Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Copiii vostri va ajuta cu treburile casei? Ii rugati voi sa va ajute sau se ofera singuri? Cu ceva ajuta ? O fac din cand in cand sau au responsabilitati clare? Sunt recompensati pentru asta? Daca da, cum ? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Ai mei,da.....ma ajuta.Ramasa singura acum,in cea mai mare parte a timpului cu Bogdan si Vic decat,Bogdan a adevenit barbatul casei.El este responsabil cu centrala,caratul lemnelor,facutul focului dar si cu animalele din curte. Victor este responsabil cu aspiratul in casa si cu prietena sa......mai noua,porcusorul de Guineea. Bogdan cand are toate toanele acasa intra cu casa in ,,Reviziegenerala'' adica:sters praful,aspirat,rearanjat mobila sau facut comisioane.....Ca recompensa....din cand in cand lucruri care ii plac:un parfum bun,ceva de imbracat de firma....sau cate 5-10 lei de buzunar A devenit foarte responsabil....multumesc lui Dumnezeu pentru asta..... si sper sa o tina tot asa.....Victor,fiind mai mic...face mai putin,dar nu zice ca nu face,sau nu vrea sa faca ceva..... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si la mine contribuie toti la treburile casnice...mai putin fiul meu cel mare care lucreaza! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Bineinteles ca contribuie: stersul prafului e treaba ei, cateodata da cu aspiratorul sau cu mopul, strange hainele de pe sarma, impacheteaza ciorapii si chilotii, ma ajuta la bucatarie (doar cu ceea ce-i face placere) |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ajuta si ei, e firesc. Inca sunt mici si actiunile lor sunt in continuare supervizate, insa uneori contributia lor se resimte. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Si ai mei ajuta la curatenie si mici cumparaturi.Diana mai face si dulciuri,uneori. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Si pisoii mei ajuta la tot ce -i solicit ,iar Giuli e foarte incantata sa faca ordine si sa stearga praful cu mine. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Copii ma ajuta la curatenie;pus jucariile la loc,strans farfuriile,sters masa,dus gunoiul,aspirat,spalat vase,udat plantele,la cumparaturi si mereu cu grija pentru Elisa.David imi curata morcov cu lama speciala,pasiunea lui. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ideea e ca copii de fapt nu ne ajuta pe noi,nu trebuie sa le inoculam ideea ca daca fac ceva asta e un ajutor oferit mie, faci ca trebuie facut si basta.Eu nu am nevoie de ajutor ci am nevoie ca fiecare sa isi faca partea in patratica lui.Casa apartine tuturor,daca ai norocul sa ai camera ta asta e o responsabilitate in plus, fa bine si fa curat .Daca nu esti in stare sa faci curat, atunci nu ai dreptul la camera ta.dormi in baie Simtul raspunderii si al datoriei asta sa inteleaga ei ,nu ca ma ajuta pe mine .daca intr-o zi devin oloaga si nu pot misca un pai atunci da, ala e ajutor oferit mie.
Tin minte cand eram adolescenta scuturam covoare la bara de aveam bataturi in palme.Nu mi-a trecut nici o clipa prin minte ca o ajut pe mama.Cumva mama devenise by default responsabila cu curatenia si noi daca facem ceva inseamna ca o ajutam pe ea?Gresit.Mama ne cerea sa facem nu ne ruga .Nici eu nu ii rog pe ai mei, rugaciunile sunt in biserici.Faci ca trebe facut, ca locuiesti in casa ,nu faci ,nu ai drepturi ca toti ai casei: .
Daria si Arti fac partea lor ,nu ii rog si nu ma ajuta , fac ce trebuie facut ce le apartine conform varstei pe masura ce cresc primesc sarcini mai grele. Dia nu face nik nu a aspirat in camera ei de un an ,cum isi asterne asa doarme.In casa iar nu face nik deci astept cu nerabdare sa faca 18 ani,atunci o sa am si eu drepturi nu doar obligatii
Am uitat sa zic de recompensa..nu , nu primesc nici o recompensa ca nu fac nimic deosebit .Recompense primesc daca fac ceva ce nu ar trebui sa faca avand in vedere varsta.Daria de exemplu zilele trecute a sarit peste indatoririle ei si cot la cot cu Kaze a spalat geamuri, eu nu ii cer ei asta , e prea mica .Dar pt ca i-a placut sa faca a facut-o si a primit recompensa.Nu primeste nimeni recompensa ca isi face curat in camera ,sau ca isi strange farfuria unde mananca sau ca isi face partea lui in patratica lui sau ca duce gunoiul afara. Eu cred ca prea multe rugaminti si osanale aduse copiilor de mici ii aduce in starea de noi o numim "entitled" si simtul datoriei de a participa la binele familiei e zero.
|
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| t-mihaela wrote:Ideea e ca copii de fapt nu ne ajuta pe noi,nu trebuie sa le inoculam ideea ca daca fac ceva asta e un ajutor oferit mie, faci ca trebuie facut si basta. Touche! Deci sa rectificam...isi indeplinesc copiii nostri responsabilitatile? Ai mei, da, o fac cu placere si energie....sunt niste furnicei! |
|

| O fac ei din placere,joaca de`a reciclarea,din concurenta(care a facut mai mult,repede).Si la scoala si la gradi au responsabilitati.Recompense am folosit,dar am schimbat cu petrecut timp impreuna(la o plimbare,cumparaturi,cinema) prin rotatie. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Are perfecta dreptate, Mihaela. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Bine punctat Mihaela! |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ai perfecta dreptate Miha! Si ai mei isi fac curat fiecare la ei in camera ,duc gunoiul,uda florile,da de mancare la catel,iar Cosmin este pasionat de bucatarie,cand are timp mai sta pe langa mine,mai ajuta la curatat de morcovi,cartofi,cand lucrez in weekend gateste el tot meniul cap coada,ca sotul nu prea se are el cu bucataria,mai face cate ceva dulce,trebuie sa aiba si ei responsabilitati nu numai noi! |
|

| raly ce nevasta norocoasa va avea Cosmin.Bravo |
|
|