cultul penticostal
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 10:11 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
bereea wrote:
Deci , o persoana care este botezata cu Duhul Sfant are acest dar , de a vorbi in limbi.Cand o persoana vorbeste astefel nu stie ce spune.Este o vorbire tainica intre sufletul lui si dumnezeu.

adica duhul sfant marturiseste lui Dumnezeu pentru elpupici pupici
bereea wrote:
sunt persoane, numite proroci , care au cunostinta despre aceasta vorbire.Dar ei pot "traduce " doar ceea ce transmite Dumnezeu.

nu toti prooroci au si darul talmacirii
bereea wrote:
sper ca ati inteles.Acesta este un subiect delicat si foarte dificil de inteles cel putin pentru mine a fost greu la inceput. Unii spun ca aceasta este o delirare , ca de prea multa nu stiu ce , nu mai stii ce faci.Va asigur ca nu este deloc asa, ca atunci cand gura ta vorbeste "in limbi2, tu , ca persoana, esti perfect constient, poti gandi , esti lucid.-

thumleft thumleft
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 10:19 AM

petro wrote:

Ce inseamna necredincios in religia voastra?

Si daca sotii nu se mai iubesc la un moment dat, dar nu au comis adulter, si doresc totusi sa se desparta? Poate ajung (cum se intampla in multe casnicii) la un punct in care comunicarea si comuniunea este la zero.

necredincios inseamna o persoana care nu crede in Dumnezeu.intr-o biserica penticostala daca nu sunt amandoi botezati in apa,atunci pastorul nu ii casatoreste.nu se refera la botezul care se face la ortodoxi,cand e copilul de cateva luni(nu stiu exact la ce varsta se face).
nu nu e permis divortul decat atunci cand se comite adulter.normal ca si noi suntem oameni si mai avem conflicte,dar datoria noastra e sa ne rugam lui Dumnezeu sa trecem peste astea cu bine si daca vrei,daca crezi,Dumnezeu te va ajuta
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 10:24 AM

Rody wrote:

Adica cum vine asta.Mama mea e penticostala,si am auzit-o si vazut-o cum vorbeste in alta limba.Ce zice,doar ea stie.Cand am inrebat-o ce a zis,raspunsul"Nu stie" numai Dumenzeu stie.E ciudatbounce

tocmai asta este,ca de vorbit nu vorbeste oricine,ci doar cel care are duhul sfant.iar duhul sfant se "manifesta" prin aceasta vorbire,si duhul sfant vobeste in acel moment nu mintea ta.stiu,e greu de inteles si cum a spus si bereea e un subiect mai delicat.pentru un penticostal,acest duh sfant ar trebui sa fie pe primul loc si cel mai important
petro
Scris: Thursday, September 11, 2008 11:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
butterfly wrote:

necredincios inseamna o persoana care nu crede in Dumnezeu.intr-o biserica penticostala daca nu sunt amandoi botezati in apa,atunci pastorul nu ii casatoreste.nu se refera la botezul care se face la ortodoxi,cand e copilul de cateva luni(nu stiu exact la ce varsta se face).

nu inteleg pe deplin. Daca unul dintre viitorii soti are alta religie si nu doreste sa treaca la ritul penticostal ce se intampla? este permisa casatoria?
TeosOf
Scris: Thursday, September 11, 2008 12:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
petro wrote:

nu inteleg pe deplin. Daca unul dintre viitorii soti are alta religie si nu doreste sa treaca la ritul penticostal ce se intampla? este permisa casatoria?

Din cate stiu eu, este permisa casatoria. Am scris ca mama are o prietena penticostala, iar sotul ei, al prietenei, e ortodox.
Mela
Scris: Thursday, September 11, 2008 1:11 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
petro wrote:

asta vreau sa stiu si eu...
Miri
Scris: Thursday, September 11, 2008 3:00 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am in familie doua cazuri in care doar sotul era in aceasta religie, iar sotia a trebuit sa "imbratiseze" religia lui...Bine, ideea e ca a facut-o din proprie vointza, dar nu stiu daca i s-a permis alternativa...
Lilly of the valley
Scris: Thursday, September 11, 2008 5:57 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
butterfly wrote:

...botezul care se face la ortodoxi,cand e copilul de cateva luni(nu stiu exact la ce varsta se face).
...

pt a te cununa religios la ortodocsi trebuie ca ambii soti sa fie botezati la ortodocsi. in cazul in care unul din soti nu e botezat dupa ritul ortodox, indiferent de varsta este botezat.
bereea
Scris: Thursday, September 11, 2008 6:40 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
petro wrote:

Nu, nu este permisa casatoria.
Sfefania_Johansson
Scris: Thursday, September 11, 2008 9:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
mariuta wrote:

pt a te cununa religios la ortodocsi trebuie ca ambii soti sa fie botezati la ortodocsi. in cazul in care unul din soti nu e botezat dupa ritul ortodox, indiferent de varsta este botezat.

ma scuzi, trebuie sa te contrazic..Tony e protestant si, initial, am vrut sa ne cununam la ortodocsi..i se cerea doar sa se impartaseasca si sa se spovedeasca..dar nu sa se boteze dupa ritul ortodox..

ps: cer scuze ca am fost off topic
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 11:30 PM

bereea wrote:

Nu, nu este permisa casatoria.

da,asa e.deci petro,daca cel de alta religie nu vrea sa treaca la penticostali,biserica penticostala nu ii casatoreste
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 11:31 PM

Miri wrote:
Eu am in familie doua cazuri in care doar sotul era in aceasta religie, iar sotia a trebuit sa "imbratiseze" religia lui...Bine, ideea e ca a facut-o din proprie vointza, dar nu stiu daca i s-a permis alternativa...

sunt multe astfel de cazuri,dar aici e vorba cand amandoi erau de alta religie,si doar unul a trecut la penticostali,sau amandoi erau la penticostali,iar unul s-a "lasat" de aceasta religie
Fluturas
Scris: Thursday, September 11, 2008 11:33 PM

Sfefania_Johansson wrote:

ma scuzi, trebuie sa te contrazic..Tony e protestant si, initial, am vrut sa ne cununam la ortodocsi..i se cerea doar sa se impartaseasca si sa se spovedeasca..dar nu sa se boteze dupa ritul ortodox..

ps: cer scuze ca am fost off topic

ei vezi,la noi nu are voie sa se impartaseasca atata timp cat nu e botezat in apa.ma repet,nu e vorba de botezul unui bebelus.si daca face botezul,atunci automat a trecut la religia penticostala,deci....se pot casatoriras
t-mihaela
Scris: Friday, September 12, 2008 5:48 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mie nu-mi plac treburile astea ,casatoriile nu se pot solemniza decat unul trece la religia celuilalt,e rebotezat, marturiseste nu stiu ce etc.Am fost pusa in aceeasi tampita situatie cand ne-am casatorit ,eu sa aduc musulman in biserica ortodoxa nici macar nu m-am mai ostenit ( nu ca n-ar accepta preotul ci din respect pentru cultul si religia sotului , lucruri pe care nu vreu sa i le schimb, sunt parte din viata lui si originile lui)dar de dus m-am dus eu in moskee si acolo mi-au carat o gramada de povesti ca sa marturisesc pe Mohamad, Alah ,tata si bunicu'.Oameni buni, eu vreau sa ma casatoresc in fata lui D-zeu, nu a lui Isus, Mohamad, Iehova si altii veniti dupa.De ce nu se poate sa ma lasi pe mine in religia mea si pe sot in a lui, amandoi avem acelasi D-zeu,vrem sa ne casatorim si sa primim binecuvaantare de la D-zeu si atat.Si inca ceva, sotul care "trece" la acealalta religie o face constrans :ori treci ori nu te casatoresti .Ce sa aleaga saracu?Sau zice si el "da" asa ca mine sa termine circul mai repede.Eu sincer va spun, cand m-a intrebat daca-l marturisesc pe Mohamed imi statea in minete sa-i zic ca-l marturisesc si pe presedintele Americii numai da-ne sa semnam hartoaga de cununie.Kaze stie ca am facut-o fortata de imprejuri si ma tine minte, imi multumeste si-n ziua de azi si-mi respecta ortodoxismul asa cum eu ii respect islamul.hai ca iar ma lungesc offtopic ca asta nu are legatura cu cultul penticostal ci asa in general.
Miri
Scris: Friday, September 12, 2008 6:31 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Miha, la asta ma gandeam si eu cand am spus ca nu stiu daca exista alternativa....din pacate.Sau treci in aceeasi religie sau nu te mai mariti!pale
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.