Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Multumesc mult fetelor ca sunteti alaturi de mine, chiar si virtual.
Azi i-am dat tot la 4 ore, ca mi-a fost frica sa ii raresc antitermicele, si daca pana la ora 23:00 nu a facut mai mult de 38.5, la 23:00 a inceput sa ii urce rapid febra, astfel incat la 23:30 avea deja 40.6 (desi la 23 ii dadusem 1 ml de algocalmin). I-am dat si 1 tableta de paracetamol de 500 mg la 23:30, dus rece, comprese, frectii, dezbracat si stat cu geamul deschis, ea doar cu un cearceaf pe ea si tot nimic. Dupa 30 de minute avea 40.2. Am sunat la salvare si ne-a spus sa asteptam ca sunt si de dimineata care asteapta.
I-am tot schimbat compresele de colo colo, plus frectii si deja nu mai stiam ce sa ii fac, pe la 12:15 a inceput sa ii mai scada febra, la 39.6 si apoi pe la 12:30 avea 38.8. Tot atunci a sosit si salvarea, destul de repede, noroc ca stam aproape de spitalul Grigore Alexandrescu, de Floreasca si de Colentina, nu stiu de la care o fi venit, numai ca nu a venit un pediatru ci un medic de medicina generala. A consultat-o si acelasi lucru, nu are nimic la plamani, dar dr acesta a vazut rosu in gat. Diagnostic: rino-adenoidita acuta + faringita.
Ca tratament deja sunt putin bulversata si nu stiu deloc daca sa iau sau nu:
- Oxacilin 250 - 1 la 6 ore - Olinth pentru nas - Algocalmin fiola sau supozitor pentru febra
La febra cica pot sa ii dau aspirina tamponata combinata cu supozitor cu paracetamol si sa astept 3 ore, daca nu ii scade sa repet, si apoi inca o data. Dupa ce am repetat de 3 ori, sa trec pe altceva.
Ca si impachetari, cica trebuie sa dezbrac copilul de tot, sa o impachetez pana la gat intr-un cearceaf umed cu apa rece si sa o tin asa pe ceas 15-20 min, nu mai mult.
Mai pot cica sa ii fac baie in cada, cu apa calaie la inceput , pe care sa o racesc treptat, si ca durata tot 20 min.
Nu imi vine deloc sa dau aspirina (stiu ca nu se da la copii sub 6 ani) si nici sa ii fac bai reci (sa se mai aleaga si cu vreo raceala la ovare) sau impachetari inclusiv in dreptul plamanilor (sa nu pateasca ceva la plamani).
Asta e, acum nu prea mai am nici ce face, nici unde merge, asa ca sunt pe cont propriu.
Cred ca cat de curand o sa invat sa fac injectii (ca sa pot face algocalmin injectabil, ca are efect mai rapid - pe gura dureaza cam 1 ora pana are ceva efect).
Asa ca si in seara asta sunt de garda, din 30 decembrie tot fac garzi.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| M-au trecut toti fiorii, cand am citit. Chiar medicii astia nu pot sa faca nimic concret? Chiar ma ingrijorasem ca nu te-am vazut toata ziua pe forum, iar acum... nici nu stiu ce sa mai zic. Referitor la impachetari reci mai bine faci pentru 5 minute si apoi rapid o frectie cu alcool. O noapte linistita iti doresc.
PS. Eu am o carte "Mama si copilul" scrisa de un doctor cu C (Capraru parca - uit mereu pt ca e trasa la xerox). In fine... am cautat putin pe acolo si singurul loc in care am citit despre o febra asa de mare a fost la pojar. Chiar scrie ca perioada de incubatie dureaza 3-4 zile cu febra asa de mare si ca deseori se confunda cu o raceala mai grava. Nu vreau sa te ingrijorez, dar poate ai cartea sa citesti putin pe acolo sa vezi daca corespund si alte simptome. Iti spun asta pt ca stiu de cand a facut Cristina pojarelul ca n-ai voie sa-i faci baie cand are eruptie pe piele (orice fel de eruptie). Inca o data succes cu combaterea febrei. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| In caz de boala contagioasa nu-i voie nici antibiotic ... offf, Adriana iti doresc multa putere, sa rezisti pana la capat si multa sanatate lui Alice |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Daca este cumva rujeola sau orice alta boala contagioasa si apar complicatii , la recomandarea medicului , se pot administra si antibiotice fara nici o problema. Multa sanatate lui Alice . Am uitat ... sa nu-i dai aspirina , nu este deloc recomandata. |
|
| Adriana, cum mai e Alice? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Eu stiam ca aspirina nu se da copiilor pana la 12 ani, deoarece poate provoca sindromul Reye. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Anaida wrote:Eu stiam ca aspirina nu se da copiilor pana la 12 ani, deoarece poate provoca sindromul Reye. Ai dreptate , exact la aia m-am gindit si eu. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| In primul rand, cum mai e Alice? In al doilea rand, eu zic sa nu-i dai aspirina! Iar in al treilea rand, impachetarile in cearceaf umed sau dushul cu apa calaie chiar ajutafara pneumonie(la febra 40 cearceaful umezit cu apa se usuca in cateva minute!) In al patrulea rand, in mod normal, la febra asa de mare si fara o cauza depistata, este indicat antibiotic! Iar in ultimul rand, sper din toata inima sa nu fie vreo boala infecto-contagioasa |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Adriana, ce mai face Alice? Mai are febra? |
|
| Multumesc mult pentru sfaturi si pareri si nu in ultimul rand pentru ca ati fost si sunteti alaturi de mine in acest cosmar care nu se mai termina.
Azi a fost ceva mai bine, am tinut-o toata ziua pe antitermice la 4 ore, Nurofen 10 ml, alternativ cu Paracetamol 500mg (1 tableta). Nu i-a mai trecut febra de 37.5.
La ora 21:00, desi la 20:00 luase Nurofenul, a facut insa 38.3 si nu am mai avut curajul sa recurg la impachetari si comprese pana la 00:00 cand ar fi fost urmatorul antitermic, ci i-am mai dat 1 ml Algocalmin fiola.
I-a scazut imediat febra, acum are 36.5, dar transpira f.f.f. mult, am schimbat-o de vreo 4 ori pana acum.
Acum stau de paza, ca e schimbul meu (Tzepii a pazit-o pana acum si m-am odihnit si eu putin).
Azi avem programare cu Andrei la vaccin (sper sa il vaccinez, ca nu mai e asa mucios - intrebarea e ce vaccin sa aleg - contra varicelei, pentru ca e epidemie, sau cel de 1 an care e restant) si o sa o iau si pe Alice sa o vada si doctorita noastra sa vedem ce parere are si ea.
Inca o data va multumesc ca sunteti alaturi |
|
| Ne bucura vestile despre Alice. Sa o tina tot asa si sa ii treaca de tot episodul asta cu febra. In privinta vaccinului cred ca doctorita te va sfatui mai bine, daca nu a ales deja (stiu ca doctorita Cristinei cand cere vaccinurile trimite lista cu ce copii are de vaccinat, varsta lor, si vaccinul pe care il solicita asa ca nu poate sa schimbe vaccinul). Speram sa primesti vesti bune si in privinta lui Alice de la doctorita. Sanatate multa va dorim. |
|
| Adriana, cum a fost la medic?Ce ti-a zis?Ati facut vaccinul lui Andrei? |
|
| Am fost. Doctorita noastra a spus ca i se pare ca aude ceva la plamani si ne-a dat sa ii facem rapid o radiografie, ca nu e in regula sa aibe 4-5 zile febra 40 cu antitermice la 4 ore. Dupa ce i-am facut radiografia s-a confirmat parerea ei.
Ea s-a uitat pe radiografie si a spus ca are PNEUMONIE INTERSTITIALA.
Ne-a dat tratament cu antibiotic, la 12 ore, timp de 6 zile, AUGMENTIN 625mg.
Sper ca asta sa fie cauza si sa se rezolve cu acest antibiotic
Am facut si vaccinul, cel contra varicelei, ca cica e epidemie in Bucuresti (VARILRIX). |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Multa sanatate lui Alice, Adriana! |
|
| Imi pare rau sa aud ca Alice are pneumonie, dar macar acum stiti cu ce luptati! Ca era prea de tot sa faca febra 40 si ea sa nu aiba nimic.... Multa sanatate, printesa mica! |
|
|