Cu ce ii lasati sa va ajute?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, April 18, 2014 1:18 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice si Andrei ma ajuta mult.
Isi fac curat la ei in camere, asta e clar, Alice mai putin cu stersul prafului pentru ca este alergica la praf, dar ii sterge praful Andrei si la ea in camera.

Alice gateste (sub supravegherea mea de obicei) supa, ciorba, budinca de cartofi, budinca de spaghete cu branza, budinca de conopida, de broccoli, carne cu sos la cuptor, piure, placinta cu branza, clatite, pregateste sandwichurile dimineata pentru scoala daca nu mai apuc eu... De asemenea, isi face ordine la ea si strange dupa Nola daca face prin casa.

Andrei isi face curat in camera lui, ordine la jucarii, pe birou, la rechizite, in biblioteca, in dulap, sterge praful, eu doar dau cu aspiratorul si spal geamurile.

De bai ma ocup numai eu, nu ii pun pe ei pentru ca nu vreau sa imi umble cu chimicale...

Amandoi spala vasele pe rand si curata pe masa dupa ce au mancat.

Amandoi ma ajuta la spalatul rufelor. I-am invatat cum sa trieze hainele si cum sa le puna la spalat la masina si apoi in uscator la uscat...

Tot ei au responsabilitatea lectiilor si a temelor. Eu intervin numai cand imi solicita ajutorul sau cand stiu ca au vreo lucrare / teza anuntata si simt nevoia sa facem o recapitulare.

Am niste copii foarte cuminti, cel putin deocamdata ras si le multumesc pentru asta.
Adinutza
Scris: Friday, April 18, 2014 4:58 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/19/2014
Tin sa te felicit AdrianaC, esti o mamica groaza, copii tai chiar fac foarte multe si e de apreciat asta, nu multe mamici isi invata copii sa le ajute, merg pe principul las ca fac eu ca ei sunt mici, si nu e ok asa….asa se vor invata, bravo tie, trebuie sa fi foarte mundra de ei si sa-I incurajezi sa o tina tot asa. Sunt curioasa cati ani au copii tai? Un Paste Fericit iti doresc!
AdrianaC
Scris: Friday, April 18, 2014 6:12 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice implineste 13 ani in iulie, iar Andrei are 8 ani si jumatate.

Nu ii fortez cu nimic, dar vor sa ajute si asta nu poate decat sa ma bucure.
Ma bucur ca Alice vrea sa faca mancare, eu la mama mea nu am fost lasata sa fac mai nimic, ca sa stau sa invat, ca deh, aia era treaba mea, si cand m-am casatorit mi-a fost destul de greu sa tin o casa si sa gatesc, sa spal, sa calc...
ingerash
Scris: Friday, April 18, 2014 7:44 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Bravo Adriana Bravoo computerlove Madalina ma ajuta prin casa,spala vase,strange lucruri imprastiate din urma micutului,isi face curat si mentine curatenia in camera ei,i mai ajuta si pe Ionut,el aduna buruiana de prin gradina,ajuta la cumparaturi....amandoi ma asista la gatit,vor sa invete.Vreau sa-i invat treburile casnice,in viata e necesar,cred.
kali
Scris: Friday, April 18, 2014 8:25 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ai mei au responsabilitati limitate insa, cu toate astea, incerc sa le insuflu principii corespunzatoare stilului nostru de viata. Asadar raspund doar de ordinea in camerele si dulapurile lor, de teme, carti, jucarii si tot ce folosesc ei. Dupa masa fiecare dintre cei mari spala farfuriile - cei mici le sterg -, curata masa si sub masa daca e cazul.

In rest... atata vreme cat noi nu gatim in mod constant, nu facem curatenie, nu spalam si nu calcam, nu pot avea pretentii de la ei. Daca tati e putin prea preocupat cu curatenia si mai aspira sau sterge praful, optional e si pentru ei - o percep ca pe o joaca, nefiind obligatoriu si nici necesar.

Mai gatesc si eu, rar ce-i drept si asta doar ca exemplu pentru fete. Tot timpul le implic si pe ele la bucatarie, chiar daca doar pentru micul dejun.
Alx e capabila sa pregateasca micul dejun singura pentru toti chiar daca acesta e unul foarte diversificat - vreau sa-i intre in reflex si sa stie ce contine o masa sanatoasa.

Bobocel cel mic a ramas cel mai harnic si mai preocupat de ordine.

Mai departe de atat, sper ca-si vor permite la randul lor sa-si plateasca ajutoare si sa nu fie nevoie sa piarda timp pretios cu treburile casnice - care pot deveni o povara la un moment dat. Daca nu, vor invata de nevoie cand va fi nevoie.
TatyKS
Scris: Thursday, April 24, 2014 9:59 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Hmmm ... uitat-te la mine ... mereu mi-am permis sa imi iau pe cineva la curatenie , dar mereu am preferat sa imi bag singura nasul in rufele mele ras ( cateodata ma ajuta mama la calcat, dar decat pentru copii). Asa ca, daca nu le e firea asa , nu or s-o faca (ma refer la fete ).
Cateodata imi mai face Mama papa pentru copii (cand sunt eu tare ocupata, cum am fost ultimele 2 saptamani pana in Pasti) Bye2 si eu doar pentru noi .

Eu nu am pretentii de la printi decat sa mentina ordinea in camera ei si atat ... nici eu nu am facut nimic copila , dar adolescenta m-am schimbat si am facut multe de buna voiepupici .
kali
Scris: Thursday, April 24, 2014 10:24 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Stii vorba aia: asa mama, asa fiica... Nu cred ca tine de fire.
Si mama a avut menajera si cred ca de aceea mi se pare si mie firesc sa am. De aceea cred ca e vorba de a privi asta ca pe o normalitate, cu care cred ca nu vor avea probleme copiii mei.
Cris-DL
Scris: Thursday, April 24, 2014 11:01 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Ii las sa ajute cu ce vor, insa le cer sa pastreze curatenia si ordinea in camera lor, prin dulapurile lor, birouri, ghiozdan, dulapul lor de pantofi (aici lucram inca, caci uneori uita si-i baga murdari) si la bucatarie, dupa ce au luat masa. Uneori vor sa spele si vasele - ii las.
Si... cum si eu am ajutoare de cele mai multe ori si nu ma spetesc nici la curatenie, nici la bucatarit, nici lor nu le cer mai mult.
De calcat, calc numai eu cand am chef si nu las pe nimeni, am asa un fix. Nu stiu de ce, ca am stricat atateeeea... NuStiu

Simi Simona
Scris: Tuesday, February 19, 2019 2:52 PM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2019
E incantat sa faca tot ce fac si eu. de la sortat/ spalat intins rufe pana la mancare/ tocat/amestecat/curatenie/ sters praful..
Lily35
Scris: Wednesday, March 4, 2020 1:25 AM
Nivel

Inregistrat: 3/3/2020
ele aranjeaza camera si paturile, Isi aduna jucariile, asta e totBig Laugh
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.