Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Lore, chiar ca ti-a facut sora-ta "oferta" :)) am facut o simulare pe booking pt a doua jum din septembrie si pt 10 nopti imi da 10 mii lei doar cu mic dejun :))
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| MaryPoppins wrote:Lore, chiar ca ti-a facut sora-ta "oferta" :)) am facut o simulare pe booking pt a doua jum din septembrie si pt 10 nopti imi da 10 mii lei doar cu mic dejun :))
Mama |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Salutare mamici calatoare! Am citit cu placere paginile din urma si uffff ce chef de ducaaa m-a cuprins... Si noi suntem plimbareti de fel si speram sa ne descurcam sa calatorim si cu bebelina noastra.. Recunosc ca am o mie de intrebari si griji in minte...dar citindu-va parca au mai disparut grijile si a crescut entuziasmul.
Anul trecut, cu domnisoara in burtica am fost in Sardinia, aveam cam 21 saptamani de sarcina si apoi la 27-28 de saptamani am hoinarit prin Valencia.
Anul asta am vrea sa mergem in septembrie in Grecia, atunci o sa fie maricica fata, cam 11 luni. Ce insula recomandati, cu plaje curate si intrare linaa in mare, potrivita pentru copii, ideal si cu locuri frumoase pt plimbat pentru noi ? Noi in Grecia pana acum am fost in Creta, in Santorini si in Skiathos, de regula cautam sa mergem intr-un loc in care nu am mai fost.
Ne bate gandul sa facem insa o escapada si pana incepe pitica diversificarea, ea va face 6 luni pe 17 aprilie. Deci prin aprilie, un loc care sa fie ceva mai caldut pt ca banuiesc ca cel mai potrivit este sa ne plimbam mai mult pe afara cu ea...
|
|
| Nicole, noi in Naxos am fost si in 2017 cu burtica si in 2018 cu Ana :) nu sunt fan Grecia dar in Naxos cred ca ne vom tot intoarce. Plajele sunt minunate, cu nisip fin, seamana mai degraba cu cele de la ocean. E potrivita pt familii cu copii mici si relaxare, cine vrea distractie si agitatie mai multa trebuie sa caute in alte insule din ciclade :)) am fost si in prima jumatate a lunii septembrie si in a doua, am concluzionat ca vremea perfecta e pana in 20 septembrie. Prima data cu masina din TM (am facut un circuit de Grecia atunci) insa nu recomand, adica noi sigur nu ne-am mai incumeta la asa drum cu bebe mic :)) anul trec avion TM-BUC-Atena si ferry catre insula din Pireu. Cazare o noapte la dus in Pireu iar la intoarcere am mai zabovit prin Atena. In Naxos cazare excelenta, sub 30euro/noapte pt un apartament mare langa plaja, cu gazde minunate care ne-au devenit prieteni. Daca crezi ca e o destinatie care v-ar atrage, spune-mi si iti dau mai multe detalii :) |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Nicole, eu iti recomand pt martie-aprilie Venetia - am fost acoo de cateva ori in perioada asta si vremea a fost perfecta pt plimbari. |
|
| MaryPoppins wrote:Nicole, noi in Naxos am fost si in 2017 cu burtica si in 2018 cu Ana :) nu sunt fan Grecia dar in Naxos cred ca ne vom tot intoarce. Plajele sunt minunate, cu nisip fin, seamana mai degraba cu cele de la ocean. E potrivita pt familii cu copii mici si relaxare, cine vrea distractie si agitatie mai multa trebuie sa caute in alte insule din ciclade :)) am fost si in prima jumatate a lunii septembrie si in a doua, am concluzionat ca vremea perfecta e pana in 20 septembrie. Prima data cu masina din TM (am facut un circuit de Grecia atunci) insa nu recomand, adica noi sigur nu ne-am mai incumeta la asa drum cu bebe mic :)) anul trec avion TM-BUC-Atena si ferry catre insula din Pireu. Cazare o noapte la dus in Pireu iar la intoarcere am mai zabovit prin Atena. In Naxos cazare excelenta, sub 30euro/noapte pt un apartament mare langa plaja, cu gazde minunate care ne-au devenit prieteni. Daca crezi ca e o destinatie care v-ar atrage, spune-mi si iti dau mai multe detalii :)
M-am uitat putin pe net, sa stii ca e foarte tentant Naxos, arata tareee bine in poze plajele, are si zona muntoasa, satuce dragutee... Din ce vad agentiile noastre nu au pachete pt Naxos, deci nu am sanse sa gasesc un zbor charter... :(
De data asta am vrea sa ii luam si pe parintii nostri cu noi (numai sa ii convingem), deci cu cat mai simplu cu atat mai bine. |
|
| AriaM wrote:Nicole, eu iti recomand pt martie-aprilie Venetia - am fost acoo de cateva ori in perioada asta si vremea a fost perfecta pt plimbari.
Ha, nu m-as fi gandit la Venetia, pt prima iesire cu bebe. Faina idee. :) |
|
| Nicole2018 wrote:
M-am uitat putin pe net, sa stii ca e foarte tentant Naxos, arata tareee bine in poze plajele, are si zona muntoasa, satuce dragutee... Din ce vad agentiile noastre nu au pachete pt Naxos, deci nu am sanse sa gasesc un zbor charter... :(
De data asta am vrea sa ii luam si pe parintii nostri cu noi (numai sa ii convingem), deci cu cat mai simplu cu atat mai bine.
Da, e o destinatie pe care nu au descperit-o inca romanii cu toate ca anul trecut au inceput sa apara tot mai multi, chiar si la noi la cazare am avut o familie de romani cu bebe mic. Daca vreti zbor direct atunci da, ar cam tebui sa va reorientati spre alta insula greceasca. Bafta sa-i convingeti si pe bunici, nu strica inca doua perechi de brate in vacanta
Cat despre vacanta in aprilie, Italia sau Spania sunt oricand variante castigatoare. Sau Malta. Din astea as alege un oras in care am zbor direct, sau ma rog, sa dureze cat mai putin sa ajung acolo :)) in Italia mie imi place foarte mult zona Puglia, clima foarte blanda, sunt atatea de vazut si de facut, mai putini turisti, mai ieftin |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Gata, se terminara si cele 3 saptamani de Dortmund. Am aplicat aceeasi reteta ca si pana acum si nu am avut surprize. De fapt cred ca niciun oras din Germania nu va dezamagi in ceea ce priveste suportul oferit mamelor cu bebe.
Am zburat de data asta cu un low cost, wizzair. A fost o experienta urata pt noi, atat la dus cat si la intors, din cauza spatiului mic dintre scaune. Abia incapeam eu cu genunchii, inchipuiti-va cum a fost si cu K in brate. Nici lui K nu i-au placut conditiile de zbor, s-a zbatut constat sa scape din inghesuiala, a impins cu picioarele scaunele vecinilor din fata... noi vom ocoli lowcosturile de acum incolo daca nu vom putea alege locurile de la iesirea de urgenta
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Noi plecam cu Sofia la Roma în perioada 4-7 aprilie. Zburam cu Ryanair. Am dat 990 lei pe biletele de avion si ne mai costa 1000 lei cazarea (partea noastra) într-un apartament lânga Colosseum. Am ceva emotii cu zborul si cu vizitatul dar sa vedem cum ne descurcam. La sfârsitul lui iunie mergem 7 nopti în Grecia, Sarti pe bratul Sithonia, regiunea Halkidi. Am luat ceva cazare pe o plaja baby friendly si am ales si în functie de distanta pana acolo (750 km). Noi mergem cu masina si am vrut sa fie o distanta rezonabila. Pana anul asta am fost de 2 ori în Thassos, Grecia si ne-a placut mult. Sunt si acolo plaje care sunt potrivite pentru bebei mici, iar peisajele sunt superbe. Au si zona de munte si ceva satuce faine...Din experienta noastra vremea e mult mai faina la sfârsitul lui iunie. Sunt sanse mai mici sa fie temperaturi de 40 grade. Noi vrem sa mergem si la mare la noi în tara spre finalul lui august înca 4-5 nopti la un hotel cu all inclusive, Mera Onix se numeste. Este situat între Jupiter si Cap Aurora si ne-a placut când am vazut ce ofera. Pare linistit si fain asa ca anul asta încercam sa vedem cum o sa fie la ei. |
|
| CrisM, frumoase planuri aveti pentru anul asta. Abia astept sa ne povestesti cum a mers cu vizitatul in Roma.
Noi inca nu am decis nimic si ar cam fi cazul sa facem asta.
Am vrea macar pentru aprilie sa alegem ceva cat mai curand, am vrea sa mergem 4-5 zile, asa de "test", sa vedem cum ne descurcam cu pitica, vrem sa fie vreme mai calduta si sa fie un zbor scurt, deci una din cele mai bune variante pentru asta este Italia.
Marry, ne uitam acum la Puglia. Cam cat crezi ca e fezabil sa vizitam cu bebe in 4-5 zile? Ce locuri recomanzi? Ne putem descurca si cu transportul in comun? Noi cand vrem sa vizitam o zona mai intinsa inchiriem masina, insa domnisoara noastra tocmai ce a inceput sa protesteze cand mergem cu masina, sper sa rezolvam asta pana atunci, insa nu vreau sa ma bazez pe asta. Ar fi indicat oare sa luam mai multe cazari (ex in Bari, in Alberobello)? |
|
| Nicole, noi am avut zbor Timisoara-Bari cu plecare luni dimineata din TM si retur vineri dimineata din Bari. Cazare am avut doar in Bari, un apartament luat pe AirBnb. Luni am ramas in Bari pt vizitat, marti Alberobello, miercuri Matera iar joi Polignano a Mare si Monopoli. Noi am circulat doar cu trenul peste tot, apartamentul era la 5 minute de mers pe jos de gara. In toate orasele vizitate garile sunt foarte aproape de punctele de interes, nu a fost nevoie sa folosim transportul local. Parerea mea e ca va puteti descurca lejer doar cu tren/transport in comun, insa e adevarat ca masina va ofera mai multa libertate de miscare. Ramane doar problema parcarii, asta e un subiect sensibil (si scump!) in mai toata Italia :))
Noi ne-am descurcat perfect cu cazarea in Bari, plecam dimineata tarziu din Bari si ne intoarceam dupa amiaza. Nu suntem foarte matinali si nici nu ne place sa vizitam pe fuga :)) Nu as lua cazare in Alberobello si Polignano a Mare, de ex, sunt cele mai turistice din zona aia si considerabil mai scumpe. Ca baza de vizitare pt Alberobello si Matera recomand cazare in Bari, apoi dc vreti si ceva mai pitoresc (si pt plaja!), va puteti caza de ex in Monopoli. E la 5 minute de mers cu trenul de Polignano a Mare si extrem de frumos. Mie de ex mi-a placut mai mult decat Polignano a Mare :D de aici ati putea vizita Ostuni, Brindisi sau alte orasele din sudul peninsulei. In Puglia sunt multe companii feroviere si trebuie avut si asta in vedere atunci cand conturati un traseu cu trenul pt ca, evident, cele mai bune conexiuni le aveti din Bari. Noi in fiecare zi am circulat cu alta companie :))
Mai intreaba-ma, dc mai mai nevoie de alte detalii/ponturi. |
|
| Multumesc mult, Mary.
Daca tot sunt asa bune legaturile din Bari, si tot acolo e si aeroportul, probabil vom alege cazare in Bari. In plus, noua chiar ne place cu trenul si cred ca e facil si pt calatorit cu bebe.
Inca nu ne gandim la detalii, trasee etc. Sa rezervam intai zbor si cazare.
Deocamdata va intreb, mamici calatoare, cat de light reusiti sa calatoriti cu bebelusii? Daca eram doar noi, pt 4-5 zile, in sezon caldut, ne-ar fi ajuns diar bagaj de mana (recunosc, eu as fi facut ceva eforturi ), acum ma gandesc ca poate ar fi bine sa luam si 1 bagaj de cala... Luati la voi scutece de exemplu, sau cumparati la destinatie?
Alta grija e cu dormitul, bebelina doarme in patutul ei, nu prea stie sa doarma cu noi, stie doar sa doarma pe noi cate un somn scurt...cazare cu patut am gasi probabil doar la anumite hoteluri, deci am limita mult optiunile...sper sa se adapteze sa doarma si cu noi cateva zile Mamici cu bebei ce se simt bine in patutul lor, cum s-au adaptat in situatii de genul? Cat de usor a fost apoi acasa?
|
|
| Nicole, noi am plecat in Grecia (cu avionul) si pt 10 zile am avut urmatoarele bagaje: - la cala scoica impachetata in husa speciala - am tinut neaparat sa o luam cu noi pt ca am calatorit mult cu taxiuri, am avut masina inchiriata la destinatie etc si nu am vrut sa fac nici un compromis cu privire la siguranta ei in masina. - tot la cala un troller de dimensiuni medii (un pic mai mare decat cel pe care il poti lua in avion ca bagaj de mana) in care am avut TOATE hainele, incaltarile, cosmeticele, articolele de plaja pt toti trei - bagaj de mana am avut caruciorul GB pockit, ghiozdanul ei cu schimburi pt drum si inca un ghiozdan pt noi cu diverse maruntisuri pt drum.
Scutece am cumparat la destinatie. Noi am calatorit light dintotdeauna si parca de cand o avem pe ea calatorim si mai light :)) ideea e ca se poate, totul e sa faci o lista cu esentiale si la organizezi cat mai bine in bagaj. Pt haine recomand pungile acelea de vidare. Am si lista salvata pe undeva, o pot posta si aici dc e nevoie :) desi am calculat strictul necesar, ne-au si ramas haine curate de-ale Anei, pe care i le-am last gazdei noastre din Naxos (era insarcinata in luna a 8-a si astepta tot o fetita :D)
Patut sa stii ca mai toate hotelurile ofera , inclusiv apartamentele pe AirBnb, deci nu cred ca veti intampina probleme din punctul asta de vedere. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Nicole2018 wrote:Multumesc mult, Mary. Daca tot sunt asa bune legaturile din Bari, si tot acolo e si aeroportul, probabil vom alege cazare in Bari. In plus, noua chiar ne place cu trenul si cred ca e facil si pt calatorit cu bebe. Inca nu ne gandim la detalii, trasee etc. Sa rezervam intai zbor si cazare. Deocamdata va intreb, mamici calatoare, cat de light reusiti sa calatoriti cu bebelusii? Daca eram doar noi, pt 4-5 zile, in sezon caldut, ne-ar fi ajuns diar bagaj de mana (recunosc, eu as fi facut ceva eforturi ), acum ma gandesc ca poate ar fi bine sa luam si 1 bagaj de cala... Luati la voi scutece de exemplu, sau cumparati la destinatie? Alta grija e cu dormitul, bebelina doarme in patutul ei, nu prea stie sa doarma cu noi, stie doar sa doarma pe noi cate un somn scurt...cazare cu patut am gasi probabil doar la anumite hoteluri, deci am limita mult optiunile...sper sa se adapteze sa doarma si cu noi cateva zile Mamici cu bebei ce se simt bine in patutul lor, cum s-au adaptat in situatii de genul? Cat de usor a fost apoi acasa?
Nicole noi am luat fara bagaj de cala pe ideea ca 4 zile ne descurcam cu un bagaj mai Light. Sper sa ne încadram cu lucrurile noastre într-un bagaj de mana si în celalalt sa punem lucrurile Sofiei, plus ca pentru ea mai am voie la un bagaj care sa nu depaseasca 5kg. O sa luam un carucior sport cu noi sa îl avem pentru orice eventualitate plus manduca pe care o sa o pun pe mine în avion în caz ca e nevoie sa o adorm sau ceva. Eu sper sa stea cumintica 2 ore, dar vom vedea. Am emotii pentru ca vrem sa vizitam si nu stiu cât chef si rabdare o sa aiba ea. Sotul crede ca nu o sa ii fie comod sa o purtam în sistem multe ore si poate ar fi indicat sa ne mai întoarcem în apartament sa faca un somn. Noi apartamentul l-am luat de pe airbnb. E prima oara când închiriez prin ei, de obicei mergeam cu booking. Noi am ales dormitor cu pat King size sa dormim toti trei, iar în caz de ceva în living este o canapea pentru extra spatiu de dormit. La capitolul bagaje o sa ma uit si eu la pungile de vidare. Sunt o idee buna de a economisi spatiu. Chiar nu ma gândisem la ele. Plus ca noi am mers pe ideea ca la început de aprilie e mai caldut asw ca si hainele scad ca volum. La vara în Grecia nu o sa ma mai chinui foarte tare cu bagajele pentru ca mergem cu masina, avem si portbagaj din ala de pus pe masina, asa ca e loc destul. Ii luam la vara inclusiv patutul de calatorie al ei.
Acum primul pas e roma. Saptamâna asta mergem sa facem pasaportul si vedem cum o sa fie cu vizitat si plimbat, alternativ cu schimbat scutec si somn doar în manduca |
|
|