Cu uniforma sau fara?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, February 15, 2006 9:53 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu sunt de parere ca ar trebui sa se mearga la scoala in uniforma.
Mie imi placea pe vremea lui Ceausescu, cand se mergea la scoala in uniforma, cu matricola...parea un mediu organizat, civilizat. Acum cand intri intr-o clasa si vezi acolo toate culorile curcubeului, cred eu ca un profesor sau un invatator oboseste.
In plus, e bine sa nu se confrunte scolarii cu problema banilor atat de devreme. De ce zic problema banilor? Din cauza ca daca nu exista uniforme, fiecare vine imbracat cum vrea si o sa se vada ca X e mai bine imbracat si Y mai sarac.
Voi ce parere aveti?
Anaida
Scris: Wednesday, February 15, 2006 10:11 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Sunt de acord cu tine, Cristina. In primul rand, pt buzunarul parintilor, e mult mai comod. Copiii stim ca sunt neastamparati, sar, se cocoata si risca mereu sa-si agate sau sa-si rupa hainele.
Cum ai spus si tu, e mult mai civilizat, mai aspectuos, mai ales ca acum exista posibilitatea ca elevii, impreuna cu parintii, sa-si aleaga un model atragator, nu li se mai impun uniformele terne de pe vremea lui Ceausesc. Iar pentru copiii ai caror parinti au posibilitati financiare reduse nu mai este atat de frustrant cand vad ca unii copii vin impopotonati cu tot felul de haine care mai de care mai la moda.
Eu nu am acceptat ca elevii mei sa nu poarte uniforma (mi-a fost oarecum mai usor, deoarece, in scoala primara, uniforma este inca obligatorie). Doar in zilele cand aveam educatie fizica le mai permiteam sa vina in trening, ca sa nu mai care dupa ei si alte plase pe care riscau sa si le uite la sala de sport.
Kiki
Scris: Wednesday, February 15, 2006 10:28 AM
Nivel

Plus, ca de la bani pleaca toate problemele. Am vazut cazuri la Tv cu copii batuti ca sa le dea altora bani, telefoane mobile, haine...
Cu uniforma, fara bijuterii, fara mobile...cam asta as cere eu sa fie obligatoriu...
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 15, 2006 11:22 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Subscriu si eu la capitolul uniforma, daca nu ceva fix, macar ceva decent, de genul fetele sa poarte o anumita culoare, o anumita lungime de fusta / rochie, un anumit decolteu si transparenta a bluzei, etc.

De asemenea, fara fitze cu haine rock si tot felul de lanturi pe ei.

Nici cu mobilul nu sunt de acord, decat in cazul in care parintii reusesc sa isi educe suficient de bine copiii astfel incat sa foloseasca mobilul numai in pauze si in afara scolii (pentru a putea fi gasiti de parinti si a-si putea anunta parintii in caz de ceva). Dar, fara telefoane care suna in ore, fara sa dea telefoane sau sms-uri in ore, etc.

De bijuterii, nu stiu ce sa zic, nu le-as interzice, dar parintii ar trebui sa fie mai responsabili pentru ca orice bijuterie la gatul sau mana proprietarei poate atrage dupa sine alte chestii neplacute.
delfinasa
Scris: Wednesday, February 15, 2006 4:25 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Daca scoala acorda gratuit uniformele copiilor, sunt de acord cu ele, daca nu, nu...eu sunt pentru o imbracaminte decenta, fara culori sclipitoare, fara burice etalate, fara machiaje la fete sau par vopsit, unghii lungi si pictate in fel si chip, fara cercei in nas sau pe fata sau freze desucheate...scoala este o institutie de invatamant, unde nu iti etalezi garderoba sau trupul si trebuie sa aiba niste reguli cat de cat stricte cu privire la tinuta si comportament, dar nu cred ca a impune o uniforma copiilor este o idee buna pentru ca nu toti isi permit sa aiba cate 2 seturi de uniforme (in caz ca una e spalata) si uniforma se poate sa coste mai mult decat un set de imbracaminte normala si nu toti isi permit.
Anaida
Scris: Thursday, February 16, 2006 10:02 AM
Nivel

Cred ca va mai trece mult timp pana ce scolile romanesti vor fi in stare (financiar) sa ofere elevilor uniforme gratuit. Pana atunci, tot parintii vor fi cei care vor cumpara uniformele. Partea proasta este ca mai sunt destui manageri de scoli (alias directorii) care fac contracte cu diverse firme care sa croiasca si sa execute uniformele, contracte care sunt avantajoase pentru buzunarele lor, ale directorilor, nicidecum ale parintilor, iar materialele alese sunt adesea de proasta calitate! De, traim in Romania!
taki
Scris: Thursday, February 16, 2006 5:52 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Aici in Japonia, toti elevii incepand de la gradinita si terminand cu liceul, poarta uniforme scolare.
Bineinteles ca sunt putin diferite, casa se poate face diferenta intre un pre-scolar si un scolar.
Fetele au fustite albastre in pliuri, camasi albe cu/fara vesta albasta, sacou albsatru si nelipsitele sosete ( un fel de jampiere ) albe sau albastre pana la genunchi si pantofii speciali pentru scolari negrii.
Baietii au acelasi " echipament " doar cu pantalon.

Sunt de acord cu uniformele, ori se face scoala ori se face moda...la scoala.
In plus, daca ar exista uniformele s-ar economisi multi bani cheltuiti aiurea pe haine...copiii in Romania se duc la scoala imbracati ca sa se laude...

Cred ca este imposibil sa ajungem sa purtam uniforme in Romania, but you never know!!!
Elia
Scris: Friday, March 3, 2006 4:23 AM
Nivel: Guest

Da, ce mi-a mai placut in Japonia sa vad fetele in uniforme. Acum, adevaru este ca poarta fustele alea plisate asa de scurte ca li se vad chilotii, dar mie imi place ideea de uniforma. Si in america scolile particulare, unlele din ele, au uniforme si elevilor li se insufla purtarea lor cu mandrie, un fel de daca port niforma asta toata lumea stie ca merg la scoala asta care e foarte buna, etc, etc. Si in Romania s-a incercat (nu stiu dca se mai incearca) introducerea uniformelor diferite de la scoala la scoala, la liceul unde am mers eu (Sf Sava) nu s-a incercat pana cand am terminat eu (nu stiu dupa) dar am avut prietene la alte licee care aveau uniforma si mie imi placea ideea. Astfel liceele mari si bune ar fi ajuns sa fie cunoscute si dupa uniforma. Poate sunt eu mai de moda veche, dar mie mi se pare frumos.
Kiki
Scris: Tuesday, September 19, 2006 6:37 PM
Nivel

În multe scolile bucurestene, elevilor li s-a impus sa se îmbrace la fel

Moda uniformelor a revenit în multe dintre scolile din Bucuresti. Pentru unii dintre elevi, e motiv de bucurie fiindca nu mai gândesc în fiecare dimineata cu ce sa se îmbrace. Altii sunt dezolati ca nu mai au unde sa-si etaleze toaletele. Directorii scolilor si profesorii sustin ca au reintrodus uniformele ca semn distinctiv, pe de o parte, si pe de alta parte, ca elevii sa nu mai vina îmbracati indecent.

Conducerea Colegiului Virgil Magearu a hotarât ca elevii trebuie sa poarte alb si negru la scoala.

Uniformele pot costa pâna la un milion si jumatate de lei, dar parintii nu par nemultumiti.

"Copiii trebuie sa simta ca sunt într-un colectiv, ca sunt toti pe acelasi picior de egalitate, nu unul vine cu cine stie ce pompoane sau cu cine stie ce pantaloni si altul, care are posibilitati mai modeste, sa vina asa.Macar în clasele 1 - 4 copiii sa plece de la acelasi nivel" a declarat un parinte.

Profesorii cred ca introducerea uniformelor exprima identitatea scolii în comunitatea locala.

Realitatea tv
Alina
Scris: Tuesday, September 19, 2006 6:43 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Uniformele ar trebui sa existe in fiece scoala, incepand cu clasa intaia si terminand cu a XII a.
mihaela75
Scris: Tuesday, September 19, 2006 7:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Si eu sunt de acord cu uniforma desi m-a cam uscat la buzunar.uff
Maria & Mario
Scris: Tuesday, September 19, 2006 10:24 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Aici incepand cu pre school pana la liceu inclusiv se poarta uniforme. Fiecare scoala are uniforma ei, in general fetitzele poarta fustitze ( chiar si iarna ) , ciorapei si doar puloverele difera la culoare. ( verde , albastru, rosuetc). Si mi se pare corect asa. Sincer nu o vreau pe fica-mea plansa acasa ca nu stiu care avea haine de la nu stiu ce firma si vrea si ea ( eventual schimbate la saptamana si parada modei ). Inclusiv incaltamintea trebuie sa fie neagra si fara sa aiba la vedere firma care o produce . ( ex Leonardo ).

Nu se face diferentiere intre elevi si e corect si normal asa. Poate sunt parinti care nu sunt " in pas cu moda", si copii vor fi trimisi la scoala imbracati pe gustul parintilor, dar de rasul colegilor. Oricum, exemplele pot continua.

Scoala e scoala si machiajul , daca se face trebuie sa fie discret, pletele la baieti nu au ce cauta, cercei in nas sau mai stiu eu pe unde). E o varsta la care trebuiesc instruiti .....

100% pentru uniforme !
Ely
Scris: Tuesday, September 19, 2006 10:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Si eu sunt 100%de acord cu uniforma .Si aici tot asa este fetitele poarta fustite , ciorapei,pulovere, bluzite si pantofiori si tare frumos le sta iar baietii camasa ,pantalon ,toata lumea la fel sa nu mai fie diferente .
taki
Scris: Wednesday, September 20, 2006 8:15 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Cu uniforma.

In Jp, incepand de la gradi si pana la terminarea liceului este obligatorie uniforma. bravo thumright

Fetele: fustite si pe timp de vare si pe timp de iarna ( scurte, sau trei sferturi,majoritatea alegand scurte angry bine-nteles ), camasa alba, vesta, sosete albe, pantofi negri, fara toc, servieta de umar si/sau ghiozdan negre.

La baieti, pantaloni.

Pe timp de toaman-iarna se poarta sacoul.

La gradi, ghiozdanele si bascutele sunt de culoare portocalie.
lori16ro
Scris: Wednesday, September 20, 2006 7:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
si eu sunt pentru uniforma
fetele mele au uniformele clasice dar nu le plac deloc, in schimb pe mine m-au scutit de un efort financiar considerabil
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.