Cum hranim bebelusi cu laptele formula
Subiectul anterior · Subiectul urmator
andreealife
Scris: Friday, September 24, 2010 9:00 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am auzit foarte multe mamici care hraneau bebey cu lapte formula la cerere ! Din pacate eu nu am avut lapte de la san decat pentru 2 saptamani cry si astfel am fost nevoita sa trec la laptele formula! Desigur ca am intrebat pediatrul care mi-a spus ca sub nici o forma sa nu ii dau lapticul la cerere ci numai din 3 in 3 ore! Se intampla cateodata ca micutei sa ii fie foame mai repede si nu stiu ce as putea sa facnervi! Sper ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi !uff
alexandrabogdan
Scris: Friday, September 24, 2010 9:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
asa stiu si eu ca laptele formula nu se da la cerere. si noi papam la 3 ore cand am fost bebei. incearca cu un pic de ceai intre mese
andreealife
Scris: Friday, September 24, 2010 9:44 PM

alexandrabogdan wrote:
asa stiu si eu ca laptele formula nu se da la cerere. si noi papam la 3 ore cand am fost bebei. incearca cu un pic de ceai intre mese

Mersi mult pentru raspuns am incercat cu ceai neindulcit insa nu vrea si nu stiu ce as putea sa pun ca sa nu ii faca rau ma gandeam la zahar brun oare o fi bun la bebey asa mici?
Ely
Scris: Friday, September 24, 2010 10:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Andreea fetitei poate nu-i este foame si are colici.Bebeii plang si din alte probleme mai ales abdominale cand sunt mici,cat despre zaharul brun categoric .nu.
nikmiki
Scris: Saturday, September 25, 2010 10:49 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
Eu ii dau fetei lapte formula dar pana acum nu am auzit niciodata ca trebuie neaparat din 3 in 3 ore.Eu ii dau fetei la cerere,daca vreau sa-i dau neaparat la fiecare 3 ore nu mananca.Bine,poate bebelusa ta e mai mica decat a mea si poate ca asa trebuie.Daca asa ti-a spus medicul.... cine sunt eu sa-l contrazic?uff
Bretonelle
Scris: Saturday, September 25, 2010 2:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/27/2009
nikmiki wrote:
Eu ii dau fetei lapte formula dar pana acum nu am auzit niciodata ca trebuie neaparat din 3 in 3 ore.Eu ii dau fetei la cerere,daca vreau sa-i dau neaparat la fiecare 3 ore nu mananca.Bine,poate bebelusa ta e mai mica decat a mea si poate ca asa trebuie.Daca asa ti-a spus medicul.... cine sunt eu sa-l contrazic?uff

thumleft asa am procedat si eu cu bebelina mea cand era mica si am luat foarte bine in grautate!tin minte ca la inceput am incercat si eu sa o hranesc "ca la carte" dar nu am reusit si mai mult aruncam laptele...si atunci am zis GATA,cu papa la cerereras
andreealife
Scris: Saturday, September 25, 2010 5:39 PM

Ely wrote:
Andreea fetitei poate nu-i este foame si are colici.Bebeii plang si din alte probleme mai ales abdominale cand sunt mici,cat despre zaharul brun categoric .nu.

M-am gandit si la asta insa atunci cand se trezeste isi baga saraca manuta in gurita si trage ceea ce m-a facut sa cred ca ii este foame. Iti multumesc pentru raspuns:*
nikmiki
Scris: Saturday, September 25, 2010 8:17 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
andreealife wrote:

...atunci cand se trezeste isi baga saraca manuta in gurita si trage ceea ce m-a facut sa cred ca ii este foame:*

Parerea mea e sa-i dai fetei sa manance cand ii e foame.Mie mi-a zis un dr cand era baiatul mic sa nu-i mai dau sa manance noaptea ca a luat mult in greutate,si eu, "desteapta" l-am ascultat... o noapte banghead .A inceput sa planga mititelul de foame de nu ma mai intelegeam cu el.Si am trecut peste sfatul medicului.A slabit atunci cand a inceput sa mearga... alerga, consuma multa energie.
Cris_Ariana
Scris: Wednesday, April 20, 2011 2:30 AM

Buna, sunt o proaspata mamica( de 5saptamani) si fiind primul copil, sunt incepatoareras Am unele nelamuriri in ceea ce priveste alimentatia si somnul BB. Nu mai alaptez de pe la 2 sapt(manca aproape toata noaptea)am zis ca nu se satura si am inceput sa-i dau biberon. Primele 3-4 zile ii dadeam numai noaptea ca sa doarma crezand ca nu doarme de foame.A inceput sa doarma. La vreo 4-5 zile de lapte praf mie a inceput sa-mi curga numai apa, nu mai aveam lapte. Adevaru e ca nici nu mancam din cauza oboselii(am avut si o nastere grea)si i-am dat numai biberon.De la 2 sapt-pana la 8 ar trebuii sa manance 90 de ml si pitica mea mannca 125 essen essen bottle si nu mananca nici la program. uneori cere la 2 ore 2 jumate 3. ce sa fac sa-i dau cat cere si cand??? Si avem o problema MAAAAREE si cu somnu` ziua nu doarme aproape deloc doarme cam 2ore jumate dar in reprize de 20-30 min.Daca e afara doarme sau chear daca nu doarme sta linistita in carucior. E agitata si rade toata ziua dar daca nu stau cu ea si nu-i vb mai mult de 10 min face scandal. SEARA II fac baie pe la 10 mananca si de pe la 11-12 doarme pana dimineata la 5 ce sa fac sa o trezesc sa manance? chestia e ca ziua, daca ii strica cineva somnu( se trezeste f repede si daca nu mai e aceeasi galagie pe care a adormit) nu mai doarme si e dereglata o zi 2. I-am spus pediatrului ca nu doarme cam deloc si mi-a zis ca fiecare copil e diferit dar chear asa??? Inteleg ca acum a mai crescut si nu-i mai place somnu ras dar chiar asa are o luna ea cat de mare se crede??mos Sper ca "programul" asta haotic sa nu-i afecteze! Mersi ma puna la :211: ca imediat se trezeste bottle essen
shirel
Scris: Wednesday, April 20, 2011 10:59 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Cris_Ariana wrote:
Buna, sunt o proaspata mamica( de 5saptamani) si fiind primul copil, sunt incepatoareras Am unele nelamuriri in ceea ce priveste alimentatia si somnul BB. Nu mai alaptez de pe la 2 sapt(manca aproape toata noaptea)am zis ca nu se satura si am inceput sa-i dau biberon. Primele 3-4 zile ii dadeam numai noaptea ca sa doarma crezand ca nu doarme de foame.A inceput sa doarma. La vreo 4-5 zile de lapte praf mie a inceput sa-mi curga numai apa, nu mai aveam lapte. Adevaru e ca nici nu mancam din cauza oboselii(am avut si o nastere grea)si i-am dat numai biberon.De la 2 sapt-pana la 8 ar trebuii sa manance 90 de ml si pitica mea mannca 125 essen essen bottle si nu mananca nici la program. uneori cere la 2 ore 2 jumate 3. ce sa fac sa-i dau cat cere si cand??? Si avem o problema MAAAAREE si cu somnu` ziua nu doarme aproape deloc doarme cam 2ore jumate dar in reprize de 20-30 min.Daca e afara doarme sau chear daca nu doarme sta linistita in carucior. E agitata si rade toata ziua dar daca nu stau cu ea si nu-i vb mai mult de 10 min face scandal. SEARA II fac baie pe la 10 mananca si de pe la 11-12 doarme pana dimineata la 5 ce sa fac sa o trezesc sa manance? chestia e ca ziua, daca ii strica cineva somnu( se trezeste f repede si daca nu mai e aceeasi galagie pe care a adormit) nu mai doarme si e dereglata o zi 2. I-am spus pediatrului ca nu doarme cam deloc si mi-a zis ca fiecare copil e diferit dar chear asa??? Inteleg ca acum a mai crescut si nu-i mai place somnu ras dar chiar asa are o luna ea cat de mare se crede??mos Sper ca "programul" asta haotic sa nu-i afecteze! Mersi ma puna la :211: ca imediat se trezeste bottle essen

Fetitza ta face ce face fiica mea la 3 luni nu mai doarme aproape toata ziua si doarme in schimb noaptea .Daca nu se trezeste la mancare nu o trezi.Nu ai precizat cate kg are fiindca conteaza .
Cris_Ariana
Scris: Wednesday, April 20, 2011 1:28 PM

S-a nascut cu 3,350 si acum are 4,900. La controlul de o luna(13/04) avea avea 4,490.Pediatrul a zis ca e ok. Oare se ingrasa prea repede? Am uitat sa zic ca mai bea si ceai de 2-3 ori pe zi cate 50 ml e un ceai pt gaze ei ii place f mult. Nu i-am spus medicului ca-i dau ceai l-am intrebat daca as` putea sa-i dau ceai sau apa si a zis ca nu e cazu ca se hidrateaza suficient din lapte Eu nu sunt in Ro dar stiu ca acasa se da ceai bebelusilor aici in schimb nu prea accepta medicii.Sper sa nu gresesc ca fac de capul meu!!!thankyou pupici
aurishta
Scris: Wednesday, April 20, 2011 1:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Nu e nici un bai sa-i dai ceai, atata vreme cat il bea cu placere.
shirel
Scris: Wednesday, April 20, 2011 7:51 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Cris_Ariana wrote:
S-a nascut cu 3,350 si acum are 4,900. La controlul de o luna(13/04) avea avea 4,490.Pediatrul a zis ca e ok. Oare se ingrasa prea repede? Am uitat sa zic ca mai bea si ceai de 2-3 ori pe zi cate 50 ml e un ceai pt gaze ei ii place f mult. Nu i-am spus medicului ca-i dau ceai l-am intrebat daca as` putea sa-i dau ceai sau apa si a zis ca nu e cazu ca se hidrateaza suficient din lapte Eu nu sunt in Ro dar stiu ca acasa se da ceai bebelusilor aici in schimb nu prea accepta medicii.Sper sa nu gresesc ca fac de capul meu!!!thankyou pupici

Sa stii ca medicii au dreptate ,bebelusi care beau si ceai normal ca vor bea mai putin lapte care contine toate vitaminele necesare dezvoltari .Mie mi se pare destul de mult sa-i dai de 3 ori pe zi 50 ml ceai ,de aceea ea isi umple burtica cu ceai si nu vrea sa pape laptic poate de asta nici nu prea doarme ziua.nu este prea grasa a crescut normal cat trebuie sa creasca un copil intr-o luna ,dar te-as sfatui sa renunti la ceai sau sa incerci sa il dai dupa ce si-a baut portia de laptic daca crezi ca are colici.Eu sunt si eu in afara ,tu de unde esti?Eu nu i-am dat ceai deloc adevarul ca nu a prea avut colici multumesc lui D-zeu continui sa o alaptez si daca ramane flamanda primeste si o adaugare de lapte formula.
delfinasa
Scris: Wednesday, April 20, 2011 9:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Felicitari pentru bebe! Si noi am fost in situatia ta si am urmat sfaturile pediatrilor nostri, am citit carti despre cresterea copilului, articole cu studii pe internet, am intrebat in stanga si-n dreapta si am facut apoi cum am crezut ca e mai bine pentru copiii nostri. Asa iti recomand sa faci si tu, ca tu esti mamica si trebuie sa fii foarte bine informata inainte sa faci un pas.

Din cate stiu, ceaiul pt colici se da in cantitate mica, nu cu zecile/sutele de grame (noi avem picaturi/siropele pentru colici; se dau cate putin cu pipeta ori lingurita, nicidecum in cantitati de pus in biberon!!!).
Pana la 5-6 luni, in conditiile in care bebe creste bine, bea doar lapte de la mami sau formula. Nu se da apa, ceai, suc. Laptele de mama si formula au apa suficienta in ele si contin toti nutrientii necesari in primele luni de viata. Dupa 5-6 luni se introduce treptat mancarea solida si atunci si apa, ceaiul, sucurile, dar nu toate deodata.
Eu stiu ca bebe nu se tine la dieta...cat lapte vrea sa bea, atata i se da, de cate ori cere...daca bebelusul tau vrea sa pape 125ml sau mai mult, foarte bine, bucura-te ca e papacios. Oricum mesele lor difera cantitativ.
Nu te-a sfatuit deloc gresit pediatrul tau. Nu te mai lua dupa ce-ai auzit ca se face in tara, citeste niste carti de specialitate ca, doctorii care le-au scris, le-au scris si pentru doctori, nu numai pentru mame si nu toti doctorii sunt pusi la punct cu rezultatele studiilor facute in medicina in ultimul timp. S-a descoperit ca greselile facute in alimentatia timpurie se poate sa ne afecteze serios sanatatea de mai tarziu. De aceea se tine cont de aceste studii acum si se fac alte recomandari decat se faceau cand eram noi sau parintii nostri copii.
Sper ca randurile pe care ti le scriem sa-ti fie de folos. Sa-ti creasca minunea mare si sanatoasa!
Cris_Ariana
Scris: Wednesday, April 20, 2011 9:56 PM

Ceaiul nu e pt colici e pt gaze. Dupa ce il bea observ ca nu se mai incoarda asa si elimina gaaza pare mai relaxata. Iar doza e doza indicata pe cutie e un ceai din plante de la Nutriben ( nu stiu daca e si acasa)Mi-a spus totusi pediatrul ca atunci cand va fi mai cald pot sa-i dau putina apa. In schimb unei prietene de aici i-a indicat moasa ca dupa fiecare masa sa-i dea un strop de apa ca le e sete de la lapte. Cate bordee atatea obicee ce sa mai zic...Eu sunt in Spania, am vazut pe profilul tau ca u locuiesti in Israel bunicul meu a fost evreu si am ff multe neamuri in Tel-Aviv dar nu-i cunosc pe totiras Mersi pt sfaturithankyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.