|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| fetelor,dati-mi un sfat sau macar spuneti-mi daca vi se intampla asa ceva cu copii.karina are "prostul" obicei de asi baga mainile in pantaloni.fie ca e in casa,fie ca afara,fie singura,fie intre oameni....cand ii vine ei,hop cu mana in pantaloni,cand in fata,cand in spate.eu ma enervez la culme cand o vad,o cert,ii dau peste manute,ii explic frumos ca asta nu se face,dar nici un rezultat va rog dati-mi un sfat,ce as mai putea face sa se dezobisnuiasca de asta??? |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| uite cum am facut eu cu baietelul meu, care avea acelasi obicei : am rugat un prieten de joaca....si cativa colegi/colege de la gradinita sa rada de el in momentul in care-l vad k isi tine manutza in pantaloni... rusinea...are efect ! |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Are, dar poate avea si efecte negative in acelasi timp din punct de vedere psihologic. Poate salopete si sarafane sa nu mai poate face gestul respectiv ar ajuta. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| mai exact...care sunt efectele psihologice? chiar sunt curioasa ... parerea mea este k salopetele sau hainutzele largi nu fac decat sa ajute copilul sa-si continue ticul.... si totodata mascheaza perfect gestul sau.... dar efectul negativ psihologic chiar as fii curioasa sa-l cunosc . |
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Fluturas,ii spui de fiecare data cand o vezi ca nu e frumos,ca se imbolnaveste daca face asa,ii iei mana de la locul ala o data,de doua,de zece,de 100 de ori daca e cazul,pana la urma o sa-i iasa din obicei.
Luna,efectul negativ...un copil mic poate fi ataaaat de sensibil! depinde de fiecare in parte,unul poate sa se rusineze dar altul poate sa gandeasca mereu ce si cum sa faca sa nu fie luat in ras altadata,isi poate pierde din personalitate incercand sa faca mareu altora pe plac. poate Petro are si alte idei.
salopetele sunt pe corp,nu sunt largi,se inchid cu nasturi metalici sau cu capse la subsiori,nu ar mai ajunge asa usor cu mana in locul respectiv.si sarafanele lungi ar fi o solutie,dar cat timp sta jos sau se joaca ii e usor fetei sa nu asculte pe mami in privinta asta.
succes,Fluturas! |
| multumesc mult pentru sfaturi.sami,cred ca numai asta imi ramane de facut,de fiecare data sa ii explic ca nu e frumos si sa sper ca intr-o zi se dezobisnuieste
luna,nici eu nu sunt de acord cu a rade de copil.4 ani din viata mea de scoala aveam impresia ca rad colegii de mine si stii care a fost concluzia??chiar si in ziua de astazi prefer sa stau undeva in spate decat sa fiu in centrul atentiei.prefer sa tac,decat sa stiu ca 5 persoane ma asculta si s-ar putea sa rada de mine.in cateva cuvinte,mi-am pierdut personalitatea.poate la voi a mers,dar eu nu pot sa recurg la metoda asta tocmai cu copii mei
petro,da,e o metoda cu sarafane sau salopete,doar ca niciodata nu am fost fan salopete si chiar nici o salopeta nu are karina.poate cu rochite merge acum ca s-a facut cald.voi incerca |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Fluturash, Andi al meu avea treaba asta dar cu...putza! isi tot punea mana pe pantalon sau sub el si... la locul cu pricina! acasa, la toaleta, in public, unde ii venea. bineinteles ca la un moment dat am zis ca nu e ok. am crezut la inceput ca e o coincidenta si ca va trece insa ticul i s-a mentinut si am decis sa fac ceva mai...constructiv. am inceput sa ii explic ca nu e frumos, sa ii tot atrag atentia ca nu e bine etc. evident, a facut tot mai mult treaba asta, aproape intentionat. iata de ce nu e bine sa le atragi atentia asupra a ceea ce fac (dat peste manute, certat mai abitir etc.)? vor face si mai si decat inainte.
in cele din urma la noi a functionat cu explicatia ca daca tot pune manuta acolo va face o buba si o sa-l doara pentru ca nu e frumos sa punem manutele la putza decat atunci cand mergem la toaleta si ne spalam pe ele inainte si dupa ce o folosim. dar explicatia asta, ca sa aiba efectul scontat, a primit-o de la o doctorita. si a functionat perfect!
poate ca ar fi o idee sa ii explice cineva apropiat voua, pe care ar asculta, o chestie similara. succes! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Cum zice Anca, daca-i tot spui ca face buba, s-ar putea sa tina Si la fel m-as gandi si eu, daca as fi in situatie, sa-i tot explic ca asta face numai la toaleta si ca e obligatoriu spalatul pe maini dupa, ca altfel se imbolnaveste, etc, etc. Spre sa reusesti. Pupici |
|
| anca,sousourel,multumesc de raspunsuri.inca sunt la explicat,in continuare ii place sa faca asta |
|
|