Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| roxana99 wrote:
De ce in tarile "normale" (vestice si nu numai ) elevii se pot conforma cerintelor scolii? numai la noi vor sa faca pe smecherasii
In strainatate fiecare institutie de invatamant, are uniforme reprezentative(culori,modele)si brodate cu numele institutiei de invatamant.Uniformele sunt decente. Parerea mea,purtarea uniformei aduce o "liniste"intre colegi,lipsa uniformei aduce gelozii intre elevi...exp."concurenta"cine se imbraca cel mai trendy,cine are haine de firma??? Poate unii parinti fac eforturi sa asigure copilului strictul necesar. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Daca sotul meu era directorul scolii nu intra nici pasarea maiastra fara uniforma |
|
| aurishta wrote:Daca sotul meu era directorul scolii nu intra nici pasarea maiastra fara uniforma
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| ingerash wrote:Parerea mea,purtarea uniformei aduce o "liniste"intre colegi,lipsa uniformei aduce gelozii intre elevi...exp."concurenta"cine se imbraca cel mai trendy,cine are haine de firma??? Poate unii parinti fac eforturi sa asigure copilului strictul necesar.
Nu neaparat. Diferentele intre elevi se vad si dupa incaltaminte, accesorii, tipul de mobil, bani de buzunar, etc... Ei oricum se intalnesc si in timpul liber, asa ca-si pot etala in voie hainele de firma si ce mai vor ei. Se stie situatia financiara a fiecaruia, mai ales ca lor le place sa se laude cu ce au. Uniforma tine mai mult de decenta, dupa parerea mea si mai usureaza din "sarcina" parintilor. E mult mai simplu sa stii ca au doar o singura optiune ca si imbracaminte si sa le-o asiguri, decat sa-ti mai bati capul cu n-spe tinute pentru scoala care nu trebuie sa se repete intr-o saptamana |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si eu sunt pro uniforma.sunt de acord cu kali la noi deocamdata nu e obligatorie,dar sunt parinti care cumpara.eu nu am luat,costa in jur de 300 euro toata uniforma(fusta/pantaloni,bluza,tricou,trening,sotete,strampi si nici eu nu mai stiu ce )si atata timp cat nu au toti decat unii,am hotarat sa nu iau |
|
| Fluturash,ce scumpa este uniforma!Noi le-am luat la amandoi uniforma plus ghozdane,niste jocuri educative,culori,penare...am cheltuit £ 120 si ceva de lire.La noi este obligatorie.
Kali,la scoala unde merg copii nu li se permite copiilor sa vina cu bijuterii,telefoane mobile,bani(nu au voie nici ciocolata,chips)...incaltamintea se cere sa fie pantofi negri,iar cand merg la orele practice de mediul inconjurator sa poarte cizmulite de cauciuc. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ingerash wrote:Fluturash,ce scumpa este uniforma!Noi le-am luat la amandoi uniforma plus ghozdane,niste jocuri educative,culori,penare...am cheltuit £ 120 si ceva de lire.La noi este obligatorie.
da,si mie mi se pare scumpa.nu stiu exact,dar banuiesc ca si pantofii sunt inclusi,deci e chiar uniforma intreaga. ai avantaj ca poti cumpara de la magazine,unde gasesti mult mai ieftin.in afara de trening,ca asta se face la comanda si doar de la scoala se poate cumpara |
|
| Fluturas wrote: da,si mie mi se pare scumpa.nu stiu exact,dar banuiesc ca si pantofii sunt inclusi,deci e chiar uniforma intreaga. ai avantaj ca poti cumpara de la magazine,unde gasesti mult mai ieftin.in afara de trening,ca asta se face la comanda si doar de la scoala se poate cumpara
Aici treningul nu conteaza cum este.Este magazin special de uniforme pentru toate scolile din oras si mai mereu au reduceri,normal o uniforma completa costa £ 51 noi am gasit oferta de reducere in posta si la magazin ,pe baza ofertei am luat uniforma cu £ 23 de copil.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2011 Mesaje: 30
| ingerash wrote:Fluturash,ce scumpa este uniforma!Noi le-am luat la amandoi uniforma plus ghozdane,niste jocuri educative,culori,penare...am cheltuit £ 120 si ceva de lire.La noi este obligatorie.
Kali,la scoala unde merg copii nu li se permite copiilor sa vina cu bijuterii,telefoane mobile,bani(nu au voie nici ciocolata,chips)...incaltamintea se cere sa fie pantofi negri,iar cand merg la orele practice de mediul inconjurator sa poarte cizmulite de cauciuc.
Ca incaltaminte de scoala pentru Lavinia,in noul an scolar ce vine am cumparat asa ceva: sunt durabili,comfortabili si merg bine la uniforma
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Arata a pantofi de barbati sau femei batrane Fetei i-au placut sau n-o intereseaza in mod deosebit??
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu sunt pro-uniforma.In '95 cand am intrat eu la liceu,nu se purta uniforma si aveam o gramada de copii de bogatasi pe acolo,care isi permiteau orice. Nu reuseam sa tin pasul cu ei, veneau in fiecare zi cu alte haine la moda. La liceul meu acum au pantalon/fusta bleumarin, tricou/camasa alba, sacou negru si cravata bleumarin cu emblema scolii. Liceele teoretice din oras cam au uniforme. Nu stiu exact ce se intampla daca nu le poarta in alte licee, dar la noi ii trimite portarul inapoi acasa pe care-i vede fara. Daca ajung in clase fara,ii vede diriginta, profesorii clasei sau directoarea. Unii pleaca de acasa in uniforma,dar isi aduc haine de schimb si se schimba prin bai..nici nu stiti ce inventivi sunt.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| mikaela wrote:Arata a pantofi de barbati sau femei batrane Fetei i-au placut sau n-o intereseaza in mod deosebit?? Subscriu |
|
| roxana99 wrote:Ca incaltaminte de scoala pentru Lavinia,in noul an scolar ce vine am cumparat asa ceva: sunt durabili,comfortabili si merg bine la uniforma
Dar la ce scoala invata fetita ta?Academie de politie?Sunt oribili! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Roxana, nu vreau sa te critic, se pare ca ai niste vederi mai conservatoare cu privire la tinuta. As vrea totusi sa spun ceva, din experienta mea. Si eu am niste standarde de decenta pe care multi le considera exagerate, anacronice chiar. Urasc sa vad fetele umbland pe strada sau, mai rau, venind la scoala, aratand de parca ar merge la discoteca sau la agatat. Fiind mereu pe-afara si avand copii de toate varstele, le aud discutiile si le observ mentalitatea. In general este tragic, multe fete si-au pierdut de mult inocenta pe care ar fi trebuit s-o aiba inca.Daca urasc asta la altii, cu atat mai mult urasc s-o vad la fetele mele. De aceea am standarde riguroase cu privire la tinuta de la care nu ma abat si nu fac exceptie. Insa, am observat un lucru important in ceea ce priveste relationarea cu ceilalti copii. O diferenta prea mare aduce cu sine o suma de ironii care va aduce un razboi in familie, la un moment dat. De aceea am imbinat decenta cu modernismul. Am invatat fetele sa-si aleaga hainele in raport cu standardele noastre. In magazine, ele isi aleg pantofii, dar tinand seama de aceleasi standarde, iar eu am drept de veto De pilda, pentru una dintre cele doua fuste de blugi ale Simonei, de care pomeneam mai inainte, ea si-a ales modelul de pe internet si eu i-am facut-o (vezi pozele atasate). Reactia colegelor a fost WOW!desi ele nu poarta asa ceva. Acum si-a ales un model frumos dintr-o revista pentru vesta. Ea este multumita cu tinuta, eu la fel, conducerea scolii o da mereu exemplu si nici nu face nota discordanta. Mie mi se pare ca am reusit sa mentin echilibrul in aceasta problema. aurishta attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| Bravo, Aurishta, felicitari chiar imi place |
|
|