Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| noi iesim de cateva zile la plimbare cu port-bebe. este destul de incomod pt ca ma cam cocoseaza insa este mai practic decat sa cobor 2 etaje caruciorul (care are vreo 10-15 kg si la operatia mea sigur face bine! ). oricum , pt vremea asta cu vant mi se pare mai parctic sa il tin pe bebe aproape de mine si pot sa-l feresc mai usor. si, pe de alta parte, imi place mai mult sa il tin la piept decat in carut. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu cind ies singura la plimbare cu Sara prefer sa o duc in marsupiu,pentru ca-mi este mult mai comod.Avind in vedere ca stam la etajul 2,lift nu avem iar caruciorul are in jur de 15 kg.nu stiu cum sa ma descurc in zilele cind tati este plecat.Asa ca ne-am adaptat variantei mai putin obositoare si care nu necesita doua perechi de miini. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Mie nenea doctoru' mi-a spus ca nu e bine sa pun bebele in marsupiu pina la virsta de 4 luni, pentru ca isi forteaza si deformeaza coloana. Si asa am facut. Oricum nu am putat-o prea mult in port-bebe, doar daca mergeam singura sa fac cumparaturi pe linga casa si aveam nevoie de miini. Cind am cumparat carucior, am cautat sa fie cit mai usor de manevrat si sa nu cintareasca asa de mult ca sa il pot urca si cobori, pentru ca stau la et. 2 si nu avem lift (ce bine ar fi fost cu lift!!). In vara am cumparat un carucior sport care nu are mai mult de 2 kg si pot sa spun ca e usor ca un fulg pe linga celalalt mai vechi, iar cind plecam de-acasa pe distante lungi e super, pentru ca e usor de urcat in orice mijloc de transport. Acum afara nu mai iesim cu carucior pentru ca suntem mari si mergem la plimbare de minuta cu mami si studiem orice pietricica ne iasa in cale si poposim in fiecare baltoaca sa ne balacim.
Deci, in concluzie, eu am optat si optez inca pentru ambele variante, dar atentie mare la marsupiu! Nu-l utilizati de la virste prea mici, ca dauneaza. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Hai sa va spun si eu...astazi am iesit pana in piata (si ce piata maaaaaaaare aveam de facut) si am pus-o pe Alex in marsupiu, asta si pentru ca tati conducea masina. Alex are 7kg si jumatate si am putut s-o pun in marsupiu in pozitia "cu fata la lume" Desi ne-am plimbat destul pana am terminat, nu m-a cocosat prea tare. Sa nu va mai spun ce era la gura ei...toata numai o vorba...da, da, da baba, tata, si toata lumea zambea si se uita la ea. Asa ca mie imi este foarte util cand ma duc la cumparaturi. Pe soacra-mea o chem cand mai iesim si noi cu prietenii si oricum, incepand serviciul mai devreme, are timp sa recupereze! In schimb, canD iesim amandoi afara, mai bine zis "in familie" carutul este cel mai util...asa mai are si tati timp sa traga o tigara de spate! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| miri_haluca wrote:Eu cind ies singura la plimbare cu Sara prefer sa o duc in marsupiu,pentru ca-mi este mult mai comod.Avind in vedere ca stam la etajul 2,lift nu avem iar caruciorul are in jur de 15 kg.nu stiu cum sa ma descurc in zilele cind tati este plecat.Asa ca ne-am adaptat variantei mai putin obositoare si care nu necesita doua perechi de miini.
Problema asta am avut-o si eu acasa.Stateam la et.2 si nu aveam lift asa ca mi-am luat un carut cel mai usor si mai ieftin posibil.Intr-o mana tineam fata si in cealalta carutul, daca aveam vreo sacosa o agatam de carut.Ii facusem si mecanism de inchidere mai usor pe baza de scuturat si picioare( il scuturam o data zdravan, ii trageam un picior si gata, se inchidea). |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mie s-au oferit colegii de serviciu sa imi cumpere ceva pt bebe si mi-au dat un buget in care eu am gasit un scaun de masina si un carut. Le-am dat codurile exacte ale produselor, de unde sa comande, tot tot tot, nu trebuia decat sa dea un telefon. Ei bine, ambele produse sunt diferite de cele alese de mine. Scaunul de masina e chiar mai misto si carutul la fel, e mai scump decat cel pe care il voiam eu, dar nu se lasa complet pe spate asa ca nu il vom putea folosi decat peste 3-4 luni. Si acum ce sa ma fac, ca tre sa cumpar altul si astia o sa se simta jigniti... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Freedelia, nu se incorporeaza in carutz scoica , scaunul de masina ? Ca noi asa l-am folosit de la bun inceput. Poate se potrivesc ! Si , la urma urmei , nu au de ce sa se supere. Le explici si de la varsta potrivita folosesti si cadoul de la ei. |
|
| Pai cica in scoica nu e bine sa stea prea mult timp cand sunt asa mici... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| freedelia wrote:Pai cica in scoica nu e bine sa stea prea mult timp cand sunt asa mici... depinde de scoica. Daca in scoica sta complet intins, pe spate, nu-i nici o problema. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi in primele 4 luni am folosit alternativ cand marsupiul (de la 2 luni si ceva), cand carutul cu landou.Landoul lasat la orizontala, iar dupa 4 luni treptat, am inceput sa mai urcam landoul (depinde cate trepte are carutul).
Scoica am folosit-o ocazional, numai pentru masina, ca asta-i este scopul.
Nici un cosulet auto nu e indicat a fi folosi prea mult timp, cu atat mai putin la un nou-nascut.La inceput, in primele zile de folosinta, pui bebelul numai cateva minute, si cresti progresiv.Nu se recomanda a fi folosit mai mult de juma de ora la inceput, apoi, mai tarziu,nu mai mult de o ora jumate.
Daca plceci la drum lung cu copilul, cu masina, periodic trebuie facute pauze, timp in care se ia copilul din cosulet si se pune pe o suprafata plana (in cazul celor sub 6 luni), iar pt.cei peste 6 luni se lasa copilul sa stea in ce pozitie ii convine, numai sa nu mai stea pentru o perioada de cel putin juma de ora in cosul auto.
Exista brosuri atestate care instruiesc cumparatorii in ceea ce priveste siguranta si modul de folosire a cosului auto.In afara se face si un training special despre cum sa pui corect cosul auto, in functie de caracteristicile masinii, de varsta bebelului si de alte o groaza de kestii.Aparent pare simplu, dar, pentru a-i oferi copilului siguranta si confortul de care are nevoie e nevoie de mai mult de atat.
Parerea mea este ca cosul auto, pe langa cele scrise mai sus, nu ofera nici sentimentel de obisnuinta, penru ca nu-l vei putea plimba cu cosul decat pana la o varsta mica (cateva luni), k mai tarziu nu il vei mai putea cara singura.
Apoi, dupa 3 luni iarasi e bine sa lasi sigarul pe o suprafata intinsa pentru a putea in mod natural sa se intorca de pe o parte pe alta (unii incep sa se rostogoleasca mai repede, altii mai tarziu, dar e bine sa aiba spatiu de desfasurare).
Apoi, daca azi e in cos, maine e in patut, poimaine in carut, s-ar putea sa iti faca figuri noaptea, la somn: ba vrea in cos, ba in caurt.Copilul in primul an de viata are nevoie de repetitivitate, de lucruri care sa nu se skimbe prea des.Ei reactioneaza vehement in cele mai multe cazuri la nou, dar in cele din urma accepta noul ca pe ceva firesc, cu conditia ca acest "nou" sa nu fie in permanenta "nou".
Noi avem cos auto, dar nu l-am folosit decat penru plimbari scurte cu masina, iar la drum lung cu pauzele de rigoare.Mai tarziu, l-am folosit de cateva ori si la masa, pana cand Matei a acceptat scaunul de masa (care nu are decat o singura pozitie, nu mai multe pe verticala si orizontala cu au cle mai multe produse scumpe si de calitate).
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Scoica noastra nu are absolut nici o contraindicatie de la prima zi de nastere. Si am folosit-o zi de zi , timp de 8 luni si ceva. Si uite ca suntem sanatoase tun , fara absolut nici o problema. Iar pe parcusrul zilei stam prin toata minunile , prin casa: in leagan cate o ora dimineata si una seara , in sezlong si ne jucam , la fel si dimineata si dupa amiaza , in jumper , la play center, in scoica ( in casa si in masina ), in premergator de cateva saptamani, in patul mare a lui mami, in patutzul ei. Si daca e , doarme si in sezlong si in scoica in masina si in patul lui mami si in patutzul ei. A adormit si in leagan de vreo cateva ori , apoi am mutat-o.
Noi nu suntem pretentiosi , atata timp cat mami e oriunde si se joaca nu mine. |
|
| Da, sa stii ca nici scoica mea nu are contraindicatii, eu initial chiar planuiam sa o folosesc cand ma intorceam la serviciu, ca am aranjat cu seful meu sa pot lua copilul cu mine ( o sa lucrez 2 ore pe zi in birou de cand va avea ea 2 luni). Dar apoi am auzit ca cica n ar fi bine si am luat de bun ce am auzit. O sa mai investighez, pentru ca eu aici ii vad pe straini peste tot cu bebelusii in scoica (la restaurant, la mall) si ma gandesc ca majoritatea sunt din tari civilizate, si li s-ar fi spus cand au cumparat scoica daca erau contraindicatii. Am sa intreb cand mergem cu copilul la pediatru la clinica internationala sa o inregistram, ca acolo sunt numai doctori Americani si Europeni si ei trebuie sa stie bine.
Cat despre culcatul mereu in acelsi loc, asta e valabil cand ai un copil mai dificil si greu adaptabil, care nu reationeaza bine la schimbari si devine supra-stimulat. Eu una pe John l-am expus la cat mai multi stimuli externi de cand era mic si asa a devenit nepretentios, doarme unde il pui sa doarma, mananca atunci cand este mancare, indiferent de loc, daca il asezi pe un scaun si e ora mesei, mananca. Din punctul asta de vedere nu imi fac griji cu pusul in scoica, dar am sa ma interesez daca intr-adevar poate fi rau pt coloana. |
|

| freedelia wrote:
Cat despre culcatul mereu in acelsi loc, asta e valabil cand ai un copil mai dificil si greu adaptabil, care nu reationeaza bine la schimbari si devine supra-stimulat.
Cat despre culcatul in acelasi loc, se recomada oricarui copil normal, nu unui copil dificil, iar asta e teoria sustinuta de pediatri, nu de mine.Nu trebuie sa ai un copil dificil care sa nu reactioneze bine la diferiti stimuli ca sa ii creezi copilului o rutina.
Din moment ce ii oferi copilului o anumita rutina, el nicidecum nu poate fi suprastimulat, caci rutina il face pe copil sa simta totul ca fiind previzibil.Si ceea ce este previzibil creeaza o stare de confort si liniste.
Un copil care adoarme in mod obisnuit in acelasi loc, in aceeasi atmosfera, ii confera acestuia siguranta si linistea de care are nevoie.Data pe care o recomnda pediatrii ca fiind ideala pentru inceperea si dezvoltarea unei anumite rutine este in preajma celor 3 luni de la nastere.
Iar in ceea ce priveste scoicile de masina, nu stiu de ce este lumea atat de contrariata.In momentul akizitionarii, scrie fooooaaarte citetz indicatiile, modul de folosire, durata de folosire, varsta de la care se poate folosi.Mi se pare normal ca eu sa descriu prosusele tarii mele, fara a jigni alte popoare, sub pretextul ca unele sunt mai "civilizate", in ciuda emigrantilor probabil mai putin civilizati.Mi se pare mai de bun simt sa respectam pe fiecare acolo, in tara lui, cu produsele lor bune sau mai putin bune.Caci, cum bine spune un proverb romanesc, "fiecare padure cu uscaturile lui".Si apoi sa nu uitam ca toate cele care scriem aici pe forum suntem romance, plecate sau nu, deci, dragelor, sa nu ne uitam originea si sa nu aruncam cu noroi unde ne-am nascut si am trait o buna parte din viata. |
|

| freedelia wrote: eu aici ii vad pe straini peste tot cu bebelusii in scoica (la restaurant, la mall)
Una e sa vezi copilul altuia in scoica si alta e sa stii ca al tau a stat ore intregi in scoica.Tu il poti vedea aucm, si copilul sa stea acolo doar de cateva minute.Dar bineinteles ca va fi optiunea ta, numai ca ai putea sa iti exprimi opiniile cu mai multa diplomatie si cu mai mult bun-simt, fara a jigni alte persoane care, la randul lor, se exprima civilizat.
freedelia wrote:si ma gandesc ca majoritatea sunt din tari civilizate, si li s-ar fi spus cand au cumparat scoica daca erau contraindicatii.
Nu are nici o legatura civilizatia unei tari cu produsele comercializate.Dupa cum poti gasi oameni civilizati in orice tara, asa poti gasi si oameni lipsiti de bun-simt sau cu soriciul gros in tari kipurile "civilizate".
freedelia wrote:Am sa intreb cand mergem cu copilul la pediatru la clinica internationala sa o inregistram, ca acolo sunt numai doctori Americani si Europeni si ei trebuie sa stie bine.
Si Romania face parte tot din Europa , deci si sfaturile unor medici romani pot fi la fel de bune ca ale altora din alte tari.
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Haideti sa nu uitam totusi un lucru esential.
Toate parerile exprimate pe acest forum sunt ale mamicilor (nu cred ca avem printre noi deocamdata si vreo mamica pediatru, sau avem ? ) !
Fiecare mamica impartaseste din cunostintele si din experienta ei si nu este obligatoriu ca toata lumea sa aiba aceeasi parere.
La fel cum nu este frumos nici sa cautam sa ne impunem parerile.
Este suficient sa le facem cunoscute, urmand ca fiecare dintre noi sa judece la randul ei si sa intrebe daca crede de cuviinta pediatrul ce parere are despre subiectul respectiv.
Ce sa mai zic ca de multe ori nici pediatri intre ei nu au aceeasi parere, daramite mamicile care au facut ce li s-a spus sau ce au auzit ca ar fi bine.
Haideti sa nu mai incercam sa comentam afirmatiile unora si ale altora si sa ne expunem parerile impartial, mergand pe principiul "Cine are urechi de auzit sa auda" adica, daca cineva considera OK parerea respectiva, cu siguranta o va lua in calcul.
In plus, nu toti copiii sunt la fel. Ce unuia ii face bine, altuia este posibil sa nu ii faca. |
|
|