Cum castiga copilul tau banii de pusculita?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 8, 2013 11:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Copilul tau are bani de pusculita? Daca da, cum ii castiga?

Eu le-am mai dat alor mei banuti pentru diferite activitati iar mai nou, am instituit o bursa pe care o primesc lunar, in cazul in care in luna respectiva au numai FB(Andrei) / 10(Alice) sau cel mult 1 nota de B (Andrei) / 9 (Alice).

Sunt foarte incantati si par motivati...

Bineinteles ca exista si modalitati de a pierde banii de pusculita ras.
Avem taxa pentru minciuna (care e foarte mare), taxa pentru cearta (indiferent cine o incepe sau cine e de vina ras) si taxa pentru nota proasta (I sau S pentru Andrei, respectiv 7 sau sub 7 pentru Alice).

Pana acum au reusit sa nu piarda banuti ras
aurishta
Scris: Wednesday, May 8, 2013 12:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Copiii mei ii primesc, pur si simplu, sau , in cazul baietilor, ii castiga la munca, cu tatiras
kali
Scris: Wednesday, May 8, 2013 12:56 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Noi inca nu le dam bani de pusculita.

Le ajunge cat strang cu colinda/uratul, zana Maseluta, bunici, zile de nastere, rest de la cumparaturi si e treaba lor cum ii gestioneaza. Deja sunt multi banuti tinand cont de varsta si nevoi.

Deocamdata nu doresc sa-i motivez financiar. Sunt unele lucruri/sarcini care e firesc sa le faca sau sa le indeplineasca pentru ca suntem o familie si fiecare are rolul lui in casa. Mai degraba le iau din privilegii daca vad ca deraiaza decat sa-i cadorisesc pentru ca nu doresc sa-si ajusteze comportamentul din interes.

Sigur ca avem si noi sistemul nostru de recompense - precum si tratament/atitudine diferentiata - insa, deocamdata, nu implica bani. Sunt mici inca.
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, May 8, 2013 1:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Sara are pusculita ....gestionata de mami si de tati bineinteles. acolo adunam in general banuti pe care ea ii primeste cu dif ocazii si care ii folosim pt ea cand e nevoie. e un fel de a pune bani deoparte ...
bereea
Scris: Wednesday, May 8, 2013 2:11 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Si alessandra are pusculita de vreo 3 ani deja, dar nu-i castiga in nici un fel ii dau eu sau tati cand ne aducem aminte.Treburile in casa, invatatul sau alte activitati nu se rasplatesc cu bani.
De obicei desfacem pusculita de ziua ei , chiar inainte de a merge in vacanta si-i poate cheltui cum vrea ea.Anul trebut a avut 280 de euro.
t-mihaela
Scris: Wednesday, May 8, 2013 8:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Le dau bani saptamanal cand mergem la mall. Acum e vara nu prea mai frecventam mall-ul deci nici bani nu primesc.
Cu banii pt invatat nu sunt de acord,dar daca ma gandesc poate e mai bine sa invete pt bani decat sa nu invete deloc...apropo de Dianahohot Cred ca merge la copii mari,ma mai gandesc.
Ania
Scris: Wednesday, May 8, 2013 9:52 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
de moment Samuel nu castiga banii pt pusculita , de obiceii strangem monelede pt el si ii cumparam ce doreste de ziua lui sau ingheta pt ca e cald , si lui ii place mult ras
dar pe viitor ma gandesc sa primeasca banii de pusculita din diverse activitati ,poate un sistem de recompensa, inca nu avem ceva stabilit Haha
PrincessLilou
Scris: Wednesday, February 4, 2015 1:13 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Sophie are pusculita pentru maruntis, si un cont in banca, pt cadourile monetare mari, de care ea nu stie oricum. am zis ca pe aia ii tot strang si ii dau la doua zeci de ani.
in cazul maruntisului, suntem deja la pusculita doi si jumatate, dar pana acum nu am cheltuit banii pe nimic. am zis ca am sa ii pun si pe aia tot in banca. nu suntem inca la etapa castigatului banilor. consider ca e prea mica, desi ea ne ajuta mult prin casa si fara nevoia de recompense. mi-au placut taxele Adrianei :))
kali
Scris: Wednesday, February 4, 2015 9:41 AM
Nivel

De cand cu concursurile astea scolare, ii motivez si financiar pe ai mei - cei mari. Nu consider ca trebuie recompensati pentru calificativele de la scoala pentru ca asta e " job -ul " lor; performanta e altceva. E singura modalitate prin care primesc bani de la noi - exceptand sarbatorile de iarna, bineinteles. In rest... bunici, zile de nastere, etc... - plus ca ai mei au spirit intreprinzator si mereu fac cate o " afacere " - deci lipsa de bani nu duc. Problema mea e ceea ce fac cu ei si vad ca incet-incet ii pun pe directie, ca aveau tendinta sa-si cumpere numai prostii.

Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 5, 2015 7:15 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Intreprinzatori de mici, copiii tai kalifirstprize

Ai mei primesc constant bani de la bunici si de la unele rude. Cel mare vinde proiecte unor colegi la scoala in mod constant. Vara mai uda gradina, mai tunde iarba pe la vecini, iarna da la zapada -daca e. Dar are tendinta de a-i cheltui aiurea.
Cea mica aduuuuna si tot aduna, a invatat ca trebuie schimbati in euro. Si tot aduna pt un Disneyland. Si imprumuta cu dobanda.Crazy
kali
Scris: Thursday, February 5, 2015 10:07 AM
Nivel

Lilly of the valley wrote:
Intreprinzatori de mici, copiii tai kalifirstprize

Da, din pacate multe dintre " afaceri " le fac la scoala si primesc reclamatii de la invatatoare pentru ca-si ocupa pauzele cu asta, uita sa mearga la baie si isi aduc aminte in ore...

De anul acesta si ai mei au hotarat sa stranga bani pentru Disneyland. Avem programata o mega-extra-excursie anul viitor iar ei si-au propus sa aiba cat mai multi bani de cheltuiala. Bun si asa decat sa-i cheltuie pe prostii...

Afacerista si printzi a ta! M-a distrat faza cu euro si dobanda.Hilar
shirel
Scris: Friday, February 6, 2015 2:34 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Ai mei strang bani pe la sarbatori si de pe la zile onomastice.De cheltuit nu prea cheltuiesc pe nimic dar in schimb Eden ne-a invitat odata la restaurant pe banii ei (asta fiindca nu am vrut sa mergem fiindca fusesem cu vreo 2 zile inainte tot la restaurant la papat sushi)si Oshri a distrus doua bentitze de a lui Eden si a fost nevoit sa le cumpere din proprii lui bani.sic ras In rest am strans o suma frumusica tare toti 4.sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.