Cum gasim o Bona, cat este salariul mediu al unei Bone ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Elia
Scris: Sunday, June 11, 2006 3:21 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Sunt multe modalitati de a-ti da seama daca o bona e buna sau nu. La 3 ani normal ca e mai bine la gradinita, dar la un an sau doi, cand copilul nu stie ce sa iti spuna, ce te faci?

Noi am avut o bona pt o saptamana cand avea jon 8 luni si nu era potrivita, nu se purta urat, dar nu stia cum sa se joace astfel incat sa ii placa copilului. A oua bona pe care am incercat-o a fost PERFECTA. John plangea cand pleca acasa, seara, iar dimineata cand o vedea ca intra pe usa, era tot un zambet si alerga la ea cu premergatorul. Am tinut-o de la 8 luni pana la un an si 3 luni, ne-am mutat in alt oras si a venit cu noi, desi avea familie si nu o plateam mai mult decat ar fi facut acasa la ea. A venit cu noi intr-un oras nou la 30 de ore cu trenul de casa ei pt ca il iubea pe John.

Veneam acasa prin surprindere si ii gaseam jucandu-se, ii auzam de la lift foe cantand, fie razand in hohote, chiuind. De multe ori am ascultat la usa si niciodata nu am auzit nimic ce sa nu imi placa. Uneor mergeam afara dupa ei cand erau la joaca si nici o singura data nu am vazut-o sa stea pe banca si sa neglijeze copilul. Cand am ramas insarcinaa cu Jodie Kate am stat in spital si vreo 2 saptamani, pana a venit mama, John era singur cu ea de dimineata pana seara. Mi-a fost frica putin, pt ca nu putea controla situatia, dar de fiecare data cand John venea la spital cu ea, era besel, bine hranit, odihnit, il vedeam ca se uita la ea tot un zambet. Ba chiar am observat cu putina invidie ca, dupa cele doua saptamani cat nu m-a vazut pe mine decat o data la 2 zile pt cateva ore, la spital, era mai apropiat de ea decat de mine (a durat cateva zile). Adica, daca se lovea si plangea, intindea mainile spre ea, chiar daca il luam eu in brate.

Eu sunt convinsa ca bona asta sau una ca ea este mult mai buna pt un copil decat orice cresa. Si nu e numai o chestiune de noroc. Daca stii dupa ce semnale s te uiti, poti evita situatiile urate cu bone iresponsabile care pocnesc copiii, ii tin nemancati, iti fac dezastru in casa si iti umbla peste tot.
lori16ro
Scris: Sunday, June 11, 2006 11:38 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
sincer sa fiu nici eu nu am avut experienta cu bone dar am avut ocazia sa cunosc persoane , o educatoare si o profesoara cu o inclinatie speciala si un talent deosebit pt lucru cu copii mici, asta cred ca e o rabdare, vocatie pe care numai unii oameni o au , si avind si pregatire de specialitate e ceva deosebit, problema e sa gasesti aceste persoane potrivite pt familia ta cund ai nevoie ...asta e greu
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, June 11, 2006 12:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
eu am fost bona nepoteilor mei (4 de la 2 surori... ) ... Cand a nascut prima mea nepotica aveam 12 ani si jumatate si cum sora mea trebuia sa lucreze asa ca am stateam cu ea dimineata ..invatam cum puteam ca aveam examenul de admitere in acel an..si dupamiaza la scoala... dupa care au venit ceilalti trei ... imi aduc aminte ca de multe ori nu vroiam sa prea stau cu ei vorba aia eram o adolescenta si vroiam si eu sa ies cu gasca si stand de bona cu nepoteii mei nu aveam cum(daca aveti surori..frati mai mici ca voi nu abuzati de ei lasandu-le copii pe cap tot timpul..eu stiu cum e ...eu am ajuns sa ma cert cu sora mea ca ii spusese mamei mele ca daca nu stau cu copii ei sa nu ma lese sa ies cu gasca ca ea vroia sa iasa cu sotu in oras .. atunci mi se umpluse vasul si i-am spus ca prefer sa stau inchisa in casa in loc sa stau cu copii ei ca asa cum nu ies eu sa nu iasa nici ea ca nu am obligat-o eu sa aiba copii si sa suporte consecintele ca ea e mama lor nu eu...si ca daca vrea sa iasa sa angajeze obona ca ma saturasem sa stau toata ziua cu copii ei )... pe alta parte nu imi pare rau ca tot ce am invatat avand grija de ei acuma imi vine bine...iar acuma bona lor e tatal meu cum a iesit la pensie ..el ii duce la gradinita si ii aduce si are grija de ei pana vin parintii de la servici ..doar pe cea mai mare cum merge la scoala o duce taticul ei si o aduce bunica cand iese de la servici ca are program lung (face temele la scoala sub supravegherea invatatoarei)
Rody
Scris: Sunday, June 11, 2006 7:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
freedelia wrote:
Sunt multe modalitati de a-ti da seama daca o bona e buna sau nu. La 3 ani normal ca e mai bine la gradinita, dar la un an sau doi, cand copilul nu stie ce sa iti spuna, ce te faci?

Noi am avut o bona pt o saptamana cand avea jon 8 luni si nu era potrivita, nu se purta urat, dar nu stia cum sa se joace astfel incat sa ii placa copilului. A oua bona pe care am incercat-o a fost PERFECTA. John plangea cand pleca acasa, seara, iar dimineata cand o vedea ca intra pe usa, era tot un zambet si alerga la ea cu premergatorul. Am tinut-o de la 8 luni pana la un an si 3 luni, ne-am mutat in alt oras si a venit cu noi, desi avea familie si nu o plateam mai mult decat ar fi facut acasa la ea. A venit cu noi intr-un oras nou la 30 de ore cu trenul de casa ei pt ca il iubea pe John.

Veneam acasa prin surprindere si ii gaseam jucandu-se, ii auzam de la lift foe cantand, fie razand in hohote, chiuind. De multe ori am ascultat la usa si niciodata nu am auzit nimic ce sa nu imi placa. Uneor mergeam afara dupa ei cand erau la joaca si nici o singura data nu am vazut-o sa stea pe banca si sa neglijeze copilul. Cand am ramas insarcinaa cu Jodie Kate am stat in spital si vreo 2 saptamani, pana a venit mama, John era singur cu ea de dimineata pana seara. Mi-a fost frica putin, pt ca nu putea controla situatia, dar de fiecare data cand John venea la spital cu ea, era besel, bine hranit, odihnit, il vedeam ca se uita la ea tot un zambet. Ba chiar am observat cu putina invidie ca, dupa cele doua saptamani cat nu m-a vazut pe mine decat o data la 2 zile pt cateva ore, la spital, era mai apropiat de ea decat de mine (a durat cateva zile). Adica, daca se lovea si plangea, intindea mainile spre ea, chiar daca il luam eu in brate.

Eu sunt convinsa ca bona asta sau una ca ea este mult mai buna pt un copil decat orice cresa. Si nu e numai o chestiune de noroc. Daca stii dupa ce semnale s te uiti, poti evita situatiile urate cu bone iresponsabile care pocnesc copiii, ii tin nemancati, iti fac dezastru in casa si iti umbla peste tot.

Da vezi tu draga mea,nu toate au norocul tau.O mamica care a avut o experienta urata cu o bona,cu siguranta nu va mai putea avea incredere in nici una,fie ea si recomandata de cineva cunoscut!
stele_pe_cer
Scris: Monday, June 12, 2006 2:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu, sincera sa fiu, prefer cresa, locul unde copilul este 90% sigur, nu i se dau calmante sau alcool sau cine stie ce minuni numai ca sa taca, sau nu lasa copilul sa planga pana ajungi cu el la spital, cum poate face o bona.

Sa fim serioase, gasirea unei bone bune, este numai kesitune de noroc.

Apoi, copilul care sta acasa cu o bona, capata deprinderile bonei.Adica eu ma infurii cand vad ceva ce nu imi place la Eugen si care, implicit nu mi-ar palcea nici la Matei, si sa accept ca copilul meu sa copieze comportamentul, inclinatiile si deprinderile unei femei straine?Poate este egoism, poate nu sunt corecta, dar vreau ca copilul meu sa semene in comportament cu parintii lui, iar la cresa sa invete sa faca la olita pana in 2 ani, sa invete sa manace singurel de la 1 an jumate, sa invete sa nu fie egosit, bataus sau rasfatat excesiv, cum sunt alti copii crescuti cu bone.

Fiecare alegere are avantaje si dezavantaje.Dar optiunea "bona" mi se pare ca este plina de neprevazut.Singurul dezavantaj al cresei sunt imbolnavirile firesti, care de fapt si de drept nu sensibilizeaza copilul ci, dimpotriva, il imunineaza si il intaresc daca nu se recurge la medicatie agresiva.

Daca eu insami as putea sta acasa cu copilul meu pana la 3 ani, nu l-as da la cresa.L-as da direct la gradinita.Dar, cum la 2 ani de la nastere trebuie sa incep serviciul, e musai ca la 1 an jumate sa il dau pe Matei la cresa, pt.a fi sigura ca am locul asigurat, ca copilul s-a acomodat bine cu cresa, cu colectivul, cu tot noul ambient.

Nu as opta pt.o bona pt.nimic in lume.Singura bona cat de cat buna ar fi mama mea, care oricum nu se poate pensiona.Altcineva, no way.

stele_pe_cer attached the following image(s):
bona.jpg

Kiki
Scris: Friday, June 16, 2006 12:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Tocmai m-a sunat verisoara mea sa ma roage sa-i caut pe net cresa pentru fata.
A aflat aseara de la o vecina ca bona ii bate fata, o incuie in casa si pleaca.banghead banghead banghead banghead

Asa ca o sa ma gandesc serios sa il dau pe Dav la cresa si nu sa ii caut bona, ca vad ca nenorocitele astea sunt in stare de orice.
Anaida
Scris: Friday, June 16, 2006 1:47 PM
Nivel

E cumplit sa afli ca i se intampla asa ceva copilului tau!
Nici eu nu sunt adepta bonei, desi niste vecini de-ai mei au bona la fetita lor si iesim aproape zilnic impreauna cu copii la joaca. Femeia asta e foarte devotata micutei, s-a implicat foarte mult in educarea si ingrijirea fetei. A ajuns sa le faca si menajul (curatenie, mancare) si o platesc cu numai 2 milioane pe luna. Isi cam bat joc de ea, si ea greseste ca accepta, dar e pensionara si nu prea are ce face acasa (nu pt bani , zice ea, face ce face...acum nu stiu daca minte sau nu, ca eu n-as sta pt 2 milioane nici sa ma pici cu ceara).
E chestiune de noroc si cu gasirea unei bone potrivite...dar eu n-am de gand sa-mi incerc norocul pe copiii mei, asa ca, singura alternativa, gradinita pt Razvan si cresa pt Alexandra!
fdianamaria
Scris: Sunday, July 9, 2006 11:24 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Pentru mine, mama e cea mai buna bona din lume. Pentru ca au dat afara pe toti de la ea de la lucru si dupa somaj, nu avea nici o sansa de angajare (are totusi 50 de ani, la anul 51), i-am dat pe bebe in grija. Adica o platesc sa stea cu el zi de zi cateva ore, sa-i dea sa pape...la ea acasa. Mi se pare ok, avand in vedere ca e singura ei sursa de venit iar sora mea e la liceu acum si sta cu ea. Vreau sa continuu in stilul asta si la viitorii copii, fiind in avantajul nostru si al ei in acelasi timp.
lori16ro
Scris: Sunday, July 16, 2006 11:46 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
fdianamaria, sa-ti traiasca mama si sa aiba sanatate, dar nu multe avem sau am avut sansa asta.
ingerash
Scris: Wednesday, July 29, 2009 9:27 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
danab
Scris: Wednesday, July 29, 2009 9:47 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
guns Nu aud dialogurile ca nu am boxe, dar nici nu e nevoie, ca se vad bine gesturile femeii.
Cand ma gandesc ca pe bona mea am gasit-o intr-o zi plangand ca Miruna a fost obraznica si a lovit-o cu un bat bounce sorry1
mama Alessiei
Scris: Wednesday, July 29, 2009 10:02 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Am vazut-o aseara la ProTv cum ii insulta pe copii, ii face "nesimtiti" si ii pocneste mereu peste fatza...
:bowing: :bowing: :bowing: Doamne Fereste de asemenea bona "recomandata a fi dintre cele mai bune" ...
si platita si fooarte bine...pusa in regula cu carte de munca...
Chiar ca nu stii pe cine aduci in casa...mai ramin si copiii cu traume de la o asa bona fool fool fool ...
Mama si-a dat seama ca era ceva anormal in comportamentul copiilor (cind se apropia de ei sa le explice ceva duceau minutele la fatza sa se apere what what what )
danab
Scris: Wednesday, July 29, 2009 10:07 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu as da-o in judecata, pentru rele tratamente aplicate minorilor, dar inainte i-as da peste cap cu ceva de cate ori a lovit ea copiii.
ingerash
Scris: Wednesday, July 29, 2009 10:11 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Eu am ramas socata cand am vazut cum ii loveasorry1 in mod sigur cucoana a absentat la evaluarea psihologicafool
AdrianaC
Scris: Wednesday, July 29, 2009 10:57 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

HORROR ! Stiam eu de ce ma temeam sa iau de la agentie, dar se pare ca am avut noroc cu carul uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.