Cum combatem febra la un copil de 5 ani ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
misha
Scris: Sunday, October 8, 2006 5:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Adriana, cum mai e Alice?...si eu as spune sa mergeti totusi la spital...
Miri
Scris: Sunday, October 8, 2006 9:31 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, ce face Alice?oare
AdrianaC
Scris: Monday, October 9, 2006 6:09 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice a mai tinut-o ieri tot cu 39, 39.3, i-am mai dat 1/2 fiola de algocalmin pe la ora 17:00, si tot nu ii scazuse prea mult, astfel ca pe la 20:00 i-am dat si 7 ml Nurofen (ca trecusera mai bine de 8 ore de la ultimul Nurofen).

Pe la 23:00 avea in sfarsit 37.5, tot febril, dar oricum, incomparabil.

Peste noapte nu a mai facut deloc febra.

Totusi i-am mai dat la ora 5:00 inca 7 ml Nurofen (deci la 9 ore).

Acum e bine, nu are febra, nu stiu ce a fost dracia asta cu 1 zi si jumatate febra mare, peste 39 si acum pauza, dar azi o tin acasa, nu o duc la gradi. E posibil sa fi fost si o indigestie? Dar de vomitat nu a vomitat scratch

Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati fost alaturi de noi.
Sper sa terminam odata cu bolile astea ca din 28 august tot bolnavi suntem, ba cu randul, ba toti odata plans
evelina27m
Scris: Monday, October 9, 2006 7:25 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Adriana, trebuie sa determini inainte de toate de la ce a facut febra Alice.
Eu ii dadeam lui Marian cand era mai mic (acum nu se mai imbolnaveste usor) un antitermic, dar nu stateam sa treaca 6 ore intre administrarea dozelor. Adica daca-i dadeam acum Nurofen (sau Paracetamol), peste 5 ore jumatate ii dadeam urmatoarea doza, sa nu treaca efectul si sa-l prinda fara nimic administrat. In felul acesta nu mai crestea temperatura. Si apoi mergeam neaparat la medic, sa determin cauza febrei.
La febra foarte mare cel mai bun e algocalminul, iar daca are 39 se da neaparat Fenobarbital in functie de varsta si greutatea copilului (scade febra foarte repede si linisteste copilul). Dar Fenobarbitalul nu se da decat in cazuri de febra foarte mare, ii scazi o data temperatura cu el si apoi ai grija sa nu-i mai creasca.
In plus, copilul trebuie sa bea multe lichide, sa stai langa el sa-l stergi si sa-l schimbi cand transpira. Poti sa-i faci si frectii cu apa cu otet la temperatura camerei (ai grija la concentratie, otetul simplu irita pielea) sau cu spirt. Pe langa antitermic, se fac intr-adevar impachetari. Eu ii udam sosetutele cu apa cu otet la temperatura camerei, apoi ii inveleam picioarele intr-un prosop uscat. Daca temperatura e mare, se fac impachetari pana la brau.
Ai fost la doctor, sa vezi de la ce-a facut febra Alice?
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 12:42 PM
Nivel

Adriana, eu cred ca e important sa afli de ce a facut febra asa de mare Alice...Nu de altceva, dar daca se repete - Doamne fereste! - peste citeva zile?uff
Va doresc multa sanatate, tuturor!pupici
AdrianaC
Scris: Monday, October 9, 2006 1:44 PM

Maine dimineata am programare la doctor si merg cu amandoi, ca si Andrei e mucios banghead
Miri
Scris: Monday, October 9, 2006 1:48 PM
Nivel

Multa bafta,sa terminati cu problemele ca ati avut cit pentru doi ani, nu doar pentru astauff
AdrianaC
Scris: Saturday, December 30, 2006 5:55 PM

Acum mi-a facut iarasi febra mare Alice, are 39.3

I-am dat 1/2 fiola de algocalmin si i-am pus compresa pe frunte, plus frectii cu otet aromat. Am facut racoare in camera.

I-am facut si un ceai cu miere si lamaie, dar nu stiu daca sa ii dau sa bea ceva fierbinte, sa nu cumva sa ii creasca mai rau febra. Voi ce stiti? Pot sa ii dau si ceai fierbinte?
AdrianaC
Scris: Saturday, December 30, 2006 6:56 PM

I-am mai pus si niste ceapa la piciorute si acum are 38.5, dar tot e mult si nu da semne ca ar mai vrea sa scada. Sper sa nu inceapa sa creasca din nou pana la 23:00 cand pot sa ii mai dau alt antitermic.uff

Imi vine sa ma arunc de la balcon, pe cuvantul meu. NU MAI SUPORT !!!!banghead banghead banghead banghead banghead banghead banghead
MNiko
Scris: Saturday, December 30, 2006 7:10 PM
Nivel: Guest

AdrianaC wrote:
I-am mai pus si niste ceapa la piciorute si acum are 38.5, dar tot e mult si nu da semne ca ar mai vrea sa scada. Sper sa nu inceapa sa creasca din nou pana la 23:00 cand pot sa ii mai dau alt antitermic.uff

Imi vine sa ma arunc de la balcon, pe cuvantul meu. NU MAI SUPORT !!!!banghead banghead banghead banghead banghead banghead banghead

Stiu ca noua(mie si surorii mele) parintii ne dadeau ceai de tei cat mai fierbinte, ne puneau cartofi rasi la gat, udati cu tuica. Ne frectionau cu tuica pe tot corpul si ne udau sosetele. Apoi ne bagau in pat si ne tineau in plapuma pana trecea primul val de transpiratie. Dupa asta ne schimbau repede in haine uscate si ne lasau sa dormim.
dya
Scris: Saturday, December 30, 2006 7:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Adriana poti sa-i faci impachetari la picioare(de la genunchi in jos , inclusiv talpile) intr-un prosop imbibat cu otet, nu are nimic daca este rece(chiar este indicat sa fie rece).Ceai eu cred ca poti sa-i dai , o ajuta sa transpire si sa nu se deshidrateze.
Curaj mami si multa rabdare ca treceti voi si peste asta. Multa sanatate lui Alice.pupici pupici pupici
sousourel
Scris: Saturday, December 30, 2006 8:17 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
AdrianaC wrote:
Acum mi-a facut iarasi febra mare Alice, are 39.3

I-am dat 1/2 fiola de algocalmin si i-am pus compresa pe frunte, plus frectii cu otet aromat. Am facut racoare in camera.

I-am facut si un ceai cu miere si lamaie, dar nu stiu daca sa ii dau sa bea ceva fierbinte, sa nu cumva sa ii creasca mai rau febra. Voi ce stiti? Pot sa ii dau si ceai fierbinte?

Daca bea ceai transpira, daca transpira scade temperatura, nu cred ca-i face rau.

Adriana, sa stii ca asa eram si eu, mereu faceam rosu in gat cu febra si toate alea. Pe langa sfaturile date de fete, eu ma gandesc ca dupa ce trece valul asta de raceala, daca iti recomanda si medicul, sa-i faci o cura de injectabile: polidin, vit C si ceva b-uri. DIn cate am observat pe propia mea piele face minuni. Multa sanatate piticei pupici
kali
Scris: Saturday, December 30, 2006 8:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Adriana, multa rabdarecry si sanatate multa micutei Alicepale
Eu cred ca se imbolnaveste asa des si pentru ca abia a intrat in colectivitate...
MNiko
Scris: Saturday, December 30, 2006 8:48 PM
Nivel: Guest

Referitor la cea spus Sousourel, mi-am adus aminte ca nasa mea i-a facut baiatului o cura cu aerosoli (sper ca zic bine) ca sa nu mai raceasca.
AdrianaC
Scris: Saturday, December 30, 2006 8:54 PM

kali wrote:
Adriana, multa rabdarecry si sanatate multa micutei Alicepale
Eu cred ca se imbolnaveste asa des si pentru ca abia a intrat in colectivitate...

Se poate, Kali, dar ea sta acasa de pe 22 decembrie si pana azi nu a avut nimic. Ieri m-a luat pe mine o viroza urata sau poate chiar gripa, ca am facut si febra, iar azi am stat cu ea ca sa adoarma, si desi am stat spate in spate, cand s-a trezit s-a trezit cu febra, deci cred ca i-am pasat-o si ei rapid.

Acum vad ca are 37.2, sta in continuare cu compresa de la Taki pe frunte, ultima din pacate, ca le-am cam terminat la cat de bolnavi au fost uff , si cu ceapa tocata in sosete in picioare. Sper sa nu mai faca febra peste noapte, oricum, de control, o sa ii mai dau pe la 3 noaptea un calpol sau un nurofen.

MNiko, si mie imi spusese doctorita sa ma duc 1 saptamana cu ea, de 3 ori pe zi, sa ii faca aerosoli, dar nu pot pentru ca nu are cine sa ma ajute. In plus , pana nu o operez de polipi, o sa tot faca chestii din astea urate, din cauza vegetatiilor adenoide (daca am scris bine).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.