Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi cand am inceput diversificarea ne-a spus ca e deosebit de important sa vina si bebe in contact cu papa si sa aiba un loc pe care sa il asocieze cu programul de papa. In fine , incearca sa il asezi la o masa sau pe un scaun ( masa pentru infanti de papa ) si sa il lasi sa se murdareasca el cu papa , sa simta si textura mancarii , sa isi formeze si instinctul de a duce la gura papa ... si mirosurile specifice mancarurilor.
Nici Maria nu e inebunita dupa programul de masa ( si de o saptamana e si racita si nu are pofta de mancare , plus ca ii dau si dintzishorii ..... sigur a scazut si in greutate ) dar stie ca atunci cand o asez in scaunul de papa .... e papa time si GATA. Si noi cantam , joaca mami teatru , facem fete fete , si uite asa trece timpul si zboara papa din farfurioara ! Mai tine si ea o a doua linguritza in manutza, sau un mar curatat de coaja sau un biscuite ..... ca altfel...... cine stie.
Cam asa decurg mesele la noi ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu ma mai strimb,cint,scot limba,o fac sa rida,dar toate astea tin pret de doua-trei lingurite,pentru ca,in momentul in care nu mai vrea papa,Sara devine un adevarat catir! Nu mai deschide gurita,intoarce capul,baga babetica in gura,face orice ca sa scape de "surplus". Nu si nu! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ia incearca sa fluieri pe mai multe tonuri (desi nu prea e bine sa fluieri in casa, dar cand patria o cere ... ). |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc,Adriana,o sa incerc chiar la urmatoarea masa! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Deschideti si tv-ul pe desene, sa vedeti ce gurite mari se deschid |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| la noi mai mult tine faza cu "vine hotul si fura din castorn". Adik eu ii pun mancarica in caston si ii zic "ai grija sa nu vina hotul sa fure din castron " si plec de acolo sau ma fac ca ma ocup de altceva . iar ea i-a singura cu lingurita mananaca si apoi zice " mama a binit hotu " .....eu ma vaiet ca vai a venit hotul cew ma fac si repet iar figura ...... |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| La noi in ultimul timp, tati pare sa fie cel mai interesant "obiect" din casa, caci, daca se plictiseste si incepe un mic show la masa, tati vine "sa pape mancarea copilului"; il face atent prin gesturile lui sau sa rada, iar eu il "pacalesc" repede cu lingurita in gurita. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu il mai pot convinge pe David sa pape. De 2 zile mananca numai lapte, nici nu vrea sa auda de altceva. Si mananca foarte putin si foarte rar. Pai duminica a avut 3 mese toata ziua si azi 4... |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Poate trece printr-o perioada mai dificila. El a fost bolnavior... Pana isi revine organismul complet mai dureaza putin... Curaj, Kiki! O sa pape el cand o sa-i fie foame! Pana atunci, rabdare; iar daca nu si nu, vitamine! |
|
| cute_baby_of_mine wrote:Poate trece printr-o perioada mai dificila. El a fost bolnavior... Pana isi revine organismul complet mai dureaza putin... Curaj, Kiki! O sa pape el cand o sa-i fie foame! Pana atunci, rabdare; iar daca nu si nu, vitamine!
Usor de zis, treaba cu rabdarea...am inceput sa ma enervez din orice cand il vad mofturos. De fapt, cred ca seamana cu taiza-su...si el e fitzos la mancare |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Kiki, eu toata sarcina nu am putut manca nici macar putina carne! Iar doctorita mea ginecolog radea de mine si-mi spunea"Sclifosit copil o sa mai ai!". Acum papa, dar ce teama imi era ca o sa fie ca taica-su...Hai, mai, trebuie sa gasim eva care sa functioneze! Mancare la borcanel, papa? Incearca sa-i fierbi, dupa reteta Laurei, mar si para, apoi paseaza-le si amesteca-le ci 2 masuri de cereale. Poate fierte ii plac mai mult! |
|
| cute_baby_of_mine wrote: Kiki, eu toata sarcina nu am putut manca nici macar putina carne! Iar doctorita mea ginecolog radea de mine si-mi spunea"Sclifosit copil o sa mai ai!". Acum papa, dar ce teama imi era ca o sa fie ca taica-su...Hai, mai, trebuie sa gasim eva care sa functioneze! Mancare la borcanel, papa? Incearca sa-i fierbi, dupa reteta Laurei, mar si para, apoi paseaza-le si amesteca-le ci 2 masuri de cereale. Poate fierte ii plac mai mult!
O sa incerc maine....sa vad ce mai inovez si la supa ca deja ma dispera. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Kiki, lasa copilul ca e in convalescenta ... crezi ca tu, in locul lui ai avea mai multa pofta de mancare? Incearca supica limpede, creme de fructe .. ceva usor de tot si lasa-l in ritmul lui.
Victor nu-mi face probleme (deocamdata) desi ne ameninta doi canini cum ca vor iesi la lumina. Papa tot si bine iar cand nu are chef incep repertoriul de cantecele si e ok. As vrea sa pape tot asa si la tat-so in brate, sa i-l mai pasez si lui din cand in cand ... ca daca scutece nu-i schimba, transpira o jumatate de ora sa-i dea pampersul pe el si sa-l spele la fund sau sa-l schimbe de haine.. iar daca, ocazional ii serveste vreo masa.... sa vedeti numai ce se aude la noi in bucatarie |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Kiki daca ii faci reteta cu fructele fierte...sa le treci bine cu blender pana se fac ca iaurtul cremoso... fiind asa le place mai mult bebelusilor si de aceea multi prefera borcanelul ca e cremos... iar cerealele ii schimba putin gustul...iar daca nu ii poti da cereale pune faina de orez... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| miri haluca a zis Eu ma mai strimb,cint,scot limba,o fac sa rida,dar toate astea tin pret de doua-trei lingurite,pentru ca,in momentul in care nu mai vrea papa,Sara devine un adevarat catir! Nu mai deschide gurita,intoarce capul,baga babetica in gura,face orice ca sa scape de "surplus". Nu si nu! si elena mea adopta aceeasi atitudine sa fie oare din cauza ca au aceeasi varsta? e o sclifosita si mananca foarte putin am adoptat si varianta de a o lasa mai flamanda si apoi sa-i dau supita, piure, dar in zadar- tot san vrea si nu mai sunt sigura pe cat de hranitor e la varsta ei |
|
|