Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| Ma refer la cele care a-ti inceput deja diversificarea, ma gandeam poate detaliem un pic "metodele" de "pacalire" in procesul de hranire cu linguritza.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| la noi n-a fost nici un secret, a mancat din prima cu lingurita...inainte sa incepem sa papam mancarica, ne-a dat semne ca e interesata de ce mancam noi, era foarte atenta cum mancam si daca o tineam in brate se intindea dupa farfuriile noastre, deci ne-a anuntat ca e cazul sa incepem sa-i dam si ei papa...n-a facut figuri, a fost o fetita cuminte si ascultatoare de la inceput si mananca orice ii dau...eu o las sa tina de castronelul ei si de lingurita cand mananca, dar in acelasi timp tin si eu destul de ferm ca ea le-ar plimba putin prin aer....se morfoleste la gurita, daca nu sunt foarte atenta si-si baga manutele in castronel, se poate sa gasesc mancarica la ea in cap, pe urechi, pe scaunel, pe jos, dar asta e, asa invata piticii sa pape...bineinteles, ma maimutaresc si eu la ea ca s-o ademenesc sa pape o mancare noua, ii explic ce papi bun avem noi si ce sanatoasa si mare creste fetita daca papa, ii zic sa faca gurita mare sa pape si chiar ii arat cum. ...la fiecare masa folosim alta barbita, ca o murdarim destul de rau de papa, iar cand terminam o sterg cu un servete umed la gurita si pe manute si daca s-a murdarit si pe hainute o schimb...ca sa nu facem mizerie pe jos langa noi, avem un plastic din ala care se pune sub fotoliul de calculator sa nu lase urme rotile cand te misti cu el la birou si il punem de fiecare data sub scaunel. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Noi mancam pana la un moment dat fara probleme... Si cand au mai ramas cateva linguri incepem povestea (ca altfel nu papa tot): "una pentru bunica, una pentru bunicu, una pentru unchiul Alex, una pentru unchiul Mitu, una pentru mamaie, una pentru tataie, una pentru matusica..." si tot asa pana terminam rudele pe care le stie, apoi, daca mai ramane, mancam una pentru catelul de la 3, una pentru tanti de la paine, una pentru vecina... pana se termina tot din farfurie. Foarte rar lasa ceva in farfurie, dar sunt zile in care nu reusesc sa-i dau sa manance mai nimic, cu toata polologhia asta - atunci incercam reclamele sau desenele de pe Minimax - cu ochii la ele deschide gura si uita ca nu mai voia sa pape. Uneori cantam "in padurea cu alune" si mancam cu bufnita si broscuta si soricelul... Nu are o alta poveste care sa-i placa si nici un stil care sa mearga mai mereu, tot timpul trebuie sa improvizez |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| avand in vedere ca e un pofticios, nici nu e asa greu. I-am dat din start cu lingurita...Daca n-are chef sa pape dar TREBUIE, atunci ne jucam ceva de genul albinutei care zumzaie si care intra la el in gura...pana sa-si dea seama de unde vine zumzetul, i-am bagat papica in gurita |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Si noi de la inceput am papat frumos cu lingurita. De bibe, nu vrea sa auda, asa ca si ceiut, tot cu lingurita. Acum insa as vrea sa incerc si o canita cu cioc, sa vedem daca merge, mai ales ca am impresia ca nu bea destul lichid si poate de asta e asa constipat |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Of! Numai eu ma chinui? Si il chinui si pe el? Pentru mine a devenit un stress treaba asta cu hranirea copilului... Razvan mananca vreo 5 lingurite fara scandal, dupa care incepe smiocaiala, frichineala, ferecatul gurii...Si eu, stresata ca nu mananca, incerc sa zambesc la el, sa-i vorbesc despre cat de buna e papica, il mai las sa se uite la TV la reclame, ne schimbam pozitia de mancare-cand pe fundul lui, cand pe al meu, cand culcat. Si mereu cu lingurita dupa el, ca daca deschide gura sa o var repede. Si el parca mai rau isi inclesteaza gurita si da din capsor in stanga si in dreapta...Si, intr-un final, oboseste de atata frichineala, i se face somn, dar inca ii e foame, ca nu s-a saturat cu cele cateva lingurite. Si incepe plansul...Si, amandoi "iesim" stresati si obositi... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Noi înca nu am început diversificarea, dar trebuie sa-i dau Debridat (pt. constipatie), Calciu (10 zile pe luna), câteodata Panadol Baby si mai nou Tussin pt tuse, ca începuse sa tuseasca (un pic de rosu în gât). Si toate chestiile astea i le diluez cu putin ceai, pentru ca unele din ele nu sunt asa de bune la gust si i le dau cu biberonul. Si a început baiatul meu sa nu mai vrea sa le ia. Nici cu biberonul, nici cu lingurita, nici cu seringa. Închide gurita si strânge buzele asa de tare, ca nu i le mai deschid cu nimic. Daca în cele din urma reusesc sa-i introduc în gurita ceaiul, nu îl înghite, ci îl lasa sa îi curga pe la coltul gurii. Am încercat sa-i dau si suculet de mere, dar si la asta se strâmba. Abia reusesc sa-i dau Vigantolul. Cum ma vede ca ma apropii de gurita lui cu biberon, lingurita sau seringa închide repede gura si întoarce capul în alta parte. Ma tot întreb cum voi reusi sa-l conving sa manânce atunci cand va veni momentul pentru începerea diversificarii, tinând cont de faptul ca bebelusul meu nu accepta decât sânul. Si când ma gândesc ca mi-era ciuda ca la început, când îi dadeam completare cu lapte praf vroia numai biberonul si nu prea acccepta sânul! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mirandolina, cand va fi gata bebe pentru diversificare, asta va fi unul dintre semne, va fi interesat sa manance ce mancati si voi, cum mancati si voi, adica cu lingurita. Nu-ti face griji, ca la copiii alaptati abia la 6 luni e bine sa incepi diversificare, asa ca mai ai timp. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| freedelia wrote:Mirandolina, cand va fi gata bebe pentru diversificare, asta va fi unul dintre semne, va fi interesat sa manance ce mancati si voi, cum mancati si voi, adica cu lingurita. Nu-ti face griji, ca la copiii alaptati abia la 6 luni e bine sa incepi diversificare, asa ca mai ai timp. Imi fac griji din cauza ca nu accepta nici suzeta, nici biberon, nici lingurita, numai sanul si medicamentul i-l dau fortat cu seringa. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/21/2006 Mesaje: 26
| Eu nu stiam ce avea Lazarel pe la 4 luni ca bea atat de mult lapte din 2 in 2 ore ca nou nascuti. I-am schimbat cu Humana 2 dar tot mult bea. Am sunat la un hot line si a venit o sora medicala care mi-a spus ca e vremea sa ii dau sa manance mancare. Adica prima saptamana morcovi. A venit din nou si a luat o lingurita din plastic un borcanel iar Lazarel (surprinzator) a deschis gurita si a mancat tot borcanelul de 125 gr. Mi-a spus femeia ca mai rar asa bebelus mancau De atunci mananca ca un mic purcel, fara sa faca figuri la nimic. Ahhh, ba da nu ii plac bananele proaspete si merele acre... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi i-am dat picaturile de Sab simplex cu lingurita si nu am avut probleme.Probabil ca asocia lingurita cu gustul "altfel" de cel al lapticului pe care il sugea... Acum am inceput cu cereale pe care i le dau seara si pe care le papa cu lingurita.Mai bine spus,le suge din lingurita Au o consistenta mai moale si am descoperit ca,daca i le torn incet din lingurita intre limba si cerul gurii,le suge ca pe laptic si foarte putin mai da pe afara.Prima data a fost un dezastru:trei sferturi cereale pe dinafara,un sfert in gurita! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Din pacate eu nu am avut lapte decit o luna, asa ca am inceput diversificarea la 3 luni cu supica, dar i-o bagaam in biberon. Apoi, cind am inceput si cu sucul sa te tii... Deschidea gurita de cum ma apropiam de ea cu canita cu suc.Asa ca nu am avut probleme deloc la papat cu lingurita. Acum se chinuie sa invete singura sa pape. |
|
| Suntem maraiti de cateva zile caci ne chinuie un dintisor si diareea. Asa ca, masa de pranz, pe care si asa nu prea o iubeam, a devenit putin mai dificila. Papam ce papam si apoi ne zmuncim, ne aruncam pe spate, scancim.. nu merge nici cantatul nici vrajeala, nimic. Dar.... merge... schimbarea linguritei de bb cu una normala, a noastra... si restul mesei se desfasoara ca prin minune |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Sousourel, si K are acum probleme cu papatul tot din cauza dintisorilor, caninii...abia mananca cu cantat, scalambait, ii dau telefonul, reviste, ziare sa le rupa, cd playerul portabil, cheile de la masina, agenda electronica, telecomenzile sunt insirate pe masa...nici apa, ceai nu prea mai vrea, sucuri nici atat, nu stiu cum s-o fac macar sa se hidrateze ca avea azi-dimineata niste buzite uscate ca facuse cojite...in rest e destul de vesela pana ma iau de ea sa manance sau se loveste la gurita si incepe show-ul ...azi pe la 4-5, ca prin minune, a mancat vreo 170 gr de iaurt, asta ca n-a vrut sa manance toata ziua si o pocnise foamea mare...bine ca nu refuza titi ca asta mai avea sa nu mai vrea si ma punea la colt. |
|
| Delfinasa, eu il tin pe Victor in brate, dupa schema clasica, uneori cu manutele imobilizate, alterori libere, depinde cum am timp sau nu si chef sa-l schimb sau nu Nu ne jucam, decat foarte rar cu lingura, pentru ca Victor are o mamica obsedata sa nu se murdareasca si din pacate stiu ca nu e bine, stiu ca ar trebui sa-l las mai liber sa doreasca sa invete sa manance singur. Dar parca nu imi fac niciodata curaj sa-l las sa se faca purcel... Dar azi mesele au decurs binisor, desi suntem in continuare pe regim absolut lipsit de imaginatie din cauza diareei. Asa ca mesele dureaza max 10 min (cand face figuri) si papa intre 150 ml (cand nu-i place) si pana la 300 ml (cand ii place f mult). Depinde insa si de papa, daca e mai pastoasa, papa ceva mai putin (200 ml), daca e mai diluata, tip supa-crema, poate papa si 350 ml cand ii place foarte tare.
Aaa si sa nu uit, la masa de legume, trebuie sa-i cant intr-una, altfel merge rau, in schimb cereale cu mar dimineata si banana cu branzica/ iaurt de seara merg de minune. Din pacate tot trebuie sa renuntam la una, la alta, ca nu scapam de diaree |
|
|