Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Scumpul meu copil are ca hobby sa-si scrie hainele cu pixul, astfel incat avem multe multe haine date deoparte... Eu spal hainele cu Persil, dar tot nu iese... Stie cineva vreun detergent mai bun? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Petele de cerneala si pix se curata cu lapte daca sunt proaspete. Daca locul a fost curatat si cu altceva pixul va iesi foarte greu sau de loc. Un alt sfat al bunicii ar fi cu privire la scoaterea petelor de mina de pix de pe haine, cu ajutorul spirtului, imediat ce pixul a atins o tesatura se adauga putin spirt, se freaca putin locul respectiv si in cateva momente am scapat de pata.
SURSA |
|

| Saru-mana, ma duc sa incerc si-ti spun imediat rezultatul...
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Ai incercat Kalia?
Exista Kalia in Romania?
PS> tine departe pixurile de bebe... , da-i creioane cerate sau culori, sau tusuri...
|
|

| Kikishor, mancate-ar mama de desteapta!!! Tocmai am salvat o pereche de pantalonasi tare dragi mie. Pixul scris acum o ora nu s-a luat in totalitate, se mai vad usoare urme (care sper sa iasa la spalat), dar cel "aplicat" acum 10 min a iesit de tot!!! Uraaaa!!! Multumim!!!!!! |
|

| Cristy wrote:Ai incercat Kalia? Exista Kalia in Romania? PS> tine departe pixurile de bebe...  , da-i creioane cerate sau culori, sau tusuri...
De Kalia nu am auzit, poate exista si nu stiu eu. Da, ai dreptate, cea mai buna solutie ar fi sa nu i le mai dau, si sa le inlocuiesc cu altceva, dar draga de ea refuza alt instrument de scris, si cere intruna:mama, pis, mama pis, si tot asa pana i-l dau... Vezi ce mama model sunt?!? |
|

|
Cu placere!
Am mai gasit acum o varianta: Vanish Stain remover, dar nu stiu cat de bun e. Cica sunt doua variante, lichid si pudra. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Aceeasi problema o am si eu, e pictoritza mare si Deea, eu degeaba mai incerc acum ca nu mai sunt proaspete ...dar bine ca stiu pe viitor
Dar carioca o iesi ? I-am cumparat si eu creioane cerate, dar tot pixul si carioca prefera, zice ca cele cerate "nu sunt bune, sunt poaste nu schie" |
|

| Am cautat si pentru carioci o solutie si se pare ca tot spirtul poate scoate petele. Succes, Cris! |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Mercik Cris, o sa incerc cu prima ocazie, caci hainutzele pictate mai demult la revedere de la ele, le luam prin casa .... dar nu afecteaza spitul tesatura ? nu o decoloreaza ? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu stiu de pe haine ca n-am avut de ce sa incerc(inca n-a scris pe ele). Dar a mea se mai picteaza pe fata si cel mai usor de curatat e cu servetele umede pt bebelusi. Se sterge asa de usor de parca ai sterge copilul dupa ce a mancat. |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Kiki wrote:
Am mai gasit acum o varianta: Vanish Stain remover, dar nu stiu cat de bun e. Cica sunt doua variante, lichid si pudra.
Cred ca Kalia este Vanish.
Sunt carioci care ies la spalat si sunt care nu ies... nu stiu cum sa le deosebesc, eu cer la librarie din alea care iese la spalat. Nici pana acum nu le dau pixuri la fete, s-au obisnuit cu cariocele, creioanele etc.
Apropo, Eden avea un hobby mai ciudat, lua "permanent marker" de la tati din geanta si isi facea pedichiura cu el.... sa va spun ca ramanea tusul ala si cate 3 saptamani in jurul unghiilor de la picioare... acu daca era rosu mai treaca-mearga dar cand il nimerea pe ala negru sau albastru
|
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| monique wrote:
De Kalia nu am auzit, poate exista si nu stiu eu.
aici se numeste Kalia vanish si cutia e roz...in tara se gaseste cu numele de vanish..incearcal pe cel oxyaction ca e super scoate tot tipul de pete... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| la noi a iesit pixul dupa 2 spalaturi cu detergent normal.nu mi-am facut proleme pt ca erau pantaloni cu care umbla prin casa,dar am vazut ca totusi a iesit. in schimb darius adora sa deseneze pe perete si pe gresie,e o placere pt el |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Eu stiu ca pixul iese daca se pune pe locul respectiv fixativ, apoi se spala. |
|
|