Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| aurishta wrote:Roxana, nu vreau sa te critic, se pare ca ai niste vederi mai conservatoare cu privire la tinuta.
Ce finuta esti! Mie mi se pare o atitudine dusa la extrem, cu atat mai mult cu cat singurele postari de pe forumul asta parca vor in mod intentionat sa scoata in evidenta acest lucru. Nu stiu daca sa o iau sau nu de buna insa... mi-e mila de bietul copil chiar si intr-o situatie ipotetica. Iar fotografiile... de unde sunt luate toate fotografiile alea de pe net? Ca niciuna nu e facuta cu aparatul prorpiu?! Ai dreptate cu faptul ca cei ce fac nota discordanta sunt tinta rautatilor si nu as vrea sa stiu ce atmosfera e in casa aia cu un copil caruia i se bareaza orice posibilitate de afirmare a originalitatii ori a personalitatii. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Parca-s pantofi de mort...saraca fata. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu sper ca ne testeaza imaginatia si rabdarea ! Gasesti lucruri decente si chiar frumoase , care sa nu timoreze un copil mai pretentios sau unul mai razvratit ! Kali, ziceai de alte accesorii , bani de buzunar , mobil etc ...... toate sunt interzise ! Incaltamintea e fara loggo la vedere , clamele si moatele extra colorate sau bratari , bijuterii , Nu ! Cerceii doar studs si aia discreti si mici , bani de uzunar nu au voie si oricum nu ar avea ce face cu ei , mobil ..... poate la secondary school , dupa 12 ani ..... vom vedea , desi si acolo sincer ma indoiesc ! Pana si ciorapeii sau sosetele trebuie sa fie albi/negri sau gri . Tinutele pentru educatie fizica sunt achizitionate tot din incinta scolii , standard pentru toti ! incaltamintea sunt tenisi albi / negri. Si daca ar fi dupa fiica-mea s-ar duce la scoala numai impopotzonata ca un pom de Craciun .... insa regulile de decenta sunt stricte !!! Happy me ! |
|
| Maria & Mario wrote:Kali, ziceai de alte accesorii , bani de buzunar , mobil etc ...... toate sunt interzise !
Da, spuneam, pentru ca ma refeream la ce se intampla in Ro - ca aici e problema purtarii sau nu a uniformei. Marea majoritate a forumistelor locuiesc aici si cred ca discutia era despre situatia de la noi, nu din alte parti... ca colo e clara obligativitatea si nimeni nu incearca sa fenteze "sistemul". |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Da , stiu ..... dar acasa nu toate scolile au acum uniformele lor ? Ca eu parca asa stiam ! Si ma gandeam ca daca tot se aliniaza mai toata " legislatia " la cea EU , forumistele de acasa vor vedea partea pozitiva a obligativitatii uniformei ..... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| in Romania merg copiii la clasa 1 cu telefoane mobile?
Roxana asta,sau cine-o fi ea/el,cred ca-si rade de noi,nici pe bunicile mele nu le-am vazut purtans asa pantofi.bunu' in schimb,da |
|
| Maria & Mario wrote:Da , stiu ..... dar acasa nu toate scolile au acum uniformele lor ? Ca eu parca asa stiam ! Si ma gandeam ca daca tot se aliniaza mai toata " legislatia " la cea EU , forumistele de acasa vor vedea partea pozitiva a obligativitatii uniformei .....
La noi e si cu asta cum e cu toate. Adica "merge si-asa". Sunt scoli care au uniforma, insa nu se aplica masuri stricte impotriva celor care nu o poarta, deci se ajunge sa se poarte pe bucati sau deloc. Uniforma asta nu presupune si incaltamintea sau o anumita lungime a fustei sau o culoare unica de ciorap - de aceea spuneam de diferente.
Mela wrote:in Romania merg copiii la clasa 1 cu telefoane mobile?
Da. |
|
| de ce? |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Fiindca au parinti snobi care isi etaleaza mofturile. Chiar si la gradinita au. Patricia are colegi in clasa cu telefoane mobile foarte scumpe, chiar daca nu sunt permise, chipurile, in scoala. Parintii motiveaza asta prin dorinta lor de a putea lua legatura cu copilul in orice moment, daca e nevoie |
|
| aurishta wrote:Fiindca au parinti snobi care isi etaleaza mofturile. Chiar si la gradinita au. Patricia are colegi in clasa cu telefoane mobile foarte scumpe, chiar daca nu sunt permise, chipurile, in scoala. Parintii motiveaza asta prin dorinta lor de a putea lua legatura cu copilul in orice moment, daca e nevoie
Exact. Si ai mei au prieteni cu mobile de au facut scandal ca vor si ei. Au primit 2 telefoane stricate, fara cartela SIM, cu care pot face foto si pe care au muzica pentru copii - ca ei de asta isi doresc... pentru joaca. |
|
| pentru ce sa ia legatura cu copilul? daca e la scoala,daca scoala e inchisa si nu are pe unde iesi,daca e sub supraveghere,nu inteleg rostul telefonului mobil.in caz ca se intampla ceva au educatoarele/invatatoarele/secretariatul,numerele de telefon ale parintilor. |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Mela wrote:pentru ce sa ia legatura cu copilul? daca e la scoala,daca scoala e inchisa si nu are pe unde iesi,daca e sub supraveghere,nu inteleg rostul telefonului mobil.in caz ca se intampla ceva au educatoarele/invatatoarele/secretariatul,numerele de telefon ale parintilor. Pretexte. Este inutil . Fiul meu cel mare a primit mobil cand a mers la liceu, abia atunci a devenit necesar. Pentru cei de scola generala, mi se pare inutil. Scoala este in coltul strazii iar, daca este nevoie, ma suna de la scoala daca este vreo problema. Mi se pare foarte bine asa. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| ingerash wrote:
Dar la ce scoala invata fetita ta?Academie de politie?Sunt oribili!
Sunt foarte similari (neavand alta poza la indemana) pantofii...ce este "oribil" la o pereche de pantofi jumatati cu siret ? neaparat trebuie sa fie balerini ca sa fie frumosi si utili pt scoala ? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| roxana99 wrote:Sunt foarte similari (neavand alta poza la indemana) pantofii...ce este "oribil" la o pereche de pantofi jumatati cu siret ? neaparat trebuie sa fie balerini ca sa fie frumosi si utili pt scoala ?
Uite niste exemple pentru fete si baieti ...indicate pentru scoala si nu neaparat cu sireturi(copii se pot impiedica iar directorul anul trecut ne-a scris o nota sa incercam sa luam copiilor pantofi cu scai sau alte feluri tipuri de prindere).
ingerash attached the following image(s):
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| ingerash wrote:
Uite niste exemple pentru fete si baieti ...indicate pentru scoala si nu neaparat cu sireturi(copii se pot impiedica iar directorul anul trecut ne-a scris o nota sa incercam sa luam copiilor pantofi cu scai sau alte feluri tipuri de prindere).
Sunt draguti si cei din poza ta,asa ceva are (din piele de lac) fetita mea pentru Duminica... Eu pt pantofii de scoala,m-am gandit ca e cel mai bine sa fie un model de pantof inchis,mai ales pentru vremea mai rea,ploioasa,etc...iar pentru iarna ghetute |
|
|