cultul penticostal
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Tuesday, September 2, 2008 7:33 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
fara a face vreo reclama,sau de a va atrage de la religia voastra(pentru ca respect religia fiecareia )am hotarat sa prezint putin religia noastra..stiu ca sunt foarte multi oameni care au intrebari sau diferite pareri despre asa numitii"pocaiti",si sper ca prin aceste prezentari sa raspund la unele intrebari si mai ales sa vedeti cat de diferit e de alte religii
sursa e de aici,dar totusi incerc sa si dezvolt un pic sa fie pe intelesul fiecareia

CULTUL PENTICOSTAL - Biserica lui Dumnezeu Apostolica
Penticostalismul este o continuare a miscarii de "redesteptare" a credintei, care a avut loc în secolul trecut. Pe la 1900, predicatorul american Charles F. Parham a început sa sustina ca asupra celor credinciosi coboara Duhul Sfânt, acestia capatând darul vorbirii în limbi ne învatate (glosolalia). Conform Bibliei, acest dar a fost primit de apostoli în ziua cincizecimii (ziua coborârii Duhului Sfânt, Rusaliile). Întrucât a cincizecea zi se traduce în limba greaca prin "penticosta", adeptii noii miscari religioase au adoptat denumirea de penticostali. Din S.U.A. miscarea penticostala s-a raspândit si în Europa, mai ales în Germania si Norvegia. Numarul credinciosilor a crescut relativ repede, de la circa 1.000 în 1906 la peste 350.000 în 1936. Prima comuniune penticostala din România a aparut în localitatea Paulis, judetul Arad, în anul 1922. În pofida unor persecutii la care a fost supusa înainte si mai ales în timpul celui de al doilea razboi mondial, credinta penticostala s-a extins treptat în mai multe regiuni ale tarii, în special în nordul Moldovei, în Banat si Crisana. Asociatia credinciosilor penticostali s-a constituit în anul 1924. Si acest cult, ca si celelalte culte evanghelice, a avut de suferit, mai ales în timpul celui de al doilea razboi mondial, când multi pastori au fost trimisi în închisoare s-au lagare. Dupa 23 august 1944, Cultul Penticostal functioneaza în legalitate. În anul 1950, Biserica Penticostala a fost recunoscuta legal. Conform credintei penticostale, la baza vietii spirituale a fiecarui credincios trebuie sa stea convertirea personala, dupa care, apoi, se face botezul prin cufundare în apa, în numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfânt. Ceea ce constituie specificul acestui cult este propovaduirea si exercitarea botezului cu Duhul Sfânt, care se primeste în urma rugaciunilor prin staruinta si credinta ca primesti acest dar de la Dumnezeu, marturisirea experientei darurilor Duhului Sfânt, care pot sa-si faca simtita prezenta în cadrul serviciilor divine, precum si obtinerea vindecarilor divine prin rugaciune, cu credinta.

Aparitia în România
Ideile penticostale au patruns în tara noastra din Ungaria. Primul român, considerat întemeietorul penticostalilor la noi, a fost aradeanul Pavel Budeanu, plecat înainte de 1910 în America, unde a ajuns în contact cu penticostalii si a îmbratisat doctrina lor. Întors în tara, cu sprijinul unor maghiari mai înstariti a întemeiat prima comunitate. Un alt personaj important a fost pastorul baptist Ioan Bododea din Brailita, care, atras de "vorbirea în limbi", abandoneaza baptismul si se intituleaza "seful" Bisericii lui Dumnezeu cea Apostolica. Traduce o profesiune de credinta penticostala intitulata "Declararea fundamentului adevarat al Bisericii lui Dumnezeu", initiaza doua tiparituri "Glasul adevarului" si "Stiinta sfintilor". În 1925, prin decizia Ministerului Cultelor si Artelor, au fost interzisi în România, dar, cu toate acestea, au functionat clandestin; au fost scosi în afara legii si în anul 1942. O parte din ei s-au organizat în cadrul cultului baptist, în timp ce altii, în ascuns, îsi tineau adunarile noaptea. În 1945, într-o conferinta la Arad, s-a decis înfiintarea Asociatiei Religioase Penticostale si reeditarea revistei "Vestitorul Evangheliei". În fruntea asociatiei a fost ales Gheorghe Bradin, ca presedinte. În 1949 existau trei organizatii: Asociatia "Biserica lui Dumnezeu Apostolica Penticostala", asociatia "Crestinii botezati cu Duhul Sfânt" si asociatia "Ucenicii Domnului Isus Hristos". În 1950 au primit recunoasterea juridica sub numele de Cultul Penticostal sau Biserica lui Dumnezeu cea Apostolica. Dupa 1989, prin reîntoarcerea unor penticostali plecati în Apus si prin înlocuirea capilor "compromisi", miscarea penticostala a devenit mult mai activa.
ingerash
Scris: Tuesday, September 2, 2008 7:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Am vazut si aici in Ballymena,Irlanda de Nord,biserica Penticostala.Merg foarte multi romani.ras
Eu respect fiecare religie si nu criticpupici angel
Fluturas
Scris: Tuesday, September 2, 2008 7:57 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
inger7 wrote:
Am vazut si aici in Ballymena,Irlanda de Nord,biserica Penticostala.Merg foarte multi romani.ras
Eu respect fiecare religie si nu criticpupici angel

da,si aici sunt peste 1000 de romani care merg la biserica.voi mai reveni cu alte chestii interesante,dar acum nu mai am timp,imi plang in spate amandoi copii(se batras)
TeosOf
Scris: Tuesday, September 2, 2008 9:27 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Mama mea are o prietena care practica acest cult si eu sunt prietena cu copiii ei. In adolescenta ne vedeam f des, acum mai putin, se inteleg motivele. Atunci mergeam cu ei, aproape in fiecare duminica, la biserica lor si-mi placea ce le vorbea pastorul. Am fost si la o inmormantare si mi-a placut ca se canta. De la ei am primit prima Biblie, ca pe vremea lui Ceausescu nu aveam de unde sa o cumpar.
Si eu respect si nu critic nicio religie, doar daca aud ca "noi suntem cei mai buni", nu mai stau de vorba cu respectivul/respectiva.
t-mihaela
Scris: Tuesday, September 2, 2008 9:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Mama mea "s-a pocait"pe la 36 de ani,nu ne-a obliat niciodata sa mergem la biserica ei, ne lua din cand in cand daca vroiam ,daca nu vroiam se ducea singura.Eu am fost de mica multireligioasa sic mergeam la catolici,la ortodocsi, la penticostali, evanghelisti ...de asta m-am maritat cu atata usurinta cu un musulman alcool Religia fiecruia e in suflet, e o chestiune intima .Nu ma ma deranjeaza cei are vin si incearca sa-ti scimbe religia pt ca acum ii inteleg,cred cu tarie ca a lor e perfecta dar uita ca nu e perfecta pentru tine.Toleranta pentru religie ,culturi ,rasa etc e o lectie pe care umanitatea inca n-a invatat-o thumleft
oanalaurisa
Scris: Tuesday, September 2, 2008 9:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Mesaje: 5597
t-mihaela wrote:
Toleranta pentru religie ,culturi ,rasa etc e o lectie pe care umanitatea inca n-a invatat-o thumleft


Subscriu!
Mela
Scris: Tuesday, September 2, 2008 11:27 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mesaje: 13514
pe mine ma deranjau cei care veneau cu predici despre religia lor,cand stateam la mama imi bateau in usa macar o data pe saptamana.sincer,nu mi se pare ceva de bun-simt,eu nu am vazut grupuri de ortodocsi sa mearga sa deranjeze omul acasa la orice ora din zi.vine popa o data pe an sa sfinteasca casa si ajunge.
tati meu e preot ortodox,dar nu mi-a impus niciodata sa ma duc la biserica,am mers si o sa merg pentru ca simt nevoia sa-mi mai linistesc sufletul,pentru ca acolo ma simt mai aproape de Dumnezeu.
nu mi-a interzis sa intru in alte biserici,nu mi-a tinut teorii cum ca unele religii nu sunt bune,deci nu am nimic impotriva nimanui,eu ma rog in continuare Dumnezeului meuangel
Fluturas
Scris: Wednesday, September 3, 2008 12:44 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
chestia e ca,in Biblie scrie ca e de datoria noastra sa spunem lumii despre Isus,dar sunt convinsa si eu ca nu pot obliga omul sa se pocaiasca.stiu,sami,spui de iehovisti,ei au obiceiul asta,si aici umbla,si ai dreptate,daca odata stai de vorba cu ei,pe urma tot pe cap iti stau.ei au o alta mentalitate,total diferita de a noastra,tin minte ca aveam o vecina in tara care ii mai povestea mamei mele despre credinta lor

t-mihaela wrote:

Toleranta pentru religie ,culturi ,rasa etc e o lectie pe care umanitatea inca n-a invatat-o

da,cat eram copila tin minte cat plangeam si ma enervam pe colegi si "prieteni"cand imi spuneau "pocaita".acum ,pot spune ca ar trebui sa plang pentru ca nu sunt destul de pocaita,sunt atatea lucruri pe care ar trebui sa le fac si nu le fac
Fluturas
Scris: Wednesday, September 3, 2008 1:07 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
si continui cu descrierea...
ANGAJAMENTE DOCTRINARE:
1.Pocainta:[Marcu 1:15("S-a implinit vremea si Imparatia lui Dumnezeu este aproape.Pocaiti-va si credeti in Evanghelie")
Pocainta este schimbarea gândirii, a scopului si a pozitiei în bine fata de Dumnezeu. Este o porunca divina si înseamna întoarcerea la Dumnezeu de pe caile ratacitoare a firii umane, cainta pentru viata traita în pacat si recunostinta fata de Dumnezeu. O pocainta sincera marturiseste si paraseste pacatul
Pocainta transforma întreaga personalitate si schimbarea trebuie sa aiba loc în:
-Gândire
-Sentimente
-Vointa
2.Nasterea din nou:Ioan 3:3("Adevarat,adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste din nou,nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu)
Pentru ca omul sa poata trai dupa voia lui Dumnezeu si pentru ca firea lui cea veche sa fie dezbracata de puterea ei, el trebuie sa fie nascut din nou, adica din Dumnezeu. Transformarea sufleteasca în fiinta omului este efectuata de Duhul Sfânt prin Cuvântul lui Dumnezeu.
3.Innoirea:Romani 12:2("Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia,ci sa va prefaceti,prin innoirea mintii voastre,ca sa puteti deosebi bine voie lui Dumnezeu:cea buna,placuta si desavarsita.")
Este transformarea facuta de Duhul Sfânt în inima celui ce crede în Dumnezeu.
4.Justificarea:Romani 5:1("deci,fiindca suntem socotiti neprihaniti,prin credinta,avem pace cu Dumnezeu,prin Domnul noastru Isus Hristos")
Prin credinta în Domnul Isus si acceptarea jertfei Lui Dumnezeu, Tatal te socoteste ca fiind neprihanit - adica fara nici o vinovatie înaintea Lui.
5. Sfintirea
E darul ceresc în urma faptului de a fi socotit neprihanit de Dumnezeu. Biblia declara ca orice om întors la Dumnezeu, curatit, iertat si nascut din nou este considerat ca sfintit de Dumnezeu Tatal, prin jertfa Domnului Isus Hristos.
6.Botezul in apa:Marcu 1:9(“In vremea aceea,a venit Isus Nazaretul Galileii,si a fost botezat de Ioan in apa”)
Oricine crede potrivit Evangheliei urmeaza aceasta porunca biblica, cerând sa fie botezat în apa. Se face în numele Tatalui, al Fiului si a Duhului Sfânt, printr-o singura scufundare în apa. Doctrina Bisericii Penticostale nu învata si nu este de acord cu botezul facut copiilor mici. Copiii mici sunt adusi în Biserica pentru a se cere binecuvântarea Domnului peste ei
7.Botezul cu Duhul Sfant:Matei 3:11(…dar Celce vine dupa mine,este mai puternic decat mine,si eu un sunte vrednic sa-I duc incaltamintele.El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc)
Dupa ce inima a fost curatita prin sângele lui Isus si înnoita prin lucrarea nasterii din nou, botezul cu Duhul Sfânt este o umplere cu putere pentru slujire si pentru marturisirea lui Isus
Acest botez trebuie cerut si asteptat prin trairea unei vietii sfinte înaintea lui Dumnezeu. Botezul cu Duhul Sfânt este trairea unei experiente deosebite cu Dumnezeu de care poate beneficia orice om care a experimentat în viata lui pocainta si nasterea din nou.
8.Vorbirea in alte limbi:Fapte 2:4(“Si toti s-au umplut de Duh Sfant,si au inceput sa vorbeasca in alte limbi,dupa cum le da Duhul sa vorbeasca”)
Este semnul initial al botezului cu Duhul Sfânt. Ca dar al Duhului Sfânt, vorbirea în alte limbi este o vorbire fluenta, cursiva si inteligibila. Cel care vorbeste în alte limbi este pe deplin constient. Vorbirea în alte limbi trebuie sa fie în contextul unei vieti traite în sfintenie. Ea trebuie sa fie diferentiata de alte vorbiri în limbi care nu sunt inspirate de la Duhul Sfânt.
9.Darurile Duhului Sfant
Din Sfintele Scripturi reiese ca Duhul Sfânt are daruri pe care El le împarte credinciosilor dupa cum voieste. Darurile Duhului Sfânt sunt date credinciosilor în vederea lucrarii de slujire. Nu toti credinciosii primesc astfel de daruri, însa toti sunt chemati a le dori si a umbla pe calea cea mai aleasa a dragostei.
10.Roada Duhului Sfant:Galateni 5:22-23(“Roada Duhului,dimpotriva,este:rabdarea,bucuria,pacea,indelunga rabdare,bunatatea,facerea de bine,credinciosia,blandetea,infranarea poftelor…”)
Roada Duhului este semnul unei vieti sfinte. Dupa ce am devenit copii a lui Dumnezeu trebuie sa ne lasam cârmuiti de Duhul Sfânt pentru a putea rodi. Acolo unde nu este roada Duhului Sfânt, nu poate fi o viata placuta lui Dumnezeu. Roada este necesara pentru identificarea relatiei cu Dumnezeu.

urmeaza continuarea....
Fluturas
Scris: Wednesday, September 3, 2008 1:56 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
11. Semne si Minuni:Evrei 2:4(“In timp ce dumnezeu intarea marturia lor cu semne,puteri si ferurite minuni,si cu darurile Duhului Sfant,impartite dupa voia Sa!”)
Sunt lucrari care apartin lui Dumnezeu si pe care El le face prin credinciosii alesi în mod special pentru aceasta
12. Vindecarea Divina:Psalmul 103:3(“El iti iarta toate faradelegile tale,El iti vindeca toate bolile tale”)
Este data prin jertfa Domnului Isus pentru toti cei mântuiti. Rugaciunea pentru bolnavi si ungerea cu untdelemn este un asezamânt rânduit de Domnul Isus si de apostoli. Pentru cei care cred, vindecarea intra în acelasi plan de mântuire ca si iertarea pacatelor. De aceea Biblia îndeamna ca în caz de boala credinciosii pot chema presbiterii sa se roage pentru ei, ungându-i cu untdelemn în Numele Domnului. Aceasta nu înseamna ca cei credinciosi combat asistenta medicala, dimpotriva ei recunosc în ea ca fiind un instrument de vindecare în mâna lui Dumnezeu . Cauzele bolilor pot fi pacatul, atac din partea diavolului, calcarea unor legi naturale, o pedeapsa a Domnului, batrânetea, o încercare îngaduita de Domnul. Caile de vindecare pot fi pe cale naturala, prin contributia noastra cu tratament sau odihna, sau pe cale supranaturala în urma interventiei spontane a lui Dumnezeu.
13. Cina Domnului - Matei 26:26-29(“Pe cand mancau ei,Isus a luat o pine;si,dupa ce a binecuvantat,a frant-o si a dat-o ucenicilor,zicand:Luati,mancati,acesta este trupul Meu.Apoi a luat un pahar,si,dupa ce a multumit lui Dumnezeu,li i-a dat zicand:Beti toti din el;caci acesta este sangele Meu,sangele legamantului celui noi,care se varsa pentru multi,spre iertarea pacatelor!)
Cina Domnului reprezinta noul legamânt în jertfa Domnului Isus, jertfa care a fost data pentru omenirea întreaga. Cei care participa la acest act trebuie sa stie ca vrednicia lor este în jertfa Domnului Isus dar se cere si din partea lor o cercetare launtrica înaintea acestei lucrari. Actul cinei se poate oficia ori de câte ori este posibil, fara deosebire de zile sau data
14. Spalarea picioarelor –Ioan 13:4-17
Dupa cina Domnul Isus a spalat picioarele ucenicilor Sai. Acesta nu este doar un obicei traditional în Israel ci si un act care trebuie practicat în semn de umilinta si dragoste frateasca, constienti în acelasi timp ca este si un act de slujire
15. Zeciuiala si darnicia
Din punct de vedere biblic noi nu suntem posesori, ci numai administratori a ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Darnicia este o rânduiala biblica în baza careia fiecare credincios este dator sa sustina Biserica si lucrarea Domnului .Învatatura Vechiului cât si a Noului Testament arata foarte clar ca a zecea parte din venitul nostru apartine lui Dumnezeu .
16. A doua venire a Domnului Isus
16.1 Rapirea Bisericii. Isus va veni în vazduh. Cei morti în Domnul vor învia si împreuna cu cei vii care sunt copii a lui Dumnezeu vor fi rapiti împreuna cu El în nori, dupa ce în prealabil a avut loc procesul schimbarii fizice.Rapirea este faza care cuprinde venirea secreta a lui Isus în vazduh în vederea rapirii Bisericii Sale.Biserica va fi în cer la nunta Mielului unde va fi rasplatita
16.2. Venirea vizibila a lui Isus. Dupa nunta Mielului, împreuna cu Mireasa Sa, va avea loc aratarea lui Isus pe norii cerului, pentru instaurarea împaratiei de o mie de ani . Isus intervine pentru a salva Israelul si a întemeia Împaratia de o mie de ani, timp în care pamântul întreg va fi stapânit de o pace deplina. În acest timp satan va fi legat. La sfârsitul miei de ani, satan va fi dezlegat. În urma multor evenimente care vor avea loc în aceasta perioada va avea loc judecata lui Dumnezeu cu privire la satan si la toti cei al caror nume nu a fost scris în Cartea Vietii. Sentinta judecatii lor va fi iazul de foc, adica moartea a doua. În urma acestor evenimente escatologice, pamântul si cerul vor fi reânnoite, pe tot întinsul noului Univers va locui neprihanirea, moartea nu va mai fi, va începe vesnicia lui Dumnezeu
17. Viata vesnica-Matei 25:46(“Si acestia vor merge in pedeapsa vecinica,iar cei neprihaniti vor merge in viata vecinica”)
Va fi rasplata pentru cei care au trait o viata sfânta de neprihanire
18. Pedeapsa vesnica-Matei 25:41(“…Duceti-va de la Mine blestematilor in focul cel vesnic,care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui”)
Va fi plata pentru cei pacatosi care nu au trait conform voii lui Dumnezeu
19. Abtinerea totala-Proverbe 20:1(“Vinul este batjocoritor,baututrile tare sunt galagioase;oricine se imbata cu ele un este intelept)
De la fumat, droguri si bauturi alcoolice
20. Mâncare si bautura-Romani 14:3(“Cine mananca sa un dispretuiasca pe cine un mananca;si cine un mananca sa un judece pe cine mananca”)
Ca si oameni credinciosi se cere a fi cumpatati în aceste aspecte
21. Ziua Domnului
Isus a înviat din morti duminica, în prima zi a saptamâni ai Biserica primara se strângea duminica pentru serviciile divine
22. Simplitatea (modestia)
Conform cu ideea Biblica, modestia este o calitate spirituala launtrica, exteriorizata printr-o traire cuviincioasa în toate aspectele vietii. Credinciosii trebuie sa urmareasca a fi un exemplu pozitiv pentru societatea în care traiesc.
23. A nu apartine unor secte religioase secrete

24. Casatoria si recasatoria
Casatoria este instituita de Dumnezeu si este legamântul dintre un barbat si o femeie. Prin casatorie cei doi devin un singur trup si au datoria de a se ajuta si iubi reciproc. Conform Scripturilor fiecare este liber sa decida cine sa-i fie partenerul de viata cu o singura conditie, sa fie în Domnul. Casatoria se oficiaza în Biserica numai în urma casatoriei civile. Nu sunt admise: casatoria unui credincios cu un necredincios, concubinajul, desfrâul, necuratia, avorturile, prostitutia, homosexualitatea si lesbianismul.
Casatoria nu se poate deslega decât în cazul când unul din cei doi a cazut în pacat de curvie (adulter) dovedit sau când unul din cei doi soti au încetat din viata. Domnul Dumnezeu uraste despartirea, asa ca ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparteasca.
25. Postul
Este abtinerea de la mâncare si bautura de orice fel pe un timp hotarât de fiecare în parte. El are ca scop însotirea rugaciunii pentru apropierea de Dumnezeu.
26. Atitudinea noastra fata de alte confesiuni religioase
Fluturas
Scris: Wednesday, September 3, 2008 2:02 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
sper ca ati citit si ati intele cat de cat cum este de fapt aceasta religie.daca nu...daca aveti vreo intrebare...cu mare placere va raspund

ps:am mai spus si la inceput,nu vreau sa ma laud cu asta,dar stiu cat de diferita e religia noastra de cea ortodoxa,si asa cum de multe ori nici eu nu inteleg de ce la ortodoxi e asa,exact asa poate va intrebati si voi de ce la noi se fac toate astea
priviti si aceste filmulete.sunt cantari din biserica noastra:
http://www.youtube.com/watch?v=MWu-Cx7JemI
http://www.youtube.com/watch?v=FkCgXKpJCCQ
t-mihaela
Scris: Thursday, September 4, 2008 5:54 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
butterfly wrote:

ps:,nu vreau sa ma laud cu asta,dar stiu cat de diferita e religia noastra de cea ortodoxa,


Cum adica diferita?oare

Tocmai azi am fost acostata pe strada de doi baietani cu costum si cravata ,eu ii cunosc de departe ca sunt misionari si vroia sa-mi explice luna de pe cer...in fine,l-am intrebat daca a vazut masina de inghetata prin preajma ca am auzit clopotelul dar nu vad masina si i-am data de inteles ca ii inteleg durerea dar eu sunt musulmanca :018: Sunt politicosi, nu-ti bat la usa , te intreaba daca vrei sa stai de vorba , daca ai timp. intr=o zi chiar n-aveam treaba ,eram cu Daria la joaca si l-am lasat sa-mi explice sensul existentei alcool Si cel mai important si de bun simt mi se pare ca uite ei nu stiu "cat de diferita" e religia lor de alte religii, nu aduc in discutie aspectul asta niciodata, spun ce au de spus dar fara comparatii .sic
Fluturas
Scris: Thursday, September 4, 2008 3:19 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
t-mihaela wrote:


Cum adica diferita?oare

cand am spus diferita,ma refeream la obiceiuri,si daca ai fost intr-o biserica penticostala,atunci cunosti obiceiurile aproximativ,si stii la ce m-am referit.
parerea mea personala e ca nu conteaza religia,conteaza cum e inima ta inaintea lui Dumnezeu,trairea ta si relatia ta cu El

sper sa nu te superi pe mine
bereea
Scris: Sunday, September 7, 2008 1:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Si eu sunt penticostala .M-am pocait din propria convingere la 23 de ani in urma unor experiente personale avute cu Dumnezeu.
si sunt recunoscatoare celor care mi-au vorbit de dumnezeu, celor care mi-au aratat ca Dumnezeu este dragoste .
Lilly of the valley
Scris: Sunday, September 7, 2008 1:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
t-mihaela wrote:
.... Religia fiecruia e in suflet, e o chestiune intima .....Toleranta pentru religie ,culturi ,rasa etc e o lectie pe care umanitatea inca n-a invatat-o thumleft



Cand o sa invete lectia asta nu vor mai fi razboaie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.