cultul penticostal
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Thursday, October 28, 2010 12:37 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
am ascultat-o Flori am plans intr-una cat a tinut.....
bereea
Scris: Thursday, October 28, 2010 5:11 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
shirel wrote:

Aaaa inca ceva am uitat sa intreb in legatura cu vorbirea in limbii prin Duhul sfant,aceste mesaje sunt transmise mai departe multimii sau sunt numai pentru omul respectiv ?. Daca sunt intradevar insuflate de Duhul Sfint, atunci ele ar trebui sa aiba rosturile si scopurile dumnezeiestii chibzuinte, pe care le-au avut si cele biblice si sa fie intelese atat de el cat si de toata multimea.Ce parere aveti despre asta:
"”Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci ispititi duhurile de sunt (sau nu) de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume” (I Ioan 4, 1),si cum stiti care este acel proroc adevarat?

vorbirea prin duhul sfant sau prorocia poate fi pentru o persoana sau pentru o adunare intreaga.
e adevarat , sunt multi proroci mincinosi in ziua de azi, nu contesta nimeni acest fapt, dar atunci cand ti se vorbeste tie, simti cercetarea duhului sfant.Nu stiu cum sa explic , dar simti ca parca nu mai stai cu picioarele pe pamant, desi esti perfect constient de ce se intmapla in jur.La fel s eintampla si cu vorbirea in limbi: gura ta vorbeste, dar mintea poate gandi separat, parca cele doua nu au nici o legatura intre ele.
De asemenea, prorociile trebuie sa fie in conformitate cu biblia, altfel nu pot veni de la Dumnezeu.
Prorociile adevarate ajung sa se implineasca.Mie mi s-a intamplat ca azi sa-mi spuna si maine sa mi se intample, chiar daca pe moment nu intelesesem despre ce e vorba.

In legatura cu faptul ca penticostalii incearca sa atraga si pe altii, e normal.Biblia ne indeamna sa spunem si altora despre Isus Hristos, despre Dumnezeu.Nu vad nimic gresuit in acest lucru.Dar fiecare poate sa primeasca sau nu.
flori1972
Scris: Thursday, October 28, 2010 7:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Anabella wrote:
am ascultat-o Flori am plans intr-una cat a tinut.....

ma bucur ca ti-a placut ,cunosc bine aceasta familie si de dinainte si dupa schibare ,e o minune ce sa petrecut cu ei pupici
Fluturas
Scris: Thursday, October 28, 2010 8:21 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
si completare la ce a scris bereea,vorbirea in limbi poate fi o multumire,o rugaciune pentru o alta persoana,o convorbire intre tine si Dumnezeu,unde vorbeste duhul nu mintea
prorociile adevarate se implinesc poate in cateva minute,dar poate dura si ani.dar cand ti se proroceste,asta o simti si stii ca este pentru tine

in matei 4:19 scrie: "El le-a zis: Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni"

shirel
Scris: Thursday, October 28, 2010 10:08 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Da,iubitele am inteles care este treaba cu vorbitul in limbi.Eu v-am spus nu am nimic impotriva acestor mesaje numai ca vazand cu mai multi deodata vorbesc prin Duhul sfant si numai intr-o biserica deci eu vorbesc de biserica unde asistasem si eu mi se pare ceva iesit din comun de ce fiindca era un intreg haos toti vorbeau ,borboroseau ceva neinteles strigau urlau bateau din palme si ceilalti stateau parca gata sa nu le cada cerul pe ei de frica .Ceea ce ma mira fiindca ce cunosc eu este un D-zeu ordonat care si-a construit lumea dupa un anumit plan si dupa anumite legi asa cum ne-a construit si pe noi deci foarte inteligenti la fel ca si corpul si mintea noastra pe care o folosim oare prin astfel de mijloace cauta D-zeu sa-si raspandeasca daruriile si adevarurile sale si sa-si descopere tainele sale?Tot D-zeu ne-a creiat mintea si gandirea sanatoasa ,vocea limpede pentru a avea putintza sa descoperim prin ele adevarul si pentru a-i aduce laude ,deci aceste limbi care de obicei sunt neintelese pe moment sau mai tarziu sau peste cativa ani mi se par necunoscute ca ar fi de la un D-zeu asa cum il cunoastem cu totii indiferent de religie. De cand vrea El sa ne descopere ceva ce n-am putea afla altfel, sau atunci cind ne cere sa ne rugam cit mai cu caldura, oare alege El cai intunecate si neintelese de noi? In loc de a ne deschide mintea si de a ne dezlega cit mai mult limba, sa le intunece si sa le lege El oare pe amindoua? Ce minte sanatoasa ar putea crede ca sa fie aceasta placerea cea mai mare si semnul celei mai mari iubiri catre noi?
Mai am o intrebare mai sunt si alte biserici care vorbesc in limbii sau numai la voi?Crestinii de ce nu au si ei aceste daruri si ei sunt foarte credinciosi,hai eu nu ma bag ras ras fiindca deja v-am explicat ca noi nu credem in Isus ca mantuitor asa ca de noi nu ma mir!sic hohot shohot i inca asta ne-ar mai trebuii si asa deabia ne mai intelegem in limba noastra hohot hohot hohot
shirel
Scris: Thursday, October 28, 2010 10:34 PM
Nivel

Inca o mica intrebare care a fost primul om care a vorbit in limbii in istoria penticostalilor si de unde va este originea cultului in Noul testament ?am citit ceva la inceput dar cred ca mai trebuie sa citesc inca o data sa inteleg mai bine si care este diferntza intre voi si celelalte biserici ,ce aveti voi si nu au ei cum s-ar spune ca totusi stiu ca credintza si iubirea de Isus se afla peste toate aceste culte sau biserici cum le denumiti voi.
Scuze daca incep sa pun prea multe intrebari dar chiar ma intereseaza subiectul!pupici
bereea
Scris: Friday, October 29, 2010 8:22 AM
Nivel

M-a amuzat chestia cu batutul din palme si cazutul cerului in cap.La noi in biserica nu se intampla asa ceva.Nu trebuie confundat vorbitul in limbi cu prorocia pentru ca nu este una si aceeasi.
Pentru a putea vorbi in limbi trebuie sa ai botezul cu Duhul sfant, botez care s ecere direct lui dumnezeu si pe care il poti primi sau nu.unii il cer pentru zei de ani si nu-l primesc, evident pentru ca n au o viata destul de curata.Sunt multi crestini dupa evanghelie sau baptisti care vorbesc in limbi si au acest botez, dar , din cate stiu eu, conducatorii bisericii lor spun ca acest botez s ecapata automat in momentul cand primesti botezul in apa.Nu sunt prea informata in acest domeniu, poate stiu mai mult alte fete.
Biserica penticostala este denumita si biserica apostolica, deci noi urmam invataturile apostolilor.N-am Biblia la mine , dar revin cu alrte amannte, daca nu o fac intre timp alte fetepupici
miriam
Scris: Friday, October 29, 2010 8:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
shirel wrote:
Inca o mica intrebare care a fost primul om care a vorbit in limbii in istoria penticostalilor si de unde va este originea cultului in Noul testament ?am citit ceva la inceput dar cred ca mai trebuie sa citesc inca o data sa inteleg mai bine si care este diferntza intre voi si celelalte biserici ,ce aveti voi si nu au ei cum s-ar spune ca totusi stiu ca credintza si iubirea de Isus se afla peste toate aceste culte sau biserici cum le denumiti voi.
Scuze daca incep sa pun prea multe intrebari dar chiar ma intereseaza subiectul!pupici

In Noul testament, prima vorbire in limbi este consemnata la faptele apostolilor, cap 2 cu titlul "Pogorarea Duhului Sfant", ceea ce toata crestinatatea numeste Rusaliile sau ziua cincizecimii si se sarbatoreste si in ziua de azi.
Aaa... si ca diferenta intre noi si alte biserici, este faptul ca ei cred ca acest dar al vorbirii in limbi a incetat, insa noi nu.computerlove
Fluturas
Scris: Friday, October 29, 2010 9:27 AM

shirel,voi credeti ca Isus a fost prooroc.inseamna ca atunci credeti in prooroci,sau cel putin ca au fost prooroci.ioel a fost tot prooroc si el a proorocit asta.scrie in ioel 2:28,29:"voi turna Duhul Meu peste orice faptura,fiii si fiicele voastre vor proorocii,batranii vostrii vor visa visuri,si tinerii vostrii vor avea vedenii.chiar si peste robi si peste roabe voi turna Duhul Meu,in zilele acelea"

despre felul cum reactioneaza unii,am auzit si eu de ce vorbesti tu,dar personal inca nu am vazut.la biserica noastra sunt ceva mai linistiti.eu nu ii condamn,atata timp cat intr-adevar Duhul Sfant ii "cutremura" si nu e o prefacatorie.eu cand am primit pastorul a zis ca abea m-a auzit,deci o poti face si in liniste,fara sa urlii.Dar tot in Biblie scrie ca "omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu,caci pentru el sunt o nebunie,si nici nu le poate intelege,pentru ca trebuiesc judecate duhovniceste"(1 corinteni 2:14)

despre origine,au spus fetele.pentecost inseamna cincizecime,deci de la rusalii,sau ziua cincizecimii
ingerash
Scris: Friday, October 29, 2010 11:32 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am o intrebare:voi aveti restrictii de la fumat,bautura,carne?
Fluturas
Scris: Friday, October 29, 2010 11:37 AM

ingerash wrote:
Am o intrebare:voi aveti restrictii de la fumat,bautura,carne?

carne nu,bautura si fumat da
shirel
Scris: Friday, October 29, 2010 1:02 PM
Nivel

Fetelor multumesc de raspunsuri !! eu una sunt bucuroasa pentru voi ca aveti aceste daruri si sunteti mai deosebiti si mai ales fiindca credeti in ele .Eu sunt multumita pentru mine si fara aceste daruri de care nici nu cred ca as avea nevoie avand legatura directa cu Creatorul si nu pentru ai cere ceva sau pentru a primi raspunsuri asta o fac doar in caz de mare nevoie ci de ai multumi ca este cu mine si ca face parte din lumea mea si ca sunt traiesc asa cum a vrut el.Fluturas noi nu il consideram pe Isus profet el era evreu ca si noi care a invatat anii intregi cu cei mai destepti rabini de pe vremea aceea nu mai mult de atat.
Mai intreb si eu ceva pe langa intrebarea lui ingeras,de ce nu se fumeaza si nu se bea la voi ,nici macar vin rosu ,aa aveti rugaciuni inaintea si la sfarsitul mesei .Care sunt sarbatoriile pe care le sarbatoriti ?
Hai povestiti mai multe eu sunt tare interesata sa aflu.Ce prorocii ati avut pana acuma si daca sunt scrise undeva ?
Hai ca am inceput si eu sa va innebunesc cu intrebarile dar sa stiti ca sunt puse din dragoste si de a afla ceva mai nou si interesant.
bereea
Scris: Friday, October 29, 2010 11:16 PM
Nivel

shirel wrote:
.
Mai intreb si eu ceva pe langa intrebarea lui ingeras,de ce nu se fumeaza si nu se bea la voi ,nici macar vin rosu ,aa aveti rugaciuni inaintea si la sfarsitul mesei .Care sunt sarbatoriile pe care le sarbatoriti ?
Hai povestiti mai multe eu sunt tare interesata sa aflu.Ce prorocii ati avut pana acuma si daca sunt scrise undeva ?
.

16Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi?

(1 corinteni 3:16)

din cate se vede trupul nostru este considerat de catre Dumnezeu templul Duhului Sfant, deci un loc care trebuie pastrat curat si neintinat.Fumatul produce dependenta, otraveste corpul, deci de ce ar trebui sa fie ceva placut lui Dumnezeu?

17Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfânt: si asa sunteti voi.

Avem noi vreun drept sa ne otravim trupul?Stim cu totii la ce poate duce fumatul.

Despre bautul de vin am sa va spun parerea mea personala, pe care poate altii nu o impartasesc.Biblia nu ne interzice sa bem vin, dar cu masura.Penticostalii italieni, de exemplu, beau un pic de vin la masa.Dar romanul nu stie sa se opreasca si probabil din aceasta cauza nu prea este permis.De asemenea, nu ne este permis sa ne imbatam.Si va dau urmatoarele exemple:

8Diaconii, de asemenea, trebuie sa fie cinstiti, nu cu doua fete, nu bautori de mult vin, nu doritori de câstig mârsav: (1 Timotei 3:8)

23Sa nu mai bei numai apa, ci sa iei si câte putin vin, din pricina stomacului tau, si din pricina deselor tale îmbolnaviri. (1 Timotei 5:23)

Biblia ne invata ca daca pentru cineva faptul ca poate bei vin este un prilej de poticnire mai bine sa nu o faci:

21Bine este sa nu manânci carne, sa nu bei vin si sa te feresti de orice lucru, care poate fi pentru fratele tau un prilej de cadere, de pacatuire sau de slabire
(Romani 14:21)

Sa nu guste nici un rod din vita, sa nu bea nici vin, nici bautura tare, si sa nu manânce nimic necurat; sa pazeasca tot ce i-am poruncit." (Judecatori 13:4)

Nu ni se permite sa ne imbatam, sa ne pierdem capul .Betia este socotit un pacat si este pus laolata cu uciderea, curvia, inchinarea la idoli, etc.

18Nu va îmbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh.
(Efeseni 5:18)

Ce sarbatori avem? Nasterea domnului(Craciunul) si Invierea Domnului (pastele - impropriu spus)

Personal cred ca Isus este fiul lui dumnezeu si nu un simplu evreu invatat.El a facut miracole pe care nimeni nu le-a mai facut.Si face miracole si in ziua de azi (la noi in biserica tocmai a fost vindecata de cancer mama a trei copii.a fost vindecata doar prin rugaciune, fara nici un fel de tratament.).Mesajul lui Isus este unul de dragoste, ne invata sa iubim aproapele nostru si sa incecam sa facem numai bine.De aceea eu cred ca el a adus dragostea si pacea pe acest pamant.Ca fiecare intelege acest lucru in alt mod asta e alta treaba.
eu cand ma rog o fac pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot , nu ca sa-i cer raspunsuri .Da, e adevarat ca il rog sa-mi binecuvanteze familia cu sanatate, cu dragoste, dar nu cred ca e ceva gresit in asta.Si daca in timpul rugaciunii apare si vorbirea in limbi atunci inseamna ca legatura mea cu El este si mai stransa si ma simt si mai aproape de El.
bereea
Scris: Friday, October 29, 2010 11:26 PM
Nivel

Noi nu avem atat de multe sarbatori pentru ca nu credem in sfinti.Biblia spune in 1 Timotei 2:5 :"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oamnei :omul Isus Hristos" si in 1 Ioan 2:1 "...avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit".Eu inteleg prin aceasta ca singurul caruia ne putem ruga si a carui cuvant are valoare in fata lui dumnezeu este fiul sau.Nicaieri in biblie nu ni s espune ca putem sa ne inchinam altuiva , fie Maria, mama lui Isus , fie alti asa-zisi sfinti.
shirel
Scris: Saturday, October 30, 2010 8:44 AM
Nivel

Bereea,multumesc iubita daca voi mai avea intrebari voi reveni pupici pupici aaa si cred ca sigur voi avea!sic ras

Ce inseamna "Tata Mijocitor"de ce se spune asa de unde provine denumirea asta de Mijlocitor ci a tradus asa?

Ce repede am revenit,nu?ras Bereea sa nu crezi ca vreau sa fac o provocare sau ceva dar ma intereseaza sa inteleg mai mult denumirile care sunt folosite in cultul vostru cum si in alte religii,si noi avem mai multe denumiri date lui D-zeu dar nu avem voie sa le folosim fara folos doar in rugaciune le pronuntam . pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.