Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Fetelo, intr-un cuvant e "jale"! Vorba Adrianei, ce s-or face unii oameni care au salarile cam 5 mil. pe luna , si intretinerea pe lunile de iarna este asa de scumpa... ,( la noi de exemplu a fost 6 milioane fara exagerari, 3 camere, fara repartitoare ) Va dati seama, sa muncesti 1 luna intreaga , sigur sigur mai mult de 8 ore pe zi si sa nu poti sa asiguri strictul necesar . Oare unde o sa ajunga tara asta?! In Europa, chiar daca ne vor da astia unda verde la intrare , tot nu vom fi integrati din multe puncte de vedere...nu ne comparam, si nu din cauza noastra a cetatenilor, ci bineinteles a celor care ne conduc tara si... pana si vietile. Nici eu nu m-as intoarce , dintr-o tara straina daca as fi plecata de ceva ani. Macar ca ai parte cat de cat de alt respect ca om intelectual sau nu... nu bataia altora de joc. Aici cine are bani, e cel mai tare...asa sunt educati pana si copiii.( si stim foarte bine cine sunt cei care au bani multi si nu muncesc deloc ).
Fetelor sedere placuta si fericita pe alte meleaguri! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| De fapt, peste tot cine are bani are o libertate mai mare decat saracul, numai ca la noi e mai greu sa ajungi sa ai bani pe cai cinstite, nu e imposibil, dar nici asa accesibil tutror celor dispusi sa munceasca din greu nu este. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Delia, cum a plans mama ta cand a vazut ca in China va puteti permite o viata decenta, asa am plans eu cand am fost in Romania si am revazut ce viata traiam si ce viata traiesc ai nostrii...credeti-ma fetelor, nu ma puteam opri din plans, in fiecare seara la culcare plangeam in pat, chiar la masa de Craciun am plecat de la masa ca plangeam si nu ma puteam opri si mama si soacra-mea ma intrebau ce am, au venit dupa mine in dormitor sa ma intrebe daca am probleme cu Dan sau altele si n-am putut sa le zic de ce plang, le-am ingaimat ceva ca ma copleseste faptul ca suntem acasa...mi-au dat lacrimile si acum...cred ca de fiecare data cand o sa ne intoarcem in tara o sa imi intareasca si mai mult hotararea de a nu ne mai intoarce definitiv, oricat de multi bani am avea sa traim acolo...mereu zic ca la batranete o sa ne intoarcem, dar daca vom avea copiii aici, parintii nostrii nu vor mai fi, unde sa ne intoarcem batrani si poate neputinciosi? stam aici cu copiii, cu nepotii aproape si o sa murim aici ca aici va fi familia noastra cand nu vor mai fi parintii nostrii. |
|
| Delfinasa cred ca e greu printre straini , fara cei dragi, dar cu o familie fericita si unita ca a voastra, o sa va fie bine. Si apoi decat sa vii in tara, si sa te certi ca nu iti ajung banii de pe-o zi pe alta, mai bine cum sunteti Sa va ajute Dumnmezeu, sa aveti posibilitati, sa veniti in tara de cate ori doriti. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Apropo de plans...eu am plans la primul shopping.Am venit acasa, m-am bagat in baie si da-i boceli.Ma gandeam la carutul ala plin tot ce n-am visat si ma gandeam la Diana acasa ca cine stie daca a mancat un fruct pe ziua respectiva...sa nu zic pe saptamana respectiva.Apoi intr-o zi cumnata-mea mi-a zis ca i-a cerut Diana in piata mere si nu i-a luat ca erau prea scumpe in sezonul ala...n-am mai mancat mere o luna parca ma pedepseam ca eu am si ea n-are.Mai practic autopedepsirea asta si acuma .la unele lucruri, parca-s nebunadar sincer, parca-mi sta bucata-n gat cand ma gandesc la copilul ala chinuit acasa. |
|
| Mai Mihaela , dar Diana nu e cu tine? De ce draguta? |
|
| taty wrote:Mai Mihaela , dar Diana nu e cu tine? De ce draguta?
Pt ca eu sunt aici cu visa de lucru si la genul asta de visa nu poti lua copilul,se presupune ca stai doar pana iti expira contractul .Numai ca eu m-am cam maritat pe-aici si acuma avem cazul la emigrari ( spousal sponsorship) si asteptam raspuns in vara asta. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Mult succes, Mihaela! Sa dea Dumnezeu s-o ai pe Diana langa tine cat mai repede ca tare-i greu departe de casa, dar departe de copilul tau!!! Cred ca ti se rupe sufletul de dorul ei! |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Mihaela dar cumnata ta chiar nu putea sa ii cumpere fetei macar un mar.. ca am inteles ca ii trimiti bani pt fata ca sa ii cumpere ce are nevoie...scuza-ma ca ma bag unde nu imi fierbe oala dar eu in locul tau as vorbi cu cumnata |
|
| O, saracuta si de tine si Diana! Ce greu trebuie sa iti fie! Dar ei? Iti dai seama mititica!!Sa va ajute Dumnezeu sa o poti aduce langa voi daca asta iti doresti! |
|
| Laura&Alfonso wrote:Mihaela dar cumnata ta chiar nu putea sa ii cumpere fetei macar un mar.. ca am inteles ca ii trimiti bani pt fata ca sa ii cumpere ce are nevoie...scuza-ma ca ma bag unde nu imi fierbe oala dar eu in locul tau as vorbi cu cumnata
putea sa-i cumpere toata piata daca vroia...dar ea zice ca ce nu se merita , nu se merita.bineinteles ca am sunat-o si am facut balamuc.Ea nu e chiar asa fata rea dar e cam dusa cu sorcovaMultumesc de urari, sper sa pun cat mai curand poze cu fam. mea reunita |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Abia astept sa va vad impreuna...mereu cand scrii despre Dienutza ta imi dau lacrimile si mie, ma gandesc ce-i in sufletul tau de atata timp...Sa va ajute Dumnezeu sa mergeti in tara mai repede s-o luati si pe ea aici cu voi si sa fiti sanatosi si fericiti toti 4!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| mereu zic ca la batranete o sa ne intoarcem, |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| scuze ca n-am postat unde trebuie, nu va amagiti ca o sa veniti la batrinete. verisoara mea e plecata in canada din 92, tot asa a zis si ea dar acum fata ei e la facultate si ramine acolo, doar nu o va lasa singura...., dar asa cred ca e cel mai bine sa ai posibilitatea sa stai linga copii, nepoti sa-i ajuti si sa te bucuri de ei |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mai, Mihaela, de ce nu incearca Diana sa obtina viza de turist? Nu costa dect vreo suta de dolri canadieni sa incerce si nu are ce pierde, poate sa se duca la interviu cu certificatul tau de casatorie, cu poze cu tine gravida si apoi cu Daria, sa le arate alora ca esti pe bune, nu ca te-ai maritat la shto si eu cred ca ii dau viza de turist, nu mai e asa greu acum. In aceeasi zi afla rezultatul si poate ii da si va linistiti si voi. Cine stie cat dureaza cu actele tale si apoi pana primeste ea viza de reunire a familiei... |
|
|