Cum invata bebe sa vorbeasca 3 limbi!?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
DaianaS
Scris: Monday, April 21, 2014 4:26 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/21/2014
Buna ziua ! Am o mare nedumerire si as aprecia nespus daca ati putea sa ma ajutati cu cateva opinii!angel Va voi prezenta pe scurt situatia:Sunt o proaspata mamica,fetita mea are 2 luni,locuiesc in Londra. Sotul meu este suedez...noi comunicam in engleza.
Acum intervine "marea problema", si anume: atat eu cat si el vrem sa o invatam pe Shayen, sa vorbeasca romana si suedezamajoreta ;dar fiind stabiliti aici ,ea va fi nevoita sa invete engleza de la varsta de 3 ani!uff
Nu pot sa imi dau seama ce ar trebui sa fac... daca ii va fi dificil...daca este prea mult ...

Orice sfat va fi primit cu mare bucurie!
thankyou
bereea
Scris: Monday, April 21, 2014 4:50 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Dupa parerea mea tu ar trebui sa-i vorbesti doar in limba romana, sotul doar in suedeza, iar engleza o va invata la gradinita. Fetita mea a invatat limba romana pana la 3 ani, apoi a invatat italiana.
DaianaS
Scris: Monday, April 21, 2014 6:35 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/21/2014
Dar cum va invat engleza daca nimeni nu poate sa ii explice ce inseamna aia, cum se spune la cealalta...si tot asa..
Nu vreau sa planga sau mau stiu eu ce,cand nu va putea comunica cu nimeni...
bereea
Scris: Monday, April 21, 2014 11:30 PM
Nivel

Fetita mea a mers la gradinita fara sa inteleaga sau sa vorbeasca italiana si a invatat-o foarte repede fara probleme.
dana_na
Scris: Tuesday, April 22, 2014 12:31 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/5/2011
Asa cum spune si Bereea, ii vorbiti acasa tu in romaneste, sotul in suedeza si din cand in cand ii puteti spune acelasi cuvant si in engleza. Asa cand va incepe gradinita va sti cuvinte de baza: sa recunoasca numere, culori, cum se spune apa, mar, carte, sus, jos, cald, rece... nu stiu, ce cuvinte crezi tu ca sunt usoare si le va auzi des la gradinita. Nu trebuie sa iti faci probleme, va invata foarte repede acolo, educatoarele stiu foarte bine sa explice copiilor care nu au limba engleza ca limba primara. Prin gesturi, poze, etc. Pana incepe gradinita, o poti duce la drop in (chiar ti-as indica), sunt multe centre de genul asta in special in cadrul gradinitelor, unde copiii de 6 luni/1 an merg cu parintii si aud limba engleza. Educatoarele te vor sfatui sa vorbesti putin in engleza acasa, va prinde corect accentul si pronuntia la gradinita.
Stiu ca iti pare greu acum, dar o sa vezi ca va invata mai repede decat crezi. Poate va plange dar si copiii care stiu engleza plang, despartirea de mami e grea pentru unii.
t-mihaela
Scris: Tuesday, April 22, 2014 6:46 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Am facut noi treaba asta in primii ani dar apoi ne-am lenevit si am dat-o pe engleza amandoi,tre sa fii persistenta nu te lenevi ca noi ,limba tarii va capata teren si din comoditate preferi engleza,un cuvant -doua apoi fara sa-ti dai seama toata conversatia .Chiar daca tu vorbesti ro . si copilul raspunde in engleza e ok atat timp cat tu nu renunti.Nu va vorbi in ro sa nu ne imbatam cu apa rece dar va intelege limba si va fi gata oricand sa o vorbeasca la o varsta mai potrivita,cand va realiza ce cool e sa stii o limba "exotica"Lol Darya mea abia acum la 8 ani a prins drag de limba ro si face eforturi mari sa o prinda,daca eu nu ma leneveam i-ar fi fost f usor acum. Mi-e mila de ea cand vad cat se straduieste si ma invinovatesc mereu .banghead
bereea
Scris: Tuesday, April 22, 2014 9:28 AM
Nivel

Eu nu m-am lenevit nici acumras , Ale vorbeste cu noi in romaneste.E adevarat, noi amandoi suntem romani si ne vine usor, iar pentru ea e normal sa vorbeasca cu noi romaneste.Are accent in limba romana, sunt cuvinte la care nu le stie intelesul, mai face dezacorduri dar, per total, sunt multumita.
dana_na
Scris: Tuesday, April 22, 2014 12:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/5/2011
Daca insisti, va vorbi romaneste. Nu va fi foarte usor, sa nu te astepti sa stie bine 3 limbi pana la 3 ani , dar da-i timp ca are o viata in fata.
Noi vorbim in casa doar romaneste, cu mici exceptii cand are teme. Si baiatul meu are accent in romaneste, mai amesteca ordinea cuvintelor, de exemplu "ce este asta pentru?", mai e cand noi intrebam in romaneste si el raspunde in engleza. Dar sunt multumita cu ce stie, rar ma intreaba ce inseamna un cuvant, nu punem presiune pe el si sunt sigura ca va vorbi corect in timp. Pana la urma, pentru el engleza trebuie sa fie limba principala pentru ca la scoala are teste, examene si daca vreau rezultate bune nu-i pot cere sa piarda timpul incercand sa-si aminteasca un cuvant in engleza.
Mihaela, nu trebuie sa te invinovatesti, daca ii place si vrea, cu putin ajutor de la tine, va invata si romaneste, nu e pierdut timpul.
ingerash
Scris: Tuesday, April 22, 2014 8:09 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Limba/limbile materne raman pe locul secund,primeaza limba tarii in care domiciliati.Si ai mei cunosc limba romana,le vorbesc in romana,sotul in engleza ca sa invete engleza....ei inteleg ambele limbi dar romana ramane pe locul secund,doar in casa cu noi,prieteni romani sau cu invatatoarea de la clubul de arta care e romanca.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.