Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nu exista alternativa,e aberant, cum sa trec eu la musulmani cand sufletul meu e ortodox, asta sunt , asta e inauntrul fiintei mele si nu inerca sa ma schimbi ca iese razbel?Cum sa treaca Kaze la ortodoxism cand el e musulman convins ,din neam in neam asa au fost ,e lipsit de sens ca sa nu spun nepoliticos si neavenit sa ceri omului sa renunte la religia lui,.Asa ceva pur si simplu nu se face.Ma uitam ca si-a adus de acasa Coranul lui taica-su ( d-zeu sa-l odihneasca) si il pupa ca pe sfintele moaste ,l-a pus la loc de cinste ...sa-i arunc Coranul ca e "carte draceasca ", sa-i cer sa-si nege convingerile ,sa-l bag cu forta in biserica mea sau .Casatoria e bazata pe dragoste si nu pe convingerile religoase.Asta n-au inteles ai mei parinti si si-au facut viata amara unul altuia.Tata ingust la minte e vremea aia ( ca acum s-a mai desteptat) a vazut in pocairea mamei un act impotriva lui personal si de atunci s-a rupt totul.N-a mai contat ca se iubeau , ca aveau copii si o viata frumoasa ,asa l-a invatat ma-sa ca daca esti ortodox e musai sa iei ortodoxa si daca ea se schimba gata nu mai e buna mama, nu mai face mancare, nu mai spala ...uite asta se intampla din habotism religios. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| da,mihaela,stiu ca ai dreptate,si tocmai de asta e bine ca fiecare sa se casatoreasca cu unul/una de aceeasi religie.sunt foarte multi care au facut ca tine,sa se boteze doar ca sa se poata casatori,si crede-ma,cunosc cazuri...dar au ajuns la divort.ei,nu vreau sa spun ca si tu vei ajunge....sa iti dau un exemplu...sa ma fi maritat eu cu un ortodox,care era poate alcoolic(si ma trezeam cu batai si urlete in casa) sau poate fumator(eu care urasc mirosul de fum) sau chiar inselata....atunci ce ganduri si ce viata as fi avut?imediat il bagam pe Dumnezeu de vina,ca de ce m-a lasat sa ma marit cu el nu e bine nici sa faci asa diferenta,ca numai religia mea e buna(cazul cu parintii tai).credinta e ceva ce nu poti impune nimanui,nu poti obliga pe nimeni sa creada ca tine |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Fluturas,tocmai pentru ca spui asta credinta e ceva ce nu poti impune nimanui,nu poti obliga pe nimeni sa creada ca tine,cred ca eu nu avea rost sa te declari impotriva casatoriei cu o persoana de alta credinta. daca iubesti cu adevarat pe cineva,treci peste faptul ca e musulmam,penticostal sau ortodox,iti traiesti viata cu el/ea si ii accepti religia sau convingerile. iar daca ar fi fost sa te mariti cu un betiv,nu ar fi trebuit sa il invoci pe Dumnezeu,nu e el de vina,trebuie sa cunosti bine o persoana inainte sa accepti sa imparti casa,patul,si pana la urma o viata intreaga cu el,ce zici? si,sa nu crezi ca cei de religia ta nu beau si nu fumeaza,am avut in facultate un coleg care le facea pe toate astea,venea cu noi la orice chef,iar acasa era cumintenia intruchipata el s-a casatorit cu o fata din grupa noastra,care nici macar nu crede in Dumnezeu,dar s-a pocait,pentru el,ultima data cand am vorbit cu ei nu am auzit sa se fi certat din cauza religiilor lor mai am exemple,dar nu-si au locul aici
Mihaela,te admir pentru conceptia pe care o ai in legatura cu religiile,pentru maturitatea de care dai dovada si pentru respectul si dragostea pe care se simte ca le acorzi sotului tau |
|
| sami,eu nu spun ca ma declar eu impotriva astfel de casatorii,am spus ca biserica penticostala nu casatoreste un penticostal si un ortodox(de exemplu).din partea mea sa se casatoreasca cine cu cine vrea,eu nu pot decat sa multumesc lui Dumnezeu ca cel pe care il iubesc si cu care m-am casatorit e de aceeasi religie si credinta ca mine sa il cunosc bine pe cel cu care ma casatoresc?hai sa iti povestesc cum l-am cunoscut pe sotul meu...ne-am vazut in ianuarie 2003 prima data,am stat de am povestit maxim o ora,el a venit in spania si timp de 9 luni am vorbit pe internet.in octombrie a mers in ro in vacanta pentru o luna,si in luna asta am fost mult impreuna.in decembrie am fost eu in spania pentru doua saptamani.pe urma a venit la sfarsitul lui iulie 2004 cand am facut si nunta.crezi ca am putut sa ne cunoastm foarte bine?crezi ca poti sa cunosti o persoana pe internet?si uite totusi,cu ajutorul lui Dumnezeu,la care tot timpul ne-am rugat amandoi,ne merge bine impreuna si ne iubim foarte mult sunt convinsa ca si intre cei care se numesc pentisotali,sunt care fumeaza si beau si cum ai spus tu...le fac pe toate.stiu,nu te contrazic,dar acele persoane nu mai sunt pocaiti,ci doar poarta numele de pocait
|
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sfefania_Johansson wrote:
ma scuzi, trebuie sa te contrazic..Tony e protestant si, initial, am vrut sa ne cununam la ortodocsi..i se cerea doar sa se impartaseasca si sa se spovedeasca..dar nu sa se boteze dupa ritul ortodox..
ps: cer scuze ca am fost off topic
Un verisor e casatorit cu o daneza(nu stiu exact ce religie avea), inainte de nunta a botezat-o preotul dupa ritul ortodox. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| mariuta wrote:
Un verisor e casatorit cu o daneza(nu stiu exact ce religie avea), inainte de nunta a botezat-o preotul dupa ritul ortodox.
hm...nu stiu..stiu doar ca la Catedrala Mitropoliei Banatului nu i s-a cerut. si stiu asta SIGUR..fiind in cauza |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| in orice caz, toate astea mi se par aberatii..in fond si la urma urmei, suntem toti crestini si avem acelasi Dumnezeu.. oricum ,Biserica Ortodoxa e exagerata la multe chestii..nu lucreaza pt cei ce nu sunt ortodocsi..pe mine m-a mirat o maicuta de la Manastirea Tismana..vara asta..cand a intrebat mai intai daca persoana pe care o ajuta e ortodoxa sau nu..ca altfel nu ar ajuta-o..mi-a ramas un gust amar.. |
|
| eu sunt curioasa cum e la penticostali:daca omul se sinucide i se face slujba de inmormantare? nu va mirati de intrebarea mea,vreau doar sa vad diferenta intrereligii si din punctul asta de vedere. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sfefania_Johansson wrote:in orice caz, toate astea mi se par aberatii..in fond si la urma urmei, suntem toti crestini si avem acelasi Dumnezeu.. oricum ,Biserica Ortodoxa e exagerata la multe chestii..nu lucreaza pt cei ce nu sunt ortodocsi..pe mine m-a mirat o maicuta de la Manastirea Tismana..vara asta..cand a intrebat mai intai daca persoana pe care o ajuta e ortodoxa sau nu..ca altfel nu ar ajuta-o..mi-a ramas un gust amar..
cred ca depinde de bunul simt,de educatia si nivelul de instruire ale persoanei.... pt. ca eu cunosc preot calugar, foarte in varsta e drept care mi-a vorbit foarte frumos despre viata, despre discriminare si iubirea aproapelui. Dar omul asta se vede ca e trecut prin multe si ca intr-adevar crede Dumnezeu si are harul Sfant. e un om care te patrunde si care te aduce pe linia de plutire, in cazul unei derive. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| sami wrote:eu sunt curioasa cum e la penticostali:daca omul se sinucide i se face slujba de inmormantare? nu va mirati de intrebarea mea,vreau doar sa vad diferenta intrereligii si din punctul asta de vedere.
Pai, cred ca i se face.sincer n-am auzit cazuri de sinucigasi la pocaiti.
Dar imi aduc aminte ca un vecin a murit un pic mai misterios si popa a refuzat sa-l ingroape.Sotia lui a apelat la pastorul nostru care l-a ingropat.
referitor la casatorie.Cand l-am cunoscut pe sotul meu eu eram penticostala , el ortodox. I-am spus ca nu vreau o relatie cu o persoana cu care eu nu pot avea viitor.Atunci el mi-a spus ca ar vrea sa vina in biserica mea , sa vada despre ce este vorba.A venit, i-a placut, dupa catva timp a cerut botezul si ne-am casatorit. stiu ca a facut-o din propria convingere pentru ca dupa 9 ani de casnicie este baiat pocait, frecventeaza biserica si este ferm convins ca acesta este drumul bun. Desi si eu am facut-o din convingere , la 23 ani, nu m-as fi casatorit niciodata cu o persoana cu alte convingeri decat ale mele.de ce? In primul rand pentru copii.De ce sa fie aruncati dintr-o parte in alta sau trasi si intr-o parte si in alta?Si stiu ca n-as fi putut fi casatorita cu o persoana care nu-mi impartaseste convingerile. |
|
| sami wrote:eu sunt curioasa cum e la penticostali:daca omul se sinucide i se face slujba de inmormantare? nu va mirati de intrebarea mea,vreau doar sa vad diferenta intrereligii si din punctul asta de vedere. personal,nu cunosc astfel de cazuri.cum a spus si bereea,un om pocait nu se sinucide |
|
| Miri wrote:Am si eu o intrebare, referitoare la "vorbirea in limbi".Ce este, mai exact, acest lucru? Sau sa-l numesc "dar"?Unii ii spun si asa, dar altii zic ca e un dar din partea Necuratului.... Mentionez ca sunt ortodoxa, nascuta , botezata si casatorita in religia asta, dar am intrat in contact de mai multe ori cu religia penticostala, in familie si in biserica , si m-a naucit de-a dreptul "vorbirea in limbi".... Sper ca nu am deranjat pe nimeni, cu intrebarea mea!
23 octombrie,o zi foarte importanta pentru mine,ziua in care am primit si eu acest dar.acum pot spune ca am experimentat si eu aceasta vorbire.e minunat...nu exista fericire mai mare decat sa vorbesti cu Dumnezeu.iti multumesc,Dumnezeule,ca mi-ai dat si mie Duhul Sfant |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| butterfly wrote:
23 octombrie,o zi foarte importanta pentru mine,ziua in care am primit si eu acest dar.acum pot spune ca am experimentat si eu aceasta vorbire.e minunat...nu exista fericire mai mare decat sa vorbesti cu Dumnezeu.iti multumesc,Dumnezeule,ca mi-ai dat si mie Duhul Sfant
Ma bucur pentru tine Este o limba pe care o intelegi?Comunici verbal ?Ce stare fizica ai cand vorbesti?Scuza-mi curiozitatea |
|
|
astept si eu niste detalii |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| fluturas, Domnul sa te binecuvinteze!
|
|
|