|

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/17/2008 Mesaje: 55
| as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa vorbesti,cum cu bebe de la 5-10 luni? cum ii dezvolti intelectul,limbajul functiile motori etc..? ce jocuri ce poezii ce trebuie sa-i cantam bebelului? daca stiti articole sau diverse poezii,cantece..spuneti mi si mie eu vorbesc ca si cu un om mare cu ea nu ma pitigai sau prostesc e ok asa? si ii pun cutiuta muzicala dar nu prea pare interesata...are 5 luni.si se tot rasuceste pe burta de la 3,5 luni am probleme cu ea sta pe o parte apoi se rasuceste pe burtica sta asa 5 min apoi plange...ca atare doarme cu noi patutul e de decor..... |

| nu stie nimeni????????????? |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Pai ce vrei sa faci ,lectii cu un bebe de 5 luni?Ofera-i mediul de care are nevoie, si multa dragoste si inteligenta vine singura. |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu ii puneam cd-urile cu Cutiuta muzicala, vorbeam mereu cu ea, ne jucam cu plusurile (ea mai mult tragea de ele) ii spuneam ce animalut este fiecare, plus imitam cum face fiecare animalut (am latrata si mieunat la greu ).
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Jucariile educative pentru aceasta varsta sunt suficient de stimulative incat sa-i capteze atentia destul de mult timp. In rest... carticele din alea de ros cu animalute, muzica, joaca si multa vorba. Ii poti incepe sa-i arati in joaca unde e nasul, gura, ochii, etc., insa ei sunt interesati la aceasta varsta mai mult sa exploreze lumea din afara patutului si a camerei in care stau asa ca vor fi fascinati de orice frunza, bec sau hartie pe care i-o arati. Nu mai stiu cand s-a descoperit a mea in oglinda, dar stiu ca mare a fost mirarea si fericirea, astfel ca statea de vorba zilnic cu bebe de acolo.
Nu exista o reteta; tu ar fi trebuit sa-ti dai seama ce anume o incanta si pentru ce are rabdare. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cred ca instinctul nostru de mama ne ajuta foarte tare in aceasta perioada,incearca sa vorbesti mult cu bebelusul ,asa ceea ce simti tu ,plus de asta muzica ,tu crezi ca nu o intereseaza dar incetul cu incetul are sa-i placa,mergeti la plimbare ,sa vada natura si tot ce se intampla afara sunt foarte interesati. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| La 5 luni piticul meu statea in fundulet in carucior si era foarte curios de ceea ce se intampla in jurul lui. De multe ori il duceam pe manerul caruciorului si ii explicam ce se intampla: tanti plimba catelul in lesa, steagul flutura ca-l bate vantul etc. Cred ca a fost foarte importanta perioada asta. (Aveam o prietena care ma condamna intr-un fel ca l-am pus asa repede in fundulet pentru ca pe al ei l-a lasat sa stea pe spate pana la 6 luni "sa nu-si strambe coloana".) Trebuie sa vorbesti foarte mult cu copilul, sa-l stimulezi (atentie sa nu fortezi), sa-i canti toate cantecelele pe care le stiai tu cand erai copila, sa-i reciti toate poeziile, sa-i pui muzica diversa. E o perioada obositoare, dar foarte frumoasa. Iti pune imaginatia la munca. |

| vorbesc mereu cu ea asculta cutiuta muzicala,citim din carticele si spunem povesti...adica eu ea asculta dar nu are rabdare pana la final, mieun si fac ham ham deci sunt in tipar.. si eu am pus o pe rebeca de la 4 luni neamplinite in fundulet in carut daca statea intinsa era jale cica era de nani... si am plimat o mult in portbebe adica de la 2 luni si e ok |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/10/2008 Mesaje: 280
| si eu ii vorbesc si ii cant si ma joc cu el. am citit ca aceasta perioada e fosrte importanta in dezvoltarea lor intelectuala. si vlad e tare cuirios de tot ce se intampla in jurul lui! |
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Eu i-am citit povesti,asculta muzica de la carusel,de la jucariile muzicale,de pe calc meu,etc...acuma vorbim cate-n luna si-n stele,ii plac plimbarile,jucariile...ar fi multe de povestit la capitolul asta... |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi ne jucam si povestim. A se traduce...ne prostim Dar printre prostelile noastre se vad progresele |
|
|