Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, ma bucur ca i-a scazut lui Alice febra!Poate a fost doar un puseu febril...dar trebuie sa fli cauza lui!Se poate ca din cauza vegetatiilor eadenoide sa fie mai expusa racelilor, multi copii respira pe guritza, in anotimpul rece, asa ca recomandarea de a o opera s-ar putea sa o mai scuteasca de astfel de probleme, pe viitor! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Acum 10 min tocmai mi-a facut 40.2
I-am dat 7.5 ml de Nurofen + 1 ml algocalmin fiola, ca nu mai stiam ce sa fac, i-am pus comprese reci pe picioare si frunte, cartofi pe talpa si am tinut-o si la geam, cu geamul deschis, vreo 2 min.
Acum are 38.8, dar simt ca innebunesc. Nu stiu ce sa ma mai fac si nu ii mai pot da nimic acum cel putin pana la 7 dimineata. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Adriana, cum se mai simte puiutul tau? Ai grija de ea, si iti doresc multa putere si rabdare sa treceti si peste asta... |
|
| Monique, deocamdata vad ca nu a mai facut febra, dar n-am inchis ochii toata noaptea. M-am speriat asa de tare ! Aproape ca incepuse sa delireze, iti dai seama, la 40.2 ! Nu mi-a mai facut decat 1 data peste 40, si atunci a facut convulsii febrile si acum nici nu mai aveam in casa DIAZEPAM DESITIN sa ii pun ca sa nu faca convulsii. |
|
| La 7:40 mi-a facut iar febra 40.
I-am dat din nou algocalmin fiola, dar deja cam depasesc doza
I-a scazut acum la 38.5. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AdrianaC wrote:La 7:40 mi-a facut iar febra 40. I-am dat din nou algocalmin fiola, dar deja cam depasesc doza I-a scazut acum la 38.5. N-ar fi mai bine sa te duci cu ea la urgenta sau sa chemi un doctor s-o vada? |
|
| Am fost acum de dimineata cu ea la urgenta, la spitalul Victor Gomoiu.
Nu are nimic la plamani, nu are rosu in gat nu are nimic. TOTUSI !!!! A facut de 2 ori la interval de 6 ore febra 40 si peste !
Deocamdata nu ne-a dat decat o schema pentru scaderea febrei, iar pentru cazul in care ar fi vreo enterocolita, e posibil sa ne asteptam ca pana diseara sa apara si restul simptomelor, varsaturi, greturi si diaree.
Schema de antitermice pentru un copil de 5 ani si jumatate, greutate 24 kg, recomandata astazi de un medic primar pediatru:
- 06:00 - Paracetamol 500mg, 1 tableta - 10:00 - 10 ml Nurofen pentru copii sirop - 14:00 - Paracetamol 500mg, 1 tableta - 18:00 - 10 ml Nurofen pentru copii sirop - 22:00 - Paracetamol 500mg, 1 tableta - 02:00 - 10 ml Nurofen pentru copii sirop
Daca intre aceste ore febra sare de 39 grade, 1/2 fiola algocalmin (adica 1ml), dar nu mai mult de 3 ml / zi in total.
Am scris schema asta pentru ca poate va folosi si altcuiva.
Acum are 38, in conditiile in care a luat la 07:40 - 1 ml de algocalmin, iar la 11:00 - 10ml Nurofen.
|
|
| Adriana, iti doresc multa sanatate pentru Alice si sa-i treaca rapid episoadele astea de febra! Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa neplaceri, sper ca azi o sa fie mai bine! Nu te pot ajuta cu mari sfaturi, din ceea ce am citit fetele te-au consiliat bine ( ceapa la picioare, frectiile si impachetari cu otet) Pot numai sa-ti spun ca in cazul Nurofenului ( la noi e Tachipirina) pediatra mi-a zis ca e mai eficace supozitor decit sirop. Nu stiu daca in Ro nurofen este si supozitor, dar ar fi mai bun (luat in dozele recomandate pt virsta respectiva)
Sa auzim de bine, un pupic lui Alice sa-i treaca! |
|
| Multumesc Ema. Nu este supozitor, ci numai pastile sau sirop. Oricum, nu as putea sa ii pun supozitor pentru ca nu sta.
Acum are tot 38, vad ca nu ii scade deloc, dar cel putin nu i-a mai crescut. |
|
| Sanatate multa lui Alice. Nu stiu ce sa mai zic daca nici medicii nu pot da un raspuns clar... nu fac decat sa ne panicheze si mai mult parca. Succes cu schema aceea si multumim ca ne-ai impartasit-o si noua.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Adriana, sa nu fie o infectie urinara. Sunt silentioase, poate sa nu o doara nimic si in acelasi timp sa faca febra mare. Poate ar fi bine sa-i faci o analiza de urina, chiar si numai sumara. Multa sanatate! |
|
| S-ar putea, Sousourel. Chestia e ca nici nu si-a pus problema ca ar putea fi si asa ceva.
Oricum, si dr asta mi-a spus ca trebuie sa rezolv urgent cu polipii, asa ca in saptamana viitoare sper sa o operez, sau maxim in 2 saptamani. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, eu sunt convinsa ca nu poate sa faca febra 40 fara sa aibe nimic. Probabil ca simptomele care sa indice clar o afectiune urmeaza sa apara! Vorba lui Sousourel, sa nu fie o infectie urinara... Nu are probleme cand face pp? Sa o dernajeze, sa fac doar putin, cantitativ? Muuuulta sanatate de la noi si fie ca orele urmatoare sa nu mai faca febra deloc! Sa intrati in noul an sanatosi si voiosi! |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| E foarte, foarte ciudat. Cum adica nu au putut sa iti zica nimic de la spital? Eu nu cred ca e infectie urinara, fiindca ar fi deranjat-o la urinat, cel putin asa cred eu. Ii doresc multa sanatate lui Alice si tie multa putere sa treci peste toate, draga mea. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Alina wrote:E foarte, foarte ciudat. Cum adica nu au putut sa iti zica nimic de la spital? Eu nu cred ca e infectie urinara, fiindca ar fi deranjat-o la urinat, cel putin asa cred eu. Ii doresc multa sanatate lui Alice si tie multa putere sa treci peste toate, draga mea.
Uneori nu se manifesta ... stiu din proprie experienta. Dar cel mai elocvente ar fi analizele. |
|
|