in banca lor si isi vad de treaba.Totusi se fac multe greseli cu acesti copii mai ales atunci cand profesorii au un ritm alert depredare care nu tine cont de nevoia nativa a taurului de a avea suficient timp pentru a acumula oinformatie sau pentru a invata o noua deprindere. Da taurul va invata bine daca va atinge, va simti in mainile sale , va simti gustul si mirosul…lucrurilor pe care le invata. Si taurul primeste etichetemai ales de lent, uneori chiar de lenes si lipsit de ambitie.La maturitate taurul pare la fel de greu de urnit, dar odata produs declicul in mintea lui nimeni sinimic nu il mai opreste. Pentru el este mai greu de structurat motivatia, am putea spune ca sehotaraste mai greu ce merita sa invete si ce nu, dar odata construita motivatia va invata foartetemeinic si in orice conditii ceea ce vrea si stie ca ii place. Taurul prefera o invatare completa nudoar una teoretica ci si practica, concreta, tangibila daca se poate.Taurul ii poate invata pe altii determinarea si orientarea spre scop. El poate invata pe cei mai ruptide realitate, cum sa revina cu picioarele pe pamant si sa puna valoare pe momentul prezent. Eleste un profesor foarte serios si va cere seriozitate. Taurul ne poate invata lectia acumularii decunostinte, dar si de materie care sa ne dea stabilitate si echilibru, ne poate invata sa pretuim silumea materiala in masura in care aceasta ne poate asigura un trai decent si linistit, un trai care sane permita sa stam din cand in cand in natura si sa mirosim florile, simtind pamantul ferm subtalpile goale, propriul pamant daca se poate!Lectia lui: Taurul va trebui sa invete ca adevarata stabilitate este cea a sufletului si ca acesta isigaseste tihna in lucruri simple ce nu sunt palpabile.


Gemeni-usor ca in zbor

Gemenii zburda la scoala si la propriu si la figurat, daca ar putea sa faca clasele I- IV intr-un an ar fi cei mai fericiti copii din lume, doar ca acest lucru nu se poate. Mintea gemenilor este argint viu sinici ei nu prea au rabdare sa invete un lucru temeninc avand foarte repede senzatia si chiar certitudinea ca au invatat tot si ca stiu tot. Uneori este adevarat alteori nu, din fericire partea cuinvatatul usor este foarte adevarata. El invata usor si mult, pentru ca vrea sa stie cate putin din totsi asta il motiveaza sa se dezvolte pe foarte multe directii in acelasi timp. Eticheta care iiinfluenteaza pe copii si care continua si la varsta adulta sa le complice viata este aceea de“superficiali”, Aud de atat de multe ori acest adjectiv incat ajung sa il manifeste in viata de zi cu zisi sa il foloseasca ca scuza in relatiile cu ceilalti.La varsta adulta gemenii devin niste bureti de informatie cu cat mai variata cu atat mai bine. Ei vor vrea sa invete lucruri noi in permanenta si chiar se vor risipi in mai multe directii pe care culmea, lepot sustine cu usurinta. Retin foarte usor cuvinte de aceea invata foarte usor vorbind sau scriinddespre lucrurile pe care vor sa le invete, chiar si vorbitul in public poate sa ii ajute sa invete. Dacavedeti un geaman profesor sa stiti ca el este primul sau student. Ca profesor gemanul nu va facenimic din ceea ce te astepti si va veni mereu cu lucruri uimitoare care sa te invete asa cum invatasi el, usor si ca in zbor. Calitatile de profesor sunt date de vioiciunea cu care preda si stilul alert.Lectia sa: sa invete sa aprofundeze, sa isi aleaga o directie sau doua pe care sa devina cel maibun si mai priceput si sa alature mintii si experienta concreta a corpului, prin miscare, dar siemotia trairii intense. Avand aceste trei elemente invatarea sa poate fi totala si intr-un fel asta pare viitorul oricarui proces educativ ...o invatare completa!

Racul-emotional si interiorizat

Pentru rac experienta invatarii este una emotionala sau nu este de loc. Fac parte din aceacategorie de copii care invata pentru a-si multumi parintii, pentru a nu-I dezamagi si pentru a nu leinsela increderea si a le pierde afectiunea, Toate aceste elemente pot fi usor speculate de parintisi profesori, doar ca este bine ca daca am promis ceva copilului rac sa ne si tinem de promisiune,caci altfel il vom face sa planga si sa sufere fara rost si cu efecte destul de indelungate ,caci copilul rac tine minte tot si uita foarte greu mai ales experientele neplacute pe care ajunge sa leretraiasca prin amintiri si la varsta adulta folosindu-le uneori ca pretexte pentru esecuri. Dascaliitrebuie sa stie ca un astfel de copil este sensibil si sufera foarte mult atunci cand este certat.Eticheta lui este cea de plangacios. La maturitate si racul ramane un emotiv pentru care conteazafoarte mult sa se simta apreciat. Totusi poate ajunge sa nu mai depinda afectiv de ceea ce spunceilalti si sa fie responsabil pentru propria invatare. El va retine repede cunostinte asociate cu oemotie, el va tine usor minte lucruri asociate cu intamplari, jocuri, exercitii practice, povesti despreceea ce invata. Intuitivul rac va tine minte usor lucruri ce tin de istorie, trecut, dar si prin pilde dinspiritualitatea altor popoare. El ii poate invata pe altii sa si simta ceea ce acumuleaza ca sicunostinte sa isi respecte intuitia si sa mearga si pe cai mai putin rationale si logice, lasand sa semanifeste miracolul si in aceasta arie e vietii. Lectia sa: El in schimb va trebui sa invete sa nu maidepinda emotional de nimeni si sa nu ii mai pese atat de mult de parerea altora.
shirel
Scris: Tuesday, June 5, 2012 8:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Leu-in joaca

Leutul se joaca si invata, invata si se joaca. La el lucrurile sunt simple, daca notele mari ii aduca preciere, laude si notorietate, daca astfel iese in evidenta si astfel isi manifesta suprematia,atunci va sta cuminte si va invata ore in sir pur si simplu pentru a fi cel mai bun. Asta este motorasul oricarui leu. De fapt leul are nevoie de putina atentie dar constanta. Daca vede ca pierde atentia va face orice pentru a o recapata, chiar si lucruri mai putin placute. Profesorii si dascali trebuie sa stie ca leul are mari sanse sa devina lider si asta inseamna ca trebuie sa invetede mic sa tina cont si de altii, sa lucreze in echipa, sa isi asume si alte responsabilitati decat cele de lider. Eticheta pe care o poarta este de mandru.La maturitate leul invata sa cu usurinta lucruri noi, se grabeste chiar sa incerce tot felul de lucruri il vei gasi la cursuri de perfectionare si dezvoltare personala pe care le va termina doar daca ii vor asigura prestigiu si recunoastere. El are nevoie sa fie lider chiar si atunci cand invata, sa hotareasca el ce, cum si cat invata, sa simta el ca ii poate ajuta si pe altii sa invete.Leul poate fi un profesor extraordinar si daca se simte suficient de motivat un salariu consistent side un multumesc sincer din partea elevului este si mai bine. Dar de multe ori face acest lucru mai mult pentru notorietate. Chiar si cand ajunge la stadiul de professor universitar tot cu laude se hraneste. De multe ori vede profesoratul ca pe o modalitate reala de a fi creative, ii place sa sejoace si ii plac copiii el fiind in sufletul lui un copil.Lectia sa: Ar trebui sa invete sa faca tot ceea ce face din bucuria de a o face, nu in asteptarea unor recompense imediate. Pentru el prestigiu poate fi o sabie cu doua taisuri atata timp cat se tine agatzat de imagine.

Fecioara-sarguincios si cu multa munca


Fecioara este un copil model si un scolar inpecabil.El va fi cel cu unghiutele curate si taiate si cubatistuta imaculata. Fecioara va invata multe ore fara sa se plictiseasca si I se pare normal sa faca asta. Copilul Fecioara este foarte timid si nici profesorii nici parintii nu ar trebui sa incerce saii impuna nimic. Singura modalitate de motivare a fecioarei sunt cuvintele, dar fara nici un tip de agresivitate. De aceea cea mai mica duritate sau ridicare de voce pentru ea este un adevarat cataclism ce ii poate bloca invatarea pana la varsta adulta. Eticheta pe care o poarta este cea de tocilari. Si fac totul ca sa o merite.
La maturitate fecioarele, vor avea totdeauna preferinta spre invatarea abstracta care sa nu presupuna prea multa actiune, actiunea petrecandu-se in permanenta in mintea lor. Pentru a invata, fecioarele au nevoie de dovezi palpabile ca ceea ce li se spune este adevarat, verificabil,masurabil, repetabil. Ei au nevoie de experimente si sunt un fel de toma necredinciosul. Sunt adeptii statisticilor si daca vrei sa le facilitezi invatarea da-le cifre cu care sa lucreze sau pe caresa le ia drept dovezi.Ca profesori sunt mult prea exigenti, considerand ca asa cum eu invatat ei trebuie sa invete toticopiii. Minunea este ca sunt niste dascali care pot preda absolute orice cu lux de amanunte, panala nivel de “particula elementara”. Sunt perfectionisti si asta asteapta sa fie si elevii la fel. Uita de multe ori ca nici lor nu le placea critica si fac exact ceea ce nu le placea cand erau ei elevi.Lectia lor: Cel mai important este sa invete ca nu toata lumea are capacitatea lui de a organiza informatia. Motiv pentru care cel putin fata de unii oameni ar trebui sa lase standardele mai jos sisa inteleaga ca oamenii au moduri diferite de a invata si da mai departe informatia.

Balanta-alaturi de altii

Copiii balanta invata de multe ori pentru a face parte din anumite grupuri, pentru a nu fi exclusi si pentru a-si asigura un loc in tot felul de medii valorizate. Ei sunt copiii care pot face mai multe activitati extrascolare artistice si care invata chiar mai bine daca sunt ocupati. Ei invata relativrepede mai ales daca au motivatia de a apartine grupului pe care il considera valoros. Ei vor fisufletul acestui grup si vor avea pretentia de a stii tot. Este bine ca parinti si profesori sa tinem cont de asta si sa permitem copiilor balanta sa invete in grupuri, sa isi faca temele impreuna cu alti copii. Au mare nevoie de prezenta altor copii, ei vor fi cei care vor invata mai ales in contexte sociale, prin intermediul jocurilor de rol, al exercitiilor de grup. Eticheta lor este aceea de copil placut.Ca adult balanta invata facand asocieri si lucrand in grup, deci nu ca student cuminte in banca luandu-si notite dupa dictare, ci mai degraba in grupuri de discutie, de lucru, interactiv si experential, prin exemple, interviuri si exercitii practice.Balantele sunt foarte bune ca profesori, lor le face foarte bine si foarte mare placere sa predea, sa comunice cu elevii sa le transmita toata informatia pe care o stiu, fara a tine nimic pentru ei.Profesorii balanta, vor avea un stil creativ si liber si se vor raporta la elevii lor aproape ca de laegal la egal si vor stii sa organizeze procesul de invatare astfel incat sa sporeasca gradul decoeziune al clasei, sa ii faca pe toti sa se simta o echipa si sa nu lase nici un elev codas.Lectia sa: este sa faca si lucrurile indepedent fara conditonarea de prezenta celorlalti. Balanta ceaactiva si sociala trebuie sa invete si ce inseamna singuratea si lucrul facut individual. Asta presupune sa invete de fapt sa isi assume responsabilitati si sa ia decizii.


Scorpionul - Ca prin farmec


Scorpionul va invata cu cea mai mare usurinta tot ceea nu este scris in nici o carte, toate lucrurileascunse, speciale si suplimentare pe care le prinde ca din zbor. El nu va rezolva o ecuatie simpla,dar cu cea mai mare placere va rezolva una complexa, nu va citi ceea ce I se da ci de 10 ori maimult si in general lecturi care ii depasesc cu mult varsta. Si profesorii si parinti pot profita din plinde aceste caracteristici ale copilului scorpion si pot sa il motiveze dandu-I acces exact la tipul doritde cunoastere. Atentie mare caci scorpionul poate capata cu usurinta eticheta de ciudat si ascuns,uneori chiar de rau, dar asta doar datorita faptului ca este mai matur decat varsta sa si trebuie luatin serios.La maturitate scorpionul tine ritmul. El este cel care invata pentru a stii si de multe ori isi construieste singur o motivatie solida pentru a invata cat mai mult si cat mai complex mai alesdaca e vorba de lucruri secrete sau lucruri care nu sunt stiute de toata lumea. El are nevoie de ungrup, de o societate secreta de o organizatie de care sa nu stie lumea in cadrul caruia sa invete ceil intereseaza pe el cel mai bine. El de fapt invata pentru putere.Scorpionul este un profesor dur si hiper exgent, poate fi inclusiv professor de religie sau chiar stiinte oculte, ca doar nu e mare diferenta. El poate fi aspru cu elevii tocmai pentru ca este extremde aspru cu el insusi. El va fi profesorul care ii va invata pe elevi acele lucruri care nu sunt vizibile si evidente, acele lucruri care frizeaza magicul de cele mai multe ori.Lectia sa: Scorpionul va trebui sa invete sa nu invete doar pentru a acumula putere, sa invete pentru a depasi stadiul de profesor si a ajunge la stadiul de maestru.
mihamihaela
Scris: Tuesday, June 5, 2012 9:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/6/2011
Mesaje: 771
si roxana va merge in toamna la scoala in clasa 1 asa ca am citit si eu.ea e RAC,iar baiatul SCORPION
alimami
Scris: Tuesday, June 5, 2012 9:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mesaje: 1847
Si restul zodiilor pe unde sunt?Nu le aveti?De ex Sagetator..
shirel
Scris: Tuesday, June 5, 2012 10:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
alimami wrote:
Si restul zodiilor pe unde sunt?Nu le aveti?De ex Sagetator..


Ba da ,le postez maine ok?Astazi nu am mai apucat,sorry!
TatyKS
Scris: Wednesday, June 6, 2012 10:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Shireeel, iubitaaa, azi e maineras ... pui si celelalte zodii? ca m-ai facut curioasasic .
Cand iti faci timp asteptamcomputerlove .
shirel
Scris: Wednesday, June 6, 2012 10:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Chiar acum,Taty burtica nerabdatoare ras sic

Sagetator - invatarea ca a doua natura

Este copilul atomic, vrea sa stie multe, cat mai multe si chiar totul. El isi doreste mult sa acumuleze cat mai multa cunoastere si stiinta si la indeplinirea aceste dorinte contribuie capacitatea de a invata rapid si cu usurinta, fara nici un efort. Este elevul model din multe puncte de vedere si de multe ori se joaca de-a profesorul, invatand atunci cand preda jucariilor sau altor copii. Nu prea sta locului acest copil asa ca si dascalii si parintii trebui sa invete sa nu ii limiteze libertatea sub nici o forma si nici sa nu fie nedrepti si sa il pedepseasca. Daca vrem sa ajutam copilul sa invete trebuie sa ii dam in permanenta optiuni, sai ii dam posibilitatea de a alege incunostinta de cauza.La maturitate sagetatorul este un autodidact si un erudit care poate invata singur mai ales cand iiinvata pe altii. El invata oriunde nu doar in perimetrul unei sali de clasa, intr-o calatorie, in natura,intr-o alta tara, sau dintr-o intamplare, dintr-o poveste sau o pilda pe care o proceseaza cu viteza luminii si pe care este capabil sa o dea mai departe imbogatita de propria experienta. El trebuie sa fie liber sa aleaga ce invata si cand, si poate face parte din cei care amana la nesfarsit, invatand totul pe ultima suta de metri.Sagetatorul este cel mai bun profesor atata timp cat preda ceea ce ii face placere, nu din obligatie ci ca modalitate de implinire a menirii sale de dascal. El va fi cel care va respecta neconditionat libertatea de actiune si exprimare a elevului si de aceea va fi un professor extrem de iubit, dar va cere elevului sa fie corect, sa nu il minta si sa respecte regulile pe care le stabileste de comun accord cu elevii sai.Lectia sa: sa nu faca din profesia de profesor o scuza ci o modalitate de crestere spirituala si ar mai putea invata ca lucrurile nu sunt albe sau negre, ci au o multime de nuante, care fac pana laurma viata mai frumoasa si mai plina de lectii demne de a fi invatate.

Capricornul -temeinic si serios

Capricornul este copilul matur… prea matur pentru varsta lui si mai ales capabil sa puna indificultate parintii, dar si orice profesor, chiar si unul excelent pregatit. Problema cu un astfel de copil este ca stie ca stie si este posibil sa manifeste superioritate atat fata de dascali cati si fata de colegi ceea ce nu il face prea popular sau prea iubit nici printre unii nici printre ceilalti. El este copilul serios, cel care impresioneaza cu simpla lui prezenta si fara sa spuna nimic. Sta ore in sir si studiaza daca il intereseaza, dar de obicei este extrem de eficient si invata ceea ce el stie ca ii va folosi pentru a-ti atinge telurile. Eticheta lui este de copil batran, care intimideaza si care pare mereu mai matur decat varsta ceea ce ii poate face pe cei din jur sa il trateze ca pe un adult uitand de nevoile lui de copil.Ca matur, capricornul invata logic, dar invata mai ales facand, nu vorbind despre ceea ce are de invatat si de facut. El nu are nevoie de altii ca sa studieze, se inchide in camaruta lui si petrece ore in sir pana patrunde tainele lucrurilor pe care nu vrea doar sa le stie ci mai ales sa le foloseasca.El va cauta algoritmi, cai sigure pentru a ajunge sa isi atinga telurile, nu va merge decat pe cai batatorite si nu va folosi decat ceea ce stie ca il duce la un rezultat scontat. El nu este omul metaforelor si al cuvintelor, ci al actiunii indelung chibzuite.Ca profesor Capricornul este dur si da teste cand te astepti mai putin, el este extrem de serios si pretentios. El nu are rabdare cu elevii care nu isi fac temele si nu trateaza scoala cu egala seriozitate. Capricornul poate invata pe oricine sa fie serios si responsabil si sa isi asume invatarea, sa nu aiba nevoie de recompense si de impins de la spate. Un alt lucru pe care il putem invata este sa fim eficienti sa nu muncim in plus, adica cu un efort minim sa obtinem rezultate maxime.Lectia Capricornului este sa lase de o parte logica lui rece si sa incerce sa invete sa se foloseasca si de emotie in invatare si relatiile cu ceilalti.

Varsatorul-genial si eficient

Copilul Varsator va fi cosmarul oricarui profesor, nu va veni la vreme la scoala, va chiuli, nu va tine cont de nici o regula, de uniforma, de orar sau de teme pentru acasa. El este pur si simplu altfel,distingandu-se de toti ceilalti copiii prin felul in care vorbeste, se imbraca, intrerupe profesorul in timpul lectiilor. Nimeni nu stie cand invata un varsator si cum de ajunge sa cunoasca atatea lucrurifara sa le studieze. El nu stie… ci cunoaste, prinde din zbor, face asocieri de idei total neasteptatesi poate sa taca ore si ani si sa ai impresia ca nu intelege nimic, pana in clipa cand spune ceva si lamureste orice profesor, ca are de a face cu un copil genial. Eticheta de rebel i se potriveste perfect caci el va pune la indoiala orice sistem de educatie.La maturitate Varsatorul invata cu cea mai mare usurinta pentru ca el stie deja totul, el isi trage cunoasterea din viitor, si da impresia ca isi aduce aminte de ceea ce nu s-a inventat inca. El va invata tot ceea ce tine de tehnica, tehnologie si progres, va invata tot ceea ce tine de viitor, artele divinatorii, discipline new age care ii suscita un viu interes. Motivatia sa este construita de gandul ca ceea ce va invata va folosi multor oameni si unei cauze mai mari decat cauza personala.Varsatorul ca profesor este o incantare. El va folosi cele mai neasteptate metode de instructie pentru elevi si nici nu iti dai seama cand ai invatat lectia si cand ceata din minte este inlocuita cucertitudinea propriilor cunostinte. El stie sa trezeasca curiozitatea, sa uimeasca, sa oripileze, sa opreasca sirul gandurilor pentru a face loc invatarii sa se produca.Lectia varsatorului este sa se foloseasca de libertate dar nu in detrimentul celorlalti si sa invete sa petreaca timp si cu cei dragi nu doar cu umanitatea in ansamblul ei.

Pesti-intuitiv si magic

Credeti ca degeaba se spune tacut ca un peste? Cam asa este un copil in sala de clasa, linistit,calm si doritor sa fie lasat in pace, asa incat este in stare sa stea in banca lui nici un pauza sa nu iasa pentru a nu starni animozitati. De obicei este usor de trecut cu vederea pentru ca nu deranjeaza pe nimeni. El nu va fi nici macar in stare sa chiuleasca pentru ca se va gandi la bietul profesor care s-ar simti prost sa vina si sa gaseasca clasa goala. Va fi bun la literatura si limbi straine, dar cu matematica nu o va duce prea bine, pentru ca mintea lui lucreaza cu emotii siintuitii si cu lucruri aproape precise adica cu continuturi departe de ceea ce inseamna certitudine.Este un copil care are nevoie de motivatie pentru a veni in plan real si a invata ceva, si poate sa treaca drept lenes si absent, total neinteresat de ceea ce se intampla in jurul lui, de parca ar pluti pe un norisor alb mai tot timpul.La maturitate Pestii sunt cam la fel, si ca sa invete au nevoie sa inteleaga de ce este nevoie sa ofaca, ce bine general va produce acel lucru, cum il va ajuta acel lucru nou invatat sa isi consolideze relatia cu divinitatea. El poate invata prin intermediul metaforelor si prin cel al pildelor si povestilor, el este cel care poate sa aiba straluminari bruste care sa ii aduca o intelegeredeplina a lucrurilor pe care le invata.Ca profesori sunt cam cu toane si cam dificili pentru ca uneori pot sa vorbeasca fara sa poata nimeni sa inteleaga mai nimic din ceea ce spun, dar alteori pot fi de-a dreptul magici si ai sta o viata sa le asculti povestile. Ei sunt si extrem de empatici si de sensibili la nevoile de invatare ale elevilor lor si pot sa organizeze acele experiente de invatare care sa ii lase pe acestia fara rasuflare si care sa nu li se mai stearga o viata din cap, sau dimpotriva pot sa ii frustreze la maxim parand ca nu spun nimic desi vorbesc mult.Lectia pestilor: este sa invete ordinea si meticulozitatea, dar si consecventa , sau macar sa invete sa accepte ca altii pot fi ordoanti si organizati si nu doar haotici si imprevizibili ca Sfantul Duh!
ingerash
Scris: Wednesday, June 6, 2012 11:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Foarte ninteresant Shirelnewclap newclap newclap avem si noi un capricorn(Ionut),o fecioara(Madalina) si un sagetator(David)coeur coeur coeur
TatyKS
Scris: Wednesday, June 6, 2012 11:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
computerlove Multumeeesc Shireeel !pupici pupici pupici


"Copilul Varsator va fi cosmarul oricarui profesor, nu va veni la vreme la scoala, va chiuli, nu va tine cont de nici o regula, de uniforma, de orar sau de teme pentru acasa. El este pur si simplu altfel,distingandu-se de toti ceilalti copiii prin felul in care vorbeste, se imbraca, intrerupe profesorul in timpul lectiilor. Nimeni nu stie cand invata un varsator si cum de ajunge sa cunoasca atatea lucrurifara sa le studieze."

hohot am avut si eu o perioada in liceu de copil rebelhainoroc ... mi-a trecut repede , norocul meuras ... la facultate am fost muult mai constiincioasa bounce hearts .
Bine ca nu am niciun copil varsatorpupici .

Kari e Sagetator ... chiar daca e mica i se potriveste ... este ca o sugativa de informatii si are o tinere de minte fantastica .computerlove
Bubulicu va fi Balanta hearts hearts .
ingerash
Scris: Wednesday, June 6, 2012 12:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
tatypupici ,deci sa nu ma ingrijorez de sagetatorul nostru,David?Pana acum e cuminte,cartile il atrag...
TatyKS
Scris: Wednesday, June 6, 2012 12:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
ingerash wrote:
tatypupici ,deci sa nu ma ingrijorez de sagetatorul nostru,David?Pana acum e cuminte,cartile il atrag...


Eu zic sa nu te ingrijorez pentru niciunul dintre copilasii taihearts , fiecare este unic si cu siguranta vor fi isteti si descurcareti hearts hearts .
Kari de mica a fost innebunita dupa povesti , chiar si acum citim.coeur pupici
georgyana
Scris: Wednesday, June 6, 2012 12:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/9/2009
Mesaje: 4771
Eu chiar vreau sa spun ca la Sagetatorul meu Nikolas se potriveste ca o manusa ..este elevul exemplu si ca parinti ne mandrim cu el .pt ca invata din propria-i initiativa si vrea sa stie tot
La copilul nostru Balanta-Darius inca e mic dar este cum zice si in zodie un copil placut si i place sa fie inconjurat de copii mai departe vom vedeacomputerlove
shirel
Scris: Wednesday, June 6, 2012 12:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Si la mine Eden (o recunoasteti si voi cred ca din povestirile si pozele mele)este Capricorn ,este exact cum o descrie foarte,foarte matura acuma la scoala sa vedem cum va fi ....oricum sunt sigura ca se va descurca foarte bine.

Eu fiind Taur mi se potriveste si mie perfect ,nu imi place sa invatz doar din cauza profesoriilor ,cand vroiam eu dovedeam ca sunt o eleva foarte constiincioasa si desteapta sic ...dar numai daca vroiam.ras
koko2008
Scris: Wednesday, June 6, 2012 1:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Mesaje: 5442
Si Eve e sagetator yes yes imi place dance
TatyKS
Scris: Thursday, June 7, 2012 9:22 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Ce de segatatori pe aici , unu si unuhearts hearts . Sa ne fie sanatosi computerlove .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.