Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| shirel,nu e "tata mijlocitor".este un Tata(Dumnezeu) si un Mijlocitor(omul Hristos).mijlocitor,adica aparator,ajutor Evrei 9:15" si tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legamant noi,pentru ca,prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite sub legamantul dintai,cei ce au fost chemati,sa capete vesnica mostenire,care le-a fost fagaduita"
shirel,eu una ma bucur pentru intrebarile tale ca asa s-a mai activat topicul asta,pentru ca,sincer,il prefer asa decat tot numai sa punem cate o melodie,o povestioara
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Revin acum eu cu o intrebare Voi aveti profet,reverend sau parinte?Mai pe scurt:cine conduce biserica voastra? |
|
| biserica este condusa de un comitet format din cativa membrii barbati ai bisericii,in fruntea caruia este pastorul bisericii. pastorul este trecut prin mai multe etape,diacon,prezbiter si in cel din urma uns ca si pastor biserica noastra,fiind foarte mare,are 2 pastori,in caz ca unul e nevoit sa lipseasca |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Da sa stii ca este bine de stiut cate ceva din fiecare religie,Fluturas si mie una imi place sa aflu cat mai multe chiar daca nu sunt de religia respectiva.Inca o intrebare :"De ce credeti ca D-zeu a avut nevoie de un Mijlocitor de un fiu care sa se nasca pe acesta lume si de ce avea el are nevoie de un asemenea fiu ,ce intereses are el ca noi sa nu facem pacate si care este misiunea sufletului nostru in aceasta lume ,de ce a coborat sufletul in aceasta lume sa fie in trupurile noastre .Care este rolul sufletului in cultul vostru ? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Shirel, dar cum as putea sa cred ca vrei sa provoci ceva?Pe mine ma bucura intrebarile tale, si eu intreb la subiectul despre iudaism, si nu cred ca tu crezi ca vreau sa te supar sau sa te provoc cu ceva.
Deci, nu dumnezeu a avut nevoie de un mijlocitor, ci noi, oamenii.Isus a venit pe pamant ca sa aduca pacea si dragostea, dar ai lui nu l-au primit Voi asteptati un Mesia, cine este acesta.Nu este fiul lui dumnezeu? Shirel, te-as intreba mai intai ce intelegi tu prin suflet?
|
|
| dupa intrebare te referi cumva la acest Duh Sfant de care vorbeam(cand zici de suflet)??cel putin asa mi se pare....
|
|

| bereea wrote:Shirel, dar cum as putea sa cred ca vrei sa provoci ceva?Pe mine ma bucura intrebarile tale, si eu intreb la subiectul despre iudaism, si nu cred ca tu crezi ca vreau sa te supar sau sa te provoc cu ceva. Deci, nu dumnezeu a avut nevoie de un mijlocitor, ci noi, oamenii.Isus a venit pe pamant ca sa aduca pacea si dragostea, dar ai lui nu l-au primit  Voi asteptati un Mesia, cine este acesta.Nu este fiul lui dumnezeu? Shirel, te-as intreba mai intai ce intelegi tu prin suflet?
D-zeu insusi vrea sa fie pace si dragoste pe pamant si fiecare dintre noi suntem fii lui nu numai Isus .Fiecare dintre noi avem si putem aduce pacea si dragostea pe acest pamant dar asta depinde de noi insusi nu numai de D-zeu.Cine poate citi ebraica isi da seama ca insusi Isus se refera la asta ca fiecare este fiul lui D-zeu noi suntem copii lui,interpretarea ca el a fost fiul lui D-zeu este o greseala fiindca noi in limbajul nostru asa vorbim si ne consideram copii lui D-zeu si exact la asta se referea si Isus.Si eu la randul meu sunt fiica lui d-zeu si nu neg niciodata asta . In primul capitol al Cartii Genezei, Dumnezeu ii porunceste omului "fiti roditori si va inmultiti." Procreatia, astfel, este mitzvah - o porunca de la Dumnezeu. Este si o imitare a lui Dumnezeu, si astfel un act sfant. Cand un tata si o mama concep un copil impreuna, creeaza o noua fiinta si repeta actul creatiei. Si deoarece creatia este un act dumnezeiesc, evreii spun ca un copil are de fapt trei parinti: o mama, un tata si Dumnezeu deci copilul este si fiul lui D-zeu fiindca el a ajutat la facerea lui,deci binenteles ca si Mesia va fi fiul lui D-zeu exact ca si noi.
Despre suflet ,Bereea voi explica la religia iudaica fiindca chiar este mult de explicat !Intrebarea mea este ce rol are sufletul in cultul vostru fiindca binenteles toti stim ca avem un suflet in noi ,sau poate chiar mai multe? Care crede-ti ca este rolul vostru pe acest pamant fiindca cel putin eu cred ca toti avem un rol de indeplinit pe acest pamant si asta cred ca si fiecare individual cat si in colectiv. |
|
| shirel,si religia noastra spune ca suntem copiii de Dumnezeu,dar isaia a proorocit ca "fecioara va ramanea insarcinata,va naste un fiu,si-i va pune numele Emanuel" iar in matei scrie ca maria "inainte ca sa locuiasca ei impreuna,ea s-a aflat insarcinata dela Duhul Sfant",deci nu a fost rezultatul impreunarii lui iosif cu maria
sufletul are un rol important,el trebuie hranit tot timpul,exact ca si trupul. matei 16_:26,"Si ce ar folosi unui om sa cîstige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?" |
|

| Atunci cum se explica faptul ca numele de Imanuel s-a schimbat in Isus ?tin sa precizez ca in ebraica Imanuel este un nume ,si Yeshua, Yeshu(isus) este altul?De ce exista aceasta schimbare de nume si cand a avut loc asta sau asta apare doar in traducerile biblilor din limba romana (eu una am ramas putin socata nu inteleg logic de ce aceasta schimbare exista cand D-zeu spune altceva?Si mai am o intrebare nu sunt sigura daca aici este chiar locul potrivit de a intreba dar incerc totusi. Am citi cu mai mult timp in urma Noul TEstament eu nu prea tin minte versetele dar cum Isus a strigat inainte de a fi rastignit:Eli Eli lama azavta-ani.Ceea ce pe drept inseamna,pentru ce m-ai parasit.Daca asta a fost o proorocie pentru Isus,cum de Isus a spus; Eli Eli lama sabachta-ani; adica pentru ce m-ai incurcat? Cum se explica aceste strigate si de ce au fost strigate ,de ce nu a fost Isus salvat imediat ,unde era atunci salvatorul lui sau duhul sfant si pentru ce aceste strigate disperate daca el este fiul lui D-zeu ? Scuzati-ma vreau chiar sa inteleg sau poate sunt numai greseli de traducere,oricum v-am spus citind Noul Testament in ebraica scris este total fatza de toate celelalte in care in nici o biblie nu este traducerea corecta nu a locurilor existente in Israel nu mai spun al numelor si intamplariilor care au avut loc.
Fluturas,in legatura cu sufletul sunt in totalitate de acord cu tine! numai ca sufletul nu poate fi pierdut niciodata si cine crezi ca vrea sa cucereasca in ziua de astazi o asemenea lume! |
|
| shirel wrote:Atunci cum se explica faptul ca numele de Imanuel s-a schimbat in Isus ?tin sa precizez ca in ebraica Imanuel este un nume ,si Yeshua, Yeshu(isus) este altul?De ce exista aceasta schimbare de nume si cand a avut loc asta sau asta apare doar in traducerile biblilor din limba romana (eu una am ramas putin socata nu inteleg logic de ce aceasta schimbare exista cand D-zeu spune altceva?Si mai am o intrebare nu sunt sigura daca aici este chiar locul potrivit de a intreba dar incerc totusi.  Am citi cu mai mult timp in urma Noul TEstament eu nu prea tin minte versetele  dar cum Isus a strigat inainte de a fi rastignit:Eli Eli lama azavta-ani.Ceea ce pe drept inseamna,pentru ce m-ai parasit.Daca asta a fost o proorocie pentru Isus,cum de Isus a spus; Eli Eli lama sabachta-ani; adica pentru ce m-ai incurcat? Cum se explica aceste strigate si de ce au fost strigate ,de ce nu a fost Isus salvat imediat ,unde era atunci salvatorul lui sau duhul sfant si pentru ce aceste strigate disperate daca el este fiul lui D-zeu ? Scuzati-ma vreau chiar sa inteleg sau poate sunt numai greseli de traducere,oricum v-am spus citind Noul Testament in ebraica scris este total fatza de toate celelalte in care in nici o biblie nu este traducerea corecta nu a locurilor existente in Israel nu mai spun al numelor si intamplariilor care au avut loc. Fluturas,in legatura cu sufletul sunt in totalitate de acord cu tine!  numai ca sufletul nu poate fi pierdut niciodata si cine crezi ca vrea sa cucereasca in ziua de astazi o asemenea lume! martorii ai lui iehova...nu ii condamn,dar asta e credinta lor,din cate am inteles...ei vor ramane cu casele cele mai frumoase de pe pamant,ba chiar isi aleg casele inca de pe acum....
referitor la ce a spus Isus pe cruce,personal cred ca e ceva normal ca in acele dureri sa se exprime asa.noi spunem mult mai multe atunci cand suferim...dar acel lucru trebuia dus la bun sfarsit,ca El sa moara pentru pacatele noastre ca noi sa fim mantuiti
saptamana trecuta la noi a fost din nou staruinta dupa duhul sfant iar inainte de asta,3 seri in care s-a studiat putin despre ce este de fapt duhul sfant.din pacate,nu am reusit sa ajungem decat o seara,dar am invatat ca"Duhul sfant ne da putere pentru a propovadui evanghelia"
shirel wrote: In primul capitol al Cartii Genezei, Dumnezeu ii porunceste omului "fiti roditori si va inmultiti." Procreatia, astfel, este mitzvah - o porunca de la Dumnezeu. Este si o imitare a lui Dumnezeu, si astfel un act sfant. Cand un tata si o mama concep un copil impreuna, creeaza o noua fiinta si repeta actul creatiei. Si deoarece creatia este un act dumnezeiesc, evreii spun ca un copil are de fapt trei parinti: o mama, un tata si Dumnezeu deci copilul este si fiul lui D-zeu fiindca el a ajutat la facerea lui,deci binenteles ca si Mesia va fi fiul lui D-zeu exact ca si noi.
cu ani in urma cineva a zis ca natalitatea creste atunci cand sunt cel putin 3 copii.la un copil scade pentru ca din doi parinti va ramane doar 1,la 2 copii ramane la fel si abea la 3 copii creste,adica e inmultire.mie aceste cuvinte mi-au mers direct la inima si inca de atunci am zis ca eu vreau cel putin 3 copii |
|

| Fluturas wrote:cu ani in urma cineva a zis ca natalitatea creste atunci cand sunt cel putin 3 copii.la un copil scade pentru ca din doi parinti va ramane doar 1,la 2 copii ramane la fel si abea la 3 copii creste,adica e inmultire.mie aceste cuvinte mi-au mers direct la inima si inca de atunci am zis ca eu vreau cel putin 3 copii
Dar sa o luam pe alta parte...acel 1 copil,poate sa procreeze,o sa aiba la randul lui sa zicem 2 copilasi...si tot creste natalitatea.Scuze ca intervin,mi-am spus doar parerea |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| BEREEA,am luat acest topic de la capat la sfarsit,....vreau sa-ti spun ca m-a impresionat profund povestea ta de la inceput,din copilarie,cum ai trecut tu la penticostali si ce te-a determinat sa fi mai aproape astfel de Dumnezeu,...Sincer,am ramas fara cuvinte,sunt atat de emotionata,de ravasita ca nici nu-ti poti inchipui,.... Iti doresc numai bine de acum incolo |
|
| ingerash wrote:Dar sa o luam pe alta parte...acel 1 copil,poate sa procreeze,o sa aiba la randul lui sa zicem 2 copilasi...si tot creste natalitatea.Scuze ca intervin,mi-am spus doar parerea a fost o idee,care mie mi-a placut mult,m-a marcat si am hotarat sa aplic.normal ca sunt cazuri unde nu exista niciun copil,si nu din nedorinta,ci pur si simplu ca nu a ramas femeia insarcinata. din exeplul tau,parintii acelui 1 copil nu au inmultit,el la randul normal ca poate inmulti
si stai linistita,poti sa intervii cu orice,nu ma supar.... |
|

| Fluturas wrote:a fost o idee,care mie mi-a placut mult,m-a marcat si am hotarat sa aplic.normal ca sunt cazuri unde nu exista niciun copil,si nu din nedorinta,ci pur si simplu ca nu a ramas femeia insarcinata. din exeplul tau,parintii acelui 1 copil nu au inmultit,el la randul normal ca poate inmulti si stai linistita,poti sa intervii cu orice,nu ma supar....
multumesc. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
|
Mioara Daca ai sti cate sunt de povestit, dar mai bine nu.Lumea intelege foarte putin multe lucruri si le interpreteaza gresit din rea vointa sau din necunoastere. Vezi ce discutii sunt si au fost din cauza vorbitului in limbi - lucru care este specificat in biblie - si din cauza duhului sfant.Multora li se pare "freaky".Li se pare anormal ca Dumnezeu comunica azi cu copiii lui, dar li se pare normal sa se inchine la o bucata de lemn "sfintita" (vorba lui Shirel, de catre cine ?)sau sa se calce in piciaore ca sa atinga oasele nu stiu carui "sfant" crezand ca pot avea vindecare /binecuvantare , dar nu cred in puterea lui dumnezeu.Nu cred ca El este acelasi Dumnezeu din vechime, neschimbat, ca el ne vorbeste (si se implineste ceea ce spune), ne vindeca, ne binecuvanteaza.Nu credem in profeti, dar credem in astre, in vrajitoare, in senzitive. In biserica noastra, in urma rugaciunilor personale ale femei in cauza si a rugaciunii intregii biserici, a fost vindecata o femeie de cancer la stomac.Fiind credincioasa si ascultand atunci cand Dumnezeu i-a vorbit si i-a spus sa se roage caci o va vindeca , a refuzat orice intervent chirurgical chiar daca medicii i-au spus ca va muri, orice tratament medicamentos si s-a increzut in Dumnezeu.Azi este vindecata.Si sunt atatea si atatea cazuri.Deci,Dumnezeu ne vorneste, ne asculta si-si tine promisiunea. Eu personal am avut destule experiente personale cu Dumnezeu si cred cu toata taria ca merg pe drumul cel bun.Ori de cate ori mi-a vorbit, mi s-a indeplinit mai devreme sau mai tarziu. Dar mai bine ma opresc aici, n-as vrea sa jignesc fara sa vreau pe cineva. |
|
|