Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| delfinasa wrote: Felicitari pentru bebe! Si noi am fost in situatia ta si am urmat sfaturile pediatrilor nostri, am citit carti despre cresterea copilului, articole cu studii pe internet, am intrebat in stanga si-n dreapta si am facut apoi cum am crezut ca e mai bine pentru copiii nostri. Asa iti recomand sa faci si tu, ca tu esti mamica si trebuie sa fii foarte bine informata inainte sa faci un pas.
Din cate stiu, ceaiul pt colici se da in cantitate mica, nu cu zecile/sutele de grame (noi avem picaturi/siropele pentru colici; se dau cate putin cu pipeta ori lingurita, nicidecum in cantitati de pus in biberon!!!). Pana la 5-6 luni, in conditiile in care bebe creste bine, bea doar lapte de la mami sau formula. Nu se da apa, ceai, suc. Laptele de mama si formula au apa suficienta in ele si contin toti nutrientii necesari in primele luni de viata. Dupa 5-6 luni se introduce treptat mancarea solida si atunci si apa, ceaiul, sucurile, dar nu toate deodata. Eu stiu ca bebe nu se tine la dieta...cat lapte vrea sa bea, atata i se da, de cate ori cere...daca bebelusul tau vrea sa pape 125ml sau mai mult, foarte bine, bucura-te ca e papacios. Oricum mesele lor difera cantitativ. Nu te-a sfatuit deloc gresit pediatrul tau. Nu te mai lua dupa ce-ai auzit ca se face in tara, citeste niste carti de specialitate ca, doctorii care le-au scris, le-au scris si pentru doctori, nu numai pentru mame si nu toti doctorii sunt pusi la punct cu rezultatele studiilor facute in medicina in ultimul timp. S-a descoperit ca greselile facute in alimentatia timpurie se poate sa ne afecteze serios sanatatea de mai tarziu. De aceea se tine cont de aceste studii acum si se fac alte recomandari decat se faceau cand eram noi sau parintii nostri copii. Sper ca randurile pe care ti le scriem sa-ti fie de folos. Sa-ti creasca minunea mare si sanatoasa!
Mersi mult multa sanatate si voua si sa ai parte numai de bucurii din partea copilului. Si crede-ma imi sunt ff utile sfaturile voastre si cred ca ai dreptate e bn sa iei din stanga, din dreapta si sa adaptezi totul dipa copilul tau.multumesc pt sfat |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu prea am experienta cu laptele praf decat vreo 2 saptamani, ca eu am alaptat, dar daca gresesc in ceea ce stiu, pot sa ma corecteze alte fete. Este foarte perisabil laptele praf preparat, de aceea biberonul se prepara cand se consuma si, daca ramane dupa ce bebe termina cu papatul, se arunca daca nu-l consuma intr-o ora, pentru ca in contact cu saliva, patrund germenii care ii schimba proprietatile si incalzirea sau fierberea nu-i omoara. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Ce anume ti s a recomandat la cerere?Stii sa si dezvolti un subiect?Ma cam indoiesc... |