Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nicole, noi cumparam pampersi de obicei la destinatie, mai ales daca calatorim cu avion si nu cu masina noastra. Sunt voluminosi si tre destui chiar si pt cateva zile gen city break, nu are rost. Si de nu gasesti marca uzuala acolo, iei altii cat de cat asemanatori.
Patut posibil sa gasesti si la pensiuni, nu cred ca tre pus la filtru de cautari dar intrebi cand va decideti la ceva. Alta idee e patut pliabil dar acela tot pt cand calatoriti voi cu masina e.. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Mary, CrisM ma inspirati sa fiu si eu mai chibzuita cu bagajele Si eu ma gandeam ca scutece nu are rost sa iau de aici, sper sa nu fie o problema sa foloseasca altele cateva zile...
Noi nu am mai rezervat pana acum de pe AirBnb insa m-am uitat si am vazut ca au filtru pt patut, pe booking, de unde luam de obicei, nu am gasit.
Suntem in dubiu si noi cu caruciorul... o data pentru ca noi acum folosim landou si am vrea sa mergem in vacanta cu vreo 2 saptamani inainte ca ea sa faca 6 luni...ma astept sa nu mai stea prea mult in landou atunci, deci ar avea sens sa il luam cu varianta sport, insa asta ar insemna sa o pun in carutul sport inainte de 6 luni ceea ce nu prea e recomandat...cred ca ma voi orienta atunci in functie de cum e cu statul in fundulet.
Alt aspect legat de carut, noi avem un carut mic ce poate fi luat si ca bagaj de mana, ma intreb daca e riscant sa il lasam totusi la cala, sau mai bine sa renuntam la un bagaj de mana pentru a tine carutul cu noi. Ati auzit sa fie probleme cu carucioarele lasate la cala? in mod normal sunt mai putin manevrate decat celelalte bagaje pt ca il predai/primesti la iesirea din avion, nu ajunge pe banda de bagaje.
Andreea06, vrem si noi sa cumparam un patut pliabil pt calatoriile cu masina, si vreo recomandare? |
|
| Buna idee cu vidatul hainelor, nu am facut niciodata asta, de curiozitate, cat sunt de sifonate apoi? Recomandati un anume kit de vidare? |
|
| Nicole2018 wrote:Mary, CrisM ma inspirati sa fiu si eu mai chibzuita cu bagajele Si eu ma gandeam ca scutece nu are rost sa iau de aici, sper sa nu fie o problema sa foloseasca altele cateva zile... Noi nu am mai rezervat pana acum de pe AirBnb insa m-am uitat si am vazut ca au filtru pt patut, pe booking, de unde luam de obicei, nu am gasit. Suntem in dubiu si noi cu caruciorul... o data pentru ca noi acum folosim landou si am vrea sa mergem in vacanta cu vreo 2 saptamani inainte ca ea sa faca 6 luni...ma astept sa nu mai stea prea mult in landou atunci, deci ar avea sens sa il luam cu varianta sport, insa asta ar insemna sa o pun in carutul sport inainte de 6 luni ceea ce nu prea e recomandat...cred ca ma voi orienta atunci in functie de cum e cu statul in fundulet. Alt aspect legat de carut, noi avem un carut mic ce poate fi luat si ca bagaj de mana, ma intreb daca e riscant sa il lasam totusi la cala, sau mai bine sa renuntam la un bagaj de mana pentru a tine carutul cu noi. Ati auzit sa fie probleme cu carucioarele lasate la cala? in mod normal sunt mai putin manevrate decat celelalte bagaje pt ca il predai/primesti la iesirea din avion, nu ajunge pe banda de bagaje. Andreea06, vrem si noi sa cumparam un patut pliabil pt calatoriile cu masina, si vreo recomandare? Noi am dat caruciorul la avion si l-am primit tot atunci, n-a fost tare manevrat ca am vazut cand l-a pus..
Poti sa mai iei in calcul sistem de purtare, noi pe atunci (6 luni) am fost in Malta si am inchiriat din ro un ssc fiindca inca nu ma decisesem la unul si a fost fooooarte folosit in concediu :) al meu niciodata n-a fost tare fan carucior.
Patut pliabil am luat de pe emag, era ceva la oferta atunci, marca juju Patut 2 nivele Sleepy Baby Red Dark-Blue Juju
Si extra am luat salteaua asta: Saltea pliabila Juju, Dreamy Colors Airbnb nu e cu hoteluri, ci persoane care inchiriaza apartamentele lor in regim hotelier, de asta probabil se micsoreaza lista mult cand ceri patut. |
|
| Mamici, noi suntem in Ungaria, la Sosto zoo, mai sus de debrecen (4h de Cluj cu maaina). Atata de frumos e zoo asta.. va recomand cu drag inclusiv hotelul Pangea din interiorul zoo-ului. Aseara am ajuns, azi practic am vizitat de la 9:45 pana la 11:30 si am vazut o groaza de animale, specii, au un habitat mare si Matti a fost tare incantat sa vada girafe, elefanti, tigri, pui la toti etc. Acum e la somn si apoi facem si restul, incepem cu partea de aquarium, zona polara si apoi restul la sol normal.
Nu stiu daca M. E mai incantat de tot sau eu asa relaxata ma simt aici. |
|
| Andreea06 wrote:Mamici, noi suntem in Ungaria, la Sosto zoo, mai sus de debrecen (4h de Cluj cu maaina). Atata de frumos e zoo asta.. va recomand cu drag inclusiv hotelul Pangea din interiorul zoo-ului. Aseara am ajuns, azi practic am vizitat de la 9:45 pana la 11:30 si am vazut o groaza de animale, specii, au un habitat mare si Matti a fost tare incantat sa vada girafe, elefanti, tigri, pui la toti etc. Acum e la somn si apoi facem si restul, incepem cu partea de aquarium, zona polara si apoi restul la sol normal. Nu stiu daca M. E mai incantat de tot sau eu asa relaxata ma simt aici.
Abia acum am vazut mesajul tau, Andreea. Ce fain trebuie sa fi fost, mai ales ca M. este maricel acum si intelege mult mai bine ce vede. Ma bucur ca v-ati relaxat. :) |
|
| Mamici calatoare, noi avem o saptamana de cand am revenit din prima noastra vacanta in trei. Am fost pana la urma in zona Puglia (am vazut Bari, Monopoli, Polignano al Mare, Lecce si Alberobello... nu am ajuns si in Matera, dar vor mai fi ocazii :)), multumesc fetelor pentru recomandari. A fost neasteptat de bine, taaare mult ne-a placut experienta si acum ca am spart gheata cu o prima hoinareala in formula extinsa abia asteptam urmatoarea vacanta.
Pisicoata noastra s-a adaptat foarte bine, a fost incantata sa stea toata ziua cu mami si cu tati si i-a placut mult sa ne plimbam. Este foaaarte curioasa, ii place sa analizeze totul in jur si este in perioada in care este foaarte incantata sa se uite la oameni, a facut ochi dulci si a trimis zambetele catre o gramada de persoane... nici noi nu am interactionat vreodata cu atatia oameni cu cati am interactionat vacanta asta, datorita ei. Deocamdata, pare a fi un copil foarte sociabil sau poate este doar o etapa, vedem cum va fi mai incolo...
Va scriu in mod aleator cateva idei, poate vor ajuta mamici care isi doresc dar nu s-au incumetat inca sa plece hai hui in lume cu bebelusul.
Zborul cu avionul. Am fost cu WizzAir - singura varianta pt zbor direct, am platit extra pt Prioriy Boarding (asta ne permitea sa avem bagaje de mana de marime decenta) si pentru alegerea locurilor - ca sa fim siguri ca vom sta impreuna. Din fericire nu a avut probleme cu urechile la decolare si la aterizare, m-am straduit sa o tin ocupata cu sanul/cu suzeta. (Fata mea de mica a tot refuzat suzeta, cred ca i-am oferit-o macar de 2 ori/luna in primele 3 luni, apoi am uitat de ea... ei bine, cu vreo 2 saptamani inainte de vacanta, incerca sa adoarma dar nu mai voia sa stea la san, ca se tot foia si imi tot lua degetul meu sa il molfaie, nu stiu de ce nu il mai voia pe al ei, si atunci mi-a venit in gand sa incerc iar sa ii dau suzeta - si spre marea mea surpriza a acceptat-o si a adormit linistita... nu e de dorit sa folosim suzeta, mai ales ca e alaptata, dar uite ca mi-a prins bine la treaba asta cu zborul...ea nu sta la san fara sa ii fie foame/sa vrea sa se alinte/cuibareasca...cu atat mai putin cand are lucruri noi in jur de studiat.)
Noi am avut 1 bagaj de cala, si bagaje de mana cate un rucsac in spate si carutul fetei + o gentuta pt ea. Ne descurcam si daca luam trollere ca bagaj de mana si lasam carutul la cala, insa am preferat prima varianta pt ca e mai comod, raman mai multe maini libere pentru copil.
A dormit doar la dus 40 de min, in rest a fost treaza si din fericire nu am terorizat ceilalti pasageri, ba chiar la intoarcere, doamna de langa noi a zis ca a avut cel mai simpatic partener de zbor de pana atunci.
Somnul era pt mine o grija, pt ca ea doarme de obicei in patut in camera ei, si ziua si noaptea. Ziua de obicei hoinaream, pe ea o plimbam in carut, iar cand dadea semne de oboseala o luam in sistem, acolo se putea cuibari si dormea linistita. Somnul de noapte l-a facut pana la urma in pat cu mine. Noi am luat o cazare de tip B&B, camera tripla + patut de copil. Patutul era pliabil/de calatorie, insa eu nu stiam ca zona de saltea nu are mai deloc fermitate, efectiv se lasa cand o puneam acolo, in plus se simteau zonele unde se pliaza salteaua...noua nu ni s-a parut deloc comod comparativ cu salteaua pe care doarme acasa...asa ca am luat-o cu mine in patul mare dublu, ea avea zona ei delimitata in care sa se desfasoare, eu zona mea astfel incat sa ma pot misca cum vreau fara sa o deranjez...am senzatia ca nici nu si-a dat seama ca e in pat cu mine. Sotul a folosit patul single. A fost si patutul util, l-am folosit pe post de tarc de joaca, era mai safe sa o lasam acolo cat timp noi ne pregateam. Cand am revenit acasa a dormit la fel de bine in patutul ei.
Mesele, ale ei foarte simple dat fiind ca era inca doar alaptata. Cu ale noastre aveam emotii , pt ca inca nu mersesem cu ea la restaurant. Au fost un succes mesele pe timp de zi la terasa...ea se juca in carut noi ne bucuram de masa.... insa seara am gasit mai potrivit sa laum ceva in camera...intr-o seara am mancat la restaurant cu ea insa...fiind seara se simtea deja oboseala la ea si nu mai avea rabdare, a trebuit sa mancam pe rand.
Schimbatul scutecului...destul de des am schimbat-o afara pe banca...desi nu a fost mereu tocmai cald, sotul se ocupa si era foarte comic...zicea hai rapid ca atunci cand se schimba pneurile intr-o cursa de formula 1... erau tare comici, ea se distra...deci da...merge schimbat scutecul oriunde...si copilului se poate chiar sa ii placa....
Plimbarile pentru ea au fost placute, multe lucruri de vazut, multe figuri de studiat, am mers cu trenul, cu autobuzul, a fost ok cu toate. Pentru perioadele in care eram intr-un mijloc de transport ce o tinea ocupata si entuziasmata era sa schimbe zambete cu alti pasageri...aveam si cateva jucarioare pregatite, dar le-am folosit destul de putin... Mi-am dat seama ca e probabil mai greu cand copilul e mai mare si are preferintele lui si nu mai reusesti sa il tii ocupat usor, cand e mic, il iei un pic la pupat, faci o figura haioasa, ii canti cum stateau elefantii pe panza...si gata e distrat copilul...
Despre cazare...noi am facut rezervarile destul de tarziu asa ca nu mai aveam foarte multe optiuni, in plus ne-am si limitat variantele cautand doar cazari care ne puteau pune la dispozitie patut. Sunt insa multe variante faine in Bari. Ce am luat noi a fost ok, nu wow, dar ok si foare bine amplasat fata de gara si la o distanmta buna de zona de vizitat din Bari - se numeste B&B Semplici Emozioni. Nu are bucatarie, deci probabil nu e o optiune pt cei cu bebei mai mari. Pe viitor am zis ca vom rezerva mereu apartament, mi se pare util ca seara dupa ce culci copilul sa mai ai o camera unde sa poti sa stai cat vrei cu lumina aprinsa etc. Noi avand o singura camera, dupa ce adormea fata (in jur de ora 21), mai stateam la povesti si ne amuzam in soapta in patul single din camera, ne-am adus aminte de reclama cu "de ce noi copii avem camera noastra... si mama si tata trebuie sa doarma inghesuiti...".
Ganduri si griji?...daaaa, am avut fel de fel de ganduri inainte de a pleca...inclusiv ma gandeam daca nu cumva va fi un chin pentru ea vacanta asta si daca nu cumva e un gest egoist din partea noastra ca am decis sa plecam... M-am calmat insa, am crezut tare ca atata timp cat e cu noi ii va fi bine, am mizat pe faptul ca pana atunci a dat semne ca e un copil destul de adaptabil, probabil nu m-as fi incumetat sa plec asa daca era un copil hipersensibil. Si in plus, de data asta am plecat amandoi doar cu gandul de a ne bucura de timpul petrecut impreuna in noua formula, in orice mod se potrivea, de data asta nu aveam in target sa si vizitam ceva anume...am zis ca daca se poate ne plimbam...daca nu nu... Si apoi...nu poti sa afli cum e daca nu incerci, deci o data si o data tot va fi o prima data.
Si spun foarte asumat ca s-a bucurat si Iris de vacanta, singurul dezavantaj pentru ea e ca per total s-a simtit ca e ceva mai obosita fiind muuult mai stimulata decat acasa, pentru ca avea zilnic parte de experiente noi/locuri noi/oameni noi. Ai mei parinti nu erau foarte incantati cand le-am zis ca plecam, totusi cand ne-am intors acasa...mama a zis woaaaww ce de schimbari la Iris , a zis ca se vede ca i-a prins bine o saptamana in care a stat muult afara si a avut parte de experiente noi.
|
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Nicole, ma bucur tare mult ca ati avut asa o vacanta reusita :) copiii asimileaza mult mai multe decat credem noi si, in fond, lor le e bine acolo unde suntem noi. Amintirile si experientele de genul asta fac cat toate lucrurile materiale din lume. Iar Puglia e un taram minunat, deci sunt convinsa ca aveti amintiri si poze foarte faine :)
Eu nu stiu dc am timp sa povestesc cum a fost la Viena, dar daca are cineva intrebari/curiozitati raspund cu drag |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nu ati mai postat de multa vreme. Ce planuri de vacanta aveti? |
|
| kali wrote:Nu ati mai postat de multa vreme. Ce planuri de vacanta aveti?
Noi plecam joi. Planul initial e: elvetia Interlaken vineri-luni apoi Nice 4 nopti, apoi Mont st Michel, ferry spre UK (avem o nunta si stam apoi cateva zile sa vizitam sudul). Si dupa ne intoarcem spre casa cu opriri in Belgia si Austria cred.
Daaaar se anunta vreme capricioasa la Interlaken si maine ne decidem daca schimbam traseul spre Amalfi sau alt loc... desi e mai departe :( |
|
| Hehe, a venit vara si se reactiveaza topicul asta :)
Noi luni plecam in Macedonia la Ohrid si in septembrie in Mallorca |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Hoho, planuri de vacanta am multe . Dar deocamdata sigur e München, Roma si Lido di Ostia la sfarsitul lui August. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andreea06 wrote:
Noi plecam joi. Planul initial e: elvetia Interlaken vineri-luni apoi Nice 4 nopti, apoi Mont st Michel, ferry spre UK (avem o nunta si stam apoi cateva zile sa vizitam sudul). Si dupa ne intoarcem spre casa cu opriri in Belgia si Austria cred.
Daaaar se anunta vreme capricioasa la Interlaken si maine ne decidem daca schimbam traseul spre Amalfi sau alt loc... desi e mai departe :(
Daca ajungeti la Interlaken, vreau si eu impresii. Am in plan Elvetia pt. anul viitor. Amalfi e departe.
MaryPoppins wrote:Noi luni plecam in Macedonia la Ohrid si in septembrie in Mallorca
Macedonia? Cum e? |
|
| Oaaaa, ce planuri faine aveti! Iar imi faceti pofta de planificat vacanta :). Eu astept cu mare interes sa povestiti fiecare in parte cum a fost.
Noi voiam sa mergem in septembrie in Grecia, planuiam sa ii luam si pe parinti, un soi de cadou de pensionare, si am tot asteptat sa aflam disponibilitatea lor, insa se pare ca tata va mai lucra cateva luni... Asa ca o sa mergem sa ne facem de cap tot in formula de 3 :), sper sa ne mobilizam sa facem un plan cat mai curand, ca e tarzior deja...
|
|
| kali wrote:
Macedonia? Cum e?
Pai voiam o escapada ieftina, nu departe de ajuns cu masina din TM, sa ne bucuram de natura, sa fie si ceva obiective de vizitat, un pic de balaceala etc. Lacul si orasul Ohrid is patrimoniu natural si cultural UNESCO, deci in teorie intrunesc toate conditiile noastre :)
Nu avem decat o saptamana la dispozitie, ca altfel am fi dat o fuga si pana in Albania la mare. Dar nu ne incadram cu cazari intermediate iar drum dintr-o bucata exclus pt mine :)) |
|
|