Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Cum ar trebui sa fie o bona care sa aiba grija de un copil de 4 luni? O prietena de a mea cauta, poate totusi are cineva experienta. |
|

| Eu cred ca solutia ar fi sa ai camere de filmat prin casa ca sa stai linistita dar asa ceva nu e prea simplu Am vazut aceasta metoda la o gradinita din America de unde parintii puteau vedea oricand pe net ce se intimpla cu copiii lor. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| lori16ro wrote:Cred ca solutia ar fi sa ai camere de filmat prin casa ca sa stai linistita dar asa ceva nu e prea simplu am vazut aceasta metoda la o gradinita din America de unde parintii puteau vedea oricand pe net ce se intimpla cu copiii.
Crezi ca ai avea timpul necesar vizionarii filmarilor? Adica....vreo 10 ore ... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| Eu nu stiu ce voi face la toamna Trebuie sa termin facultatea aia care imi mananca zilele si n-am cu cine sa-l las...si va face abia un anisor ai mei sunt in alt oras, cu serviciu...prietenele sunt studente si ele...doar sa facem cu schimbul tati la munca...iar bona...sa ma bateti si in cap dar nu am incredere in oameni...ca-s patita |
|

| Poate totusi gasesti o colega studenta prietena cu tine pe care o cunosti ca sa stea citeva ore pina vine tati sau tu de la serviciu. Oricum nu intra in panica ca oricum ar fi la facultate. nu e ca atunci cind ai serviciu, sefi si program fix "de fabrica" nasol e ca la un an se pot lovi foarte usor daca nu ai grija sau maninca tot ce gasesc.
Fiica-mea si-a virit in nas un capacel mic care se afla la tumburucul de la siretul de la geaca si eu eram acasa ii dadeam celeilalte sa manance.
Daca era o bona cred ca faceam un scandal.
Eu imi aduc aminte cu placere de anii studentiei cind "o camera de baieti " avea grija de un bebe de vreo 6 luni cind era tata la citeva ore si se descurcau, sa stiti |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Da, miraa, sa stii ca si noi aveam colege care aveau copii in facultate si cand nu aveau cu cine sa ii lase, ii aduceau la scoala, le aduceau jucarii si stateau cateva fete cu ei in spatele clasei, cand se plictiseau mai ieseau pe rand afara cu el. Nu era usor, dar se poate face o data de doua ori pe saptamana, la cursurile mai importante. Si o sa fie fun pt toata lumea, iar profesorii o sa te priveasca si ei cu un ochi mai binevoitor |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ma uitam ieri la emisiunea lui Teo si cica acum s-a infiintat si firma de consiliere in alegerea unei bone si a unei persoane pentru curatenie... |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Eu nu am incredere in bone Deocamdata am stat eu cu ea acasa. La 3 ani la gradinita si cam asta e. Eu cred ca nimeni nu stie mai bine decat noi, mamele, de ce au nevoie puiutii nostri, dar nu avem incotro, uneori |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ai-nu ai incredere in bone, la un moment dat unele dintre noi trebuie sa alegem intre cresa si bona. Eu una nu mi-as da copilul la cresa decat daca nu ar fi ABSOLUT nici o alta solutie, pt ca la cresa SIGUR nu va capata toata atentia de care un copil sub 3 ani are nevoie pentru o dezvoltare psihica armonioasa. Cu bona poti sa o dai in bara de cateva ori, dar pana la urma gasesti o bona buna care se ocupa de copil cu draoste si rabdare. |
|

| freedelia wrote:Ai-nu ai incredere in bone, la un moment dat unele dintre noi trebuie sa alegem intre cresa si bona. Eu una nu mi-as dac copilul la cresa decat daca nu ar fi ABSOLUT nici o alta solutie, pt ca la cresa SIGUR nu va capata toata atentia de care un copil sub 3 ani are nevoie pt o dezvoltare osihica armonioasa. Cu bona poti sa o dai in bara de cateva ori, dar pana la urma gasesti o bona buna care seocupa de copil cu draoste si rabdare.
Si tu crezi ca, cu bona are toata atentia de care are nevoie. Te inseli Ca sa gasesti o bona buna ai nevoie de timp si daca pana atunci copilul e deja maltratat. Eu cunsosc o fata care si-a instalat camera video "ascunsa bineinteles" bine ca a pus, ca nenorocita il bataea pe micut cu palmele si zicea "taci tampit nenorocit" si-l lasa sa planga si ea la frigider sa pape cei bun pe acolo. La sifoner sa probeze toate rochiile. Se dadea cu toate parfumurile Eu nu am incredere. Fetita mea mai are un pic si face 2 ani. Si n-am lasat-o niciodata cu bona si nici nu o voi lasa vreodata. La gradinit la 3 ani, deja e mare si imi poate spune ce ce intampla, daca educatoarele se comporta bine sau rau! |
|

| Sper sa nu te superi pe mine, dar asta e conceptia mea |
|

| Rody si eu sunt de acord cu tine, eu am stat 4 ani cu fetele mele dar pur si simplu sunt sitatii in care e foarte greu sa renunti la serviciu mai ales cind e foarte bine platit in Romania de exemplu (Romtelecom, domeniul juridic) Stiu "copilul e pe primul loc", dar cred ca adevarul e la mijloc si trebuie gasita solutia convenabila. Si fie vorba intre noi cu toate stim copii care au stat cu bone si sunt bine acum. |
|

| lori16ro wrote:Rody si eu sunt de acord cu tine, eu am stat 4 ani cu fetele mele dar pur si simplu sunt sitatii in care e f greu sa renunti la serv mai ales cind e f bine platit in rom de ex ( romtelecom, judecatorie) stiu " copilul e pe primul loc" dar cred ca adevarul e la mijloc, si trebuie gasita sol convenabila si fie vorba intre noi cu toate stim copii care au stat cu bone si sunt bine
Eu sunt de acord cu tine. Dar pana gasesti pe cineva de incredere ce faci pana atunci ?Copilul e cel care sufera ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu cred ca sunt si bone bune, poate din cauza ca eu am gasit una cand am avut nevoie. De exemplu, eu as putea fi o bona de nota 10 ma angajeaza cineva? |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:Eu cred ca sunt si bone bune,poate din cauza ca eu am gasit una cand am avut nevoie.De exemplu ,eu as putea fi o bona de nota 10  ma angajeaza cineva?
Si eu as fi o bona buna , dar fizicul meu ma da inapoi ...cica nimeni nu si-ar lasa copilul pe mana unei "adolescente" ...cel putin asa mi s-a spus o data...si la parinte maternal in prima faza tot problema asta as intampina-o.... |
|
|