Cu ce dezinfectam lenjeria de pat si prosoapele?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, May 1, 2007 5:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
pentru ca se intampla destul de des sa am musafiri si uneori le dau prosoapele mele si, evident, lenjeria de pat, nu stiu cu ce as putea sa spal la masina de spalat ca sa le dezinfectez. pun la temperatura de 60 grade insa nu cred ca este suficient. am avut la un moment dat un soi de dezinfectant (adus din Germania) special pt lenjerie de corp, pat si prosoape dar mi s-a terminat.

sa nu credeti ca sunt paranoica si obsedata insa totusi prosoapele trebuie cumva dezinfectate, chiar daca sunt oameni curati si spalati.

aveti idee ce as putea pune in masina ca sa dezinfectez? help, plz!pupici
mihaela75
Scris: Tuesday, May 1, 2007 6:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Ace ,parca asa se numeste...ala de le face albefool Sau le bagi la clorscratch
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 1, 2007 6:03 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Un simplu calcat este suficient.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, May 1, 2007 6:06 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
Ace ,parca asa se numeste...ala de le face albefool Sau le bagi la clorscratch

Miha
, eu le pun de regula vanish care stiu ca are si ceva clor in el sau ma insel?scratch

ma gandisem si eu sa le pun clor in masina ca ala sigur imi rezolva problema insa... nu dauneaza la masina la spalat?scratch oare

Mariuta
, de calcat lenjeria, o calc mereu insa prosoapele nu. crezi ca este chiar suficient?scratch
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 1, 2007 6:09 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
doar musafirii tai nu sufera de vreo boala contagioasa? cred ca da, e suficient
ACE il poti folosi la tesaturi albe, la cele colorate nu , parsonal nu-mi plac degradeurile.
Ace nu afecteaza cu nimic masina de spalat, eu il folosesc de ani buni de zile numai la tesaturile albe indiferent daca au sau nu fir sintetic.
mihaela75
Scris: Tuesday, May 1, 2007 6:20 PM
Nivel

nuuuu, nu dauneaza ace daca cuva e din inox.Eu foloseam acasa la greu.Unele masini au cuva din plastic atunci nu e bun de folosit.Mai intreaba dar iti spun sigur ca masina mea merge struna si acum.
Cristy
Scris: Tuesday, May 1, 2007 7:17 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Eu pun prosoapele si lenjeria, ca dealtfel si albiturile, la 70 grade la masina, programul lung ( 2 ore) cu detergent antibacterial si Kalia ( Venish) .

Stiu ca se gaseste in Rom detergent antibacterial a lui Sano ( nu are importanta ca este firma Israeliana) dar stiu ca preturile sunt foarte mici la toate produsele. Se numeste Sano Maxima si cred, nu imi aduc aminte, ca este pentru copii - mai bine, miroase super cool cool cool
MNiko
Scris: Tuesday, May 1, 2007 8:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:

Miha
, eu le pun de regula vanish care stiu ca are si ceva clor in el sau ma insel?scratch

ma gandisem si eu sa le pun clor in masina ca ala sigur imi rezolva problema insa... nu dauneaza la masina la spalat?scratch oare

Mariuta
, de calcat lenjeria, o calc mereu insa prosoapele nu. crezi ca este chiar suficient?scratch

Vanish nu are clor(poate doar cel special de pt rufele albe). Pt Ace vezi ca scrie pe sticla care e pt masina automata de spalat pt ca nu sunt toate pt asa ceva.
Din cand in cand poti sa dai si un program de 90 grade pentru lenjerie si prosoape. Eu pun macar o data pe luna toate rufele albe la un astfel de program.
Calcatul rufelor este recomandat chiar atunci cand ai copil mic pt ca omoara microbii care se pot aseza pe haine cand le lasi la uscat. MI se pare ca scrie chestia asta chiar in Capraru. Eu am ajuns sa calc acum pana si plulovarele.
Kiki
Scris: Tuesday, May 1, 2007 8:39 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Anca, Vanish nu are clor, nici macar cel pentru albituri! Cum zicea si MNiko, un spalat la 90 de grade (daca materialul rezista) si un calcat dupa uscare zic eu ca e suficient. pupici
kali
Scris: Tuesday, May 1, 2007 9:03 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Poti avea o lenjerie- doua pe care sa le folosesti numai pentru musafiri; prosoape la fel. In acest fel nu cred ca ti-ai mai face atatea probleme.
delfinasa
Scris: Wednesday, May 2, 2007 1:47 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Pe-aici sunt tot felul de detergenti cu dezinfectanti incorporati, eu am folosit Tide bleach intr-un timp, care e bun si pentru rufe colorate...nu tin atat de tare la chestia asta, lenjeriile oricum le calc, iar prosoapele le spal regular, la programul de cotton/towels...detergentii ii cam schimb, ca sunt atatea marci bune pe market si iau in functie de ce doresc pe loc si/sau oferta.
mihaela75
Scris: Wednesday, May 2, 2007 7:18 AM
Nivel

kali wrote:
Poti avea o lenjerie- doua pe care sa le folosesti numai pentru musafiri; prosoape la fel. In acest fel nu cred ca ti-ai mai face atatea probleme.

asa zic si eu...si stai si tu mai linistita si fara frica.Si eu tot asa am "la pastrare" numai pt. musafiri.
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, May 2, 2007 8:05 AM
Nivel

pai am lenjerie pt musafiri, nu de alta dar patul meu din dormitor e maaaaaaare si nu le pot da si nici nu vreau sa le dau lenjeria mea de pat.

de spalat, chiar azi le-am spalat pe toate la 70 grade ca mai mult cred ca nu tine materialul.

detergent antibacterian eu pe aici nu am vazut. o fi si nu stiu eu. ia sa ma uit mai bine cand ma mai duc la cumparaturi. bounce
MNiko
Scris: Wednesday, May 2, 2007 8:24 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:
pai am lenjerie pt musafiri, nu de alta dar patul meu din dormitor e maaaaaaare si nu le pot da si nici nu vreau sa le dau lenjeria mea de pat.

de spalat, chiar azi le-am spalat pe toate la 70 grade ca mai mult cred ca nu tine materialul.

detergent antibacterian eu pe aici nu am vazut. o fi si nu stiu eu. ia sa ma uit mai bine cand ma mai duc la cumparaturi. bounce

Anca, daca sunt din bumbac atunci tine materialul si la 90 de grade
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, May 2, 2007 8:36 AM
Nivel

MNiko wrote:

Anca, daca sunt din bumbac atunci tine materialul si la 90 de grade

cica sunt din bumbac dar nu as vrea sa le fac mici...fool

o sa le calc si gata! multumesc oricum de sfaturi!pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.