Cum combatem febra la un copil de 5 ani ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, October 7, 2006 8:24 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cum combateti voi febra mare la un copil de 5 ani? Ce ii administrati si la ce intervale?

Eu am fost azi la cumparaturi cu tot cu copiii si tocmai cand ziceam ca am terminat in sfarsit cu totii cu boala m-am trezit ca o vad deodata pe Alice pleostindu-se in magazin. Cand am pus mana pe ea, capul ii frigea, mainile si nasul erau reci, ceea ce insemna ca avea febra foarte mare, peste 39. Am iesit cu ea din magazin si m-am oprit direct la o farmacie, am luat Nurofen sirop pentru copii si Calpol 6 Plus, si i-am dat 6.5 ml de Nurofen.

Cand am ajuns cu ea acasa, dupa cca 30 minute, avea temperatura 39. I-am mai pus o compresa si i-a scazut la 38.5, dar acum vad ca s-a "blocat" pe 38.5 si nu ii mai scade orice as face.

I-am mai pus 2 felii de cartof crud taiat in sosete si niste comprese cu apa pe manute, dar tot nu ii scade.

Nurofenul i l-am dat pe la ora 18:30, deci pana la 22:30 nu mai am voie sa ii dau nimic.

Acum sunt in dubii daca la 22:30 sa ii dau Calpol 6 plus 3ml sau Algocalmin fiola 1 ml. Chestia e ca daca ii dau ceva si nu ii cedeaza de la respectivul medicament, iar trebuie sa astept 4 ore pana ii dau altceva banghead .

Ce ma sfatuiti sa ii dau? Voi ce medicamente dati si cum le intercalati?
Kiki
Scris: Saturday, October 7, 2006 8:48 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Adriana, eu stiu ca daca antitermicele nu isi fac efectul se daalgocalmin, injectie sau fiola. Asa a patit o prietena de a mea care are o fetita de aproape 6 ani! Nu ii scadea febra nici cu nurofen nici cu novocalmin nici cu metode babesti cu nimic! A sunat doctora si i-a zis sa ii dea algocalmin fiola (nu stiu daca toata fiola sau o parte), cert este ca i-a scazut febra imediat.
AdrianaC
Scris: Saturday, October 7, 2006 8:51 PM

Multumesc Kiki pentru raspuns. Asta intentionez si eu sa fac, de siguranta, daca nu ii scade febra, mai ales ca abia intru in noapte, sa ii dau 1 ml fiola algocalmin (adica o jumatate de fiola).

Sper sa ii mai scada totusi febra si sa nu trebuiasca sa ii dau algocalmin.banghead
papusa
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/13/2006
Eu lui Codrin i-am dat si un paracetamol si chiar si-a facut efectul.
Sanatate lui Alice si o noapte linistita.
Kiki
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:03 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Adriana, ce sa iti zic?! Aveti grija de voi! Multa sanatate si o noapte usoara va doresc! pupici
Miri
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:10 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, important este sa ii scazi temperatura, indiferent ce metode folosesti.
Dintre leacurile babesti, poti sa incerci si impachetari cu cearceaf umed, cu apa la temperatura camerei.Poti sa-i invelesti doar picioarele sau poti sa o invelesti toata in cearceaful umed, iar deasupra ii pui o patura.
Iti doresc sa ai parte de o noapte linistita, pentru ca ai nevoie de asa ceva!pupici
dya
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:11 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Adriana Algocalminul este cel mai bun in scaderea febrei , asa ca poti sa-i dai linistita.
AdrianaC
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:21 PM

Acum i-am masurat temperatura si vad ca surprinzator a scazut la 37.7, dar totusi raman vigilenta, ca Alice e genul care acum are 37 si in 5 min are 40.

I-am facut racoare bine de tot in camera, cam 17 grade ras , si am invelit-o numai cu un cearceaf subtirel.

Ce noapte linistita? Poate pe lumea cealalta, ca aici nu mai sper alcool
taki
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
AdrianaC wrote:
Cum combateti voi febra mare la un copil de 5 ani? Ce ii administrati si la ce intervale?

Eu am fost azi la cumparaturi cu tot cu copiii si tocmai cand ziceam ca am terminat in sfarsit cu totii cu boala m-am trezit ca o vad deodata pe Alice pleostindu-se in magazin. Cand am pus mana pe ea, capul ii frigea, mainile si nasul erau reci, ceea ce insemna ca avea febra foarte mare, peste 39. Am iesit cu ea din magazin si m-am oprit direct la o farmacie, am luat Nurofen sirop pentru copii si Calpol 6 Plus, si i-am dat 6.5 ml de Nurofen.

Cand am ajuns cu ea acasa, dupa cca 30 minute, avea temperatura 39. I-am mai pus o compresa si i-a scazut la 38.5, dar acum vad ca s-a "blocat" pe 38.5 si nu ii mai scade orice as face.

I-am mai pus 2 felii de cartof crud taiat in sosete si niste comprese cu apa pe manute, dar tot nu ii scade.

Nurofenul i l-am dat pe la ora 18:30, deci pana la 22:30 nu mai am voie sa ii dau nimic.

Acum sunt in dubii daca la 22:30 sa ii dau Calpol 6 plus 3ml sau Algocalmin fiola 1 ml. Chestia e ca daca ii dau ceva si nu ii cedeaza de la respectivul medicament, iar trebuie sa astept 4 ore pana ii dau altceva banghead .

Ce ma sfatuiti sa ii dau? Voi ce medicamente dati si cum le intercalati?

Compresa las-o toata noaptea pe cap, pune-i una si la sub brat.

Uda-i sosetele in apa rece ( fara otet, doar apa ) si incalt-o.
Daca, dar doar daca iti face 40, uda un prosop mare cu apa rece, stoarce-l putin si inveleste-l in ea. Nu-i nimic daca tremura sau plange.

Nu o infofoli prea gros, nu-i da sa bea fierbinate.

Suna la spitalul municipal si cere sfatul doctorilor de garda, asta este cel mai bine, parerea mea.

Nu o indopa cu fel si fel de medicamente, unul este de ajuns, dar trebuie luat la ore exacte...daca ii dai acum un medicament si peste 4 ore altul, risti ca niciunul sa nu-si faca efectul.

Insanatosire grabnica!
AdrianaC
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:36 PM

taki wrote:

Compresa las-o toata noaptea pe cap, pune-i una si la sub brat.

Uda-i sosetele in apa rece ( fara otet, doar apa ) si incalt-o.
Daca, dar doar daca iti face 40, uda un prosop mare cu apa rece, stoarce-l putin si inveleste-l in ea. Nu-i nimic daca tremura sau plange.

Nu o infofoli prea gros, nu-i da sa bea fierbinate.

Suna la spitalul municipal si cere sfatul doctorilor de garda, asta este cel mai bine, parerea mea.

Nu o indopa cu fel si fel de medicamente, unul este de ajuns, dar trebuie luat la ore exacte...daca ii dai acum un medicament si peste 4 ore altul, risti ca niciunul sa nu-si faca efectul.

Insanatosire grabnica!

Multumesc pentru sfaturi, Taki. O sa ii las compresa toata noaptea, ca oricum acum a adormit deja. Daca se ingroasa gluma, o sa sun si la spital.

Cu medicamentele, stiu sigur ca este OK sa alternez chiar si 3 medicamente, de exemplu Nurofen, Calpol si Novocalmin supozitor, astfel incat in cazuri extreme sa primeasca cate ceva la interval de 2 ore.

Eu astept sa vad cum evolueaza si daca e OK pana la 2:30, nu ii dau nimic. Acum de exemplu are temperatura, dar rezonabila, asa ca nu o sa ii mai dau nimic. Sper sa nu ii urce pana la 2:30.bataus
AdrianaC
Scris: Sunday, October 8, 2006 9:26 AM

Nu i-am mai dat pana la urma nimic la 22:30 pentru ca avea febra, dar 37.7.

La 02:00 insa deja avea 39 :171: , asa ca i-am dat Nurofenul, 7 ml, plus comprese, cartofi in sosetute si frectii cu otet aromatic.

Pe la 7:00 insa avea iar 39.3, asa ca i-am dat 1 ml algocalmin fiole, plus iar frectii, cartofiori si comprese. Pe la 8:00 ii scazuse la 38, iar la 10:00 avea 38.2.

Acum la 10:00 i-am dat iar Nurofen.

Deci deocamdata am mers cu cate 7 ml de Nurofen la 8 ore si am intercalat o singura data 1 ml algocalmin. In rest, comprese si frectii si cartofiori in sosetute banghead
Alina
Scris: Sunday, October 8, 2006 3:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Eu povesti dintr-astea cu nurofen sau mai stiu eu ce la febra mare nu cred, nu va suparati, orice depaseste 38.3 eu administrez algocalmin si nimic altceva. Plus comprese pe burtica si in picioare cu otet alimentar.
Mi se pare inutil sa indop copilul cu o gramada de medicamente, cand 1/2 de fiola de algocalmin isi face efectul imediat.

Sanatate maxima, Alice.
AdrianaC
Scris: Sunday, October 8, 2006 3:33 PM

Cat algocalmin pot sa ii dau pe zi, daca are 5 ani si 3 luni si 23 kg?

La 13:00 iar mi-a facut 39.3 si a trebuit sa ii intercalez si niste Calpol 6 plus, 5ml, iar acum are 38.4 si pana la 18:00 nu mai pot sa ii dau nimic :171:

Dar de ce naibii nu cedeaza deloc febra asta scratch
dya
Scris: Sunday, October 8, 2006 3:49 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Adriana draga eu nu prea ma pricep la copii asa ca nu pot sa-ti spun cit algocalmin poti sa-i dai insa poti face urmatorul lucru...suna la urgenta (pediatrie) si intreaba acolo este imposibil sa nu-ti spuna nimeni cit Algocalmin poti sa-i dai lui Alice , si pe linga asta eu cred ca ar trebui sa-i asociezi si un antibiotic ca parca tot nu este in regula cu febra ei care nu vrea sa cedeze.Mai bine dati o fuga pina la urgenta cu ea cu tot ca sa stati linistiti peste noapte,nu face bine la nici unul din voi daca nu va odihniti la noapte.
Multa sanatate lui Alice.pupici

dya attached the following image(s):
wordglitter40.gif

Alina
Scris: Sunday, October 8, 2006 4:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
AdrianaC wrote:
Cat algocalmin pot sa ii dau pe zi, daca are 5 ani si 3 luni si 23 kg?

1/2 de fiola la 6-8 ore. Daca i-ai face injectabil ar fi si mai bine, dar incearca pe cale orala mai intai, caci nu cred ca e amatoare de injectii, mai ales ca algocalminul, cred, se face intravenos.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.