Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Tot mai multi parinti dau / cumpara in ziua de astazi telefon mobil copilului inca de la o varsta frageda, clasa a 2-a, a 3-a. Multi o fac pentru a-l controla pe copil, mai ales daca respectivul copil merge singur acasa de la scoala si sta singur pana vin parintii.
Totusi, este o idee chiar atat de buna sa dai un telefon mobil pe mana unui copil asa mic?
Daca totusi i l-ai dat, in ce conditii ar trebui sa il foloseasca? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| N-am copil caruia sa i se poate da un mobil, dar imi spun parerea din punct de vedere profesional. Sunt profesoara de matematica si am avut ocazia sa intalnesc atat elevi cat si studenti cu mobil la ore. Cu studentii e alta poveste ca si-l cumpara si singuri, nu e necesar sa il primeasca de la parinti. Dar si aici e nevoie de un minim de respect in a-l utiliza. Personal nu sunt impotriva mobilului la copii, atat tipm cat copilul e invatat sa respecte cateva reguli:
- nu trebuie sa vorbeasca la mobil in timpul orelor - nu trebuie sa se joace cu mobilul in timpul orelor - nu trebuie sa aiba mobilul deschis in timpul orelor (sau macar sa fie dat pe silentios/mut) - sa nu il tina la vedere in timpul recreatiilor si sa nu se laude cu el din 2 motive (1. nu toti copii pot beneficia si nu e bine sa incurajam discriminari de orice fel- apar intre copii oricum; 2. poate fi vazut de oricine si sa nu cumva sa fie copilul atacat de cineva care vrea sa-l fure) - cand vorbeste la telefon, in recreatie, sau pe drum spre casa sa o faca cat mai discret: nu trebuie sa participe toata lumea la conversatia lui. In privinta a cat are dreptul sa sune copilul, asta o stabileste parintele dupa cum isi permite sau dupa cata incredere si colaborare exista intre el si copilul sau. Cred ca ar mai fi si altele, dar acum doar astea imi vin in minte. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| eu nu le am luat ( dar scoala o au aproape de casa 5 min) dar cer pentru ca au si alti copii, iar cind au plecat la activitati cu scoala are invatatoarea, .in rest sun acasa
la scoala unde sunt fetele mele regula e stricta cel putin pt clasele I-IV orice telefon ce suna in ore se confisca si se inmineaza parintelui oricum am fost anuntati sa nu -i lasam cu mobile la scoala
in rest stiu n cazuri carora li sa furat mobilul la scoala la ora de sport , in tabara si puteti fi convinse ca era "din cel scump" ( si mai rau ce te faci cind ii dai mobil si se iau tot felul de neispraviti de copil in drum spre scoala ?) |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu sunt de acord cu mobilul dat copilului mic. Nu are nevoie de mobil. Cineva (eu, tata, o bona) il va duce si il va aduce de la scoala, deci nu e nevoie de mobil sa il sun sa vad pe unde e. In al doilea rand, mobilul, lantisoare la gat, bratari, bani de buzunar, eu le consider un pericol pentru un copil mic. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Cel putin in primii ani de scolarizare, nici eu nu sunt de acord cu telefonul mobil. Exista o multime de motive...
Cat despre sunatul telefonului in timpul orelor, noi aveam o regula la scoala, mai placuta, dar educativa in final: cui ii suna telefonul trebuia ca la urmatoarea ora de curs sa aduca bomboane pt toata clasa. Azi asa, maine asa, dar la un moment dat se saturau sa dea banii pe bomboane pt altii fara macar sa fie ziua lor si in scurt timp am reusit sa nu se mai auda niciun tzar in ore. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Baietii mei au luat telefonino la scoala, numai in citeva ocazii, cind profesorii puteau sa aiba vreo sedinta si ieseau de la ore mai devreme. Si il tineau inchis, il deschideau numai sa ma cheme sa-i iau!
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Alice are mobil si il ia si la scoala. I-am cumparat primul telefon mobil cred ca prin clasa a 3-a... Il foloseste acum ca sa ma anunte cand pleaca de la scoala si cand soseste acasa sau daca mai are ceva urgent de anuntat cat e la scoala sau pana ajung eu acasa...
Andrei are si el telefon mobil, i-am cumparat cand a intrat in clasa I. In prima faza l-a luat cu el, pana cand intr-o zi s-a speriat ca l-a pierdut (desi era acasa in sertarul de la birou) si de atunci nu l-a mai luat cu el. Avantajul este ca el invata in aceeasi scoala cu Alice si daca are ceva de comunicat se duce la ea in clasa si ma suna de acolo.
Voi cum ati procedat cu telefonul mobil? Pana la urma e un moft sau o necesitate? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| sincer, nici nu mi-am pus inca intrebarea asta. pe sophie cred ca am sa o duc eu sau sotul la scoala pana tarziu incolo, deci nu am de ce sa o verific. poate mai tarziu, cand se va face mai mare, o sa aiba un telefon, mai mult de folosit pe acasa sau in vacante si am sa il pun pe cartela, nu abonament ca sa stie sa nu vorbeasca aiurea pe el. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| AdrianaC wrote: Il foloseste acum ca sa ma anunte cand pleaca de la scoala si cand soseste acasa sau daca mai are ceva urgent de anuntat cat e la scoala sau pana ajung eu acasa...
De cand pleaca si vin singuri de la scoala asa procedez si eu. Cat sunt la ore, mobilul sta inchis. In rest nu-l folosesc; nu consider ca le trebuie. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La noi nu e necesar....poate de la anul. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Noi avem deja o intamplare cu mobilul. Semestrul trecut darius si karina faceau piscina in loc de ora de educatie fízica, asa ca mergeau singuri pana acolo, ca eu sa il pot duce pe lukas la scoala. In prima zi,le-am dat un mobil sa ma sune cand ajung acolo sa stau linistita ca e totul ok. I-am spus ca dupa ce vb,sa puna telefonul in geanta. El s-a luat la joaca cu un coleg si a pus telefonul in buzunar. Mai dupa-masa primesc un apel de la un nr necunoscut. ...cand raspund, spune ca e de la politie. m-am speriat foarte tare ,crezand ca s-a intamplat ceva cu ei,careva sau cu sotul meu. De fapt,era ca un barbat a gasit telefonul, si l-a dus la politie. ..si ei au sunat la numarul unde scria "mami"
Atunci am decís ca inca nu sunt pregatiti pt mobil, si vor trebui sa mai astepte pana vor avea |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si Alexia a pierdut un mobil desi este cel mai responsabil copil ever. A fost un ghinion, tragedia a fost imensa insa am inteles ca oricui i se poate intampla - chiar si mie - si am incercat sa o consolez cat am putut nu inainte de a o moraliza putin.
Buni, super impresionat de copilul suferind, s-a sesizat imediat si a cumparat altul insa mami a fost vigilenta asa ca l-a retinut inca vreo luna, timp in care copilul a primit telefon cu butoane - ce tragedie!!!! - ca sa-si invete lectia.
|
|
|