Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Andreea si mamicile care ati calatorit cu bebe peste hotare, ce acte trebuie sa avem cu noi ca sa ne lase sa iesim din tara cu bebe cu tot? |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Pasaport pt bebe. Daca pleaca doar cu un parinte trebuie procura notariala de la celalt parinte.
Pe unde va ganditi sa plecati? :)
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| AriaM wrote:Andreea si mamicile care ati calatorit cu bebe peste hotare, ce acte trebuie sa avem cu noi ca sa ne lase sa iesim din tara cu bebe cu tot? Pasaport, atat. Daca e pasaport temporar, poti duce pozele de acasa cu bebe, le printezi ca pt pasaport, poza o faci pe un fundal alb (patura de ex) de la brau in sus. Daca e pasaport normal tre sa daca poza acolo la ei. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Andreea,esti cea mai curajoasa mamica Noi pana weekendul acesta nu am lipsit nici o noapte de acasa. Acum ne am facut curaj si am plecat de vineri pe duminica la parintii mei Mi a luat cateva ore sa fac bagajul si am avut masina plina plina (si e un suv,deci nu e masina mica ) Cand plecam la mare cred ca o sa avem nevoie de remorca. Prima noastra iesire a fost ok asa ca in curand mai facem una...poate chiar weekend ul viitor. |
|

| Dea22 wrote:Andreea,esti cea mai curajoasa mamica Noi pana weekendul acesta nu am lipsit nici o noapte de acasa. Acum ne am facut curaj si am plecat de vineri pe duminica la parintii mei Mi a luat cateva ore sa fac bagajul si am avut masina plina plina (si e un suv,deci nu e masina mica )  Cand plecam la mare cred ca o sa avem nevoie de remorca. Prima noastra iesire a fost ok asa ca in curand mai facem una...poate chiar weekend ul viitor.
Haha, socrii ne-au facut inconstienti cand am plecat in ianuarie in Praga. Eh. Noi de fel suntem calatori si nu consider bebe un impediment. Daca are scaun ok si faci opriri, are tot ce ii trebuie.. va are pe voi deci e perfeeeect. Da legat de bagaj si eu am o lista luuuunga de fel si mereu la fiecare trip bifez acolo ce am nevoie sa impachetez. Nu mereu tre toate, depinde de lungimea excursiei. Dar iau destuleeee. Ce am mai vazut fain pe yt e sa faci pachetele de outfits. In loc sa pui gramezi de 10 body, 5 pantalonasi etc. sa pui gramada de body + sosete + pantalonas etc ce ii mai tre si scoti direct asa cand il imbraci. Era pt copilasi putin mai mari poate dar cred ca merge si la ai nostri :) ca daca se pateaza de la pampers nu schimbi doar bodyul.. :) |
|

| Cred ca mergem in concediu si vara asta pana la urma. Ne uitam la un traseu de genul: Lake balaton (ungaria) - dolomites (italia) - coasta de azur (nice, cannes, marseilles, aix de provence si inca ceva rute prin zona pt soferul din sotul meu ) apoi sa ne intoarcem prin elvetia la Gotthard pass - salzburg - viena - budapesta - cj.
Cam asa ar fi traseul, 16 zile... dar sa vedem daca gasim cazari ok, ca tre multe. Pe coasta de azur ce am sta vreo 6 nopti dar in rest cate 1-2 nopti in mai multe locuri..
Daca nu gasim ok cazari, ne orientam spre croatia - austria (zel am see), sau croatia - italia (Rimini). |
|

| Andreea, suna tare bine primul traseu, bafta sa gasiti cazari ok. Asa ceva mi-ar placea cu rulota, candva :)
Am fost si noi plecati o saptamana, i-a priit buburuzei la Dunare, doar ca au muscat-o tantarii si s-a bronzat cam tare saraca. Nu mai stiu ce sa facem sa o ferim de soare, are un ten de se innegreste imediat, exact ca ta-su :))
Legat de lista cu bagajul pt bebe, eu am luat putine lucruri, chiar strictul necesar. Ne-am obisnuit asa de cativa ani si plecam cu foarte putine lucruri dupa noi. |
|

| Sa va zic ce am facut azi de cand m-am trezit? Am planificat vacanta, asa pe nepusa masa deci 17-28 septembrie mergem in Grecia, 7 nopti pe insula Naxos si restul in Atena la dus si la intors. Avem o relatie speciala cu insula asta si anul trecut am promis ca ne intoarcem daca o sa fie totul bine cu bebele nostru (nu mai dau detalli, ca am tot scris despre asta pe forum :D). Initial am zis ca o lasam pt la anul, din lipsa de indemnizatie pana in toamna si mergem atunci undeva la caldurica, dar e scump rau sa zbori undeva la caldura prin oct-noiembrie, asa ca la naiba, facem un efort financiar si plecam totusi in septembrie
Am avut noroc sa gasesc libere aceleasi cazari ca anul trecut, desi cu aia din Atena aveam emotii ca nu aparea available pe airbnb, dar am vb cu gazda pe whatsapp si a deblocat datele ca sa putem rezerva Mai trebuie sa iau biletele de ferry si alea de avion, dar astept pana deseara ca atat am frecat motoarele de cautare azi si evident ca a crescut pretul, cu tot cu Chrome incognito si tot imi apar mai mari ca azi dimineata.
Mai trebuie sa ducem pitica la pasapoarte si abia asteptam sa plecam
|
|

| MaryPoppins wrote:Sa va zic ce am facut azi de cand m-am trezit? Am planificat vacanta, asa pe nepusa masa  deci 17-28 septembrie mergem in Grecia, 7 nopti pe insula Naxos si restul in Atena la dus si la intors. Avem o relatie speciala cu insula asta si anul trecut am promis ca ne intoarcem daca o sa fie totul bine cu bebele nostru (nu mai dau detalli, ca am tot scris despre asta pe forum :D). Initial am zis ca o lasam pt la anul, din lipsa de indemnizatie pana in toamna si mergem atunci undeva la caldurica, dar e scump rau sa zbori undeva la caldura prin oct-noiembrie, asa ca la naiba, facem un efort financiar si plecam totusi in septembrie Am avut noroc sa gasesc libere aceleasi cazari ca anul trecut, desi cu aia din Atena aveam emotii ca nu aparea available pe airbnb, dar am vb cu gazda pe whatsapp si a deblocat datele ca sa putem rezerva  Mai trebuie sa iau biletele de ferry si alea de avion, dar astept pana deseara ca atat am frecat motoarele de cautare azi si evident ca a crescut pretul, cu tot cu Chrome incognito si tot imi apar mai mari ca azi dimineata. Mai trebuie sa ducem pitica la pasapoarte si abia asteptam sa plecam
Poate ti-au luat dupa ip sau altfel, poate daca iesiti la o cafea ceva sa te conectezi la wifi acolo, nu stiu.. hoti mari astia.. of.
Ce fain ca plecati, yupii. Noi azi am iesit pe langa cluj unde a avut sotul teambuilding, langa un laaaac si l-am bagat pe bebe in colacul nou din pepco - suuuuper fain, si in jacuzzi. Apa am potrivit-o noi, era fara clor. In piscina mare era rece asa pt el si avea si clor asa ca am evitat. I-a placut maxim. |
|

| Andreea06 wrote:
Poate ti-au luat dupa ip sau altfel, poate daca iesiti la o cafea ceva sa te conectezi la wifi acolo, nu stiu.. hoti mari astia.. of.
Ce fain ca plecati, yupii. Noi azi am iesit pe langa cluj unde a avut sotul teambuilding, langa un laaaac si l-am bagat pe bebe in colacul nou din pepco - suuuuper fain, si in jacuzzi. Apa am potrivit-o noi, era fara clor. In piscina mare era rece asa pt el si avea si clor asa ca am evitat. I-a placut maxim.
Ce faiiiin, abia astept sa bag si eu pitica la balaceala in aer liber! Colacul ala de care zici e colac normal, sau tot asa de pus pe gat?
Deci dorul de duca m-a apucat ieri dimi, am iesit afara cu pitica la cumparaturi si am dat-o cu putina crema de protectie solara pe picioruse (pediatra a zis ca pot sa-i dau chiar daca nu are 6 luni, ca are tenul mai inchis si nah) si de la mirosul cremei parca m-am teleportat undeva la mare, pe o plaja nu stiu daca stiti senzatia aia, de miros de crema si adiere de vant asa de dimineata, parca te trimite direct la relaxare. Nah, si asa m-am decis |
|

| MaryPoppins wrote:Ce faiiiin, abia astept sa bag si eu pitica la balaceala in aer liber! Colacul ala de care zici e colac normal, sau tot asa de pus pe gat? Deci dorul de duca m-a apucat ieri dimi, am iesit afara cu pitica la cumparaturi si am dat-o cu putina crema de protectie solara pe picioruse (pediatra a zis ca pot sa-i dau chiar daca nu are 6 luni, ca are tenul mai inchis si nah) si de la mirosul cremei parca m-am teleportat undeva la mare, pe o plaja  nu stiu daca stiti senzatia aia, de miros de crema si adiere de vant asa de dimineata, parca te trimite direct la relaxare. Nah, si asa m-am decis
E colac normal doar ca are chilotel si e mai lat. avea si spatar dar n-a mai umflat tati si acolo.
https://ibb.co/nEJBE8 https://ibb.co/d5vDST https://ibb.co/bBVf7T |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| MaryPoppins wrote:Sa va zic ce am facut azi de cand m-am trezit? Am planificat vacanta, asa pe nepusa masa  deci 17-28 septembrie mergem in Grecia, 7 nopti pe insula Naxos si restul in Atena la dus si la intors. Avem o relatie speciala cu insula asta si anul trecut am promis ca ne intoarcem daca o sa fie totul bine cu bebele nostru (nu mai dau detalli, ca am tot scris despre asta pe forum :D). Initial am zis ca o lasam pt la anul, din lipsa de indemnizatie pana in toamna si mergem atunci undeva la caldurica, dar e scump rau sa zbori undeva la caldura prin oct-noiembrie, asa ca la naiba, facem un efort financiar si plecam totusi in septembrie Am avut noroc sa gasesc libere aceleasi cazari ca anul trecut, desi cu aia din Atena aveam emotii ca nu aparea available pe airbnb, dar am vb cu gazda pe whatsapp si a deblocat datele ca sa putem rezerva  Mai trebuie sa iau biletele de ferry si alea de avion, dar astept pana deseara ca atat am frecat motoarele de cautare azi si evident ca a crescut pretul, cu tot cu Chrome incognito si tot imi apar mai mari ca azi dimineata. Mai trebuie sa ducem pitica la pasapoarte si abia asteptam sa plecam
Ce fainnn! Sa programezi pitica din timp la pasaport ca e aglomeratie mare. Eu am facut programare la inceputul lui iunie pt sfarsitul lui iulie. |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Oare la pasapoarte o sa ii faca poza cu Blit?
Andreea, de unde ai cumparat colacul si cum ii zice mai exact (ca sa stiu sa caut si eu)
|
|

| Dea22 wrote:Ce fainnn! Sa programezi pitica din timp la pasaport ca e aglomeratie mare. Eu am facut programare la inceputul lui iunie pt sfarsitul lui iulie. Da, da, stiu ca-i nebunie mare pe timpul verii. Chiar am intrat sa fac programarea si nu pricep daca fac programarea pe numele meu sau al copilului ca intotdeaua, site-urile guvernamentale sunt putin pedagogice ca structura si instructiuni la instructiuni zice ca persoana care depunde cererea, pe care evident o depun eu, insa nu vad mai incolo campuri unde sa introduc detaliile copilului - sau ajung acolo si zic atunci ca vreau pt copil?
LE: am facut pe numele copilului in cele din urma, asa mi-a dictat logica |
|

| AriaM wrote:Oare la pasapoarte o sa ii faca poza cu Blit?
Andreea, de unde ai cumparat colacul si cum ii zice mai exact (ca sa stiu sa caut si eu)
Nu cred, eu mi-am facut in 2015 si nu imi amintesc sa fi blitzuit ceva. Nici la buletine sau permise. |
|
|
|