|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Matei doar isi strange jucariile. Isi duce gunoiul la cosul de gunoi (servetele, coji de banane, de portocale, jucarii rupte). Isi sterge singur masa in locul unde a mancat si atat cat ajunge pe restul mesei. Strege oglinda si dulapul lui cu servetele de geamuri, de mobila si de...fund ! Imi aduce sambata si duminica cana cu Inka facuta de tati! Se face ca da cu aspiratorul. Masoara cu ruleta (cam ce masuram si noi). Uda florile si covorul.Le stropeste cu pulverizatorul. Se dezbraca de hainele murdare si le pune singur in cosul lui de rufe.
Cam atat face, dar nu pot spune ca toate astea ar fi un ajutor, exceptie facand strangerea jucariilor si pusul hainelor murdare la cos.
Probabil cand va mai creste, il voi obisnui sa isi faca singur patul (eu il fac deocamdata) si sa isi spele vesela din care mananca sau macar sa o puna in chiuveta.Tot mai tarziu va fi raspunzator cu facutul si mentinerea ordinii in camera 9deocamdata eu ma ocupt de mentinere, de facut facem impreuna).
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Si Luana se baga la treburi gospodaresti, cel mai mult tanjeste dupa fierul de calcat, are pe cine mosteni De vreo 3 ani isi intretine camera ei, ba chiar sterge si geamurile. Isi face periodic curatenie pe birou, in locul unde-si tine cartile, isi depoziteaza diverse reviste prin cutii, le sorteaza frumos. Acum cateva zile si-a pus intr-o punguta de cadouri -asa a vrut ea- tot ce tine de clasa a I-a: carti, caiete, fishe, teste, poeziile de la serbari. Fiecare numar al revistei "Corpul uman" le are aranjate intr-o cutie, vara aceasta urmand sa asamblam piesele toti trei -ea, eu si soatza-. In camera ei aspira insa nu sterge parchetul cu produse de curatat. Nici de la spalatul vaselor nu se da inapoi, sau de la aranjatul lor in dulap dupa ce s-au scurs de apa.
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Matei ma "ajuta"cu mare placere Ia de ex buretele de vase si se apuca de sters oglinda de la dulap sau sticla de la acvariu(nu va dati seama ce urme raman...),da cu aspiratorul(da in acelasi loc minute in sir),duce mizeriile la gunoi(e si o scuza sa mai traga cu ochiul in masca de la chiuveta sa vada ce mai e nou pe acolo,ce anume mai poate lua)....da mancare la pesti(prea multa de s-au ingrasat saracii).Isi duce jucariile la loc,dar doar daca ii spun sa faca asta.Si al meu da cu mopul(nu o singura data a luat mopul plin de apa,cat n-am fost atenta si a "sters"covorul cu el). |

| Doamne ce copii geniali avem, noi, romanii ! |

| stele_pe_cer wrote:Doamne ce copii geniali avem, noi, romanii  ! Nu cred ca a vrut cineva sa se laude cu cat de "genial"e copilul sau...asta pentru ca replica ta a venit imediat dupa a mea...Matei e la varsta la care imita tot...deci e perfect normal sa faca ce vede la mine(ma refer la sters praful,aspirat,asezat jucarii etc).Nu e nimic deosebit la asta...Eu astept sa-si dovedeasca inteligenta la maturitate...nu la 1.7 ani.Deocamdata este un copil istet,sociabil,dulce si ascultator.Atat.Poate m-am inselat,si replica ta nu a fost ironica... |

| Alyna wrote:  Nu cred ca a vrut cineva sa se laude cu cat de "genial"e copilul sau...asta pentru ca replica ta a venit imediat dupa a mea...Matei e la varsta la care imita tot...deci e perfect normal sa faca ce vede la mine(ma refer la sters praful,aspirat,asezat jucarii etc).Nu e nimic deosebit la asta...Eu astept sa-si dovedeasca inteligenta la maturitate...nu la 1.7 ani.Deocamdata este un copil istet,sociabil,dulce si ascultator.Atat.Poate m-am inselat,si replica ta nu a fost ironica...
Fiecare intelege ce poate. Restul...ar fi comentariu fara sens.
Cateva idei in plus:
Nu ma intereseaza genialitatea altora. Si nici dupa cine scriu. Si nici sensibilitatea unora. Invat sa fiu egoista.Mai mult decat sunt nativ.
|

| Deci,Stele,uite cum sta treaba...toate ca toate,dar de Matei nu se ia nimeni ...Ce am scris e o realitate.Asta face la 1an si 7 luni(si crede-ma ca as mai avea multe cu care sa ma laud,in legatura cu dezvoltarea lui psiho-motorie,dar le pastrez doar pentru sufletelul meu de mama) si sunt fff mandra de el.Este un copil inteligent si n-o sa plec ochii in pamant pentru asta...ca sa te simti tu mai bine in legatura cu copilul tau.Nu trebuie sa se compare nimeni cu bebe al meu si punct.Fiecare copil e unic in dezvoltarea lui.Comparatiile sunt de prisos.Parerea mea e sa inveti sa fii mai putin acida ca e deranjant modul tau de a posta.Si poate in viata e mai bine sa-ti pese si de altii ca doar nu traiesti in jungla,ci alaturi de oameni.Si da,sunt sensibila cand vine vorba de copilul meu.Refuz sa ma las condusa de furie si sa scriu si altele,din respect pentru celelalte mamici.Discutia se incheie aici . |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| off |
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius nu ma ajuta cu nimic Momentan. |
|

| Alyna wrote:Deci,Stele,uite cum sta treaba...toate ca toate,dar de Matei nu se ia nimeni  ...Ce am scris e o realitate.Asta face la 1an si 7 luni(si crede-ma ca as mai avea multe cu care sa ma laud,in legatura cu dezvoltarea lui psiho-motorie,dar le pastrez doar pentru sufletelul meu de mama) si sunt fff mandra de el.Este un copil inteligent si n-o sa plec ochii in pamant pentru asta...ca sa te simti tu mai bine in legatura cu copilul tau.Nu trebuie sa se compare nimeni cu bebe al meu si punct.Fiecare copil e unic in dezvoltarea lui.Comparatiile sunt de prisos.Parerea mea e sa inveti sa fii mai putin acida ca e deranjant modul tau de a posta.Si poate in viata e mai bine sa-ti pese si de altii ca doar nu traiesti in jungla,ci alaturi de oameni.Si da,sunt sensibila cand vine vorba de copilul meu.Refuz sa ma las condusa de furie si sa scriu si altele,din respect pentru celelalte mamici.Discutia se incheie aici  .
Fata draga, esti normala ?
Kiar ca offff... alt "user" in suferinta... Vestea buna e ca bolile psihice se trateaza, vestea proasta e ca nu definitiv. |
|

| Nu te dezminti Stele..Bravo
Petro,stai linistita ca o sa te ajute de n-o sa fii fericita Eu stiu cat strang si curat dupa "ajutorul"lui...dar e bine ca macar are intentia de a ma ajuta |
|
| Alyna wrote:Petro,stai linistita ca o sa te ajute de n-o sa fii fericita  Eu stiu cat strang si curat dupa "ajutorul"lui...dar e bine ca macar are intentia de a ma ajuta
Abia astept. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| petro wrote:Darius nu ma ajuta cu nimic  Momentan.
Ce tare esti...si Cezara mea la fel....dar eu cred ca totusi ne ajuta chiar daca sunt bebelusi ...cind ii privim uitam de toate grijile si de toti nervi deci ne ajuta si ei la psihic. |
|
|
Cand invata ce-i frica si se ghemuiesc repede, repede la noi in brate, cand spun prima data mami (asta s-a intamplat aseara) ... si trece instant oboseala si supararea.
Cred ca am gresit topicul, Dya |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| petro wrote:Cand invata ce-i frica si se ghemuiesc repede, repede la noi in brate, cand spun prima data mami (asta s-a intamplat aseara)  ... si trece instant oboseala si supararea. Cred ca am gresit topicul, Dya
Da cred ca ar trebui s deschidem unul cu noutati din viatza bebelasului nostru. Felicitari lui Darius pentru cel mai frumos cuvint din vocabularul lui. Aaa si ca sa nu bat cimpii de tot tin sa felicit toti harnicutii si nu pot decit sa sper ca si Cezara mea va fi macar pe jumatate la fel de harnicuta ca voi. |
|
|